Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Guca 2009 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3460)

Poncki 22.04.2010 13:32

Poszukuje wątku o festiwalach w Serbii.
Gdzies to bylo ale nie moge odszukać.

Kto zabrał niech odda:oldman:

Znalazłem:
http://africatwin.com.pl/showthread....highlight=guca

PARYS 23.04.2010 01:46

Cytat:

Napisał Poncki (Post 111502)
Poszukuje wątku o festiwalach w Serbii.
Gdzies to bylo ale nie moge odszukać.

Kto zabrał niech odda:oldman:

Znalazłem:
http://africatwin.com.pl/showthread....highlight=guca

To było w zeszłym roku.
Chcesz zloty czy festiwale?

Masz tak:
1. Guca
2. Spływ w Bajina Basta
3. Exit

Ja osobiście najlepiej ten spływ... ufff

Poncki 23.04.2010 01:54

Parys,dzięki za odpowiedź!

Poszukuję info na temat festiwali. Co to jest ten Exit?

Możemy się przenieść do tego działu?

http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2882&page=5

Zadałem tam już pytanie o Bajina Basta i nie chce dublować.

JuIo 04.08.2010 21:25

Ludzie czy Guca już się zaczeła?
Mój mądry komputer nie chce wejść na ich str. bo tam jakieś trojany, wilki, cuda wianki...

Mixajlo 04.08.2010 21:38

Izvolite :)
http://www.saborguca.com/sabor2010_programSR.html
Jak dobrze liczę to od 13 do 22 jest dziewięć dni!

JuIo 04.08.2010 21:51

Matko boska, toż to woodstock razy 3!
I Goran gra w środę a głolce w czwartek....
kurna myśle, myśle bardzo intensywnie....
Wybiera się kto od nas w ogóle?

PARYS 04.08.2010 22:45

Kurde ja to jezdem w Zachodniopomorskim aktualnie i tutaj będę gdzie jestem.
Ale chętnie bym skoczył... Tylko że też mam jakąś imprezę na miejscu w tym czasie...
No ale serce mi żywiej zabiło jak jest jakiś pretekst żeby tam pojechać

Poncki 05.08.2010 01:03

http://africatwin.com.pl/showthread....ight=guca+2010

hubert 05.08.2010 08:36

Ja się wybieram :) Nawet już sobie zarezerwowałem miejsce na mega eksluzywnym kempingu u Acy :)

Jedzie ktoś jeszcze ?

PARYS 05.08.2010 22:44

Hubi a jedziesz gdzieś dalej czy tylko Guca?

KOKOS 07.08.2010 23:03

Też będę sobota/niedzielę

hubert 14.08.2010 11:44

Oj ja w sobotę mam zamiar wyruszyć spowrotem ...

W razie czego dzwoń na 501-540-781

felkowski 15.08.2010 21:33

Jedzie jeszcze ktoś ? Powiedzmy jutro.....

Maćka 17.08.2010 22:06

Cytat:

Napisał felkowski (Post 127994)
Jedzie jeszcze ktoś ? Powiedzmy jutro.....

Ogłaszam wszem i wobec he he że zmieniamy tekst na żółtych naklejkach..

Patrz w lusterka Felech jest wszędzie :D

pozdrawiam mojego ulubionego włóczykija...

Buziaki
Maciuś

Zazigi 18.08.2010 11:09

Felek jest w opałach, stracił klucze do auta i ma tylko jedne gacie!!!
Czy ktoś wybiera się w tamte strony i mógłby mu podrzucić klucze?
Czekamy na pomysły!!!

diverek 18.08.2010 11:22

Jakie ma auto? Mogę skonsultować się szybko z kolesiem, który awaryjnie otwiera auta to może jest jakiś szybki sposób na otwarcie...

majki 18.08.2010 11:35

Chyba najszybciej/najtaniej wysłać kurierem, albo znaleźć gościa na miejscu co dorabia kluczyki, żeby dorobił do zamka. "Spedycją" forumową może być ciężko na już.

BTW. Felek pojechał samochodem??:eek: Nie ETką, afrą, drztą, cebulą...AUTEM? Coś się stało? :D

PARYS 18.08.2010 11:37

Przeż to ściema jakaś, a wy się wkręcić dajecie

Zazigi 18.08.2010 11:39

Był przerażony jak dzwonił, pewnie przepił klucze i nie ma jak wrócić.

diverek 18.08.2010 11:41

Cytat:

Napisał majki (Post 128304)
Chyba najszybciej/najtaniej wysłać kurierem, albo znaleźć gościa na miejscu co dorabia kluczyki, żeby dorobił do zamka. "Spedycją" forumową może być ciężko na już.

BTW. Felek pojechał samochodem??:eek: Nie ETką, afrą, drztą, cebulą...AUTEM? Coś się stało? :D

Dorobić klucze można jak je przepił i owszem. Ale można też otworzyć auto bez kluczyków. Po to np. aby mieć dostęp do niezbędnego a uwięzionego bagażu. Znając markę i rocznik możliwe że znajdzie się jakaś rada...

JuIo 18.08.2010 11:48

Znalazłem kiedyś klucze na nartostradzie to i felek znajdzie w Serbii:)
A otwiera się auto kawałkiem drutu, odchylając drzwi i wciskając go między uszczelki..
Chyba że to jakaś wypas bryka co to komp wszystkim zawiaduje i nie ma cięgien zamka, wtedy klops...
powodzenia.

Maćka 18.08.2010 15:07

Jeśli Felech pojechał autem to oznacza że ten świat to już całkiem do góry nogami się wywraca... w kwestii gaci mogę jedynie doradzić aby za każdym razem zakładał na inną stronę i wykorzystał możliwość - przód tył - pod warunkiem że nie pojechał w stringach... tylko, że tym sposobem dostaje tylko cztery dni w miarę czystych gaci...

A zresztą, co ja się tutaj męczę... powiedzcie Felchowi, żeby wogóle gacie zdjął, no bo na cholere mu gacie na festiwalu trąbki :D :D wszak Felech mógłby brak gaci wykorzystać na czyste brzmienie głośnych pierdów - uzyskuje się tym żywą trąbkę :D o wyrazistych walorach zapachowych :p

A co do samochodu... jak pojechał samochodem to niech teraz myśli jak nim wrócić... jak znam Felcha to zaraz coś wykombinuje, najpewniej w kiblu, bo wiadomo, że tam rodzą się człowiekowi najlepsze pomysły... zamieni się zaraz z lokalesami na jakiegoś starego zaporożca i kłopot z głowy... będzie miał czym w przyszłym roku na Złombola wystartować :D

Pozdro

Maćka

PARYS 18.08.2010 22:52

A gdzie on wogóle jest?
Dajcie jakiś szczegół. Znam kilku ludzi w tym dziwnym zakątku świata to może po prostu tam do kogoś zadzwoni i kraj pricze.

Babel 19.08.2010 09:17

Cytat:

Napisał majki (Post 128304)

Już dzwonił do mnie ale usługa doręczenia next day - leci specjalny kurier to sporo a normalna usługa to niestety cło i 2 do3 dni...

hubert 20.08.2010 19:29

Zdravo czarnuchy :)

Widze ze wszyscy sie przejeli losem Felka bardziej niz on sam ;) W sumie wygladal na szczesliwego bezdomnego czlowieka i pewnie by zostal kempingowym Mercedesem numer dwa, ale na nieszczescie przybyla ekipa ratunkowa z Polski i go uratowala. Na koniec jeszcze dodam ze Felek chcial sie osiedlic w Belgradzie ale jego plany zostaly niecnie pokrzyzowane. Wiecej nie powiem, mysle ze wkrotce Felek opisze ze szczegolami nasze przygody :)

Felek wyruszyl do Polski wczoraj,ekipa ratunkowa wyjechala dzisiaj a ja wyjezdzam jutro :)

felkowski 20.08.2010 20:52

I już po 24 godzinach wylądował w domu. Po drodze przypominając Turkom postać Stefana Batorego.

felkowski 21.08.2010 20:06

Teraz się wyspałem i wykompałem i już się czuje jak cywilizowany człowiek. Choć Muza z Gucy wciąż brzmi mi w głowie. Gaz gaz gaz. Dzięki wszystkim za pomoc i chęć pomocy, podpowiedzi i wsparcie. W Gucy muzyka, atmosfera i wszystko wokół wywraca mózg na drugą stronę. Na tę lepszą. Naprawdę można się uwolnić od problemów, chamulców przyzwoitości i poczuć się wolnym człowiekiem. Do Mercedesa jeszcze mi brakuje .... To żywa legenda. Guca bez Mercedesa nie byłaby taka sama. Ja rzeczywiście czułem się inaczej. Byłem na koncercie, choć na koncerty nie chodzę. Tańczyłem, choć nie tańcze. Byłem na dyskotece a na dyskoteki nie chodzę. Śpiewałem na chodniku a zazwyczaj tego nie robie. Sluchali tego ludzie, choć gdybym robił to na codzień to by uciekali. Dostałem za to piwo i inne trunki a zazwyczaj sam je musze kupować. No dobra; zakochałem się w jeden wieczór choć na codzień tego nie robię. No i żyłem jak bezdomny choć na codzień mam gdzie mieszkać. Najgłupszą rzeczą jaką mogłem zrobić i zrobiłem to nie wykorzystałem szansy danej mi przez los. Nie trzeba było szukac tych piepszonych kluczy. Trzeba było tam zostać. Relacji nie mam co pisać bo nie byłem motorem a jak zwykły cieć - samochodem. Po tym jak mnie Maćka zjechała; Niech będzie, wstydze się tego - ale cel uświęca środki. Lepiej samochodem jak wcale.

PARYS 21.08.2010 22:35

Dobrze Felek prawi!
Dać mu wódki.. eee tfuu - rakiji!!!

Powiem tak - kwintesencja, kwintesencja!
Bardzo żałuję, że już mnie tam nie ma, no i że nie mogłem pojechać do Gucy

felkowski 22.08.2010 00:41

Powiem tak Parys ma w ryj - to wszystko jego wina i Ponckiego. Nie trzeba było mi mówić o tym.
Jeśli chodzi o rakije to sobie sam zabezpieczyłem. Byłem w Kotlinie i mam już prijatela u którego zanabyłem. Też ciekawe doświadczenie. Nie tak wejśc i kupić. Rytuał był dość ciekawy. Najpierw zapoznanie gadki o wszytkim dookoła. Kawka, soczki galaretki. Próbowanie. Dopiero jak zostaliśmy uznani za swoich to poszliśmy do piwniczki spuszczać z beczek. Potem jeszcze zaproszenia do odwiedzin i błogosławieństwa na drogę. Zupełnie inny świat.

Lewar 22.08.2010 10:03

Same dobre wiadomości ale najbardziej ucieszyła mnie ta, że nie będzie bardzo szczegółowej i obszernej relacji Feleha:D

hubert 22.08.2010 15:48

Również dotarłem do Polski, ale jeszcze nie do Warszawy bo jutro muszę odwiedzić US :(

Nie obyło się bez przygód .. najpierw mili serbscy policjanci zatrzymali mnie za przekroczenie prędkości o zawrotne 19 km/h w związku z czym wręczyłem policjantowi swoją pierwszą w życiu łapówkę. Potem miły węgierski celnik pozbawił mnie 6 paczek fajek bo ja głupia cipa nie wiedziałam że można wwieźć tylko 2 paczki i przyznałem się że mam "tylko" karton. Na szczęście za przyznanie się dostałem 2 paczki jako bonus :)

Nie mam kabelka ze sobą więc zdjęcia wrzucę pewnie dopiero jutro.

Felek wziąłem adres Mercedesa więc możemy go nawiedzić w drodze do Belgradu he he :)

felkowski 22.08.2010 18:27

http://www.youtube.com/tomekmeuswarsaw

PARYS 22.08.2010 19:51

Cytat:

Napisał hubert (Post 128734)
Potem miły węgierski celnik pozbawił mnie 6 paczek fajek bo ja głupia cipa nie wiedziałam że można wwieźć tylko 2 paczki i przyznałem się że mam "tylko" karton. Na szczęście za przyznanie się dostałem 2 paczki jako bonus :)

Felek wziąłem adres Mercedesa więc możemy go nawiedzić w drodze do Belgradu he he :)

Możesz wywieźć spokojnie cały karton papierosów.
W chuja cie zrobili i tyle :D
Ale to akurat nie rzadkość - madziary są wyjątkowo nieprzyjemni.
Hubi kiedy do Belgradu jedziesz?

Kurde felek dałeś dżezu

hubert 22.08.2010 20:40

Cytat:

Napisał PARYS (Post 128745)
Możesz wywieźć spokojnie cały karton papierosów.
W chuja cie zrobili i tyle :D

A to gupie ch...e , ale wydawało mi się że na plakacie informującym ile można wwieźć towaru były narysowane dwie paki :)

Cytat:

Napisał PARYS (Post 128745)
Hubi kiedy do Belgradu jedziesz?

Gdy Felek zdecyduje się na przeprowadzkę ;)

Parys czy to prawda że u nich przepisy się zmieniły ? Teraz podobno trzeba jeździć na moto w kasku i można mieć tylko 0,3 promila alko ?? Zdziwiłem się gdy mnie zatrzymał policjant i pytał gdzie mam kask :D

PARYS 22.08.2010 22:57

Cytat:

Napisał hubert (Post 128750)
A to gupie ch...e , ale wydawało mi się że na plakacie informującym ile można wwieźć towaru były narysowane dwie paki :)

O ile nic się nie zmieniło można chyba karton, o,5L alko mocnego na głowę tudzież 1L. Ale tam nigdy nic nie wiadomo. Nie będę robił offa na temat moich przepraw celnych z madziarami :dizzy:

Cytat:

Gdy Felek zdecyduje się na przeprowadzkę ;)
Stały namiot w Kotlinie? :D Stamtąd wszędzie blisko.

Cytat:

Parys czy to prawda że u nich przepisy się zmieniły ? Teraz podobno trzeba jeździć na moto w kasku i można mieć tylko 0,3 promila alko ?? Zdziwiłem się gdy mnie zatrzymał policjant i pytał gdzie mam kask :D
Zmieniły się i to dyrastycznie. Od początku tego roku weszło w życie. Generalnie tak jak mówisz, chociaż kask nie jest akurat nowością, bo zawsze był obowiązkowy tylko nikt tego nie egzekwował. Tylko, że chyba jak już któryś rok z kolei jest po 70-80 śmiertelnych bo bez sprzętu jeżdżą... Mi to się właściwie wydawało jeśli chodzi o alko, że jest 0.0 ale na pewno zmniejszyli. Natomiast mandaty oczywiście poszły baaardzo w górę.

felkowski 22.08.2010 23:46

Nas pytali na granicy ; cigarety, alkochol jest ? to powiedzieliśmy zgodnie z prawdą ze cigaretów nie mamy. Alkochol przemilczeliśmy. Bo jak miałem powiedzieć że mamy czternaście litrów rakiji - jeszcze by nam wypił....

PARYS 23.08.2010 09:56

ja kiedyś wywiozłem 20 ale niestety musiałem wnieść "opłatę celną":D

felkowski 24.08.2010 23:22

hubi a co ze zdjeciami ?

PARYS 24.08.2010 23:45

Cytat:

Napisał felkowski (Post 129072)
hubi a co ze zdjeciami ?

No właśnie :Thumbs_Up:

Pewnie się wstydzi chop albo gupio my cycuś ??

hubert 25.08.2010 22:17

Cytat:

Napisał felkowski (Post 129072)
hubi a co ze zdjeciami ?

Na razie powędrowały z aparatu na dysk twardy :) Jeszcze muszą się przebrać i wrzucić na sieć :)

Czy mój garnek dojechał w całości ?

No dobra na początek jedna fotka :)

Ten z lewej to ja a ten z prawej to Felek ...

http://a.imageshack.us/img153/3747/guca2010.jpg

PARYS 25.08.2010 22:23

Hehe ale klimat!!

Kurde miałem jechać teraz na rajd ale się popieprzyło na maxa...

felkowski 26.08.2010 00:50

Garnek chyba jeszcze cały ale różnie może być w bagażniku go wożę. Ale ale ale mam coś jeszcze :D będziesz Pan zadowolony

Ronin 02.09.2010 17:05

Cytat:

Napisał hubert (Post 129171)
Na razie powędrowały z aparatu na dysk twardy :) Jeszcze muszą się przebrać i wrzucić na sieć :)

Czy mój garnek dojechał w całości ?

No dobra na początek jedna fotka :)

Ten z lewej to ja a ten z prawej to Felek ...

http://a.imageshack.us/img153/3747/guca2010.jpg

tiaaaa...a przy lewej krawędzi zdjęcia widać Africę:at: ;)

felkowski 02.09.2010 17:37

A gdzie reszta zdjęć ?

yonec 02.09.2010 18:06

BOBAN i MARKO MARKOVIC ORKESTRA @ Sosnowiec 05.09.2010

Ctrl-C + Ctrl-V z wątku grupy Śląskiej (nie wszyscy mają dostęp). Może ktoś będzie zainteresowany :)
Cytat:

Napisał yonec
Hej

Jak ktoś ubolewa nad tym, że nie był jeszcze na Gucy (ja) i zastanawia się czy potrafiłby się odnaleźć w trąbkowych klimatach......to może warto by było gdyby wpadł do Zagłębia w niedzielę o 18.00, by zobaczyć jak grają BOBAN i MARKO MARKOVIC ORKESTRA.

Festiwal ogólnie płatny ale niedzielny koncert za free

Wybiera się ktoś?

pzdr

link:
World Fusion Music Festival

wątek oryginalny http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7317

kiub 14.07.2011 13:27

Wybiera się ktoś w tym roku na Guca?

Poncki 14.07.2011 15:05

Ja jadę oczywiście :D

Tylko że furą w 5 osób.

Wyjeżdżamy 10 (środa) po pracy i z tego co pamiętam poniedziałek (15) jest wolny. W związku z tym biorąc dwa dni wolnego mamy 5 dni wolnego :Thumbs_Up:

Lecimy z Warszawy.

lord 14.07.2011 16:16

Ja też ciągle mam to w planach, ale tak na 80%. 2 afrynie i 2 kierowników ze Skierniewic.

kiub 15.07.2011 11:24

My prawdopodobnie zawitamy tam w dniach 8-9.08.
Jak wygląda sytuacja z rozbiciem namiotu? Można to zrobić z marszu czy trzeba rezerwować jakieś miejsce?

Poncki 15.07.2011 11:36

Cytat:

Napisał kiub (Post 187529)
My prawdopodobnie zawitamy tam w dniach 8-9.08.
Jak wygląda sytuacja z rozbiciem namiotu? Można to zrobić z marszu czy trzeba rezerwować jakieś miejsce?

Nie będzie problemu z namiotem. Jeśli się zakręcisz to nawet za to nie zapłacisz. Niestety mam wrażenie, ze co roku impreza jest coraz bardziej "ogarnięta". Liczą sobie za wjazd samochodem i za rozbicie namiotu. Tak czy inaczej jest to mała kasa więc no stres ;)

Zastanówcie się, czy nie dacie rady podjechać tam później. Pierwsze dni to rozkręcanie się imprezy ( jest mniej ludzi ).

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17.