![]() |
Cytat:
A jak nie - a tak myślę - to bierz to na czym lepiej się jeździ. |
Cytat:
Latam na LC8, nie żałuje i nie żałowałem nawet przez chwile, jestem w nim zakochany. |
Cytat:
Moje pierwsze wrażenia z jazdy DRZ były słabe - taki motor dla grzybiarzy i na ryby - teraz go już polubiłem - nawet bardzo :) Ja jakbym miał wsiąść kata to jednak wziąłbym EXC w dwupaku - strasznie mi pasuje zawieszeniowo i wagowo - trochę mniej silnik - ale latałem tylko 200 tką - może 250 lub 300 :drif: byłoby fajniej :D. Nie myślałes o dwupaku ?? - moto do latania w dłuższe trasy masz |
Cytat:
A poza tym jest jeszcze jedno ale, z tego motocykla chciała by czasami tez korzystać moja druga połowa, na 2T jej nie posadze, mi 2T tez za bardzo hałasuje. Tak jak napisałem, mi chyba pasuje drz, z tym, ze te ceny, dlaczego motocykl w sumie gorszy, sporo tanszy jako nowy jest niewiele tańszy od lepszego exc. Gdyby ładna drz można było kupić za rozsądne pieniądze to bym sie nie zastanawiał nawet. |
A dlaczego afra ma takie ceny? Katy nadal produkują, co rok sa nowe roczniki, ceny spadaj.
|
No tak jak kobitka ma latac to DRZ nie jest złą opcją - ceny jak ceny - ja swoją z 2007 kupiłem za 9500 i na zamianie kół z sm na enduro odzyskałem 500 zł - Także trzeba szukać
Tylko że moja nie jest igła - jest po ślizgu - wgnieciony bak, potłuczony licznik - ale mi to w sumie nie przeszkadza bo sam już ją porysowałem zdrowo :D. Kumpel ładną z 2005 roku sprzedał chyba za12500 i to bez większego kłopotu - ale ona miała przebieg ponizej 2000 mil. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam
jak nie planujesz wypadów przekraczających resursy serwisowe, sugerował bym EXC. Jak dla połówki również to może 400 Pozdr rr Edit:Z drugiej strony, jak teren do czesania mało wymagający to spokojnie DRZ. Dużo zależy od przełożenia stanu maszyny na cenę. |
Cytat:
|
No dobra, czyli EXC nie ma co się bać, a kupić trzeba to co się znajdzie w lepszym stanie. Szkoda tylko, że wybór w tej klasie motocykli raczej ubogi.
|
zaraz tam ubogi: EXC400 EXC450 EXC520 EXC525 .... ;)
|
A jak wypada przydatność drz do jazdy na co dzień? chodzi mi tu głównie o wersje E.
Da radę ten sprzęcior użytkować w miarę uniwersalnie? tzn czasam trasy ok 100 km, śmiganie po mieście i zwiedzanie wiosek;) a może jakieś inny motocykl w to miejsce? lekki, trwały i zastosowanie jak powyżej (jakby dalej pojechał bez problemu to też by było fajnie) |
Cytat:
|
Witam
To chyba kwestia mentalności a nie niemożności tego sprzętu. Oczywiście 650SE lepszy, a jeszcze lepsze XRV... itd. Ktoś kto kupuje DRZE lata off i asfalt nie rajcuje wcale. Są też kwestie techniczne. A to na kolanko nie zejdziesz (na kostkach), znowuż przełożenia zbyt krótkie, lubo brak lusterka, migaczy i innych drobiazgów. A innych sprzętów w tym stylu nie ma. Podobne to WR250R (trochę słaby i nie lżejszy), 690 (ten ma mocy nadto ale za ciężki i nie poręczny). I tyle chyba na rynku z obecnie produkowanych a równie uniwersalnych. pozdr rr |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |