![]() |
Poszukuje wątku o festiwalach w Serbii.
Gdzies to bylo ale nie moge odszukać. Kto zabrał niech odda:oldman: Znalazłem: http://africatwin.com.pl/showthread....highlight=guca |
Cytat:
Chcesz zloty czy festiwale? Masz tak: 1. Guca 2. Spływ w Bajina Basta 3. Exit Ja osobiście najlepiej ten spływ... ufff |
Parys,dzięki za odpowiedź!
Poszukuję info na temat festiwali. Co to jest ten Exit? Możemy się przenieść do tego działu? http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2882&page=5 Zadałem tam już pytanie o Bajina Basta i nie chce dublować. |
Ludzie czy Guca już się zaczeła?
Mój mądry komputer nie chce wejść na ich str. bo tam jakieś trojany, wilki, cuda wianki... |
Izvolite :)
http://www.saborguca.com/sabor2010_programSR.html Jak dobrze liczę to od 13 do 22 jest dziewięć dni! |
Matko boska, toż to woodstock razy 3!
I Goran gra w środę a głolce w czwartek.... kurna myśle, myśle bardzo intensywnie.... Wybiera się kto od nas w ogóle? |
Kurde ja to jezdem w Zachodniopomorskim aktualnie i tutaj będę gdzie jestem.
Ale chętnie bym skoczył... Tylko że też mam jakąś imprezę na miejscu w tym czasie... No ale serce mi żywiej zabiło jak jest jakiś pretekst żeby tam pojechać |
|
Ja się wybieram :) Nawet już sobie zarezerwowałem miejsce na mega eksluzywnym kempingu u Acy :)
Jedzie ktoś jeszcze ? |
Hubi a jedziesz gdzieś dalej czy tylko Guca?
|
Też będę sobota/niedzielę
|
Oj ja w sobotę mam zamiar wyruszyć spowrotem ...
W razie czego dzwoń na 501-540-781 |
Jedzie jeszcze ktoś ? Powiedzmy jutro.....
|
Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec he he że zmieniamy tekst na żółtych naklejkach.. Patrz w lusterka Felech jest wszędzie :D pozdrawiam mojego ulubionego włóczykija... Buziaki Maciuś |
Felek jest w opałach, stracił klucze do auta i ma tylko jedne gacie!!!
Czy ktoś wybiera się w tamte strony i mógłby mu podrzucić klucze? Czekamy na pomysły!!! |
Jakie ma auto? Mogę skonsultować się szybko z kolesiem, który awaryjnie otwiera auta to może jest jakiś szybki sposób na otwarcie...
|
Chyba najszybciej/najtaniej wysłać kurierem, albo znaleźć gościa na miejscu co dorabia kluczyki, żeby dorobił do zamka. "Spedycją" forumową może być ciężko na już.
BTW. Felek pojechał samochodem??:eek: Nie ETką, afrą, drztą, cebulą...AUTEM? Coś się stało? :D |
Przeż to ściema jakaś, a wy się wkręcić dajecie
|
Był przerażony jak dzwonił, pewnie przepił klucze i nie ma jak wrócić.
|
Cytat:
|
Znalazłem kiedyś klucze na nartostradzie to i felek znajdzie w Serbii:)
A otwiera się auto kawałkiem drutu, odchylając drzwi i wciskając go między uszczelki.. Chyba że to jakaś wypas bryka co to komp wszystkim zawiaduje i nie ma cięgien zamka, wtedy klops... powodzenia. |
Jeśli Felech pojechał autem to oznacza że ten świat to już całkiem do góry nogami się wywraca... w kwestii gaci mogę jedynie doradzić aby za każdym razem zakładał na inną stronę i wykorzystał możliwość - przód tył - pod warunkiem że nie pojechał w stringach... tylko, że tym sposobem dostaje tylko cztery dni w miarę czystych gaci...
A zresztą, co ja się tutaj męczę... powiedzcie Felchowi, żeby wogóle gacie zdjął, no bo na cholere mu gacie na festiwalu trąbki :D :D wszak Felech mógłby brak gaci wykorzystać na czyste brzmienie głośnych pierdów - uzyskuje się tym żywą trąbkę :D o wyrazistych walorach zapachowych :p A co do samochodu... jak pojechał samochodem to niech teraz myśli jak nim wrócić... jak znam Felcha to zaraz coś wykombinuje, najpewniej w kiblu, bo wiadomo, że tam rodzą się człowiekowi najlepsze pomysły... zamieni się zaraz z lokalesami na jakiegoś starego zaporożca i kłopot z głowy... będzie miał czym w przyszłym roku na Złombola wystartować :D Pozdro Maćka |
A gdzie on wogóle jest?
Dajcie jakiś szczegół. Znam kilku ludzi w tym dziwnym zakątku świata to może po prostu tam do kogoś zadzwoni i kraj pricze. |
Cytat:
|
Zdravo czarnuchy :)
Widze ze wszyscy sie przejeli losem Felka bardziej niz on sam ;) W sumie wygladal na szczesliwego bezdomnego czlowieka i pewnie by zostal kempingowym Mercedesem numer dwa, ale na nieszczescie przybyla ekipa ratunkowa z Polski i go uratowala. Na koniec jeszcze dodam ze Felek chcial sie osiedlic w Belgradzie ale jego plany zostaly niecnie pokrzyzowane. Wiecej nie powiem, mysle ze wkrotce Felek opisze ze szczegolami nasze przygody :) Felek wyruszyl do Polski wczoraj,ekipa ratunkowa wyjechala dzisiaj a ja wyjezdzam jutro :) |
I już po 24 godzinach wylądował w domu. Po drodze przypominając Turkom postać Stefana Batorego.
|
Teraz się wyspałem i wykompałem i już się czuje jak cywilizowany człowiek. Choć Muza z Gucy wciąż brzmi mi w głowie. Gaz gaz gaz. Dzięki wszystkim za pomoc i chęć pomocy, podpowiedzi i wsparcie. W Gucy muzyka, atmosfera i wszystko wokół wywraca mózg na drugą stronę. Na tę lepszą. Naprawdę można się uwolnić od problemów, chamulców przyzwoitości i poczuć się wolnym człowiekiem. Do Mercedesa jeszcze mi brakuje .... To żywa legenda. Guca bez Mercedesa nie byłaby taka sama. Ja rzeczywiście czułem się inaczej. Byłem na koncercie, choć na koncerty nie chodzę. Tańczyłem, choć nie tańcze. Byłem na dyskotece a na dyskoteki nie chodzę. Śpiewałem na chodniku a zazwyczaj tego nie robie. Sluchali tego ludzie, choć gdybym robił to na codzień to by uciekali. Dostałem za to piwo i inne trunki a zazwyczaj sam je musze kupować. No dobra; zakochałem się w jeden wieczór choć na codzień tego nie robię. No i żyłem jak bezdomny choć na codzień mam gdzie mieszkać. Najgłupszą rzeczą jaką mogłem zrobić i zrobiłem to nie wykorzystałem szansy danej mi przez los. Nie trzeba było szukac tych piepszonych kluczy. Trzeba było tam zostać. Relacji nie mam co pisać bo nie byłem motorem a jak zwykły cieć - samochodem. Po tym jak mnie Maćka zjechała; Niech będzie, wstydze się tego - ale cel uświęca środki. Lepiej samochodem jak wcale.
|
Dobrze Felek prawi!
Dać mu wódki.. eee tfuu - rakiji!!! Powiem tak - kwintesencja, kwintesencja! Bardzo żałuję, że już mnie tam nie ma, no i że nie mogłem pojechać do Gucy |
Powiem tak Parys ma w ryj - to wszystko jego wina i Ponckiego. Nie trzeba było mi mówić o tym.
Jeśli chodzi o rakije to sobie sam zabezpieczyłem. Byłem w Kotlinie i mam już prijatela u którego zanabyłem. Też ciekawe doświadczenie. Nie tak wejśc i kupić. Rytuał był dość ciekawy. Najpierw zapoznanie gadki o wszytkim dookoła. Kawka, soczki galaretki. Próbowanie. Dopiero jak zostaliśmy uznani za swoich to poszliśmy do piwniczki spuszczać z beczek. Potem jeszcze zaproszenia do odwiedzin i błogosławieństwa na drogę. Zupełnie inny świat. |
Same dobre wiadomości ale najbardziej ucieszyła mnie ta, że nie będzie bardzo szczegółowej i obszernej relacji Feleha:D
|
Również dotarłem do Polski, ale jeszcze nie do Warszawy bo jutro muszę odwiedzić US :(
Nie obyło się bez przygód .. najpierw mili serbscy policjanci zatrzymali mnie za przekroczenie prędkości o zawrotne 19 km/h w związku z czym wręczyłem policjantowi swoją pierwszą w życiu łapówkę. Potem miły węgierski celnik pozbawił mnie 6 paczek fajek bo ja głupia cipa nie wiedziałam że można wwieźć tylko 2 paczki i przyznałem się że mam "tylko" karton. Na szczęście za przyznanie się dostałem 2 paczki jako bonus :) Nie mam kabelka ze sobą więc zdjęcia wrzucę pewnie dopiero jutro. Felek wziąłem adres Mercedesa więc możemy go nawiedzić w drodze do Belgradu he he :) |
|
Cytat:
W chuja cie zrobili i tyle :D Ale to akurat nie rzadkość - madziary są wyjątkowo nieprzyjemni. Hubi kiedy do Belgradu jedziesz? Kurde felek dałeś dżezu |
Cytat:
Cytat:
Parys czy to prawda że u nich przepisy się zmieniły ? Teraz podobno trzeba jeździć na moto w kasku i można mieć tylko 0,3 promila alko ?? Zdziwiłem się gdy mnie zatrzymał policjant i pytał gdzie mam kask :D |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Nas pytali na granicy ; cigarety, alkochol jest ? to powiedzieliśmy zgodnie z prawdą ze cigaretów nie mamy. Alkochol przemilczeliśmy. Bo jak miałem powiedzieć że mamy czternaście litrów rakiji - jeszcze by nam wypił....
|
ja kiedyś wywiozłem 20 ale niestety musiałem wnieść "opłatę celną":D
|
hubi a co ze zdjeciami ?
|
Cytat:
Pewnie się wstydzi chop albo gupio my cycuś ?? |
Cytat:
Czy mój garnek dojechał w całości ? No dobra na początek jedna fotka :) Ten z lewej to ja a ten z prawej to Felek ... http://a.imageshack.us/img153/3747/guca2010.jpg |
Hehe ale klimat!!
Kurde miałem jechać teraz na rajd ale się popieprzyło na maxa... |
Garnek chyba jeszcze cały ale różnie może być w bagażniku go wożę. Ale ale ale mam coś jeszcze :D będziesz Pan zadowolony
|
Cytat:
tiaaaa...a przy lewej krawędzi zdjęcia widać Africę:at: ;) |
A gdzie reszta zdjęć ?
|
BOBAN i MARKO MARKOVIC ORKESTRA @ Sosnowiec 05.09.2010
Ctrl-C + Ctrl-V z wątku grupy Śląskiej (nie wszyscy mają dostęp). Może ktoś będzie zainteresowany :)
Cytat:
|
Wybiera się ktoś w tym roku na Guca?
|
Ja jadę oczywiście :D
Tylko że furą w 5 osób. Wyjeżdżamy 10 (środa) po pracy i z tego co pamiętam poniedziałek (15) jest wolny. W związku z tym biorąc dwa dni wolnego mamy 5 dni wolnego :Thumbs_Up: Lecimy z Warszawy. |
Ja też ciągle mam to w planach, ale tak na 80%. 2 afrynie i 2 kierowników ze Skierniewic.
|
My prawdopodobnie zawitamy tam w dniach 8-9.08.
Jak wygląda sytuacja z rozbiciem namiotu? Można to zrobić z marszu czy trzeba rezerwować jakieś miejsce? |
Cytat:
Zastanówcie się, czy nie dacie rady podjechać tam później. Pierwsze dni to rozkręcanie się imprezy ( jest mniej ludzi ). |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36. |