Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Gadżety / wyposażenie (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=253)
-   -   Plyta pod silnik. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29694)

machoni 10.02.2018 11:18

Ja kupowałem tego bumota, sprawnie szybko bez problemu, jak weżmiesz na firmę to sprzedadzą bez vatu, dodatkowo wziąłem u nich osłony chłodnic (plug&play). Nie montowałem jeszcze tej płyty bo wcześniej wysłałem lagi z Madą do anodowania i na razie moto stoi na podnośniku, aczkolwiek widzę że będę maił trochę zabawy bo mam gmole Head i raczej nie będzie ta płyta współgrać z tymi gmolami. Mi się akurat wygląd tej "ordynarnej" płyty bardzo podoba.

madafakinges 10.02.2018 11:26

Jedyna sprawa że do czerwonej bardziej pasowałaby czarna płyta, może bym swojego sw potraktował raptorem...
https://raptor-polska.pl/sklep-produ...tor-zestaw-1l/

majki 10.02.2018 12:14

Się nie chwaliłem, bo to forum sporo dla mnie straciło, więc ostatnio jestem raczej biernym czytaczem.

Narazie też nie ma się czym chwalić, zwykła rally red w manualu, 2017. :D Na sam koniec roku (30.12) udało się wyrwać w mega fajnej cenie nówkę, ostatnią na salonie. Zupełny przypadek i zbieg okoliczności. ;) Wybierałem między czarną a czerwoną i się okazało, że na czerwoną mam lepszą cenę...i jednak jest ładniejsza.:bow: Narazie zrobiłem ponad 600km (w tym 400 z Wawy do Gdyni przy -5'C) i jest zacnie.
Zamówiłem czarny tłumik Ixil'a, krótkie klamki, poszerzenie stopki, małe podwyższenie kiery, zaraz będziemy brać gmole OM, myślę nad płytą, bagsterem i podwyższeniem kanapy kierowcy.

Bumot jest duży, ale jakoś mi się widzi i fajnie osłania, więc pewnie nic więcej by nie trzeba było montować na silniku. Na SW też patrzymy z kumplem, ale jest srebrna, a ja chcę wszystko w czarnym. Można pomalować, ale to kolejny koszt i to amelinium... ;) No i SW mi się osobiście mało podoba...poza ceną. ;) Jeszcze w obwodzie jest płyta OM, w cenie zbliżonej do SW...ale ochrona taka se...

Jakby się znalazł jeszcze jakiś chętny na płytę Bumota, to może by się udało z 10% urwać...ktoś coś? Wtedy by było ok. 1kpln...

rene82 10.02.2018 12:22

Jestem zainteresowany tą płytą Bumota. Przyznam się że mam oryginalne gmole i chciałem zamienić je na Heedy plus płytę sw.
Ale mam relację z pierwszej ręki co do oryginału gmolli. Afryka miała uderzanie w bok. Faktycznie gmol od razu się pogiął, wszedł w owiewki po prawej stronie, trochę je łamiąc, na dolnym zaczepie wgniótł,uszkodził blok silnika!. Ale akurat kierownik jest osobą która zawodowo "składa" ludzi i twierdzi że gdyby nie ta "strefa zgniotu" na tych lagach(edit gmolach) to by go nie było, albo by go nieźle połamało. Generalnie padło hasło że ludzie w hondzie wiedzieli co robią i przemyślane to jest. Tak samo z bakiem - cohones nie ucierpiały po wypadku.

No i po tym chyba zostawię oryginały plus ta Bumota

8Bodzio8 10.02.2018 12:31

Cytat:

Napisał rene82 (Post 570235)
Jestem zainteresowany tą płytą Bumota. Przyznam się że mam oryginalne gmole i chciałem zamienić je na Heedy plus płytę sw.
Ale mam relację z pierwszej ręki co do oryginału gmolli. Afryka miała uderzanie w bok. Faktycznie gmol od razu się pogiął, wszedł w owiewki po prawej stronie, trochę je łamiąc, na dolnym zaczepie wgniótł,uszkodził blok silnika!. Ale akurat kierownik jest osobą która zawodowo "składa" ludzi i twierdzi że gdyby nie ta "strefa zgniotu" na tych lagach(edit gmolach) to by go nie było, albo by go nieźle połamało. Generalnie padło hasło że ludzie w hondzie wiedzieli co robią i przemyślane to jest. Tak samo z bakiem - cohones nie ucierpiały po wypadku.

Cytat:

Napisał myku (Post 570216)
Dokladnie Majki.Nic ani mru mru a tu nagle plyte kupujesz...:D

Dowiadywałeś się może czy płyta sw motech podjedzie bez problemu przy gmolach Heed bunkier

HarryLey4x4 10.02.2018 12:31

Cytat:

Napisał rene82 (Post 570235)

Ciekaw jestem z jakiej wiedzy to wyczarował ten "składacz ludzi". Ech, fajne są czasem te opisy na forum....

majki 10.02.2018 12:33

O seryjnych 'gmolach', a raczej wieszaku pod halogeny NIKT się dobrze nie wypowiada. To nie jest oficjalnie do ochrony, nawet w Hondzie tak mówią i tak mają w prospektach napisane. ;) Ale każdy robi jak uważa.

Radzę tylko przyjrzeć się czy mocowanie gmoli zbytnio nie koliduje z płytą. My bierzemy gmole OM i one wyglądają, że powinny się ładnie zgrać z Bumotem.

rene82 10.02.2018 12:42

Cytat:

Napisał 8Bodzio8 (Post 570238)
Dowiadywałeś się może czy płyta sw motech podjedzie bez problemu przy gmolach Heed bunkier

osobiście nie sprawdzałem
Cytat:

Napisał HarryLey4x4 (Post 570239)
Ciekaw jestem z jakiej wiedzy to wyczarował ten "składacz ludzi". Ech, fajne są czasem te opisy na forum....

Miał wypadek - dał swoją opinie, ortopeda - ma dla mnie jakieś pojęcie - Ty możesz czytać jak bajkę.
Widziałem motór, gdyby te gmole były sztywno przymocowane, a cała siła poszła by na rame, ta skręciła by się w przysłowiową ósemkę - a to akurat moja opinia

myku 10.02.2018 12:46

Cytat:

Napisał 8Bodzio8 (Post 570238)

Nic mi o tym nioe wiadomo.Ale w moim przypadku wszystko podejdzie bo sobie poprostu wszystko dopasuje.I tak plyta SW podeszla mi pod dolne,silnikowe gmole OM

Futrzak 10.02.2018 14:08

Jak byłaby za 1k to Ja też się pisze daj numer konta stukam przelew

majki 10.02.2018 14:23

Narazie mam na mejlu info, że dostaniemy 10% rabatu z Czech przy 2 sztukach, do tego płatność w PLN po dobrym kursie, czyli powinno być ok. 980zł. Ale jeszcze kminię czy miałbym możliwość na fakturę...tylko wtedy 1 max 2 sztuki bym brał, żeby nie było smrodu przy kontroli...

No i nie wiem ile by wyszło przy 4sztukach, ani nawet czy tyle mają. Może ktoś chce też gmole OM - było by z jednego źródła? :)

Narazie informacyjnie pytam i wysyłam mejle do firm. ;)

PS. płyta Bumot z mocowaniami 3,9kg, info od producenta.

Futrzak 10.02.2018 14:25

Ja biorę i czekam na info jak będziesz znał konkrety wal śmiało

madafakinges 10.02.2018 14:31

Sw waży 3.5 więc moja lepiej będzie na koło szlo

machoni 10.02.2018 15:05

No i to jest argument !!!! :)

siwy 10.02.2018 16:25

Jakie masz klamki? Tłumik inaczej brzmi? daj linka.

Cytat:

Napisał majki (Post 570233)
Się nie chwaliłem, bo to forum sporo dla mnie straciło, więc ostatnio jestem raczej biernym czytaczem.

Narazie też nie ma się czym chwalić, zwykła rally red w manualu, 2017. :D Na sam koniec roku (30.12) udało się wyrwać w mega fajnej cenie nówkę, ostatnią na salonie. Zupełny przypadek i zbieg okoliczności. ;) Wybierałem między czarną a czerwoną i się okazało, że na czerwoną mam lepszą cenę...i jednak jest ładniejsza.:bow: Narazie zrobiłem ponad 600km (w tym 400 z Wawy do Gdyni przy -5'C) i jest zacnie.
Zamówiłem czarny tłumik Ixil'a, krótkie klamki, poszerzenie stopki, małe podwyższenie kiery, zaraz będziemy brać gmole OM, myślę nad płytą, bagsterem i podwyższeniem kanapy kierowcy.

Bumot jest duży, ale jakoś mi się widzi i fajnie osłania, więc pewnie nic więcej by nie trzeba było montować na silniku. Na SW też patrzymy z kumplem, ale jest srebrna, a ja chcę wszystko w czarnym. Można pomalować, ale to kolejny koszt i to amelinium... ;) No i SW mi się osobiście mało podoba...poza ceną. ;) Jeszcze w obwodzie jest płyta OM, w cenie zbliżonej do SW...ale ochrona taka se...

Jakby się znalazł jeszcze jakiś chętny na płytę Bumota, to może by się udało z 10% urwać...ktoś coś? Wtedy by było ok. 1kpln...

Navaja 10.02.2018 16:41

Majki,
ja bym zanabył na mur. Wprawdzie do GS-a mi nie podejdzie ale brat se do Hondy zamontuje.
Biorę only w czarnym kolorze.
Daj info gdzie siano słać.
Może by tu jakąś listę stworzyć?

8Bodzio8 10.02.2018 17:47

Co myślicie o tej

http://ruggedroads.co.uk/epages/00cb...S&Locale=en_GB

myku 10.02.2018 19:22

Bardzo lubie firme RR i praktycznie w nią ubralem Afrykę na czym stracil TT ale wybralem SW . Wg mnie jest zgrabniejsza i lepiej paduje do motocykla

8Bodzio8 10.02.2018 21:00

Jeszcze znalazłem taką

http://shop.motorbikeadventure.com/e...ucts%2FBO-CRF1

majki 10.02.2018 23:10

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał madafakinges (Post 570259)
Sw waży 3.5 więc moja lepiej będzie na koło szlo

Jak dospawasz płetwę, pomalujesz raptorem i dorzucisz dekle to wyjdzie to samo :D

Cytat:

Napisał siwy (Post 570274)
Jakie masz klamki? Tłumik inaczej brzmi? daj linka.

Klamki krótkie z aliexpress, idą, może do końca lutego dojdą. Oryginały są zdecydowanie za długie i nie wygodne.
Tłumik powinien być w przyszłym tygodniu. Na YT jest kilka filmików, mój powinien być jak ten
.
Obecnie Ixil wycofał przelotowe tłumiki (xovs) ma tylko wersje komorowe (xove trochę dłuższe i cięższe), ale też powinny być przyjaźniejsze dla ucha. Sam jestem ciekaw.. :drif:

Cytat:

Napisał Futrzak (Post 570258)
Ja biorę i czekam na info jak będziesz znał konkrety wal śmiało

:Thumbs_Up:

Cytat:

Napisał Navaja (Post 570277)
Majki,
ja bym zanabył na mur. Wprawdzie do GS-a mi nie podejdzie ale brat se do Hondy zamontuje.
Biorę only w czarnym kolorze.
Daj info gdzie siano słać.
Może by tu jakąś listę stworzyć?

:Thumbs_Up:

No więc lista:
1,2. majki 2x czarna
3. rene82 jaki kolor?
4. Futrzak jaki kolor?
5. Navaja (brat) czarna

Czekamy do poniedziałku, wtedy wyślemy zapytanie do Czech z prośbą o wycenę. Fajnie by było zgarnąć min. z 15%, wtedy płyty by były po ok. 925zeta + rozesłanie po Polsce (ok.10-15zeta kurier).

Zdjąłem i zaważyłem dziś oryginalną, 1100g...a sety pasażera ponad 1200g...
Strasznie szkoda, że Pan Honda zrezygnował z sensowniejszej płyty, się przydawała i robiła robotę
Załącznik 77805

Ciekawe czy płyta w ATAS będzie lepsza, na fotach wygląda przyzwoicie...

PS. ten rabat obejmuje wszystkie produkty ze strony Bumot'a ;)

Futrzak 10.02.2018 23:39

Czarny

rene82 11.02.2018 11:49

czarny
Tylko ja bym chciał fakturę na siebie.
Rozumiem, że jak bierzesz na firmę to ci sprzedają bez Vat, a ty sam masz go sobie w Polsce naliczyć.

machoni 11.02.2018 12:11

u mnie rozlicza to księgowa, ale raczej nic sobie nie naliczasz.

machoni 11.02.2018 12:14

Cytat:

Napisał majki (Post 570317)

Klamki krótkie z aliexpress, idą, może do końca lutego dojdą. Oryginały są zdecydowanie za długie i nie wygodne.

podeślij linka do tych klamek

majki 11.02.2018 13:42

Cytat:

Napisał rene82 (Post 570344)
czarny
Tylko ja bym chciał fakturę na siebie.
Rozumiem, że jak bierzesz na firmę to ci sprzedają bez Vat, a ty sam masz go sobie w Polsce naliczyć.

Jak tak to musisz sam się dogadywać z Bumotem...

Cytat:

Napisał machoni (Post 570349)
podeślij linka do tych klamek

Brałem te: https://pl.aliexpress.com/item/For-H...809185461.html Krótkie, czarne z czerwonym regulatorem

Czyli narazie mamy 4 płyty. Czekamy do jutra jeszcze jakby co.

Futrzak 11.02.2018 20:29

Majki a ile wychodzą gmole? Może bym dobrał do kompletu?

majki 11.02.2018 22:19

Gmole środkowe Outback'a są po 210E wszędzie i nic nie chcą z tego spuścić...mieliśmy zamówienie na ponad 1000E przygotowane...pisałem nawet do samego właściciela i nic, jedynie przesyłka gratis. Natomiast plus od Czecha to przelew w PLN po normalnym kursie - w piątek to było 4,186 (oszczędzamy na przeliczniku bankowym/paypalowym - tam jest ok. 4,37) i szip do PL gratis. Jakbyś był chętny to możemy zapytać jutro o wycenę 3x gmole środkowe + 4-5 płyt Bumot...to będzie ponad 7kpln. Zobaczymy co Czech na to...męczymy go już z miesiąc... ;)

Tylko informuję, że nie mam pojęcia czy płyta Bumot z gmolami OM będzie się mijała bez konfliktu...ze zdjęć wynika, że powinno wszystko pasować, ale na żywo nie sprawdzałem. ;)

Futrzak 11.02.2018 22:41

Hmm no to mam klina
Ale o gmole pytaj
Najwyżej będzie rzeźba;)

majki 11.02.2018 23:28

Po dokładnym przyjrzeniu się fotom OM i Bumota na 99% nie powinno być kolizji między gmolami centralnymi a płytą... tylko ten 1% ;)

Futrzak 12.02.2018 12:32

Czekam na info a co mi tam biorę:):)
i korzyść lokalną, legalną z przyjemnością za pomoc okażę:)

majki 12.02.2018 13:10

No więc tak Panowie:
Przy zamówieniu 3x gmole OM + 4x płyty Bumot mamy 20% rabatu na Bumot'a, czyli jedna płyta to 207E - ok 870zł! :D
Gmole niestety dalej po 210E, ale na płytach to odbiliśmy.
Wychodzi, że na Bumota mamy cenę bez Vatu. :)
Przesyłka do PL gratis, tylko rozesłanie po PL w naszej kwestii (ok. 15zł).

To jak? Wszyscy potwierdzają? :)

Futrzak 12.02.2018 15:25

Dane do przelewu na priv poproszę:) i wieczorem puszczam za płytę i gmole:)

Navaja 12.02.2018 19:19

Potwierdzam płytę czarną. Podaj na priva dane do przelewu.

Palnik 12.02.2018 20:58

czy mozna jeszcze się dołączyć do zamówienia ?

8Bodzio8 12.02.2018 21:48

Cytat:

Napisał Lakrua (Post 560570)
Ma ktoś gmole od heed? Ktora płyta ładnie z nimi współgra i dużo osłania ?
Pozdrawiam

Hej jakie masz gmole Heeda ?? Udało Ci się dobrać jakąś płytę ? Też się przymierzam myślę o SW-Motech ale nie wiem czy podjedzie....

majki 13.02.2018 00:16

Privy z danymi poszły :)

Cytat:

Napisał Palnik (Post 570533)
czy mozna jeszcze się dołączyć do zamówienia ?

Pewnie można. A co dokładniej byś chciał?;)

rene82 13.02.2018 02:58

[QUOTE=majki;570358]Jak tak to musisz sam się dogadywać z Bumotem...

Cytat:

Napisał majki (Post 570474)
No więc tak Panowie:
Przy zamówieniu 3x gmole OM + 4x płyty Bumot mamy 20% rabatu na Bumot'a, czyli jedna płyta to 207E - ok 870zł! :D
Gmole niestety dalej po 210E, ale na płytach to odbiliśmy.
Wychodzi, że na Bumota mamy cenę bez Vatu. :)
Przesyłka do PL gratis, tylko rozesłanie po PL w naszej kwestii (ok. 15zł).

To jak? Wszyscy potwierdzają? :)

To znaczy ja odpadam,chyba że czegoś nie rozumiem, wtedy proszę mi wytłumaczcie, ale bez szydery:).

1. tak na wstępie zwrócicie uwagę, że są płyty do manuala i dtc - nie zauważyłem żebyśmy określali - tak ostrożności tylko piszę
2. majki ty zwróć uwagę na fakturę, jak bierzesz na firmę żeby ci nie wbili zakupu wewnątrzwspólnotowego z 0 vatem - tak z ostrożności,
wtedy sprzedają ci bez vatu, sam naliczasz i od razu odliczasz, no chyba że środek trwały 50%
3. mam afrę na firmę (pewnie jak cześć z nas) w środku trwałym na 50% , zarejestrowany płatnik wewnątrzspólnotowy -czyli jak wezmę na firmę to płyta wychodzi 8 stów
4. chyba że robimy zbiorówkę w ten sposób że każdy dostanie swój rachunek/Fvat, a płyty przyjdą od razu na poszczególne adresy (free shiping UE)
Ale ten ostatni punkt to tylko propozycja, jak wy nie macie na firmę to nie ma różnicy. Poza tym Majki już wszystko ogarnął.:zdrufko:

majki 13.02.2018 10:29

Płyty nie będą bezpośrednio od Bumot'a, tylko od pośrednika a Czech razem z gmolami OM.
Nie biorę faktury, dostaniemy jeden zbiorczy rachunek.
Dlatego pisałem, że jak chcesz fakturę to musisz to sam z Bumot'em załatwić.

m

Palnik 13.02.2018 16:43

Majki
Chciałbym płytę pod silnik do afry z DCT w kolorze srebrnym. 1 sztuka

Futrzak 13.02.2018 16:49

Przelew poszedł:)

HarryLey4x4 13.02.2018 17:41

Jestem zaintetesowany płytą do DCT z gmolami Heed'a. Jak ktos coś to prosze o info. Najlepiej gruba 4 mm alu

majki 13.02.2018 18:10

Cytat:

Napisał Palnik (Post 570626)
Majki
Chciałbym płytę pod silnik do afry z DCT w kolorze srebrnym. 1 sztuka

Oki, zaraz wyślę na priva dane do przelewu (cena jest ta sama).
Srebrny czy szary, bo mają obie wersje? ;)

Cytat:

Napisał Futrzak (Post 570628)
Przelew poszedł:)

Kasa jest :)
Od brata Navaja też. :)

Harry, Bumot ma płyty do DCT, 4mm. ;)

HarryLey4x4 13.02.2018 20:16

Cytat:

Napisał majki (Post 570637)
Oki, zaraz wyślę na priva dane do przelewu (cena jest ta sama).
Srebrny czy szary, bo mają obie wersje? ;)

Kasa jest :)
Od brata Navaja też. :)

Harry, Bumot ma płyty do DCT, 4mm. ;)

Pytanie czy z Heed'em spasuje?

majki 14.02.2018 20:42

Wszystkie przelewy są, zamówienie złożone, czekamy na ostateczne potwierdzenie z rachunkiem do zapłaty. Niestety nie ma tyle płyt na miejscu, więc musi domówić, w przyszłym tygodniu powinny być w Czechach, potem ze 3 dni i będą u mnie. Postaram się wysłać jak najszybciej, jak je tylko porozdzielam i popakuję odpowiednio. :)
Niezła paczka będzie...5x4kg (płyty) + 3x...4-5kg (gmole)...ciekawe jak duże pudło...?

Futrzak 15.02.2018 09:27

ha ha ha przywiozą euro paletę :)

machoni 15.02.2018 09:54

Cytat:

Napisał HarryLey4x4 (Post 570642)
Pytanie czy z Heed'em spasuje?

ja mam Heedy i tą płytę zamówiłem jakiś czas temu, ale jeszcze nie montowałem, na pierwszą przymiarkę wygląda, że bez przeróbki się nie obejdzie.

HarryLey4x4 15.02.2018 10:02

Cytat:

Napisał machoni (Post 570807)
ja mam Heedy i tą płytę zamówiłem jakiś czas temu, ale jeszcze nie montowałem, na pierwszą przymiarkę wygląda, że bez przeróbki się nie obejdzie.

Dzięki za info.
Jak będziesz na etapie przeróbki to chętnie podpatrzę co musiałeś robić by to spasować.

majki 16.02.2018 03:33

Cytat:

Napisał Futrzak (Post 570806)
ha ha ha przywiozą euro paletę :)

Hope not... :p

Zamówienie potwierdzone i opłacone. Dotowarowanie zlecone, czekamy... :)

majki 14.03.2018 11:14

7 Załącznik(ów)
Paczka z zamówieniem odebrana...na palecie, 47,5kg (płyty ok. 4kg, gmole ok. 5kg). ;)

Swoje graty wczoraj zmontowałem, wszystko pasuje bez kombinowania i demontażu czegokolwiek. Wykonanie bardzo fajne (gięcia, spawy, wykończenie bez zarzutu), wygląda zacnie i osłania dobrze. :Thumbs_Up: Podoba mi się to nawiązanie do płyt z XRV. :drif: Trzeba będzie pokombinować i może się uda wpasować jakąś narzędziówkę pod dekiel prądnicy (jest tam sporo miejsca w płycie i ciężar byłby niżej).

Jedna płyta wczoraj przekazana bratu Navaja, resztę dziś wysyłam w Polskę.

Załącznik 78814

Załącznik 78813

Załącznik 78815

Załącznik 78816

Załącznik 78817

Załącznik 78818

Załącznik 78819

Wygląda na dobry stuff :at:

Grzechu2012 14.03.2018 11:58

Fajna, teraz zaluje ze nie kupilem :/

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28.