![]() |
2szt mogę łyknąć jak co;)
|
Ja też piszę się na 2 sztuki.
|
Hej ludziska dogadamy się w końcu w sprawie tych śrubek składu mieszanki? Zakupimy 100szt. potem podzielimy przez liczbę chętnych i każdy będzie zadowolony.
Ja mogę zająć się rozsyłaniem. |
Jestem za
|
Hejka, I ja 2 sztuki przygarnę. Pozdrawiam
|
Ile wyjdzie sztuk na głowę to zależy od liczby chętnych.
np. 100szt : 10 chętnych = 10sztuk na głowę, a cena za 10 sztuk wyjdzie nam 30zł plus przesyłka. Więc zbieramy chętnych, a sztuki wyjdą same. Wpisywać: ural Paweł4x4 Kuba74 ferolo |
TO wezmę i ja
|
Ja chętnie
|
Produkcja dogadana.
|
LISTA
ural Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu |
LISTA
ural Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 |
LISTA
ural Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin |
ural
Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? Przydałoby się podać ilości potrzebnych śrubek? |
ural
Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? Rychu72 - 2 szt |
Ile wyjdzie sztuk na głowę to zależy od liczby chętnych!!!
np. 100szt : 10 chętnych = 10sztuk na głowę, a cena za 10 sztuk wyjdzie nam 30zł plus przesyłka. Więc zbieramy chętnych, a sztuki wyjdą same. AMEN!!! |
ural
Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? Rychu72 - 2 szt Kici |
do RD04 tez bedzie pasowała?
|
ural
Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? Rychu72 - 2 szt Kici matata |
Pod koniec tygodnia rusza produkcja. Potem testy i rozsyłam.
|
Śruby przeszły testy. W pierwszej połowie lutego będą gotowe.
Jak ktoś jeszcze chętny to dopisywać się do listy!!! |
dwa pytania:
1. Cena ? 2. Pasuje do 3/4/7 ?? |
poszło PW
|
Dzięki, przeczytałem.
Niestety nadal są wątpliwości. Jest coś wyprodukowane, jest do kupienia, nie wiadomo tak naprawdę do czego to jest pasujące, ani ile tak naprawdę będą kosztować 2 szt tego czegoś do AT. Ale jest ładne, ktoś się napracował i TO COŚ kusi .... |
Pasuje do 7 a. Co do reszty trzeba by sprawdzić.
Akcja nie jest zarobkową tylko żeby ludzie kupili sobie śrubki po cenie usługi lepiego. A koszt to tak jak wyżej pisałem. |
]ural
Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? Rychu72 - 2 szt Kici matata Zbys |
]ural
Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? Rychu72 - 2 szt Kici matata Zbys Banditos -3 szt |
]ural
Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? Rychu72 - 10 szt (jeżeli cena taka jak na privie) Kici matata Zbys Banditos -3 szt |
Na dzień dzisiejszy przy 13tu chętnych cena 24zł + koszt przesyłki i mamy po 7,5 sztuk na głowę:)
Im więcej chętnych tym taniej. (oby nie było więcej chętnych niż 50ciu:) |
To jeszcze dajmy komuś szansę.
|
Ludzie, może i ja bym potrzebował bo ostatnio (na jesień) przy zdejmowaniu gaźników zobaczyłem, że moje dwie mają ukręcone miejsca na śrubokręt i ich nie idzie w ogóle odkręcić. Są wkręcone do końca :( Ktoś to w ogóle uratuje? Do kiedy trzeba się zdecydować? Miałem zdjąć gaźniki i przejść się z tym do tokarza, może by jakoś mi je wykręcił, ale chorubsko mnie rozłożyło i do następnego weekendu tj 13.02, nie będę tego rozbierać, tzn żeby wyjąć gaźniki, bo w tygodniu do pracy. Ile wynosi obecnie cena? Jak niedużo to może w ciemno bym wziął ze 3 szt i może uda mi się je u kogoś jakoś wykręcić później i odratować te gaźniki, chociaż czarno to widzę
Pytanie: w jakim stopniu ta śruba ma wpływ na skład mieszanki przy jazdach ze średnim obciążeniem silnika, tak do 4k rpm? Podejrzewam, że znaczny, ale wolę zapytać. Lepi, jest możliwość, na razie EWENTUALNIE, bym Ci te gaźniki wysłał i byś mi te śruby wykręcił? |
Pewnie ze damy szanse!
Pozdrawiam |
Cytat:
pzdr. |
Cytat:
|
ferolo, a nie łatwiej po prostu napisać jak to jest? Regulowałem gaźniki niejednokrotnie na innych dynojetach i akcesoryjnych głowicach oraz wydechach w wyczynowych jednocylidrowcach i jak dotychczas żaden, ani nie miał wypalonych gniazd, ani upalonych tłoków. Gaźniki były jednak innej konstrukcji, nie mam doświadczenia z gaźnikami dwucylindrowymi, łączonymi z podciśnieniami. Może jest to inaczej niż w tamtych - po prostu tego na tę chwilę nie wiem, bo nie zgłębiałem tematu, a pytanie rzuciłem na szybko jak zobaczyłem ten temat. W sumie nawet nie wiedziałem, że w tych gaźnikach to te śruby odpowiadają za regulację.
To, że ktoś nie zna konstrukcji danego gaźnika nie znaczy, że od razu zrobi to źle, gdy się dowie. Wiem do czego służy śruba składu mieszanki, ale nie powiesz mi, że ma decydujący wpływ na PEŁEN zakres obrotów. Przynajmniej w gaźnikach stosowanych w wyczynowcach jej udział ma znaczenie GÓRA do 1/2 obrotów, a później jej wpływ na pracę silnika jest praktycznie POMIJALNY, dlatego silnikowi z niepoprawnie ustawioną śrubą składu mieszanki w tym przypadku nie stanie się nic w perspektywie długoterminowej eskploatacji. Dodatkowo może być to śruba emulsji paliwo-powietrze, jak i samego powietrza. Nie wiem jak jest tutaj, stąd moje pytanie - powtórzę - nie analizowałem tych gaźników dokładnie, a pytanie zadałem bo widzę, żę się zbliża deadline zamówienia. Idąc dalej, równie dobrze mogę gaźniki oddać do regulacji, i jak ktoś zobaczy urwane śruby to sądzisz, że mi je wyreguluje? Lepi, jaka jest aktualnie cena za sztukę? |
Nie znam ceny detalicznej. Pytaj urala.
|
Aa, to ural2 teraz to robi? Przepraszam, nie doczytałem, że zaszła zmiana. Zatem czekam na info, choć raczej będę się decydować w ciemno na 3 sztuki.
|
Ural2 jest dilerem. Takie czasy :-)
|
]ural
Paweł4x4 Kuba74 ferolo Łokciu simon1977 Robin Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? Rychu72 - 10 szt (jeżeli cena taka jak na privie) Kici matata Zbys Banditos -3 szt Cassini - 1kompl. |
To i mnie dopiszcie - 3 szt, chyba, ze będzie trzeba więcej wziąć.
|
1.ural
2.Paweł4x4 3.Kuba74 4.ferolo 5.Łokciu 6.simon1977 7.Robin 8.Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? 9.Rychu72 - 10 szt (jeżeli cena taka jak na ie) 10.Kici 11.matata 12.Zbys 13.Banditos -3 szt 14.Cassini - 1kompl. 15.adoado0 16.wd60 |
Witam. A orientuje sie ktoś z was czy te srubki bedą pasowały do gaźnika hondy Deauville 650? silniki praktycznie takie same a gaźniki?
|
Panowie jeszcze trochę cierpliwości. Połowa śrubek już zrobiona.
|
Wyczekuj listonosza.
|
Śrubki dotarły.
1.ural 2.Paweł4x4 3.Kuba74 4.ferolo (już dostał jako tester był pierwszy) 5.Łokciu 6.simon1977 7.Robin 8.Tymon - no chyba, ze Robin dla mnie tez zamawia? 9.Rychu72 - 10 szt (jeżeli cena taka jak na ie) 10.Kici 11.matata 12.Zbys 13.Banditos -3 szt 14.Cassini - 1kompl. 15.adoado0 16.wd60 A tu fotki http://images75.fotosik.pl/387/6dfffe33b06c0709.jpg http://images78.fotosik.pl/387/33e7befcd5c9ffca.jpg Przy takiej liczbie chętnych wychodzi nam (za komplet) po 6sztuk. Cena z przesyłką oscyluje w okolicy 30zł! Muszę jeszcze dzisiaj sprawdzić koszt wysyłki i cenę koperty ochronnej i zaczynam rozsyłać. |
Więc tak.
Cena kompletu 6 sztuk 30 zł z przesyłka. Zapisani na listę wysyłają mi na PW adres do wysyłki ,a ja odeślę dane do przelewu. |
Cytat:
|
Śrubki były testowane w RD07A i tam pasują. Jeśli w 3/4/7 są takie same to temat jest prosty. Ja mnie mam możliwości sprawdzenia. W okolicy brak 3/4/7.
Może ktoś się podejmie testu? |
Jak na razie mam trzy zgłoszenia. Na liście widnieje 15tu chętnych. Mam nadzieję, że nikt nie zrobił nas w bambuko?!!
|
Jako, że wpisałem się na listę mam pytanie organizacyjne, nie ma opcji zakupu 2szt. tylko dzielisz całą dostępną partię na 15 chętnych i trzeba brać 6.szt ?
|
Cassini poszło PW
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:50. |