![]() |
ATomek - mistrz!
Komu to przeszkadzało :D Oryginał jednak kapkę się różni (brak wykrzyknika, całe R), może ktoś znajdzie i 10 różnic ;) http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/1...nd-14351_1.jpg |
1 Załącznik(ów)
Nie ma jak dobry humor w piątek :Thumbs_Up: :haha2:
Gwarantuję, że żonę mam normalną i włosy ma tylko tam, gdzie powinna:D |
Cytat:
|
czekam na swoje revity z ali. Sa juz w europie, to moze niedlugo dojdą. Zobaczymy ile to warte, nigdy u chinoli takich rzeczy nie kupowalem. Ladowarke, powerbank, kable to tak, ale nie rekawiczki, wiec jestem ciekawy.
|
Dawno temu, w 2004 kupiłem rękawiczki z logo BMW pasującym do mojego dawnego motocykla. Były drogie, ale do dziś niezastąpione. Przejechały ze mną ponad 200 kkm. Jakie było moje zdziwienie, kiedy odkryłem w podszewce metkę Made in China...
|
Cytat:
Póki co żadna nitka nie puściła - wykonanie bardzo OK. Moim zdaniemwarto kupić.....pewnie na naszym aledrogo połowa aukcji jest właśnie z tymi "firmowymi" ściągniętymi od "skośnych" braci i sprzedawanych za oryginały:) |
w temacie podróbek :D
|
I do mnie dotarły. Jak na podróbkę to całkiem, całkiem.
Ktoś może kupował na alli ciuchy "revita"? Przebitka na cenie tak jak na rękawicach. |
Do mnie również dotarły i jeżeli te z dalekich Chin to podróbki, to oryginały chyba złotą nicią muszą być szyte. Jakość i wykonanie bez zastrzeżeń. Tyle, że chyba przesadziłem z rozmiarem XL i w najbliższym czasie wrzucę na giełdę
|
Cytat:
A normalnie jaki rozmiar nosisz? W sensie akuratności rozmiarówki pytam. |
Moje tez dotarly juz dawno, zapomnialem napisac. Wykonanie super, naprawde mega są.
A co do rozmiaru to mam wlasnie XL i troszke sie martwie czy za male nie beda, moze sie rozbija troche |
No to jak jest w końcu z tą rozmiarówką tego REVIT-a, trzeba brać numer większe ?
|
Cytat:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...afd9d1c340.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...171490ede1.jpg |
trzeba brac rozmiar wieksze, jak to u chinczyka, albo i dwa bo ja wzialem XL i sa ciasne. Wierze i wmawiam sobie ze sie rozbija bo sa kozackie.
|
Teddy, a jaki masz obwód dłoni (ja ok.22cm czyli dokładnie XL z Ali)? Przeważnie mam XLki (ale np. Spidi L)...
|
Ktoś już dłuższy czas używa chińczyków?
Chodzi czy nie rozwalają się i co ważne nie farbują dłoni :) |
Cytat:
z góry dziękuję :bow: |
@majki, tez mam 22 cm, wydaja mi sie troche ciasnawe, zobaczymy jak wypadna w czasie jazdy
|
A jak ma się rozmiarówka w oficjalnej dystrybucji ? Mam obwód 22 cm, więc chińczyk będzie ciasny jak pisze Teddy.
A ktoś XL lub XXL i mógłby podać obwód dłoni? |
Xxl są trochę ciasne, ale liczę że się rozciągną trochę..
Obwód dłoni - wydaje mi się, że mam gdzieś 23cm. Noszę Heldy XL 10ki, które też były na początku ciasne, a teraz są w sam raz.. Za tą kasę jak narazie jestem zadowolony ale muszę się przejechać. Ogólnie to rękawice na trasę w lato niż do ofa. Jak ktoś chce przymierzyć i zobaczyć jestem w Markach.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e7fa665f9e.jpg Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
1 Załącznik(ów)
Jestem po 3 tygodniowym teście rękawic w offie. Rękawice wytrzymały i dobrze się sprawowały .... nawet w upałach powyżej 40 stopni. Jedynie co, to rościełem wlot do rękawic, bo mnie to przeciskanie dłoni wkur....., a w połączeniu z piaskiem zrobiło ranę.
Zgodnie z nazwą testowane na piasku. :) |
Troche w nich pojezdzilem i zrobily sie troche bardziej miekkie i jakos tam sie ulozyly, pierwsze wrazenia - zajebiste za te cene. Latem do offa nie beda dobre, ale na dluzszy przelot albo chlodniejsze dni idealne.
|
Ja z kolei kupiłem XL jak poprzednie rękawice które mi dobrze przylegają do rąk i te "Revity" są mi trochę luźne, znaczy da się jeździć ale jest jest parę milimetrów luzu, zakupiłem kolejne o rozmiar mniejsze bo jakościowo rzeczywiście bardzo OK.
|
Ja zazwyczaj noszę Lki, czasem XL, a Revity dopiero 2XL były w miarę ok :)
|
NIezbadane sa rozmiarowki chinczykow :D
|
Przymierzałem oryginały w Polo ;)
|
Cytat:
(jeśli jest tu dział powitalny, to nie znalazłem, więc z góry przepraszam, że od razu przechodzę do konkretów), a z innych firm jakie rozmiary nosisz? Bo pasują mi M od Helda i Shimy (tak wręcz jakby na moją dłoń je szyli) i zastanawiam się, jak się ma M od chińskich podróbek (paru handlarzy to sprzedaje, ale zakładam, że wszyscy mają to samo) do M tych dwóch firm, a może na Ciebie pasują tylko jakieś wyjątkowo duże rękawice w rozmiarze M :) |
Niestety nie miałem nic Shimy więc się nie wypowiem. Mam Held Sambia rozmiar M, Rukka Virium rozmiar 9 ale np Alpinestars już muszę kupować L. No i te chińskie Sandy też L
|
Cytat:
To powinno mi wystarczyć - Alpinestars są w sklepie, będę miał wtedy jakiś punkt odniesienia, choć oczywiście poluję na sklep z Rev'itami (pytanie, jak się ma oryginał do chińczyka....). EDIT: Taka ciekawostka - rękawice wymiotło z Aliexpress, ale nie wszystko stracone, mam namiary na sklep z Aliexpress, który nadal je sprzedaje w rozsądnej cenie (23 dolce), tyle, że robi to z ukrycia (tzn. sprzedaje je jako inny model): https://pl.aliexpress.com/item/4000231771909.html - kupuje się te, ale w komentarzu do zamówienia należy podać kod rękawicy: GLO-113 - brązowe GLO-115 - czarne GLO -120 - czarno-szaro-białe + rozmiar i wysyłają to, co trzeba. |
Cytat:
Pewnie to Ty nie masz składki zapłaconej więc to ogłoszenie to tak nie bardzo... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Knox orsa mx - ktoś się wypowie na temat tych rękawic... czy może lepiej wybrać Klim Mojave Pro ?
|
Knox taki dość pancerny i przekombinowany z zapinaniem. Klima bym brał choć w mojej ocenie to do offa jedne i drugie są za bardzo że tak powiem ciężkie. Zwykłe Mojave (nie pro) nie chcą mi się rozpieprzyć a są lekkie i bardziej przewiewne ale kto co lubi.
|
Cytat:
Czy ten sklep co z ukrycia sprzedaje Rękawice Revit Sand 3 nadal działa? A może ktoś ma namiary na te rekawice u kogos innego na Ali? |
Cytat:
Same rękawice mają zajebiste czucie i w mojej ocenie są do zadań 50/50 rewelacyjne. Tylko na off brałbym zwykłe ednuro, ale jazda mieszana - KNOX bez dwóch zdań. |
Cytat:
Zaciekawila mnie ta rekawica. Maja normalna rozmiarowke w miare czyli 9-10 to Lka czy trzeba cos kombinowac? |
Na stronie Klim Polska jest promocja 20% na rękawice klim dakar pro.
https://klim-polska.pl/product/rekawice-dakar-pro-2/ |
Cytat:
Przykładowe: https://www.aliexpress.com/item/1005001425769050.html |
Cytat:
To jest dobre: "Jeśli chcesz zobaczyć prawdziwe zdjęcia, Nie wahaj się z nami skontaktować." W komentarzach u innych sprzedawców widać fotki otrzymanych rękawic i tam napis już jest. Nie oceniam, sam kiedyś je sobie zamówiłem po wcześniejszym obejrzeniu oryginałów w sklepie - w mojej ocenie to ten sam produkt, a oglądałem je w salonie hondy, więc chyba(?) mieli oryginały. Sprzedałem, bo były za małe. |
Cytat:
|
To zależy do czego. Do offa IMo przerost formy nad treścią i osobiście wolę lżejsze typu Mojave. Jako dualowe będą spoko. Bym se wczesał ale jak zwykle promka jest ale rozmiaru nie ma. Klasyka.
|
Cytat:
Natomaist jednak 49€ nieaktualne, tzn foto jest Dakarow Pro ale w opisie jest Dakar ten cienki wiec mysle ze zdjecie jest zle w ofercie. Choc i tak za 70€ mozna Pro kupic. Ale w tym wypadku juz bym sie nad tymi Knoxami chyba bardziej zastanawial |
Cytat:
Oczywiście bazując na opiniach kolegów w tym wątku celuję w rozmiar jeden wyżej niż normalnie. |
Daj znać co tam ci wysłali na tych zdjęciach.
|
zamówiłem kiedys takie rekawiczki i przyszły w wersji "Lady Fit" w aukcji nic na ten temat nie było :) także tego
Są wąskie/ciasne przy wkładaniu, po za tym da się jeździć |
Cytat:
|
To ci podpowiem że jak masz zabarwione dłonie to chrom i inne gówno stosowane przy wyprawianiu, garbowaniu i barwieniu skóry pięknie przenika do Twojego organizmu. Nie chciałbyś wiedzieć co to za chemia jest.
|
Kuźwa, tak też myślałem że to nie sok z gumijagód. A latexowe rękawiczki chirurgiczne jeżdżą bez sensu pod siedzeniem. Zlazłem do garażu i przełożyłem je na wierzch tailbaga żeby zawsze były pod ręką. Thx!
|
|
Mam Sand 3, leżą i się kurzą, bo za małe dla mnie. Z metki XXL, ale to zdecydowanie coś koło XL.
Jeśli ktoś zainteresowany zapraszam na priv |
Cytat:
Teraz już tylko trzymać kciuki żeby dobre rozmiarowo były :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:09. |