![]() |
a takie coś znalazłem nie wiem czy już ktoś nie wrzucał http://www.southbayriders.com/forums/threads/98848/
|
jakbym trafił :D, wizualnie fajny ...
|
Ja sie tylko zastanawiam,po co takie oczekiwanie na motocykl ,ktory bedzie kosztowal ponad 10tys Euro :D
|
Cytat:
|
hehehe....pewnie wszyscy razem i kupia na spole :D.Pewnie wkrotce bedzie nowa 800GS wiec aktualne modele beda do kupienia po taniosci.
|
ja mam nadzieję, że to będzie nie wysilony silnik o stopniu sprężania 10:1 nie dużej mocy <100KM ale z konkretnym momentem i znam od razu odpowiedź : specjalnie tylko dla mnie takiego motocykla nie wyprodukują :(:( chociaż to byłaby fajna opcja tzn. możesz nie tylko wybrać wyposażenie motocykla ale także charakterystykę silnika ale nie ograniczaną sztucznie elektroniką tylko konstrukcją silnika np 2 wersje mocy i momentu - dla globtroterów np. moc 80KM i 110Nm momentu a dla ludzi z ADHD np. 130KM a moment jaki wyjdzie...:)
|
Myku jesli to bedzie kosztowac 10tys euro to bedzie super i sam polece to kupic :) , niestety patrzac na ceny konkurencji (gs800, gs1200, ST 1200, 1190) jest to malo prawdobodobne. Jedynie nowy DL 1000 zaczyna sie od 49000 zl
|
Racja.Ja tez mysle,ze jesli juz sie to cos pojawi,na co wszyscy tak czekaja,to bedzie grubo ponad 10tysi.
|
Za 10kE wezme i ja. :)
Lista? |
Cytat:
|
Cytat:
|
wizualnie to Tramp 700 na zawieszeniu lc8
ciekawe czy wahacz inny podejdzie niż orginał? Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli chcemy mieś Adwenczera spod znaku skrzydła, o umiarkowanej masie, rozsądnej mocy, prostej konstrukcji , to nic prostszego. Bierzemy Hondę Transalp 700. wypierdalamy wszystko oprócz silnika, ramy i elektryki, całą resztę wedle własnego gustu dobieramy od dawców z Austrii, tudzież firm robiących organy do przeszczepu jak Ohlins, Magura, Brembo, Touratech, Excel, Akrapowić itp. itd. Z dobrym wydechem, filtrem i Power Commanderem wyjdzie nam jakieś 65 KM., przy umiarkowanej masie na poziomie 160-170 kg. To będzie fajne, elastyczne, całkiem żwawe jeździdło do wypadów w tam i w pizdu solo. Budżet w takim wypadku można regulować samemu w zależności jakich producentów podzespoły zastosujemy. I po kiego grzyba czekać na nową Afrykę z alufelgami ?
|
a z silnika tego transalpa wywalic wtryski i wsadzić stare dobre gaźniki,wyciąć katalizatory i zmienić moduł zapłonowy na normalny i bedziemy mieć znowu dobry , bezproblemowy motocykl ,a że ekologia i euro... to już co nas obchodzi jak będzie zarejestrowany i homologowany (przynajmniej po naszej stronie Europy)
|
E tam, po co komu gaźniki ? Ten wtrysk działa bezproblemowo no i dzięki niemu mamy liniowy przyrost mocy i lepszy dół obrotów. Poza tym podpiąć Power Commander i można jeszcze sobie coś tam poprawić. Jedynie HIISa można wywalić.
|
Cytat:
|
:p nie mam golfa z wtryskiami . mam rodzinno-imprezowo-turystyczno-terenowo-przeprawowo-ciężarowo-bagażowe TDI 90KM i jest jak AFRI nieśmiertelny mój Sharan.
chodzi o to ze wszyscy kochają AT za brak wtrysków ,katów , elektropierdolniki ,a jedyne nowoczesne elementy urosly do miana furii afrykanskiej (pompa,regler). toż przecież następca musi być poprawiony własnie w tych najważnieszych kwestiach i wtedy bedziemy w pełni szcześliwi ( a ilu by wiele zrobiło za funkiel nówke rd03 ???? ) |
|
'' a z silnika tego transalpa wywalic wtryski i wsadzić stare dobre gaźniki,wyciąć katalizatory i zmienić moduł zapłonowy na normalny i bedziemy mieć znowu dobry , bezproblemowy motocykl ,a że ekologia i euro... to już co nas obchodzi jak będzie zarejestrowany i homologowany (przynajmniej po naszej stronie Europy) ''
A w domu tez masz telewizor lampowy, lodowke made in zssr i pralke franie?? Przeciez wszystko ma elektronike w nowozytnych czasach :) Pozdro |
Cytat:
|
Ten jak ktos pisała przestarzały system wtryskowy PGM-FI został zastosowany w samochodach pod koniec lat 80. (i jest stosowany do dziś) Moze i stary ale sprawdzony i naprawde bezawaryjny. Jeżdzę samochodami Honda od wielu lat i wiem że ten wtrysk działa zupełnie bezproblemowo. W ciemno zakładam go do Africy gdyby się dało.
|
To by nam się sprawdzilo w motorkach. Prosty i niezawodny system wtryskowy.Zresztą PGM FI Honda montuje w innych motorkach np...CRF250L.. Spełniają normy i są niezawodne.
|
Cytat:
Wtrysk działa, jak Puszek napisał, bezproblemowo - potwierdzam. |
wrysk ( w dzisiejszych czasach niezbędny) jest fajny jak sie nie psuje.mialem 20letnią kawe KZT10B '82 111KM i dzieki wtryskowi potrafiła zejść poniżej 5/100km, była elastyczna i dalej sprawna ( mankamenty to pompa paliwa :-) i zawór ciśnieniowy na listwie wtryskowej reszta OK )
ortodoksi AT z tego forum sie nie wypowiadają jak widze, bo nie chcą sie rozczarować :-) a elektroniki bronią właściciele już "elektronicznych" moto :-) nie chodziło mi o to żeby uwsteczniać motocykl ( nowe AT) tylko w tym konkretnym przypadku przebudowy TA700 zrobić jeszcze prostszą maszynkę. ale nie o tym jest temat... nowa AT jaka by nie była to zaraz spotka sie ze słowami krytyki, ponieważ nie będzie rokowała ,że za następne 20 lat dalej bedzie sprawna,albo lampa bedzie zbyt skośna,lub podświetlenie liczników za niebieskie. ilu ludzi tyle zdań.czego innego oczekujemy a co innego pewnie dostaniemy... tak jak nowa supertenera... jak bardzo jest podobna do starej ??? |
|
Wspomniał bym też o wałku zdawczym. Może zębatka na sztywno, zamiast pływającej?
|
Cytat:
|
Jak to co?
Tytułu wątku nie potrafisz przeczytać? To jest nowa afryka RD08 Ma wszystko co każdy afrykaniec z FAT montuje do swojej starej królowej. Poszerzone stopki, wygodniejsze siedzenie, owiewka która lepiej chroni przed wiatrem,nisko poprowadzony tłumik dzięki czemu szerokość motocykla z kuframi będzie poniżej 100cm. I teraz wyzwanie kto nią pierwszy do mongoli poleci? |
Cytat:
|
Cytat:
Spalanie, waga, jakies niuanse? |
Co ja ci będę pisał, 03 ma same plusy.
Zostało ich na świecie niewiele także myśl szybko. |
Cytat:
|
Jak by ci to powiedzieć , żeby tak naprawdę wiedzieć o co chodzi w tych 03 to trzeba po prostu z nimi trochę pożyć/pojeździć.
Inni Afrykanerzy mający np 07 nie wiedzą o czym mowa i żadne słowa nic nie dadzą. Po prostu żyją w pewnej lekkiej nieświadomości. Mają zupełnie inne motocykle mimo tej samej nazwy. Jako że dane mi było dosiadać różnych motocykli w tym trochę Afryk też było, mam porównanie. Żeby nie przeciągać. Jedyny mały minus jakiego mogę się doszukać w 03 to brak z 10KM przy 2 osobach i jakimś załadunku. W pojedynkę może zdziwić i 07. No i najważniesze gdyby mi tak postawili dwie nówki 03 i 07 to bez sekundy namysłu biorę trójkę. |
madafakinges,RD 08 wygląda tak :
http://img155.imageshack.us/img155/4602/dominatoru.jpg QrczaQ,Bierz bo Trójka fajna jest i zajebiaszcza.Franz nie śpi ;) Dzieju,też brałbym Trójke :Thumbs_Up: |
Ja też brałbym trójkę. Miałem najpierw siódemkę, później trójkę. Trójeczka jest odczuwalnie lżejsza, generalnie w niczym nie ustępuje siódemce, a kosztuje sporo mniej. Jedyny minus, mniejsza głębokość brodzenia.
|
Tak jest 3 to 3 nie zamienię na inne:). Ma u mnie dożywocie.Pozdrowienia z Podlasia dla Ferdka.Może nad Bugiem znowu jakiś nocleg??.
|
|
Fajnie wyglada...Ten amor tylni prawie w poziomie....dziwny trochę jak na enduro
|
Cześć,
Wieści z forum advrider.com "In the german magazine "Motorrad" is a preview for the next issue. One topic is called: "Sensation - new Africa Twin - Honda let the legend finally get up again - First infos how the new twin starts into modern times" Release of the issue: april 25 " KLIK Pozdrowienia, D |
Jeśli ta dupa motura na tym zdjęciu to kawałek nowej afryki to ja wybucham śmiechem :)
|
|
ładny fotoszop.
Przodek z afryczki, wahacz i koło tył lc8, silnik i podnużki - trampek, owiewki wiadro , ale góra z szybą triumf.. udany rysunek, ale moto optycznie ciężki i w starym stylu... Teraz motocykl ma wyglądąć ażurowo - dużo prześwitów, i rurek, jak tiger, ktm 1190 czy mbw GS. Zobaczcie - w GS-ie od lat z tyłu nie ma owiewek.. |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego tez wszystkie owiewki dali do przodu.Te tylne tez ;) A odnosnie rzeczy waznych-jakakolwiek nowa Afra wyjdzie, to biore w ciemno. Wtedy chyba zmienie kask bo duma moze ograniczyc mi widocznosc :) |
|
Piekna ale nie chce mi sie w to wierzyc :) Ale naprawde bym chcial :)
|
Zwłaszcza ten napis CRF z tylu :)
|
:drif:O madafuckinges'sie!
Za samo zapodanie stawiam :p Nie ma bata, z wloskiej koncept stajni i Japanase factory crf 1000 ...to bedzie wulkan! Juz pruje poduszke i przelicze siano ;) Rywale zgina,to pewne. Jeszcze moze premiera u sxkopuf i sprzedaz na poczatku 2015. No :Thumbs_Up: |
Moja pierwsza modyfikeszyn to bedzie wyje...c te asymetryczne swiatlo przednie.
Co mi nie bedzie przypominac czegos paskudnego;)... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |