![]() |
Cytat:
|
Wziąłem się trochę za polerowanie i mam wrażenie ze boki są z innego materiału niż spód.
Marcin czym czyściłeś ze sie tak błyszczy? |
To było polerowane na maszynie przy użyciu past polerskich- różnej granulacji. Robił mi to człowiek, który zajmuje się profesjonalną odbudową zabytkowych aut. Niestety już ze mną nie pracuje, nie wiem czy jeszcze się tym zajmuje.
Można to zrobić samemu- nawet krążkiem włókniny na wiertarce, ale będzie wymagało trochę potu. :) Czy warto- sam ocenisz. Po takiej dobrej polerce efekt jest trwały- to zdjęcie w moim poście było zrobione 1.5 roku- czyli 2 sezony- po polerowaniu. |
też mnie to czeka w mojjej królowej zapodaj szybki patent na odnowienie osłony . dzieki
|
Trwałośc takiej poleki jest tez uzalezniona od chemi którą uzywasz do mycia motocykla , jak bedziesz psikał jakimś agresywnym srodkiem np do mycia silników to alu się szybko utleni.
|
Zawsze mozna pasta Turbo przetrzec i zbowu bedzie jak nowa ;-)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Ja swoją przetarłem ręcznie AUTOSOL ALUMINIUM POLISH i K2 Aluchrom i naprała blasku, nie ma sensu stosować Turbo jak są dostępne specjalne produkty do polerowania alu. Do czyszczenia użyłem drobnej maty polerskiej. Efekt może nie jest tak piorunujący jak u Marcina ale jest lepiej. Oczywiście nie usuwałem żadnych głębszych uszkodzeń, chodziło o odmatowienie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:15. |