![]() |
Ja też będę, ale przyjadę na Yamaszce :)
|
Przyjeżdżaj na czym chcesz, czy Afryka, czy Jawa, nie ma znaczenia, człowiek się liczy i każdy jest mile widziany :Thumbs_Up:
|
Jo tyż ńymom Afryki ino Versys-ka ale byda na bank bo jak ludzie są spoko to i na kole moga przypyndalować
|
1 Załącznik(ów)
Plan zlotu gotowy!
|
Tak z ciekawości jak by co to bilety jeszcze są?:dizzy:
|
Czy będzie bardzo lipa na wejściu jak dojade w piątek koło 23?
:-) |
Cytat:
Pozdro. G. |
Ogłoszenie parafialne :)
Choć w tym roku nie dane jest mi być organizatorem, to zgodnie z wieloletnią tradycją Izi Meeting będzie trasa "Light-Soft-Enduro" by Jagna ;) Ponieważ jednak ilość chętnych do jazdy ze mną rośnie co rok w tempie geometrycznym (a co tam, podkarmię sobie ego), a prowadzenie 80-osobowej grupy nie jest wykonalne, edycja IM 2017 będzie nieco inna. https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...53&oe=598ABE01 Zapraszam chętnych do wzięcia udziału w sobotniej przejażdżce "Śladami Jagny". Będą do tego potrzebne trzy rzeczy: motocykl w miarę terenowy, GPS oraz aparat foto. Przyda się też umiejętność liczenia oraz spostrzegawczość. W trasę możesz ruszyć solo albo w grupie. Po drodze będą przeróżne pytania i zadania, w tym najważniejsze - nie zgubić się ;) Podpowiem Wam, gdzie zjeść i gdzie napić się kawy, co zwiedzić i na co popatrzeć. Trasa to 50/50 teren i asfalt, radzę mieć kostki po ostatnich opadach ;) Wygrywa ten, kto nawinie najdokładniejszą ilość km i zbierze najwięcej punktów. Nagroda - niespodzianka. Chętnych zapraszam do wgrania tracka: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=xyoxcdtqkzyznhsh Track jest NIEZBĘDNY ! Do zobaczenia za tydzień! PS - oczywiście będzie też propozycja dla tych, co lubią być prowadzeni. Możecie też skorzystać z kilkunastu poprzednich naszych propozycji: https://www.gpsies.com/mapUser.do?username=izimeeting |
Tak tak. Jochen i moja skromna osoba ogarniemy prowadzenie jednej grupy. Żadnych niespodzianek :-) Winkielki i widoczki, widoczki i winkielki, winkielki i winkielki, widoczki i widoczki. Będzie też jakieś zwiedzanie ale raczej plenerowe (parasolki mogą się przydać).
Kto jechał już znami ten wie o co kaman. https://lh3.googleusercontent.com/oQ...s2Qw=w391-h220 Kto nie było to zapraszamy będzie sympatycznie. http://www.gpsies.com/map.do?fileId=qlsvbsmcqqgmjylt |
Nie wiem czy mogę to tutaj umieścić, czy powinienem raczej zgłosić to organizatorom. Mam jeden bilet do wzięcia, spanie w namiocie. Muszę w sobotę być w pracy więc zwalniam miejsce. Kontakt przez PW.
|
Byłam dwa razy i polecam :)
Super miejscówka na obiad... ciekawe trasy :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
OGŁOSZENIE PARAFIALNE:
Wszyscy którzy zgłosili chęć zwrotu biletu do 6.05.2017 włącznie, a jeszcze nie otrzymali, dostaną zwrot w przyszłym tygodniu. Pozostali, ze względu na klepnięte już zasoby żywieniowe mogą jedynie odsprzedać wejściówkę innej osobie. |
Cytat:
Acedece na żywo ,na płacz mnie bierze.:mad: |
Cytat:
Ale będę już o której by to nie było!:D :) |
Jeśli ktoś chciałby się wybrać na Izi meeting a ma ograniczony czas, może się zabrać z Bielska z Kudlatym w piątek po 19. Powrót do BB w niedzielę na 18-19. Kontakt 79zero41170dwa. Atrakcje gwarantowane!
|
Cytat:
|
Wybieram się na Izi Meeting, jadę na moto z Zielonej Góry (nie mam daleko :) ). Mam prośbę do wszystkich uczestników zlotu z Forum. Chciałbym możliwie dużo osób z Was poznać osobiście. Jeżeli taka będzie wola także z waszej strony, to miło będzie z Wami pogadać i napić się piwa (a może i nie tylko piwa :) ). Moje zdjęcie profilowe to ja osobiście, zresztą było ono zrobione w sali Zamku Grodziec na pierwszym piętrze w tamtym roku (spałem przy samym wejściu do sali na podłodze). Kupiłem sobie koszulki forumowe więc zabieram je ze sobą jako znak rozpoznawczy. Do zobaczenia na zlocie.
|
Poznać jedno, a pamiętać na następny dzień, drugie. ;)
|
Na następny dzień mam zamiar wsiąść na Afrykę więc pierwszy wieczór na "grzecznie", ale wezmę aparat jako podporę pamięci :)
|
1 Załącznik(ów)
I to jest słuszna koncepcja.
W razie "W" będzie również dostępna "żółta pałka" do sprawdzenia stanu upojenia alko. |
I to też jest dobra koncepcja. Rozsądek przede wszystkim.
|
zapłaciłem w pierwszy dzień zapisów za iziego i sobie spokojnie czekałem na potwierdzenie... i dzisiaj przyszło na majla... nawet wydrukować zdążę....spokój cechuje mistrzów::)))
|
Cytat:
Wszystko dopięte na ostatni guzik... w ostatniej chwili ;) |
Mimo wcześniejszych, pesymistycznych informacji jednak będę. A co lepsze - właśnie jadę z Łodzi. Pogoda r e w e l a c y j n a, drogi właściwie puste (przynajmniej poza ekspresówkami itp.). Co prawda będzie trzeba iść dziś spać, chociaż jeszcze nie wiem gdzie ale zapowiada się świetny weekend. Jutro rano ruszam od Złotego Stoku wzdłuż granicy. Życzę wszystkim bezpiecznego dojazdu. Do zobaczenia!
https://s15.postimg.org/bsx9an16j/IMG_4304.jpg https://s15.postimg.org/fdt4tv5q3/IMG_4308.jpg AKTUALIZACJA Skoro już się pochwaliłem ruszeniem, to dopiszę że dojechałem żeby ktoś się nie martwił ;) Koncert powoli dobiega do końca, już na namiotu słyszę "Highway to hell". Jak kto głupi nie wyposażyłem się w koszulkę forumową, a przewodnika który mnie rozpoznał na parkingu (pozdrowienia:)) gdzieś zgubiłem w ciemnościach. Integrowałem się losowo, za dnia pewnie będzie łatwiej. https://s21.postimg.org/wc3qd3fd3/IMG_4391.jpg |
I po zlocie... dzięki za wspólną zabawę!
Święta, święta i... po świętach. Dziękuję tym wszystkim którzy przyczynili się do zorganizowania imprezy. Zlot jest wyjątkowy, miejsce magiczne, chce się tam wracać i żadne drobiazgi tego nie zmienią. A przykładowe drobiazgi to globalny brak papieru toaletowego w chwili kiedy zaczęły się skurcze porodowe kackupy, czy korytko do robienia błota przed sanitariatami, żeby pani sprzątająca czuła się potrzebna, a goście z zagranicy mieli pożywkę do dowcipów nt udogodnień higienicznych made in Poland... Ale wracamy myślą na początek mojego postu, zatem raz jeszcze 100x dzięki!
P.S. Kapele były mega, katering wielce spoko :brawo: |
Jak zwykle niezapomniane kilka dni...
Podziękowania dla wszystkich: - dla organizatorów - że wam się chce i że wam wychodzi - naprawdę to doceniamy... - dla całej iziowej braci - że jesteście właśnie tacy - ja wielu już znam, ale nawet jeżeli nie to przychylność, poczucie humoru, chęć pomocy i pogoda ducha jest na porządku dziennym... - dla obsługi - kaszanka z cebulką ... mniam... - dla Jagny - za trasę i organizację konkursu - świetny.... i tak trudny, że nie nie udało się naszej drużynie ukończyć (a miał być lekki ofik:::))) dwa xt 600, dr 650, crf 250 rally, varaderu, afryka siódemka i cagiva elephant - nie dojechały... jeden odcinek nas poskładał - Jagna - super:::))) - za prelakcje... .... i w ogóle dla wszystkich... PS1. Gdyby była potrzeba puszczenia kilku slajdów z wyjazdu na kołach w Pamir - to deklarujemy się z Bubą do tegoż w przyszłym roku... PS2. Wychodziłem ostatni z ostatniego pokoju na górze w zamku - na komodzie znalazłem zlotową naszywkę i naklejkę - kto ją zostawił nich wyśle PRIV - odeślę pocztą. |
2 Załącznik(ów)
W taki sposób się tankowało madziarskiego diesla
Załącznik 70774 A tak przyjechał na zlot psi podróżnik, taki współczesny Szarik Załącznik 70775 |
2 Załącznik(ów)
Trasa lajt enduro wyszła jak zwykle, czyli "lajt" gdzieś zniknęło ;)
Ale na szczęście ekipa ratownicza jadąca na końcu nie miała kogo zbierać ;) Za to podziwialiśmy kierownika, który walczył z błockiem (porządne błoto było gdzie indziej) na takich oponkach: Załącznik 70776 A na końcu ekipa ratownicza sama wymagała ratowania: Załącznik 70777 I jest mi niezmiernie miło, że pierwsze miejsce w konkursie "Śladami Jagny" zajęły "Baby na motóry" !!!!! https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...6e&oe=59BB66F6 |
6 Załącznik(ów)
I po raz kolejny wielkie dzięki i mój głęboki ukłon dla Organizatorów, za zorganizowanie mi 48h w tak doborowym towarzystwie i atmosferze :Thumbs_Up::bow:
Pozdrowionka dla wszystkich Zamkowych "Tszodowników" iii.. -do zobaczenia znowu!.. :friday::chleje::zdrufko::drif::D Załącznik 70778 Załącznik 70779 Załącznik 70780 Załącznik 70781 Załącznik 70782 Poezja śpiewana Jochena.. :rolleyes::lol8::devil: Załącznik 70783 |
10 Załącznik(ów)
Dzięki wszystkim, którzy przyjechali i zechcieli spędzić z nami czas na zamku. Parę poglądowych fotek:
Załącznik 70813 Zamczysko Załącznik 70814 Powoli pojawiają się maszyny.. Załącznik 70815 Radek i Barbara to dobrana para..:) Załącznik 70816 Poloneza czas zacząć.. Załącznik 70817 Cysterski kompleks w Krzeszowie Załącznik 70818 Gonzik frasobliwy Załącznik 70819 Wymiana pokoleniowa...nowe idzie.. Załącznik 70820 Mauro paparazzo Załącznik 70821 Klasztor w mglistej dolinie (Krzeszów) Załącznik 70822 Fire in the sky |
Ja z kolei chcę przeprosić za wyjście na gbura - brak mojego ogarnięcia, zmęczenie i rozładowany telefon spowodowały że zobaczyłem się z niektórymi z was jedynie w przelocie, na "cześć, cześć" i bez dania szansy na dłuższe pogadanie w sobotni wieczór. Zostałem super miło powitany przez dwuosobowy, niemiecko-polski komitet powitalny zaraz po przyjeździe w piątek późnym wieczorem, zanim jeszcze zsiadłem ze swojego pojazdu, a dalej sprawy potoczyły się tak, a nie inaczej. Więcej w sumie pogadałem z ludźmi zza granicy niż z wami. No i jakoś tak głupio mi do tej pory. Postaram się zachować lepiej przy kolejnej okazji: Tukan za chwilę, będę prawdopodobnie od środy na miejscu, a potem pewnie dopiero wrzesień i Biała.
W ramach Iziego zrobiłem własną, przedłużoną trasę asfaltową tak jak wcześniej planowałem. W dzień w którym część z was taplała się w błotach na trasie konkursowej, a inni śmigali po okolicznych asfaltach, poleciałem w stronę naszej południowej granicy i tam spotkałem kilka osób które momentalnie skojarzyły mnie ze zlotu. Czyżby mój motocykl był jakiś nietypowy? ;) OK, przyznaję, na tle pozostałych kilkuset maszyn odrobinę się wyróżniam ale to chyba nie tak źle? Przynajmniej jest o czym rozmawiać gdy podeszła do mnie para z Niemiec z pytaniem jak wjechałem nim na zamkową górę ;) https://s14.postimg.org/uxbnudtqp/20...2144010010.jpg |
Powolniak
TY i tak masz w ryło! ! Skumałeś się się z niemcami(sprzedawczyku) a z nami z Łodzi nie chcesz się spotkać. CIAŁ |
Cytat:
Wątek na ten temat będę kontynuował już na łódzkiej grupie żeby tu bardziej nie zaśmiecać. |
No Jochen od tej strony nie znałem Cię! Fotki pierwyj sort!
A w temacie. Poznałem wiele nowych ludzi i spotkałem starych znajomych. W skutek czego musiałem skorzystać z pomocy Mauro (Dzięx jeszcze raz Brachu!) w niedzielnym transporcie do domu. Powiedzmy sobie szczerze to ludzie tworzą klimat tego zlotu. Sami się sobą nakręcamy. To był mój czwarty i na ludziach się nie zawiodłem po raz kolejny. Piękna mieszanka osobowości. Jesteście po prostu zajebiści! Do zobaczenia za rok! Pozdro. |
MAURO - dzięki za taśmę, lusterko w stanie nie zmienionym dotrwało do domu.
Mallory - zaproszenie na polatankę w okolicach Paczkowa nadal aktualne - daj znać. Całej reszcie bardzo dziękuje za mile spędzony czas i jak zawsze szerokie spektrum tematów do pogaduchy. |
15 Załącznik(ów)
Kurz już z butów opadł i aż strach pomyśleć, że to już zaraz tydzień minie od tak wspaniałego spotkania. Jak zwykle było świetnie i ja też osiągnąłem to po co pojechałem. Oczywiście sam wyjazd, zabawa na zlocie to jedno, ale ludzie, z którymi się to robi to rzecz najważniejsza. Tak jak zamierzałem, trochą tych ludzi z Forum poznałem i zapamiętałem. Uścisk dłoni, wspólne piwo ( i nie tylko piwo :o) i piękna atmosfera. Podziękowania i brawa dla organizatorów za ich pracę i ogarnięcie całego zlotu. Dziękuję za obie ciekawe prelekcje, ja odebrałem je jako bardzo osobiste, opowiadające o ludziach, którzy mają marzenia i robią co mogą by je zrealizować. Niestety czasami oddając za to życie. Brawa dla Jagny za super trasę pod której jestem ciągłym wrażeniem. Jeśli ktoś lubi połączenie przyjemnej trasy plenerowej z "pazurem", piękne widoki, smaczki historyczne, przyrodę i fotografię, to zachęcam do przejechania tej trasy wycieczkowo z aparatem. Jest nad czym się zachwycić i co pofotografować. Ja miałem tą dodatkową przyjemność, że przejechałem ją z super ludźmi, których dane mi było poznać. Chłopaki, dzięki za wspaniały czas. Do zobaczenia za rok.
Czadowy początek Załącznik 70851 Z Basią i Kwintalem bardzo lubię się spotkać, pogadać i napić się z nimi ich przednich nalewek. Załącznik 70852 Klimat wieczoru. Załącznik 70853 Uwielbiam te schody :D Załącznik 70854 Drużyna prawie w całości - ktoś musi robić zdjęcia. Załącznik 70855 Szczęśliwa Afryka i szczęśliwy właściciel. Tak jest wtedy gdy oboje jesteśmy lekko przybrudzeni. :Thumbs_Up: Załącznik 70856 Trasa. Coś jest w tym ujęciu. Załącznik 70857 Po walce. Załącznik 70858 Miejsce szczęśliwych ludzi. Załącznik 70859 Załącznik 70860 Obie prelekcje były dla mnie wyjątkowe. Pokazywały człowieka i jego zmagania, a nie zawsze się wszystko udaje. Zdjęcie poniżej jest z drugiej prelekcji - nie wiem jak opisać swoje emocje, ale w słowach "nie wiem" jest wszystko. Załącznik 70862 Piwo i nie tylko piwo..... Załącznik 70863 Nie chciało nam się wracać do domu. Załącznik 70864 Załącznik 70865 Załącznik 70866 |
Ja już swój filmik złożyłem - byle jak, ale jest... czasu na lepszy nie ma...
https://vimeo.com/218615621 |
No nie bądź taki skromny. Ładnie to poskładałeś. Z klimatem - brawo, mi się podoba.
|
|
Thanx a lot for your pictures Brasil - it was great to see you guys at the castle again this year. Hope you join us in 2018 too! Take care!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |