![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czytają, czytają i starają się poczuć, choć nie byli.
|
podpinam się pod wypowiedź kris2k :)
|
Cytat:
http://africatwin.com.pl/attachment....1&d=1506411450 |
Ja też czytam i czekam z niecierpliwością na każdy następny odcinek!
|
Chemik,nie Pitol Pisz i Dawaj foty.
czytajo,czytajo o oglondajo ;) |
A czemu nie robiłeś zdjęć podczas jazdy ? Nie marnujesz czasu na ciągłe przystanki.
|
Efekt uboczny - zdjęcia są pewnie lepsze. Mi się bardzo podobają.
|
Chojraki! :)
|
2 Załącznik(ów)
OOO! Bajkonuru (miasta) zazdroszczę jak cholera. Do tego ten Sojuz ehhhh... Nam udało się jedynie załapać na muzeum Titowa w Ałtaju.
Załącznik 73833 Dramat z tymi wrakami. Ja rozumiem, że dla nich to tylko złom, wspomnienie dawnych, lepszych czasów, ale jak wspomniałeś; pocięli jedyną atrakcję turystyczną. Na szczęście udało mi się jeszcze załapać na większe fragmenty. Czyli pozostały już tylko te od strony uzbeckiej. Załącznik 73836 |
Cytat:
Ciągle tylko nie wiem jak to możliwe że wróciliście oddzielnie. Morale w górę Iga chyba. Może o tę słynną rękawiczkę chodzi... Czekamy Sent from my SM-G903F using Tapatalk |
świetna relacja, czekam na więcej :)
|
Brawo WY!
Śledzę wątek. Macie piękne pomysły :) Pzdr Qter piję bro i palę sziszę |
Bardzo fajny opis i super zdjęcia. Inspirujesz mnie Chemik do tego aby w przyszłym roku pojechać daleko na wschód. Za każdym razem jak widzę że jest nowy post w temacie to z podnieceniem go otwieram że ukazał się kolejny odcinek :)
|
Czytam z ciekawością czy ten wyjazd potwierdzi czy zaprzeczy tezie, że Kazachstan jest dobry tylko na szybki przelot w ciekawsze rejony świata ;)
|
Tezę że Kopernik była kobietą już potwierdził na zdjęciach pomnika z Bajkonuru :haha2:
|
Chemik opowiadaj co było dalej. Czyta się i czeka na ciąg dalszy.:at:
|
Cytat:
|
Czyta się.
Kolejna relacja, z której można czerpać wiedzę :) Nie wiem jak to się stało, ale wcześniej nie wiedziałem o istnieniu rosyjskiego miasta Bajkonur, myślałem, że kosmodrom i całe zaplecze do jego funkcjonowania mieści się w jednym miejscu. |
Szkoda, że ja dopiero po jakimś czasie doczytałem, że oryginalna rakieta jest w mieście Bajkonur. My olaliśmy wjazd do miasta robiąc tylko pamiątkowa fotkę przy usypanym wale odgradzającym kosmodrom.
Fajnie się szyta i ogląda. Wracają wspomnienia. |
:Thumbs_Up: Czyta się
|
Grubo, grubo !
Dwa tygodnie przed naszym przyjazdem do kosmodromu był start rakiety. Coś nie wyszło i rakieta eksplodowała krótko po starcie. Trzy dni przed naszym dotarciem na Bajkonur rozmawialiśmy z kierowcami, którzy przejeżdżali koło kosmodromu główną drogą.Podobno było czuć smrodek paliwa rakietowego. Po naszym dojeździe po smrodku nie było już śladu. Usypanego wału z Adamem nie forsowaliśmy, choć nie było to problemem, wiedząc,że za wałem czeka nas problem. |
od razu micha mi się ucieszyła z rana ;)
|
Spoko. Rosjanie mają dzierżawę do bodaj 2050 roku :umowa: więc masz jeszcze czas specjalnie na start pojechać. Biwak w stepie i start rakiety - bezcenne. W sumie to tylko 4-5 dni jazdy w dobrych warunkach :D.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Łołłł, fajną przygodę sobie zafundowaliście w Bajkonurze:Thumbs_Up:
Nie wiem, czy bym się zdecydował na taką akcję. Szkoda, że już wracacie, czy to był Wasz cel ? |
Kurcze, nie wiedziałem, że tyle atrakcji można sobie zgotować u Kazachów.
A ja ostatnio tylko tranzytem tam i nazad.. Chemiku; jeśli jeszcze Cię to interesuje, to jechałem sam na kołach, do Kirgistanu. Lekkim liściem w dwupaku, 150 cm3 i 106 kg wagi (bez paliwa) :D |
Już po wszystkim, często dochodzimy do wniosku, że można było zrobić coś inaczej, ale wtedy patrzymy z innej perspektywy.
A powroty ? Nie zawsze muszą być nudne. |
Jak w zeszłym roku pisałem Ci, że Kazachstan to nuda, trzeba było ugryźć się w język (klawiaturę?):)
Naprawdę super wyjazd:) |
Kazachstan nie jest nudny. Jest duzy a to moze niekiedy umeczyć.
Wysłane przy użyciu Tapatanka |
Jedzie się ... eee czyta się.
No tak to jest, wystarczy zmęczenie, kłopoty, jakieś problemy w drodze i robi się wesoło ... tzn. niewesoło. |
Pięknie
|
Bardzo ciekawa relacja.
A skąd prąd w wiosce w środku stepu (a jest tego prądu chyba sporo patrząc na słupy)? Doprowadzony, elektrownia, agregaty??:) |
Chylę czoła I zazdraszczam tripa:bow:
|
Super zdjecia i czekamy na historie rekawic... :-)
Co do pradu. Ja strzelam ze maja maly generator 150HP, co nie pali tak duzo i dowoza rope. |
Prad czy to w stepie, czy na pustynii,czy tez w gorach Pamiru ciagniety byl kablami. Zazwyczaj słupy stoją rownolegle do drog, w pewnej odleglosci. Czesto setkami kikometrow.
Cytat:
|
Zapachniało niedźwiedzim mięsem....Adveczur w pytkę ale relacje smutne. Bracia jesteście wiec wyjścia za bardzo nie ma trzeba się dogadać.
W sumie ostatnim jestem co by to oceniać, bo sam z bratem nie bałdzo ale w takiej sytuacji zostawić... Jakoś tak krzywo patrzy mi się to. |
Ostanie dni to dopiero jest zajebista relacja.. Ten step ciekawszy od bazy kosmicznej.
|
Coś mi się wydaje że mieliście inne plany i motory. Brat chciał trochę więcej off a ty pedałował na listonosza. Do tej kombinacji trzeba dużo pokory i zrozumienia.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk |
Słaba sytuacja... A drogi z Bejnau so Nukusu, jak widzę nadal nie ma po stronie Kazachskiej.:3 lata temu Kazachowie mowili, ze za rok będzie.:) Spales w hotelu naprzeciwko zaprawki?
Czekam na ciąg dalszy
|
Cytat:
|
Dobra relacja. Prawdziwa. Rzeczywista.
Czekamy. |
Jakieś problemy, kłopoty, zmęczenie , napięcie wzrasta i tylko krok do rozłamu ... ale Wy problemów nie mieliście. Jedziemy w prawo, czy w lewo to przecież nie jest "problem"... chyba. Bracia ... ale może łatwiej dogadać się z "obcym" ?
Pozostaje jeszcze rozsądek i kalkulacja. Jeden ma klucz, drugi dętki ... i to w szerokim stepie... a gdybyś coś złamał ? Nie rozumiem tego. Rozmawiacie ze sobą ? |
palce lizać!
|
Cytat:
Zdjęcia przywozi się z wycieczki a z podróży- przeżycia. Dziękuję, że się nimi podzieliłeś. |
Nigdy bym nie przypuszczał, że porwie mnie opowieść z Kazachstanu ;-) Dzięki za tę relację.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |