![]() |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
ja mam tak jak Mada żadnej rdzy ani na ramie ani na szprychach , nalatane 20 tys, moto ma rok.
|
No paczajta, a moja z roku 1994 jakoś nie chce zardzewieć....
|
Jeśli na spawach złazi farba to jest szansa że spawy-miejsca połączeń pracują
i tworzą się mikro pęknięcia w które włazi woda. Może być konstrukcyjnie błąd- "za wiotkie" Ciał |
Mi diler Hondy w Szczecinie zaproponował 2 opcje:
1.Wymiana ramy-odpada bo sam pracownik Hondy powiedział że wymiana ramy wiąże się z rozebraniem moto na części i powiedział otwarcie, że nikt mi tego moto już tak nie złoży jak w fabryce. To potwierdziło paru moich znajomych którzy pracowali lub mają nie autoryzowane serwisy motocyklowe. Wiec nie będę z ramą ryzykował. A druga sprawa to czas i papierologia i nie wiadomo czy bardziej gównianej ramy nie dostałbym. 2. Zrobienie zaprawek i podmalowanie ramyi chyba tak zrobię tylko pytanie czy dam do Hondy czy zrobię na własną rękę Ps. Jak tu kużwa wrzucić można zdjęcia na to forum bo ja nie kumam???? |
I legendarna jakosc Hondy poszla w pizdu ........ ksiegowi rzadza wszedzie :(
Szprychy, mocowanie podnozka, anoda na lagach, rdza kurwa na ramie, mocowanie seta pasazera i co tam jeszcze??? Przy tym furie pompa i regler to pikus. |
Najgorsze jest to, że problemy z ramami były juz w 2016 roku. bo są na necie posty na forach anglojęzycznych i kużwa honda nic z tym nie zrobiła!!!
|
Cytat:
Zaprawki to się ze szwagrem robi, w garażu przy flaszce, a nie w ramach gwarancji w serwisie poważnego producenta. |
A skąd kuźwa wiesz że nic nie zrobiła?? a może kuźwa od 2018 tego problemu nie ma?? Kolejny wszechwiedzący.
Nie róbmy z tego jakiejś tragedii o niewyobrażalnej skali. Jest wtopa wizerunkowo-jakościowa, ale nikomu się przez to nic nie stanie - dochodźcie swoich praw. |
Co miała zrobić... sprzedano 50tyś. sztuk crf przez 2 lata, mieli cofnąć wszystkie z europy do fabryki do Japonii rozebrać do zera i malować?
Kupiliśmy pierwsze roczniki i i praktycznie zawsze wychodzą jakieś wady wieku dziecięcego... Duże prawdopodobieństwo, że po 2018 problemy zostały rozwiązane. Ja mam trochę inne podejście to tych tematów. Mnie afra kosztowała 42tyś. mimo kiepskiej anody i łamiącego się podnóżka w tych pieniądzach nie ma i nie było alternatywy dla tego motocykla. Za podobne pieniądze mogłem mieć prawie 10letniego ktm z 30tyś przebiegu wybór jest prosty. Jak mi sprychy zaczną rdzewieć i zerdzewieją całkiem, kupie sobie za 600zł komplet nowych nierdzewnych, lagi sobie wyanoduje itp. Ważne że mam całkowite zaufanie do tego, że moto mnie zawiezie i przywiezie bezproblemowo z końca świata/z weekendowej pojeżdżawki (niepotrzebne skreślić). |
Mnie tam nie rdzewieje a rok 2016 i 21000
I mam takie samo podejście jak Mada, za rdzewieja szprychy to wymienię u Króla, a jak anodą się wytrzeźwień to se kupię brązowa albo też wyanoduje. To są pierdoły, które pojawiają się ale też chyba nie u wszystkich, no może z wyjątkiem tej anody. W nowym bmw gs z 2011 też w jednym miejscu ramę zespawali tak że była dziurka i już w pierwszym tygodniu miałem rude naloty, a potem się okazało, że rama w środku jest surowa, bez malowania |
Cytat:
|
Cytat:
\ |
Zanim dotrze do nich informacja o problemie, zanim sprawdzą czy to prawda, zanim wyjdzie choć w kilku/iluś tam sprzętach a nie w jednym, zanim sprawdzą o co chodzi, zanim zmienią technologię i sprawdzą czy działa (a produkcja idzie cały czas naprzód), zanim........wdrożą (mam nadzieję) poprawki w procesach produkcyjnych, zanim ludzie kupią te sprzęty z podzespołami po zmianach.
To chyba jasne że nie jest to kwestia miesiąca czy dwóch. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Jak pisze Mada, nie za bardzo była alternatywa, chyba że KTM 1090. Pogodziłem się z tym że już takich motocykli i aut nie robią jak 20-30 lat temu. Mercedesy beczki a okularniki to nie te same materiały i lakiery, podobnie może być z afryką, czas pokaże.
|
Ja juz bylem na zaawansowanym etapie kupna jubileuszowego modelu u nas kosztuje on 199 900 nok (ca. 90 000zl) i po zapoznaniu sie z tym problemem chyba rezygnuje. Nie neguje tych co kupili i chca kupic. W moich oczach po tych wszystkich wadach jakie wychodza, a kto wie co przed nami, Honda stracila wiele, o wiele za duo by inwestowac w nowy motocykl. Tak wiem ze wiele zostalo poprawione w NAT 2018 jednak mam jakis niesmak patrzac na to wszystlko. Ot zdanie przyszlego niedoszlego klienta.
Pozdro |
Cytat:
|
Panowie ,proszę WAS
powłoka zabezpieczająca i dobranie jej (anoda,ocynk,farba) TO NIE CHOROBA WIEKU DZIECIĘCEGO-TO NIEDORÓBA. Tyle lat doświadczeń. ZROBILI KNOTA. TO niedopuszczalne żeby NOWY motocykl rdzewiał. Warstwa ochronna nie jest tylko dla piękności. Ciał |
Cytat:
Wiesz...nie rozmawialem z nimi ze na własną rękę będę to robił. Nie mam zaufania czy zrobią to fachowo. |
5 Załącznik(ów)
Reasumując. Zdjęcia rudego u mnie
|
Co ona taka świecąca, może problemem jest to że za często ją myjesz, moja jeszcze zapyziała po jesieni:)
|
Cytat:
Generalnie te plamki widać przy świetle latarki. Przy świetle dziennym tego nie widać |
Jeszcze nie oglądałem swojej w snopie światła i pod mikroskopem, jak nie widać przy świetle dziennym to olewam, a nie mylę czasami jakąś pianą ultra zasadową?
|
Cytat:
W życiu. Myje muc off bike... albo samymi drogimi szamponami. |
Masakra, wstyd wizerunkowy jak cholera. To co, oni nie dali w ogóle żadnego zabezpieczenia tylko lakier od razu na stal? Tak się w każdym razie zachowuje. Szybciej ruda wychodzi niż byle jaka reperaturka na już.wcześniej rdzewiejącej blasze. Jak to będzie na większą skalę to pobije na głowę nowe Mercedesy po tym względem :)
Ciekawe jak na wyspach po 5 latach będzie wyglądać :D |
Ci co nie maja najwiecej narzekaja.Dubel,zauwaz ze NAT AS ma inny lakier na ramie.Wydaje mi sie ze grubszy.Pomacaj zanim rzucisz i odejdziesz.I nie sluchaj lamusow.. :lol8:
|
Myku: wiesz czy wydaje Ci sie?
|
Możliwe że nowa At Sa ma poprawioną ramę i inne mankamenty. Co kuźwa co z nami??? Czuje się trochę jak króliczek doświadczalny. Przetestowali na mnie co jest do dupy i poprawili w nowej At. :mad:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może to dlatego afra zaczeła rudzieć bo pierd... takie świecące życie i zaczełą pomału swoją autodestrukcje... moja gnojona i umorusana w błocie nie może się doczekać sezonu i dalszych batów, które jej spuszczę:)
|
Ja tam nie czuje sie jak kroliczek....no moze czasami,ale lubie tu :lol8:
|
Cytat:
|
To tak jak ja - najpierw musiałbym ją umyć, żeby zobaczyć czy rdzewieje... :lol8:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przy spuszcaniu się w wydech, należy pamiętać żeby przeciwnie niż kobieta afra była zimna;)
|
Cytat:
|
pewnie "Błoto To Wolność" ?
|
Bayerische Traktoren Werke.
|
Cytat:
ja osobiście nie używałem ale czytałem na forum same dobre rzeczy oczywiście na jedynym prawilnym forum gdzie som ludzie co wiedzo wszystko :at: |
a co będzie jakby wybrać się na zimową przejażdżkę po lekkiej solance:vis: ;)
|
Jeżeli ruda pojawia się na spawach to widzę większy problem.Mikropęknięcia ?A swoją drogą w kacie jeżeli kupujesz(wymieniasz) ramę to dostajesz z takimi numerami jak masz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Druga sprawa to patrząć w których miejscach rudy wchodzi to nie są to jakieś nośne elementy. Cholera wie co się dzieje tam gdzie nie jestem w stanie dojżeć. |
Ja zgłaszam do pana Hondy. Zobaczymy jak zdziałają. Uważam, ż im więcej osób zgłosi to szanse, że poważniej podejdą do sprawy. A jeżeli jest prawdą, że nie trzeba będzie zmieniać nr to już byłoby git.
|
cortaninem przeciągnąć,żeby ruda weszła w reakcje, kropelka lakieru bezbarwnego i dzida :)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:32. |