Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Jasna Góra 2012 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=12437)

A.Twin 16.03.2012 23:43

W kwietniowym numerze MOTOCYKLA jest info o rozpoczęciu sezonu w Częstochowie 14-15.04.2011.
Nie wszyscy czytają plakaty i fora z niejasnymi wpisami typu Gietrzwałd k/Czestochowy.
Ojcowie Paulini jadą do Gietrzwałdu?
Znaczy imprezę przejmuje prezydent miasta (SLD), może to i dobrze, że nie Palikot, bo z kadzidełkiem ;) trzeba by się stawić.
Jak rozumieć zaistniałą sytuację ?
Spór, obraza, wojna czy samounicestwienie ? I to za pięć 12.
Jedno jest pewne. Na mazurach będzie mniej ludzi przez bałagan.

A.Twin 16.03.2012 23:52

Cytat:

Napisał A.Twin (Post 228059)
14-15.04.2011.

oczywiscie 14-15.04.2012

daro 17.03.2012 09:39

Władze Częstochowy od samego początku wiedziały jaki charakter ma Uroczyste Rozpoczęcie Sezonu. Wiedziały od samego początku jakie są zasady na tym spotkaniu.
I za pięć dwunasta Prezydent (pewnie z nakazu władzy na górze) ogłasza że na III Alei NMP będzie bazar.
Myślę że organizator zachował się honorowo i jak opisuje " nie będziemy przeszkadzać Panu prezydentowi i przenosimy się".
Władza boi się tak ogromnych zgromadzeń i bolszewickimi metodami próbuje rozbijać wszystko co zwiększa świadomość.
Może przyjedzie mniej motocyklistów, ale JAKICH. Liczy się jakość.
Teraz to od nas wszystkich zależy żebyśmy się na wzajem zawiadomili że ROZPOCZĘCIE SEZONU jest w Gietrzwałdzie.

A.Twin 17.03.2012 10:05

Wolałbym, by prezydent przeniósł "swój bazar" np. do Olsztyna, tego koło Częstochowy :D
Albo jechać nie na bazar i występy, tylko świadomie w wiadomym celu (niekomercyjny zlot - NIE TAŃCZ, KUPUJ).
Cóż, ostra riposta ze strony organizatorów zlotu.
Prezydenci się zmieniają, a Częstochowa "duchową stolica Polski" będzie.
Miejmy nadzieje, że dla motocyklistów także i w przyszłych latach na Jasnej Górze rozpoczęcie sezonu się odbędzie.

A.Twin 17.03.2012 10:09

Cytat:

Napisał A.Twin (Post 228094)
(niekomercyjny zlot - NIE TAŃCZ, KUPUJ)

miało być NIE TAŃCZ, NIE KUPUJ :dizzy:

Wojtek_K 18.03.2012 20:25

http://wpolityce.pl/wydarzenia/24899...do-gietrzwaldu

Tomasz.C.Afrykanin. 19.03.2012 17:40

JASNA GÓRA 2012 UWAGA UWAGA UWAGA!!! IX ZLOT MOTOCYKLOWY im. ks. Zdzisława Peszkowskiego zostaje przeniesiony i odbędzie się 14-15 kwietnia w Gietrzwałdzie tj. miedzy Ostródą a Olsztynem. TAK INFORMUJE ORGANIZATOR MMRK. Pozdrawiam

robertG7 19.03.2012 18:30

Cytat:

Napisał Tomasz.C.Afrykanin. (Post 228507)
JASNA GÓRA 2012 UWAGA UWAGA UWAGA!!! IX ZLOT MOTOCYKLOWY im. ks. Zdzisława Peszkowskiego zostaje przeniesiony i odbędzie się 14-15 kwietnia w Gietrzwałdzie tj. miedzy Ostródą a Olsztynem. TAK INFORMUJE ORGANIZATOR MMRK. Pozdrawiam

Ohooo, bystry :)

grucjano 19.03.2012 20:15

Cytat:

Napisał robertG7 (Post 228511)
Ohooo, bystry :)

Bardzo bystry :)

a ja ma takie info znalazłem :)))

http://www.c-b-w.pl/

A.Twin 19.03.2012 22:21

Cytat:

Napisał grucjano (Post 228532)
http://www.c-b-w.pl/

Ciekawe wyniki głosowania- Jakim moto przyjedziesz ? :haha2:

Foxio 19.03.2012 22:48

A ja z tego co wiem to większość ludzi wali tradycyjnie do Czestochowy i maja w du.. czyjeś ambicje polityczne. W końcu to rozpoczęcie sezonu. Msza w Czestochowie tez ponoć ma być, może nie dajmy sie zwariować politycznym idea organizatorów, chyba chodzi o to żeby dobrze rozpocząć sezon a nie słuchać następnego kazania o Smolensku. Amen

daro 19.03.2012 22:55

Impreza przygotowana profesionalnie:Thumbs_Down:
Ciekawe kto odprawi msze w niedziele o 12-tej, może też Pan Prezydent:haha2:

piotreklodz 19.03.2012 23:03

A czy sądzisz że tego dnia wszyscy z klasztoru wyruszą na mazury zostawiając kartkę na bramie "dziś nie czynne, jesteśmy w Getrzwałdzie, wrócimy wieczorem" ??

Foxio 19.03.2012 23:05

Tam sie nie jedzie dla Prezydenta. A msze sa co godzinę jakby co, wiec to chyba nie problem. Kazdy robi co uważa jak komuś po drodze na Jasna Góre pod Olsztyn to czemu nie, jego wola. Tylko ze Jansa Gora była od zawsze i będzie jedna i żadna polityka tego nie zmieni. I moim zdaniem nie jest na wyłączność ani pana Prezydenta ani Pana organizatora chyba jakoś na W. sie nazywa. To jest jeżdżenie na motocyklu a nie politykowanie i osobiście mowie takim zabawom stanowczo nie

daro 19.03.2012 23:32

Faxio, Ty chyba nie bardzo rozumiesz.
Jasna Góra jest jedna, ale.
Uroczyste Rozpoczęcie Sezonu im. Ks. Zdzisława Peszkowskiego organizował od samego początku Wiktor Węgrzyn Prezes Stowarzyszenia Międzynarodowy Motocyklowy Rajd Katyński. Pomysł na taki zlot wyszedł chyba od ks. Peszkowskiego , czy jak rozmawiali razem ze sobą. Nie wiem dokładnie. Ale na pewno jeden z nich lub wspólnie to wymyślili.
Teraz Pan Prezydent próbuje pogwałcić zasady panujące od samego początku i organizuje imprezę równoległą. Żeby zarobić i popsuć tą główną. Że tak jest wystarczy przeczytać harmonogram obu imprez . Podam tylko jeden przykład: o 21-tej Apel Jasnogórski , a tam koncert kapeli i sztuczne ognie.
Myślisz że to w porządku . Myślisz że to dobrze . Myślisz że to przypadkowe .
Faxio, każdy zlot czy impreza rządzi się swoimi prawami. Jeśli zostały one w tak perfidny sposób za 5 dwunasta pogwałcone , to dobrze że organizator nie chciał babrać się w tym gównie i przeniósł Rozpoczęcie Sezonu.
Faxio, może to złe porównanie i zły przykład ale. Jest Afrykańskie Rozpoczęcie Sezonu czy jakieś inne spotkanie i jak by ktoś z zewnątrz zaczoł Wam coś wprowadzać czego nigdy nie było i czego nie chcecie. Próbował zawładnąć zlot, podzielić Was, to co by zrobili organizatorzy i uczestnicy ?
Po mordzie mógłby dostać i na kopach wylecieć . Tak by się skończyło .
Faxio, jeśli się nie zgadzasz z tym co pisze i nie zdajesz sobie sprawy z prawdziwych intencji Pana Prezydenta to jedz na bazar Pana Prezydenta. Posłuchaj jego kazania.
Ja jadę na Gietrzwałd, bo chce godnie uczestniczyć we Mszy Świętej i słowa Bóg , Honor , Ojczyzna są dla mnie bardzo ważne.

Foxio 20.03.2012 00:41

Po pierwsze nie Faxio. Wiem to taka literówka ale jednak jakoś razi. Po drugie myślę ze większość z nas robi to co kocha czyli jeździ na motocyklu. I jesli gdzieś jedzie to po to żeby przeżyć coś osobistego co mu sprawia radość i przyjemność. Wiec niesadzeń żeby ktoś jechał na Jasna Gore dla Pana W czy jakiegoś innego świętego, oczywiście doceniając wkład organizatora w taka imprezę i tego nie należy podważać. Ale może nie wycierajmy sobie gęby hasłami bóg honor i ojczyzna bo ostatnio to takie modne że jedynie ludzie jedynej i słusznej opcji to patrioci a reszta to banda głupoli i sprzedawczyków, epitetów można wymyślać bezliku. A nikt nie ma prawa na wyłączność do Katynia czy Smolenska i dopisywania do tego ideologi. Historia Polski zna więcej wielkich tragedii narodowych. Jest takie słowo tolerancja które strasznie trudno zrozumieć niektórym i wtedy właśnie dzieją sie takie cuda jak teraz. Obrażanie i dzielenie nas motocyklistów na tych lepszych i gorszych (patriotów i nie ).A kto komu każe iśc na ten bazar , koncert czy sztuczne ognie? Może po porostu to olać, zbojkotować itp itd a nie dopisywać do tego ideologi i jeszcze mieszać w to Boga. Tak jak kolega piotreklodz wcześniej napisał na pewno jakiś braciszek jednak zostanie za furta i dla tych niepokornych odprawi msze. Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam, wyraziłem swoje subiektywne zdanie i ponoszę pełna odpowiedzialność za nie. A tak apropo to nie przypominam sobie żeby ktokolwiek dostał w ryj na jakimkolwiek zlocie AT ale może nie pamiętam w końcu stary już jestem :) Zastanowiło mnie jeszcze jedno stwierdzenie "jesli ktoś z zewnątrz" to dla kogo do tej pory był organizowany ten zlot? dla słuchaczy radia M czy dla motocklistów całego świata? Wszystkich motocklistów i tych lepszych i tych trochę gorszych i tych co wierzą i tych co nie ale chcą się czasami zamyślić nad tym co przyniesie życie

daro 20.03.2012 07:41

Zwracałem się do Ciebie tak jak się nazwałeś.
Jak widzę dalsza dyskusja nie ma sensu . Dodatkowo nie jest nie potrzebna w tym miejscu.
Ty dalej mało rozumiesz , a ja jestem za głupi żeby tłumaczyć .
Każdy pojedzie tam gdzie chce. Gdzie mu bardziej pasuje.
Ja jadę do Gietrzwałdu z potrzeby serca i żeby pobyć wśród ludzi którzy czują tak samo.
Uroczyste Rozpoczęcie sezonu od samego początku jest impreza dla wszystkich motocyklistów którzy chcą przeżyć ten dzień w sposób wyjątkowy z poszanowaniem tej imprezy i jej uczestników.

Miras Sc 20.03.2012 08:06

I w ten oto sposób polityka i niezdrowe ambicje polityczno-religijne znowu podzieliły ludzi (tym razem motocyklistów). TO SMUTNE :( "A miało być tak pięknie ..."

daro 20.03.2012 08:31

Cytat:

Napisał Miras Sc (Post 228664)
I w ten oto sposób polityka i niezdrowe ambicje polityczno-religijne znowu podzieliły ludzi (tym razem motocyklistów). TO SMUTNE :( "A miało być tak pięknie ..."

Czy nie myślisz że właśnie o to chodzi Panu Prezydentowi Częstochowy "dziel i rządż".
Jestem przeciwnikiem dzielenia Polaków, dlatego Panie Prezydencie nie przyjadę tego dnia do Częstochowy .
Do zobaczenia w Gietrzwałdzie.

Wegrzyn 20.03.2012 09:56

Cytat:

Napisał daro (Post 228668)
Czy nie myślisz że właśnie o to chodzi Panu Prezydentowi Częstochowy "dziel i rządż".
Jestem przeciwnikiem dzielenia Polaków, dlatego Panie Prezydencie nie przyjadę tego dnia do Częstochowy .
Do zobaczenia w Gietrzwałdzie.

Jak tak czytam, co piszesz to raczej Ty na siłę chcesz tłumaczyć co jest dobre i słuszne. Moja propozycja jest taka, żeby zamknąć temat i niech każdy bez wylewania swoich złotych myśli sam podejmie decyzję.

graphia 20.03.2012 10:07

Foxio. Przyznaj po prostu ze Cię szanowna żona nie puści na mazury :D :D

daro 20.03.2012 10:12

Toć przeca od samego początku było moim przesłaniem.
Żeby każdy ŚWIADOMIE wybrał miejsce dla siebie, które mu najbardziej odpowiada.
I tam się udał.

Foxio 20.03.2012 10:22

Graphia masz 100% racji :) i mam za mały bak w motorku i tak daleko nie zajedzie :)

A.Twin 20.03.2012 14:33

Dla rozluźnienia atmosfery T.love o mieście "świętej wieży".

http://www.youtube.com/watch?v=CBRXamgcrj4

P.s.
Jeśli zaproszony zespół Acid Drinkers, jest aluzją do spożywania wina (każdego;)), to jako gość zagraniczny powinien wystąpić Bronski Beat lub Depeche Mode,co ?

daro 20.03.2012 16:49

Jeśli już, to posłuchałbym
http://www.youtube.com/watch?v=6B9I3nzi0Fo

Kopio 20.03.2012 17:28

Cytat:

Napisał Miras Sc (Post 228664)
I w ten oto sposób polityka i niezdrowe ambicje polityczno-religijne znowu podzieliły ludzi (tym razem motocyklistów). TO SMUTNE "A miało być tak pięknie ..."

Cytat:

Napisał Wegrzyn (Post 228678)
Moja propozycja jest taka, żeby zamknąć temat i niech każdy bez wylewania swoich złotych myśli sam podejmie decyzję.

Nic nie muszę dodawać.Chyba tylko,że taki sposób dyskusji,to nie na to forum.
Czytać zasady działania tegoż.:mur:

robertG7 20.03.2012 19:44

Chyba, że ktoś woli polski rap http://www.youtube.com/watch?v=iHil7koBSII

A.Twin 21.03.2012 10:54

Msza Święta na Jasnej Górze o 13.00

ATomek 24.03.2012 16:27

Posłuchaj, co ma w tym temacie do powiedzenia bezpośredni organizator- Wiktor Węgrzyn.
Porównaj ze zmanipulowanym zamieszczonym tekstem.

http://www.radiownet.pl/sluchaj/#/pu...ogorskie-zloty

Doklejam:
Dla zainteresowanych, ostatni wywiad organizatora w tv, a w nim wiele szczegółów powodu zmiany miejsca Jasnogórskiego Rozpoczęcia Sezonu.

http://www.youtube.com/watch?v=QYAc2...ayer_embedded#

Jerzy z Oliwy 29.03.2012 04:51

koledzy ,dzięka za wyczerpujące wiadomosci w temacie

rubin 01.04.2012 23:32

Szkoda... Może w przyszłym roku zlot wróci na Jasna Górę, a braćja Paljaki przestana się kłócić...

ATomek 02.04.2012 10:07

Mówisz kolego rub1n- "szkoda". Coś Ci napiszę:

Jestem Marian. Dla znajomych- Maniek. Mieszkam na Malinówce.

Pozwólcie, że opowiem Wam fragment ze swojego życia.

Dziewięć lat temu byłem nikim. Żyłem jak wszyscy wokoło. Jednak znienacka dopadła mnie chęć zrobienia czegoś innego.
Myślałem o podróży, wyprawie na koniec świata... Ale ostudził mnie brak kasy. Jednak słowo 'wyprawa' we wszystkich odmianach powracało.

I wymyśliłem, że wyprawię sobie imieniny!
Imieniny inne, niż wszystkie! Przede wszystkim, bezalkoholowe!

Pierwszego roku zaprosiłem najbliższych i o dziwo, nikt krzywo nie spojrzał. Okazało się, że jest tak wiele tematów do rozmów... śpiewy też były, ale repertuar inny, niż dotychczas.
Z roku na rok przybywało mi gości. Impreza się rozrastała i coraz głośniej było o moich "MALINÓWKACH".
Ludzi przychodziło każdego roku więcej i więcej. Gospodarz domu nic nie miał do tłumów moich gości, bo wszystko było wzorowo, choć ochrona domu na wszelki wypadek czuwała.

Po pięciu latach już cała okolica czekała na dzień moich imienin. Nawet w gazecie napisali. Było w modzie pokazać się na mojej "MALINÓWCE".

Niestety, mimo ustalonych reguł, wciskali się na nie i okoliczni żule zwabieni ciepłym światłem z mojego mieszkania. Pojawiły się nawet toasty na moją cześć tym, co przynieśli w rękawie.

W kolejnych latach ludzi było tak dużo, że przestały do mnie docierać imieninowe prezenty! Znalazło się kilku nowych Marianów, którzy nie wzdrygali się ich przyjąć.
Na dokładkę zmieniła się ochrona i gospodarz domu, którego żona miała na dole sklep monopolowy. Swym garbatym, handlowym nosem zwietrzyła interes i dalej już poszło!
Nikt nie słuchał moich protestów, bo jak to- imieniny na sucho?

Słynne imieniny Mariana dostały nowe życie.

Dziś ludzie o mnie zapomnieli. Bez "MALINÓWKI" znowu jestem nikim.

Ostatnie swoje imieniny świętowaem z przyjaciółmi po sąsiedzku, w parku. Nie chcieliśmy patrzeć na rozświetlone kolorowym, migającym światłem okna mojego domu i słuchać, jak wszystko wkoło tętni w obcym rytmie.
Jak co rok w życzeniach przewijało się jedno:

"Zdrowia i realizacji wymarzonej wyprawy- Maniek!"

Daroo 02.04.2012 15:42

Ja tam jade do Czestchowy a na mzury moge sie wybrac w wakacje pozwiedzac.

robertG7 02.04.2012 15:45

Cytat:

Napisał Daroo (Post 231521)

To samo można napisać w drugą stronę, więc po co takie wpisy? Tylko, że ten Zlot na mazurach nie ma w planach zwiedzania tej części Polski.
Jedź gdzie chcesz, wolny wybór

PS ATomek, proponuję już nie uświadamiać, bo jak widać ile głów, tyle rozumów.

A.Twin 02.04.2012 15:57

:lobby::lobby::lobby::lobby::lobby:
Anioł z diabłem na huśtawce. Wymowny emotikon.
Częstochowa-Gietrzwałd :D

W Ostródzie ma nie padać :haha2:
http://www.twojapogoda.pl/polska/war...troda/16dniowa

robertG7 02.04.2012 16:00

Cytat:

Napisał A.Twin (Post 231525)

Ooo Kolego, na tamtym portalu 2 tyg temu na Wielkanoc nadawali 23C i słońce

rubin 02.04.2012 18:36

Kolego ATomek, ładna przypowieść-alegoria :) "bajkowo jak w biblii opisana historia zlotu gwiaździstego" :)

Fakt może i wiele w tymi racji, ze trzeba bronić pewnych zasad, wybierać tylko te "ziarna, które mają szanse paść na żyzną ziemię", liczyć na jakość nie ilość.

Dlatego mówiłem szkoda, ze nie Czestochowa , bo ja nie mogę poświęcić tyle czasu, brnąc na mszę przez pół Polski. Nie z powodu ze mi się nie chce, tylko wolę u siebie na wsi poświęcić moto, pomodlić się za dobry sezon, zmówić zdrowaske za kolegów motocyklistów po "tamtej stronie niebieskiej autostrady" a resztę dnia pobawić się z 2letnim synem...

No i przynajmniej nikt nie zmusi mnie do słuchania "politycznego kazania"-choć ksiadz ma do tego prawo...
Aaa i czasem nie chce mi się iść na mszę w niedzielę, ale do Cz-wy jechałem dla magii tego miejsca zawsze z chęcią! A w tym roku jako stary niereformowalny grzesznik nawet komunie przyjac.... Ale poczekam...na następny rok.
A Mazury jak kolega Daroo odwiedzę żeby na zaglach popływać lub ponurkowac.

daro 02.04.2012 18:46

Cytat:

Napisał Daroo (Post 231521)

Tylko przeczytaj wcześniej regulamin .
http://www.c-b-w.pl/index.php?option...mid=40&lang=pl
&2 i punkt 2 jest git majonez.
&3 też nic nie brakuje.
Wszystko zgodnie z "harmonogramem".

A.Twin 02.04.2012 20:20

Wszyscy staną bak w bak, złapią się za ręce, otrzepując się z szybko topniejącego śniegu,
a Aicid drinkers
zagrają Et si tu n'existais pas.

http://www.youtube.com/watch?v=kqLp7g29bfk
No, to się szykuje :D

Daddy 07.04.2012 05:59

Cytat:

Napisał rubin (Post 231555)
No i przynajmniej nikt nie zmusi mnie do słuchania "politycznego kazania"

A zmuszał Cię ktoś???

Wegrzyn 07.04.2012 09:57

Może byście skończyli z osobistymi wycieczkami?

rubin 07.04.2012 18:20

Cytat:

Napisał Daddy (Post 232572)
A zmuszał Cię ktoś???

Nie,nie zmuszal,ale mialem tak moto ustawione ze nie moglem wyjechac,bez przerywania innym mszy.... dlatego siedzialem dalej na bloniach i przestalem sluchac ksiedza... myslac o dalszej jezdzie na moto i innych niebieskich migdalach.

Poza tym w srode na badaniach lekarskich zaczalem rozmawiac z p. Doktor(laryngolog), ktora chciala mi wmowic by dziewczyny nie uzywaly antykoncepcji i ze nalezy glosowac na prawdziwych Polakow....(i podala jaka opcje wybrac).

To tak off topic... Kazdy wie o co chodzi... To po prostu zenada.

Wojteak 07.04.2012 18:49

Szczęściem ty wiesz o co chodzi, gdzie żenada, a gdzie migdały...
Szerokości i pamiętaj, by być przewidującym ustawiając moto...
pozdrawiam

daro 07.04.2012 18:56

Rubin , to o czym mówił ksiądz w czasie kazania na Jasnej Górze jest poruszane w większości domach w Polsce .
Czy większość ludzi w Polsce jest żenujących bo chcą prawdy, wyjaśnienia i odpowiedzialności .
Kto tu jest żenujący .
Ps: Ostatnio zatrzymał mnie policjant z drogówki . Złamałem przepisy . Mówi do mnie że będzie mandat . Ja mu na to że nikt nie odpowiada że spadł samolot z Prezydentem i innymi osobami to i ja chyba uniknę kary .
Po krótkiej lużnej rozmowie oddał mi dokumenty . Czy dlatego że byłem żenujący .

rubin 07.04.2012 21:06

Daro tylko ze tez mowa byla o zdradzie...i chyba zamachu o ile pamietam... (nie chodzi mi o to ze jestem za jakaś opcja polityczna,mam gdzies polityke i politykow PoPis Sld chwdp i innych-wszyscy sa siebie warci),ale jedziemy zeby sie pomodlic,poprosic o dobry sezon,a nie sluchac o polityce,zdradzie,sprzedaniu Polski w 99%,TYLKO O TO mi chodzi.Nic o bezpieczenstwie moto,np. Albo o tym ze grzechem jest ryzykowna jazda :)

A swoja droga masz racje panstwo sie nie popisalo..."szefostwo" schowalo glowe w piach.

@Wojteak nastepnym razem bede bardziej "roztropny" ;)

wojtekk 07.04.2012 21:37

Cytat:

Napisał Wegrzyn (Post 232583)
Może byście skończyli z osobistymi wycieczkami?

A może byście skończyli z jakimiś ogólnymi dywagacjami nie dość, że nie na temat, to prowadzące na grząski grunt polityczno / światopoglądowy?

rubin 07.04.2012 21:48

Cytat:

Napisał wojtekk (Post 232688)
A może byście skończyli z jakimiś ogólnymi dywagacjami nie dość, że nie na temat, to prowadzące na grząski grunt polityczno / światopoglądowy?

Racja, jesli komus uchybilem to przepraszam.
Pozdrawiam i zdrowia zycze.

Wegrzyn 07.04.2012 23:20

Cytat:

Napisał wojtekk (Post 232688)

:Thumbs_Up:

Daroo 07.04.2012 23:49

Dokładnie Daddy wielu jedzie tam z braku laku, maja gdzieś co to jest za Miejsce a tylko ciagle gadaja głupoty ale spoko spoko w tym roku bedzie gadanie że piwo było rozcieczane bo Msza i cel tego zlotu sie dla nich nie liczy!!

Adagiio 08.04.2012 13:07

Cytat:

Napisał daro (Post 232662)
Ps: Ostatnio zatrzymał mnie policjant z drogówki . Złamałem przepisy . Mówi do mnie że będzie mandat . Ja mu na to że nikt nie odpowiada że spadł samolot z Prezydentem i innymi osobami to i ja chyba uniknę kary .
Po krótkiej lużnej rozmowie oddał mi dokumenty . Czy dlatego że byłem żenujący .

Masz ochotę pojechać na mszę to jedziesz .
Na innym forum też uprawiałeś politykowanie aż Paweł zablokował temat , teraz tu chcesz zabłysnąć ?
Szanuj mających inne od Twoich poglądy , a będziesz szanowany .
Po co strzępić jęzor ?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28.