![]() |
e200g podaj wymiary tego zajebistego nabytku chodzi mi o sam tłumik gabarytowo.
|
Cytat:
|
No to kolejno ,
nie ja kupiłem do swojej tylko kolega zamontował w swojej 07A , co do srednicy to nie wiem ale ten leon jest dedykowany do Afryki, wszystko łącznie ze średnicą i mocowaniami pasuje , jak by go fabryka wypuściła , w przeciwieństwie do głośnych wynalazków kombinowanych z innych motocykli lub montowanie uniwersalnych byle głośno było ten leon pod Afrykę....po prostu działa....nawet powiem że bardzo dobrze działa. Oczywiście jak tylko asfalt obschnie i bedą warunki do testów to zobaczymy co on potrafi w całej gamie. Jako że miałem okazję dosiadać głośnych wydachów to powiem że tylko niektóre działają a reszta tylko hałasuje....... cóż co kto lubi ... nie jestem zwolennikiem głośnego wydechu ale powiem że ten leon wytwarza całkiem miłe dzwięki ....ale najważniejsze że AT wyrywa do przodu. próby drogowe w szerszym zakresie dadzą pełniejszy obraz. |
wydeh nowy po założeniu zawsze jest troche cichszy niz poare dni później :) ale czekamy :drif:
|
... a ja tam uwielbiam swojego dedykowanego Arrowa PD - jestem uparty i nikt mnie nie przekona ze brzmi kiepsko :) wkręcanie się sprzęta od dołu też zdecydowanie inne niż przy oryginale !!!
Miałem wcześniej Leona (teraz śmiga na nim i Afryce Zoltan) dźwięk/spasowanie ok (ino wkurzały mnie te gumy do mocowania bo się dziwnie tłumik wykręcał przy ich dokręcaniu) - Wuja ma Remusa: tyż ok :) Każdy swój ogonek kwali - dla mnie mój poobijany już PD jest po prostu wyjebisty !!!! Dla niezdecydowanych polecam w ciemno :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
jako posiadacz arrowa i leona, to jeśli chodzi o wykonanie to zdecydowanie leon jest solidniejsszy :oldman: arołek był zjebany od nowosci delikatnie. ale oba dają ziew szatana jak sie da mocniej w pizdeczke ;):p
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wydech nówka aż pachniał świerzością, a cena cóż są różne możliwości ominięcia ceny wysróbowanej przez pazerne sklepy. Nie mogę nic powiedziec o tej możliwości ponieważ nie ja go kupiłem.
Hubercie, masz rację z tym mocowaniem, tłumik jest blisko wahacza a nawet miał tendencje do obcierki, ale jako że jak się cos robi to trzeba robić dobrze .....to i podczas montarzu ta kwestia została przewidziana i odpowiednio zmodernizowana. |
A czy moze ktos widzial (i slyszal :D) komin o nazwie Sebring Twister..?
Na ebayu za ~380 EUR http://shop.loonytuns.de/images/produktbilder/32243.jpg |
Cytat:
Zrobilem na Remusie Revolution jakies 15kkm wersja alu wiec szlaki juz przetarte. Wczesniej na seryjnym. Olej - nie wzroslo zuzycie. Benzin - nie wzroslo zuzycie. Dzwiek fajny, bardziej basowy niz Arrow PD czy nawet Leo - tak przynaj,mniej mi sie wydaje. Normalnie latam bez db killera, nie jest zbyt glosno - bynjamniej dla mnie. Fabrycznie db killer jest zanitowany - proponuje od razu rozwiercic i zalozyc sruba bo nit lubi sie luzowac i mozna zgubic killera. Troche rozczarowal mnie montaz - uchwyt giety z blachy pasowal tak sobie i po zalozeniu dotyka prawie boczka. Jakosc wykonania samego komina i lacznika 5+ (po roku uzytkowania podtrzymuje ta opinie niz sie ie luzuje , nie rozszczelnia, itp). Generalnie komin godny polecenia. Ma fajne proporcje i fajnie prezentuje sie na moto. Pozdr wuja |
Cytat:
|
4 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 3560 Załącznik 3557 Załącznik 3558 Załącznik 3559 |
Cytat:
Faktycznie zgrabny komin :) Nie dales zadnej oslony rury kolo podnozka kierownika - nie ma takiej potrzeby? |
Cytat:
Pozdr wuja |
Cytat:
http://www.ruggedroads.co.uk/shop/ar...6aid%3D7055%26 |
Ja mam LeoVinhakera i działa bardzo ładnie i nie wylata. Co ciekawe duuużo lepiej działa po wyjęciu killera...w sumie tylko raz jeździłem "z" i było kaszląco... obecnie killer gdzieś przepadł. Jakby co to mogę komuś opchnąć 8 kg oryginalnego tumnika. :)
Co do zabezpieczenia przed zjaraniem spodni to sie od dłuższego czasu wybieram do Echilczuka żeby podpytać gdzie można zanabyć taki bandaż w jaki wydechy owijają "customowcy". Trza pamiętać że dobrze owinięte kolektory i rury wydechowe dają lepszy przepływ spalin. |
Dostałem taki bandaż w ELTEC w Piastowie, kupiłem za 20zł metr, ale dopiero potem jak wypaliłem sobie dziury chyba w 3 spodniach :p
|
Ooooo ElTec to moje znajome po częsci ziomy...zajadę do nich po owy bandaż
|
Cieszę się, że mogłem pomóc. Po przeróbke arrowa też do nich podjade :Thumbs_Up:
|
A jeszcze mam jeden pytajnik. Jak mocowałes bandaż? Cybantami czy na ślynę?;)
|
Na żume go gucia Bosala ;)
|
Ryzy Koniu, moze bys ciut wiecej tego bandaza zanabyl i dla mnie bo ode mnie to troszku dalej...
|
Cytat:
|
Oczywiście chodzi o paste Bosala. Najlepsza do wydechów jaka jest (zdanie kilku tłumikarzy)
|
Czy Leoś w zestawie ma już db-killera czy trzeba dodatkowo dokupić?
|
Ma, ma :) Bez tego by nie miał homologacji ...
|
Pytam, bo mój kupiony w de można przejrzeć na wylot, a sugerując się zdjęciem na stronie larssona http://www.sklep1.larsson.pl/Towar.a...995&View=Multi nie powinno tak być, więc już sam zgłupiałem. Jak to najprościej sprawdzić?
|
Sprawdzałem dziś swojego Db kilera od leo. jest 3 razy krótszy od tego na obrazku i można przejrzec tłumik na wylot
|
3 Załącznik(ów)
|
Ja mam ten ostatni :)
|
Nie widzę zdjęć ;-(
Oooo, już widzę... |
jezu, starczy tych fotek
U mnie tak jak u Hubcia :oldman: 100 % Rejlii :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up: Arrow tak samo A te inne to jakieś straszne cudaki :cold: |
2 Załącznik(ów)
Nieeee, jeszcze moje ;) Swiezy nabytek... Sebring Trial 2. Powiedzmy trzeciej swiezosci ;) Zobaczymy jak gada :D
|
A ja sprowadzilem sobie swoja afryczke z GB i miala juz zalorzony wydech
Remus Revolution. Troche na tym posmigalem ale wydaje mi sie on bardzo glosny wiec pomyslalem ze moze spowrotem oryginal zalorze. Bo jak sie wjezdza w miejsca zakazane to lepiej na siebie uwagi niezwracac tak mi sie wydaje A jest ses zakladac tego db killera? :confused: |
ja go nie wyjmuje nawet :confused:
|
dla mnie Leo bez kilera też za głośny, a do lasu to już całkiem bez sensu..
|
Aha no to juz wszystko jasne
Poprostu u mnie ktos wczesniej wyciagnol tego db killera i go niemam :Sarcastic: Nowiec pozostalo znalezc i kupic db killera zalorzyc spowrotem i jak myslicie z db killerem powinno byc git A moc jest troche wieksza :) |
1 Załącznik(ów)
Znalazłem takie cosik w starym pudle na strychu, mój stary to z niemcowni przywlekł dawno tem, może się komu nada.
|
O... dobre !!! ostudzi głowy ludziom - zwłaszcza krzywa momentu.
Niech żyje oryginalny tłumik:) |
Cytat:
hmm, hmmm, czy ja wiem... tu z tej samej hamowni seria tłumik http://farm3.static.flickr.com/2470/...12859e3c_o.jpg a tu też seryjna afryka, z wiekszym dwa razy przebiegiem, ale tłumik arrow z zamontowanym Db killerem http://farm4.static.flickr.com/3637/...fd910b27_o.jpg |
1 Załącznik(ów)
W Afrykach z nowszych roczników wymiana wydechu na przelotowy bez ingerencji w gaźniki może faktycznie pogorszyć osiągi... w starszych nie koniecznie... W nowszych z racji na normy emisji spalin fabrycznie ustawiano już uboższą mieszankę w porównaniu ze starszymi rocznikami... czyli dysze główne mniejsze... wcześniej normy nie były tak restrykcyjne i można było dać więcej paliwa.. stąd większe dysze główne... Kiedyś w swoim Transalpie z roku 98 wymieniłem wydech na przelot , pojeździłem tydzień i zmieniłem na oryginał, bo na przelocie wyraźnie jeździł gorzej... teraz w swojej Afri z roku 89 wymieniłem wydech na Laser przelot... i żadnej różnicy nie ma... nie dławi się przy szybkim odkręceniu manetki jak to było w Trapie... zbiera się z dołu tak samo jak wcześniej, a może o drobinę lepiej...
|
no coś w tym jest, choć jedna AT z ostanich sztuk jakie wyszły ma założony leo vince i kurde dwa razy jej nie mogłem przejść swoją staruszką ;) Może będzie dogrywka;)
|
Cytat:
Widać że akcesoryjne wydechy dają tylko zmianę brzmienia a niewiele dodatkowych KM i Nm. |
Cytat:
|
Odświeżę kotleta.... Znalazłem w tym temacie, że prawdopodobnie ta firma: http://www.promet.com.pl/?lang=pl produkuje tłumiki leovince, przynajmniej nieoficjalnie, a niejaki Zoltan miał zbadać temat :D, może by jakieś zbiorowe zamówienie pod płotem fabryki i łapanie przelatujących tłumików nad tymże płotem :umowa:
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |