![]() |
Cytat:
1.wartość merytoryczna - znalazłem dużą wadę obu zacytowanych w temacie kasków - cena... to jest moja subiektywna ocena i mam do niej prawo... 2.nie miałeś, nie chciałeś żadnego z nich - jakaś jak by to powiedział klasyk nadinterpretacja, nie miałem a i owszem nie chciałem - bzdura... miałem na łebie oba - a jednak nie znalazłem powodu dla którego mógłbym wydać na niego tyle kasy... prestiż? leeee nie jeździł bym trampkiem tylko BMW 1200 ADV :Thumbs_Up::haha2: |
czysty marketing , też miałem oba kaski na bani i uważam że nie są warte tych kwot.
Ogólnie uważam że kask nie powinien kosztować aż takich pieniędzy, nie ma tam kosmicznych technologii, zawsze jeździłem w kaskach tańszych do ok 500 zł. Obecnie mam kask za ok ponad 1 tyś. i ciesze się że nie kupiłem takiego za 2 czy więcej tysi. Może się nie znam, różnica jest oczywiście odczuwalna ale nie aż tak aby płacić takie kwoty. Co nie wyklucza tego że Shoei świetnie mi leżał na bani i pewnie kiedy będę miał nadmiar niepotrzebnej gotówki to go kupie od tak aby mieć, bo czemu nie, wszystko jest dla ludzi :) Skoro kogoś stać to czemu nie. |
[QUOTE=KML;202234]
Ogólnie uważam że kask nie powinien kosztować aż takich pieniędzy, nie ma tam kosmicznych technologii[QUOTE] Powiedz... kupujesz kas dla "bajerów" czy bezpieczeństwa? Polecam CI w miarę dokładną analizę budowy kasków "tanich" i tych z wyższej półki. Ja osobiście jeżdżę w Araiach, bo uważam je za najbezpieczniejsze kaski świata A przed kupnem zadaj sobie tylko jedno pytanie.... "Na ile wyceniasz swoją głowę?" wtedy zdecyduj jaki kask jest wart swych pieniędzy. |
Jak się kask rozpada na pół widać w 30. sekundzie na tym filmie.
http://www.youtube.com/watch?v=IDILx...eature=related |
Cytat:
Jak wd60 pokazał, Marco jako zawodnik tej klasy na pewno miał na głowie kask z wysokiej półki i co z tego jak zabrakło mu szczęścia, więc proszę nie pisz że jak będziemy wszyscy jeździć w Araiach to o głowę możemy być spokojni. |
ostatnio kupiłem C3. Na razie jestem lekko rozczarowany jakością wykonania - pasowanie, blenda, nadlewki. Jak za 1750zł niedoróba. Żyję nadzieją że w trasie okaże się zaj..y. pozdro 4 all :)
|
Cytat:
sorki za brak polskich znakow ale pisze z telefonu ;-) |
Moja pała jest bezcenna /oczywiście dla mnie i w mojej ocenie/ co jednak nie zmienia faktu, że kwoty za niektóre moto akcesoria w tym kaski są z "innej bajki". Zgadzam się po części z KML – rynek kasków to nie nanotechnologia. Gdyby w innych branżach sugerowano się cenami niektórych motocyklowych gadżetów to beretka z antenką powinna kosztować cirka pińć setek. Ja tam nie wiem, ale pewnie 50% ceny to koszty marketingu, zaangażowania w sponsoring i inne tajemnicze badania realizowane w równie tajemnych warunkach. 500 gram karbonu czy keflaru /najczęściej jednak termoplastiku lub zwykłego włókna szklanego/, 300 gram żywicy, 200 gram styroduru czy innegoXPS-a, 100 gram najlepszego nawet jedwabiu czy kaszmiru i kawałek poliwęglanu + cztery nierdzewne śrubki nie kosztuje 500 EU. Niestety to nie my tylko producenci dyktują warunki i z tym niestety jak na razie musimy się pogodzić.
Ja wybieram średnio-średnią półkę czyli coś co kosztuje max tyle ile moja lepsza połowa zarabia miesięcznie w szkolnej księgowości /"najniższa krajowa" bo o średniej krajowej to tylko raz w TV słyszałem:mur:/. Byt kształtuje świadomość, albo jakoś tak podobnie ;) POZDRAWIAM |
popieram Pawła łeb mam tylko jeden :dizzy: do picia ja mam teraz dwie szt N103 fajne to to ale cena to tak o 400 mniej powinna być za nowy mam i Shoeia starego i tu powiem że jest cacy a wiemy jaka jest teraz cena za Multiteca ale warto
|
Cytat:
czymś trzeba zapłacić za niewielką masę... |
Schubert C3 opinia
Od 2 miesięcy smigam w C3.Uważam,że jest wart swojej ceny.Jest jak na szczękowca bardzo cichy,lekki łatwy w obsłudze. Ale jest pare "ALE". Po pierwsze Pinlock nie wyrabia tak jak zachwala producent,więc zdarza się parowanie. Poza tym trochę lipa z serwisem. W mojej sztuce lekko nie dociska szyba do uszczelki co wymagałoby regulacji za która nie chcę sie zabierać sam dopóki kask jest na gwarancji. Nie mogę jej zrobić na miejscu w motoakcesoriach, ponieważ sami nie wiedzą jak.Muszę czekać do końca sezonu wtedy schubert zostanie wysłany do serwisu. Poza tym NIE WIDZĘ WAD tego kasku
|
Cytat:
Ja jeżdżę od trzech tygodni i co prawda, nie zdarzyło mi się w deszczu, ale ze względu na porę roku przy dosyć niskich temperaturach i wszystko jest ok. W sobotę z rana było 5st. i przy całkowicie zamkniętej szybie nic nie parowało. Próbowałeś przekręcić kołki mocujące dodatkowa szybkę? Tak mimośrodami bardziej do środka szyby? |
Odkopuję temat. Szukam opinii o Schuberth C3, Shoei Neotec albo C3 pro. Może mieliście te garnki, jak one wypadają w porównaniu. Ewentualnie może jakieś inne propozycje. Chcę kupić coś na kilka lat. Bardzo zawiodłem się na Caberg Duke ...
|
Napisz cos wiecej o Caberg-u Duke, dlaczego zawiodles sie? Moj szkodnik sobie upatrzyl bialego, ale wstrzymam sie do czasu poczytaniaTwoich uwag.
|
Dzisiaj sprzedałem białego Duke, bo miałem już dość. Nówka sztuka, użyty 6 razy. Jeśli chodzi o dopasowanie i materiały to nie ma czego się za bardzo przyczepić. Do zakupu Caberga jeździłem w starym Uvexie i crossowym O'neal. Obydwa te kaski są dużo cichsze od Duka. Mam w afryce wysoką szybę MRA i deflektor i myślałem że zakup kasku tej marki raczej poprawi komfort podróżowania - myliłem się. Pinlock zaczął sam się zsuwać na dół. Blenda się wypięła po przebiegu około 100 km. Sam ją wcisnąłem z powrotem, ale powiedziałem sobie, że nigdy więcej tej marki.
|
ja polecam nolana n 104 połowa ceny schubertha i shoeia i prawie niczym nie ustępuje
|
A mógłbyś mi go opisać? Własne spostrzeżenia z użytkowania.
|
Mam c3 i jestem zadowolony. Wygodny, cichy, wadą jest blenda pokryta jakimś syfem przeciwko parowaniu. Przez to łapie kurz jak wściekła i przy wycieraniu b. się rysuje. Po 1 sezonie muszę kupić nową. W c3 pro podobno już to poprawili.
|
Dzięki za opinię. Też chodzi mi po głowie C3, bo można go kupić za 1850zł.
|
N104 - wentylacja mogła by być lepsza, poza tym nie narzekam.
|
Miałem C3 i małżonka jeszcze ma, ale próbuję się go pozbyć . Za podstawowe wady uważamy , oczywiście subiektywnie, wentylację , która jest gorsza niż w BMW system V, głośność , delikatność, fatalny serwis .
Teraz mam system VI evo i podejrzewam że w C3 pro wentylacja bedzie podobna jak VI evo , czytaj, subietywnie wydajna . Jak sprzedam ten C3 to dla małżonki będzie J1, może nie będzie spać w czasie jazdy , co w C3 było normą , albo jazda z otwartą szybą. |
W czerwcu bedzie rok jak jeżdzę w Neotec-u. Nie mam porównania do innych, bo wczesniej miałem półotwarty HJC co miał 7 lat...
Blenda- ok, nie opadła, nie porysowała się, Pinlock - zmontowałem dopiero we wrześniu, nie opada, trzyma równo i jakbym go nie potraktował płynem do szyb dalej by nie parował. teraz paruje, ale na krawedzi dolnej i nie przeszkadza to w jeździe. Wentylacja - na tyle OK ze po sezonie nie prałem wysciólki, zawsze było mi przyjemnie, choć zawsze mam kominiarkę pod nim. W listopadzie była akcja czyszczenia w motoakcesoriach, ale nie polecam tych"specjalistów". szyba - bardzo prosty mechanizm do obsługi i demontażu. Szczeka - chodzi tez bez zarzutu, mimo to że pare razy zachaczyłem nią np przy otwieraniu bramy czy o motor przy pakowaniu. Instrukja też jasna i zrozumiała, jedyno co mnie wkurzyło to zewnętrzna powłoka, łatwo się rysyje, mogłem to jakims woskiem zabezpieczyc albo co.. Słuchawki douszne też nie przeszkadzają w wygodzie i się elegancko mieszczą. Zasadniczo - polecam. Jest to produkt dobrze zrobiony, dokładnie i estetycznie. |
Dzisiaj byłem przymierzyć kilka kasków. Na miejscu okazało się, że jest tylko Schuberth C3 i C3pro, oraz Shoei Neotec. Nolana N104 nie było, sprzedawca powiedział, że być może będzie w przyszłym tygodniu. Na pierwszy ogień poszedł C3 w rozmiarze L, ale był bardzo ciasny. Dla sprawdzenia wziąłem XL i okazał się za luźny. Trochę zgłupiałem i jeszcze raz przymierzyłem L. Niestety był dużo za ciasny. Pomyślałem, że dla porównania wezmę C3 Pro. Efekt był taki sam. Już wiem, że rozmiarówka Shubertha jest nie dla mnie. Cale szczęście, że pomierzyłem, bo już prawie byłem zdecydowany na zakup przez internet ;) Następnie do testów wziąłem Shoei w rozmiarze L i od razu pasował na moją dyńkę. Ponadto z tej godziny macania wyszło mi, że Shoei jest lepiej wykonany. Mechanizmy działają jakby "sprawniej" niż w Schuberth. Sam przełącznik od blendy działa lepiej. Blenda w Shuberth C3 jest pokryta czymś dziwnym, tzn bardzo szybko łapie brud. W C3 pro już tego nie było. Domykanie szyby w Shoei działa też lepiej, chociaż brakowało mi małego rozszczelnienia, od razu robi się większa szczelina. Mój wybór padł na Shoei Neotec. Mam nadzieję, że w testach wypadnie tak dobrze, jak to wszyscy ładnie piszą w recenzjach :)
PS. Sprzedawca powiedział, że raczej Nolana 104 nie można porównywać do Shoei i Schubertha. Dowiedziałem się, że jest to również dobry kask, ale to nie ta półka. Sam nic nie mogę napisać, bo nie było go w sklepie. PS2. Powiedziałem o moim Caberg Duke i sprzedawca powiedział, że już inni klienci też narzekali na dużą głośność i inne wady. No to by było na tyle. Mam nadzieję, że wreszcie będę miał kask na kilka lat ;) |
hm trudno polemizować z sprzedawcą ZNA SIĘ LEPIEJ NA TYM NA CZYM ZARABIA wśród moich znajomych mam szczęśliwych posiadaczy schoeiai schuberta te modele, które wskazałeś i wszyscy zgodnie stwierdzili że przepłacili w porównaniu do Nolana N104. Faktem jest, że nie jestem inżynierem NASA, który byłby w stanie porównywać ich wytrzymałości ale w testach były porównywane kaski i 104 nie odstawała, plusy to pole widzenia żaden z w/w kasków nie leży koło 104-ki, minus to podobno (tak opisywano w testach) rozszczelnienie na żądanie z czym się nie zgadzam i dotyczyło to podobno pierwszych modeli, ja z tym nie mam problemu. pin lock, blenda, szczęka z podbródkiem (dla mnie ważne bo z dołu nie wieje) waga powiedzmy ok (M 1640 gr). Proponuję poczekaj na 104 sprawdź sam. Powiem wam w tajemnicy, że największym problemem tego kasku jest jego dystrybutor, który go nie potrafi sprzedać. Znawcy tematu wiedzą o czym mówię ;)))) Najlepiej sam sprawdź i porównaj ja mam go rok i złego słowa nie powiem.
|
Tmarc już kupiłem shoei, bo dostałem go za niewiele więcej niż N104, ale to już osobna historia. Szczęśliwy zbieg zdarzeń po prostu.
PS. Z tą sprzedażą nolana to masz rację, bo sprzedawca też o tym mówił, że czasem na zamówiony kask się nie mogą doczekać. |
Będzie Pan zadowolony, ja w swoim Multitecu jeżdżę jeżdżę i tylko blendy mi w nim brakuje, a Ty masz :)
|
Cytat:
Też byłem zachwycony na początku... Mam C3 pro i chętnie zamienię na Shoei'a . W swoim przelatałem dwa sezony, to kilka z atrakcji, które towarzyszą używaniu tego sprzętu: -szybka sama zamyka się przy rozpędzaniu -cieknie podczas jazdy w deszczu -nie jest cichy -jest kiepsko spasowany i po roku zaczął trzeszczeć i skrzypieć -blenda nadal się rysuje, podobnie jak w C3 (bez 'pro') -pinlok nadaje się do wymiany po paru przetarciach! -i jest w chooj za drogi w stosunku do jakości (a właściwie jej braku) |
Wegrzyn
miałem Ci odpisać ale widzę, że sam sobie odpowiedziałeś. Będziesz Pan zadowolony. Jeżdże w starym C1 i też pomału przymierzam się do zmiany. Myślałem o C3 ale obejrzałem go w Lousie i niestety potwierdza się, to co użytkownicy pisali na innych forach - niska jakość wykonania. Obok stał Shoei Neotec, który wygladał o niebo lepiej. Podobno Schuberth jedzie na opinii jaką zbudowały mu poprzednie kaski: C1 i C2 i chyba nie zauważył, że konkurencja nadrobiła jeżeli chodzi o pasowanie, funkcjonowanie mechanizmu. Jedyne czego mi brakuje w Neotecu to ta wyściółka przy zapięciu, żeby nie smyrało po podbródku - Schuberth ma to już od dawna. Ból tylko, ze Shoei Neotec nie idzie dostać w jakiś promocjach czy obniżkach tak jak C3. Życzę miłego użytkowania i opisz proszę wrażenia z jazdy w tym kasku. |
Navaja dobrze szukaj bo idzie kupić taniej niż C3 ;)
|
Wegrzyn daj na priva kontakty/namiary gdzie idzie nabyć ten kask w dobrych cenach.
Z góry dzięki. |
A jeździ albo jeździł ktoś z was HJC R-PHA Max ?
Szukam opinii od użytkowników. pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Miałem ten sam dylemat rok temu, i po przemacaniu obydwu wziełem Szoja. W Schubercie odstraszyła mnie jakość wykonania, w szczegóności tych wszystkich plasticzków do zamykania wlotów, otwierania blendy itp. Plastik z którego to wykonano przypomina ten z zabawek ze straganu. I chyba miałem racje bo słyszałem już o 2 przypadkach reklamowania C3 ze względu na problemy z tymi pierdołami. A do reszty rozczuliła mnie w shoju naklejka z nazwiskiem Japońca którego małe żółte rączki składały moja skorupe (jest w każdym kasku) :)
|
Cytat:
|
po kilku akcjach serwisowych kumpla z Mulitekiem kupiłem Schuberta. Póki co luzik - mogę polecić.
Niestety nie z likwidowanego sklepu :( |
Pociągne temat, bo miałem dzisiaj okazję potestować Shoei Neotec. Zrobiłem w nim jakieś 500 km.
Zacznę od plusów: - bardzo wygodny, założyłem na łeb, zrobiłem parę setek kilometrów i nic nie uciskało i nie gniotło; - wykonanie, spasowanie, jakość plastików bez zastrzeżeń; - szczękę da radę zamknąć podczas jazdy jedną ręką - może dla niektórych użytkowników szczękowców to rzecz normalna ale mój Schubert C1 zawsze wymagał do tego użycia dwóch rąk; - podniesiona szczęka nie opada przy wolnej jeździe w terenie a na asfalcie do 100 km/h stoi jak wilkowi na mrozie; - super wentylacja górna. Czuć, jak opływające powietrze chłodzi czerep Minusy: - jak na kask za tyle kapusty to oczekiwałem, że będzie cichszy. Nie ma tragedii ale szału też brak; - otwieranie szyby tylko z lewej strony - przy rozszczelnianiu szyba otwiera się skośnie - z jednej strony mamy położenie 1 a drugiej jakieś 1/2; - w testowym egzemplarzu bardzo źle chodziła szyba tzn. zamykanie było cacy ale otwieranie wymagało dużej siły co powodowało, że nigdy nie udało mi się otworzyć szyby np. w położenie 2 tylko od razu szyba podnosiła się w położenie 3, 4 czy wyżej; - wentylacja dolna- w Schubercie po otwarciu powietrze wali od wysokości ust. Dodatkowo w C1, nie wiem jak w innych modelach można sobie ustawić czy ma wiać na szybę czy na pysk. W Neotecu dmucha gdzieś od wysokości nosa i trochę daje po oczach - w testowanym przeze mnie egzemplarzu cały czas gdzieś lekko dmuchało pomimo zamkniętej wentylacji górnej i dolnej. To jest fajne przy pogodzie takiej, jak dzisiaj ale przy 3 stopniach wolałbym tego nie mieć. Wiem, że paru z Was jeżdzi w Neotecu. Możecie się odnieść do podanych minusów? Prosiłbym też o info jak ten kask sprawuje się po dłuższym czasie użytkowania. Osobny temat to kask BMW Evo 6. Napieram dzisiaj trasą, patrzę a tu dealer BMW przy szosie to wbiłem się żeby ten kask pomacać. Wykonanie bardzo przyzwoite a sprzedawca namawia, żeby rundkę zrobić i przetestować. Przeleciałem raptem parę kilometrów i co mogę powiedzieć: - cichszy niż Shoei Neotec, - dolna wentylacja lepiej (jak dla mnie) działa, - górna wentylacja słabsza niż w Shoei, - przy jeździe z otwartą szczęką przysłania ona pole widzenia. Dokładnie nie sama szczęka tylko jej kołnierz - był założony zimowy. Tu mam prośbę do Marka Consigliero, który jeździ w tym kasku. Mógłbyś podzielić się wrażeniami z użytkowania? |
Na szybko to rzeczywiście przysłania pole widzenia przy otwartej przyłbicy. Testowałem ten kask w Ga-Pa i był idealny na odcinku 40 km wycieczki , wentylacja bardzo dobra do momentu kiedy nie założymy spojlera na szybę i jest 30 stopni. Spojler zakładam bo jest on po prostu głośny , ze spojlerem jest mniej turbulencji. Ten mój skurwiel układa się już 3 kkm i niby jest lepiej , ale wczoraj musiałem założyć okulary , bo soczewka mi chyba wypadła od jazdy z otwartą przyłbica . Przy otwartej jest on luźniejszy , czyli po zamknięciu zmienia rozmiar na mniejszy. Na dzień dzisiejszy jestem w nim w stanie jechać ale daleko mu do wygody starej BMW V , tamten też się układał ale przez 1 kkm i tam ból był zlokalizowany na czubku głowy , w tym najbardziej przy uszach i trochę powyżej . Może jest to wina założenia nie oryginalnego komunikatora , mam BT next , może oryginalne spikery lepiej pasują w miejscach na głośniki. Sprzedawany jest on razem z zamontowanym pinlockiem i działa on dobrze, na początku wymagał regulacji. Materiały na wysokim poziomie , subiektywnie lepsze w dotyku niż w neotec, w praktyce , nie miałem neoteca . Rozmiar jest w moim wypadku właściwy , być może podczas reklamacji uzyskał bym informację o niewłaściwej budowie anatomicznej głowy. Tak na poważnie mam nadzieję że niedługo dopasuje się on do kształtu mojej głowy i będzie on tak wygodny jak ten testowany w Ga-Pa. Coo hałasu to mam też wrażenie jakby nie był do końca szczelny po zamknięciu , gdzieś z boku szyby jest generowany świst , ale próba dotykania w różnych miejscach nie przyniosła pozytywnej zmiany, żadnej negatywnej też nie
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Schuberth to właściwie najwyższa półka. Czego więc oczekujesz? Opis co do typu kasu, czyli wersją ze szczęką, to Twoje subiektywne odczucie. Po za tym akurat zgadzam się z Tobą w tym względzie. Natomiast "za ciężki, za duży, za drogi, za głośny" - to ciekawe opinie. Za ciężki - podaj więc markę i model, który Ci pod tym względem pasuje. Za duży - jak wyżej, proszę o przykład Za drogi - cóż nie każdego stać na taki kask. Za głośny - kolego, może masz jakieś turbulencje od szyby w Twoim motocyklu? |
Zwracając wypożyczonego Shoei Neotec wyłożyłem moje żale co mi nie pasuje.
Bardzo miła pani sprzedawczyni (gender musi być :D) odniosła się do nich następująco: 1. Hałas: każdy Netotec ma dodatkowo takie wkładki redukujące hałas z zewnątrz. W używanym przeze mnie egzemplarzu były takowe... kiedyś. Tzn. były tak wygniecione i wytarte, że róznie dobrze mogło by ich tam nie być. Czy z nowymi wkładkami redukującym hałas byłoby lepiej tego nie wiem. 2. Szyba: w testowanym modelu szyba nie była wogóle wyregulowana. Rzeczywiście - macając nowy egzemplarz półki można się było przekonać, że chodzi o wiele lepiej. Brak dobrego wyregulowania powodował róznież, że pomiędzy szybą a uszczelką dało się przepchnąć róg kartki i stąd może ta "dodatkowa wentylacja" Consigliero dziekuję za informację. Fakt materiały w Evo 6 są lepsze - coolmax i alcantara (czy prawdziwa to nie wiem). Jak Ci się udało zamontować inny zestaw głośnomówiacy? Przyklejałeś klips do kasku? Jak patrzyłem to z mocowaniem na śrubę jest słabo, bo kask ma bardzo grubą kryzę. Pamiętasz może ile gwarancji daje BMW na tą skorupę? Te 5 lat w Shoei + coroczny gratisowy serwis regulacyjny też jest dla mnie dużym plusem. |
Gwarancja pewnie standard , a mocowanie nieskomplikowane
http://img.tapatalk.com/d/14/06/10/yteja8u3.jpg http://img.tapatalk.com/d/14/06/10/nure2ese.jpg http://img.tapatalk.com/d/14/06/10/3abubasa.jpg http://img.tapatalk.com/d/14/06/10/4yba3ahe.jpg Używać właściwej strony noża Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka |
Nie miałem okazji jeździc w Neotecu ale mam C3 i moje spostrzeżenia, poparte tymi napotkanymi na przykład na adv.com są takie, że kask jest dobrze wykonany, bdb materiały, JEST cichy, fajna blenda, super, że mżna latac z podniesioną szczęką w gorące dni...
ALE moja europejska głowa chyba nie nadaje się do końca do tego kasku gdyż po jakimś czasie.. około 300km ze..ście ciśnie mnie w czubek głowy. jest to opinia podzielana przez wielu uzytkowników... może jestem jajogłowy ale dam mu jeszcze jeden sezon szansę. jeśli się nie ułoży niestety z niego zrezygnuję i przesiądę się na starszego/tańszego Multiteca lub po prostu znowu kupię Horneta, który był NAJwygodniejszym kaskiem jaki miałem. Jeszcze wtedy paliłem i w zasadzie musiałem go ściągac tylko na fajkę. Gdyby nie fakt, że trza coś zjeść w ciągu dnia :D to w ogóle bym go nie ściągał :D MNIEMAM, że Neotec ma podobny kształt wnętrza kasku jak Hornet. Tak więc nie zawsze wydając fortunę na kask możemy oczekiwać, że będzie on dla nas wygodny. Dla porównania jednak mam również w domu szczękowego Nolana z górnej półki i ZAMKNIĘTY jest tak głośny jak mój C3 z otwartą szczęką :D hehehe matjas |
Weź kochanieńki ten swój kask i wpadnij do Pastorka, ón ma duuużo doświadczenia w kaskotwórstfie ;) myslę że można by wybrać nieco masy twórczej i nie będzie cisnął Cię w łeb.
|
Ja się jego kaskostfórstwa boję: po pierwsze ma on największy na świecie kask mki Uvex wielkości kotła do gotowania słoików a po drugie to byłem u niego kilkakrotnie i w wyniku tych wizyt rzadko rano mieściłem się w kask, który dnia poprzedniego pasował jak ulał.
Tera wozem tam jeżdżę - dla niepoznaki :D |
Nolan N104 jest w kilku wersjach .
Action Storm Hi Visibility Voyage Tech Classic Czy różnica jest tylko w malowaniu , czy mają jakieś inne cech różniące je ? |
Dziś, prawie po dwóch latach odkurzyłem Schuberta C3. Jade sobie, słoneczko świeci i postanowiłem blendę opuścić na me oczęta. I co. Mgła. Zatrzymuje się pucuje szybę, blendę i co. G... no. :Thumbs_Down: Blenda, dalej jak we mgle.
|
Kumpel 2 razy reklamował blendę w C3 - robiła się mleczna. Potem zaczął ją czymś przemywać, chyba płynem do zmywania i na dłuższy czas to działa. Jutro przy browarku podpytam czego dokładnie używa.
|
Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale u nas nawet sztuki ze sklepu jak długo leżały to tak miały. Czyściliśmy to normalnym środkiem do czyszczenia szybki .
|
Dupny materiał. W moim Nolanie i O'Nealu nigdy nie miałem podobnego problemu.
|
No właśnie, dzięki chłopaki za odzew. Mam dwa kaski Airoh z blendą, używane znacznie częściej i tak samo myte i czyszczone i ryski na blendzie nie ma. I co teraz czynić gdzie się zwrócić, bo sprzedać go nie chcę - prezent cholerka. W motoakcesoria blenda 180 zeta. A można ja jakoś wypolerować?
|
Byłem zdecydowany na C trójkę, a teraz znów myślę co zanabyć, dziwią mnie tylko tak skrajnie różne opinie o kasku klasy jakby nie było klasy premium.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:22. |