Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   20/21.06 - Dzidong Rallye Wrocław (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3512)

Misza 20.06.2009 09:18

Ramires: start poligon wrocławski, lasami do Obornik Śląskich, lpolami do wiochy Osolin, dalej las pomiędzy Osolinem a Wołowem. Ognicho w okolicach wioch Osola, Osolin, Wielka Lipa. Najłatwiej dojechać tam od strony Obornik Śląskich. Jeśli będziecie mieli GPS to smsem wyślę wam współrzędne lub ew. zaczekacie na mnie chwilę w Obornikach na Orlenie to po was wyjadę. Pogoda jest w pytke

Dejvid 21.06.2009 00:28

2 Załącznik(ów)
Potwierdzam - pogoda była w pytkę! Poligon także jest "bombowy". Co prawda zaliczylem tylko jeden dzień (nie moglem zostac na noc :mur: ) ale było naprawdę super, świetne tereny do dzidowania, kilka trudnych podjazdow w grząskim piachu, takze nie obyło się bez wzajemnej pomocy podczas wyjezdzania z jednego z dołków! A Afryki dzidowały bezlitośnie, dając po dupie nie jednemu crossowi :umowa:
Dzięki za swietne spotkanie, miło się hasa z tak pozytywnie zakręconymi czarnuchami i z niecierpliwoscią czekam na kolejną dzide trzode i najebke! :at:
Przykładowa fotka z dnia dzisiejszego poniżej, hej!

lewy 21.06.2009 12:24

Poligon to była rozgrzewka, w lasach było fajnie ale wszycy cało dojechali na biwak, najepka tyż była ja niestety musiałem już wrócić na chatę ( praca) ale reszta pojechała jeszce na Wołów podzidować, naprawdę fajny wypad do następnego.

samba23 21.06.2009 12:34

mmmmmmmm no niestety mnie sie nieudalo dojechac w bielsku tak walilo deszczem ze w tychach 40 km za bielskiem za wrucilem do domu bo bylem juz totalnie przemoczony a gdzie tam do wrocka :mur::mur:
musze grzane manety zamontowac bo cos mam slabe dlonie na zimno :cold:
pozdrowienia dla dzidownikow
mam nadzieje ze dotre nastepnym razem

puntek 21.06.2009 12:40

moje subiektywne odczucia i wspomnienia ....

my z Dejvidem i Randalem piszemy bo nas tam nie ma :( , Znaczy wczoraj zebraliśmy się po 14 z powodów różnych ...:(

Ale...

Zbiórka pod Marino OK :at: Najpierw Randal z Sławkkkkiem czekali na Dejvida na bielanach, potem zjechali do mnie do garażu.
Czekalimy z Rafałem , aparat się ładował ... i w końcu dojechali.

Potem pod Marino w komplecie jeszcze chwilę, jeszcze chwilę pewnie ktoś dojedzie ...

Dojechał, szczęście miał .... w sumie już jak jechaliśmy , ale dał radę ...:)

Potem poligon - jak dla mnie super !!! :at: górą, jak napisał Dejvid, Piach nie najgorszy bo zmoczyło wcześniej deszczem, błoto w normie :)

Rafał wprawdzie starał się zrobić z królowej amfibię, ale nie ma silnych na bagienko, w 3 musieli ją wyciągać !!!
Wrażenie jak by się jechało... miękko jechało , a potem już nie jechało :haha2:

Najlepsze było wrażenie jak się ogląda wścieklaki które jadą - no i uwaga - ale wolno jadą.. :) potem jak się ogląda naszych to wrażenie podobne - jak oni wolną jadą. A się na hopkach po prostu nie da szybciej. ..No chyba że na KTMie :)

No i nie da się siedzieć na siedzeniu - trzeba stać :) jak siedzisz to po wybiciu nie wiesz czy trafisz tyłkiem na motor :vis:

Niestety wieczora nie zrelacjonuję, bo mnie tam nie było :( mam nadzieję że uczestnicy to zrobię - no i filmy i zdjęcia ! BEZCENNE ! :)

Czekamy na następne dzidowanie .... może na hałdach ?

Sławekk 21.06.2009 17:13

Dotarłem szczęśliwie do domciu .
Pozdrowienia dla dzidowników.

hubert.ale.ten.maly 21.06.2009 21:52

siema tez doarlem asnie koncze 5 piwko na kaca...;d co do zdjiec i filmow to wszystko wlasnie jest dostarczane do Slawka a on to jakoś pozklada i wklei. co do 2 czesci wypadu to mozna powiedzieć ze poligon to byla rozgrzewka to coi my zrobilismy później to sie slowami nie opisze moze filmiki zobrazuja... hehe wielkie dzieki za przybycie wszystkich ludzi mam nadzieje ze sie podobalo i wielkie uznanie dla Slawka dzidownik 1 klasa i 1 miejsce za glebe w jeziorku... :) heheh

Dejvid 21.06.2009 21:53

10 Załącznik(ów)
Ok to powrzucam parę foteczek z wczoraj:

Dejvid 21.06.2009 22:04

4 Załącznik(ów)
i jesce pare

randal 76 21.06.2009 22:10

Misza to mistrz w wymianie kiszki:).
ps.
dzięki za zaproszenie:D

Sławekk 21.06.2009 22:22

Cytat:

Napisał hubert.ale.ten.maly (Post 63537)
siema tez doarlem asnie koncze 5 piwko na kaca...;d co do zdjiec i filmow to wszystko wlasnie jest dostarczane do Slawka a on to jakoś pozklada i wklei. co do 2 czesci wypadu to mozna powiedzieć ze poligon to byla rozgrzewka to coi my zrobilismy później to sie slowami nie opisze moze filmiki zobrazuja... hehe wielkie dzieki za przybycie wszystkich ludzi mam nadzieje ze sie podobalo i wielkie uznanie dla Slawka dzidownik 1 klasa i 1 miejsce za glebe w jeziorku... :) heheh

Akurat tą śmierdząco-cuchnącą sadzawkę wspominam najprzyjemniej.:D
Jak bym nie mniał pełnego baku pewnie nie sprawił bym ci tyle radości.
Normalnie to masz w ryja, za te 50 metrów . Masz szczęście że to twoje urodziny.A te zaczepiste jezioro o którym tyle wspominałeś na koniec to kompromitacja. :D Wyglądało jak szambo ekologiczne.:D
Ale...coby nie napisać za całość słowa uznania dla waszej wilczej sfory.;)
Dla dziewczyn za przygotowanie ogniska . Wy byście takiego stosu w życiu nie ułżyli.:Thumbs_Up:

P.S 1
Dodam , że miszy kapec to nie był ostatni w tym dniu .

P.S 2
Yarek Mitas E 09

Misza 21.06.2009 22:32

Dzidong Rallye Edyszyn First się zakończył. Cały plan zrealizowany. Gitarka ogólnie.

Jestem w trakcie wysyłania materiału cyfrowego do Sławka, produkcja filmowa będzie pro, rejli z naciskiem na lans.

Cieszę się, że społeczność fajnie się bawiła choć społeczność się nam po poligonie rozjechała w połowie :/.

Zdjęć nie robiłem bo nie potrafię i niespecjalnie mi się chciało :)

Mam nadzieję, że zawodnik RAFWRO (Rafał) doszedł do siebie po męczącym wieczorno-nocnym odcinku specjalnym :D

Niebawem... Dzidong Rallye Second edyszyn , jeszcze większy, jeszcze potężniejszy, radzę już się bać :D

ramires 21.06.2009 22:58

Mój potfur jest na tyle ukończony, że BĘDĘ tym razem na 100% a i jeszcze CEPowe towarzystwo ściągnę.

Radek - ze sprzęgła czy z gazu idzie na koło ta Twoja RD03? Tak z czystej ciekawości pytam - na mojej miałem okazję postawić ją trochę na koło z gazu - ale sie jeszcze boje i nie mam wprawy w tym więc ostrożnie podchodze do tematu

Sławekkk - klamory przywiozłem do domu - musiałem się zwinąć niestety wcześniej i nawet nie byłem z ekipą do końca na offie. Także w poniedziałek wyślę.

randal 76 21.06.2009 23:06

lekko wkręcam i z gazu

Misza 21.06.2009 23:08

Cytat:

Napisał ramires (Post 63550)
Mój potfur jest na tyle ukończony, że BĘDĘ tym razem na 100% a i jeszcze CEPowe towarzystwo ściągnę.

Radek - ze sprzęgła czy z gazu idzie na koło ta Twoja RD03? Tak z czystej ciekawości pytam - na mojej miałem okazję postawić ją trochę na koło z gazu - ale sie jeszcze boje i nie mam wprawy w tym więc ostrożnie podchodze do tematu

Ze sprzęgła czy z gazu... a to nie z hopy poszła na koło? :) RD03 ma MOC.... :D

ramires 21.06.2009 23:37

RD03 jest sporo lżejsza od 07 i jest jej łatwiej.
Ja wczoraj moją sprawdzałem - wystarczyło odkręcić mocniej :)
Nie mam jeszcze wprawy więc ostrożnie to robie póki co

Dejvid 21.06.2009 23:41

rd3 ma inne przelozenia.
a to zdjecie na kole - poszla z hopy. ale bez hopy tez tak mu wychodzi :D

ramires 21.06.2009 23:54

ma inne, owszem, ale ma tez pare kucy mniej - osiągami aż tak nie odstają od RD07
Ja mam serce z RD07a (czyli tez 59-60KM powinienem miec) a mam przełożenie 16-49 teraz :) (RD07 ma 16-45)

Dejvid 22.06.2009 00:20

uuu panie to z dwójki na gume bedzie wchodzic jak złoto ;)

ramires 22.06.2009 00:25

no i wchodzi, ale jak wspomnialem - ostrozny jestem i na nowo ucze sie moim rzeźnikiem jeździć

wieczny 22.06.2009 01:15

AT do gum się nie nadaje :). To nie Tenera, a tym bardziej nie KTM :).

ramires 22.06.2009 09:07

a wiesz, że mi NIE zależy na lataniu na gumie? :)
Chcę po prostu w razie potrzeby umieć przed przeszkodą lekko podbić przednie koło w razie potrzeby na ZAWOŁANIE. Samo latanie na gumie mnie nie kręci.

Sławekk 22.06.2009 09:27

Co do Radka to możecie być pewni , że na asfalcie podnosi swoją At bez większego problemu. Radek to kawał chłopa , na stojacej AT wygląda jak Godzilla. A takie monstrum blisko mnie strasznie wnerwia.
Ale trza wspomieć o Miszy , który równie dobrze stawia AT na kolo i potrafi przejechać spory odcinek .
Bo Wieczny im qr...a nikt nie powiedział że AT się nie nadaje;).

Misza dostarczył materiał foto i wideo. Po pracy postaram się to troszke obrobić i wrzucę.

ramires 22.06.2009 09:47

Sławek - w razie czego zapodaj do mnie film - wrzuce na nasz serwer forumowy w jakości lepszej niż youtube czy google - a w ogóle trzeba zrobić front antytube - używajcie vimeo.com - można tam od razu pakować nawet HD materiał. W razie czego mam komercyjne konto tam więc mogę walić ile się da.

puntek 22.06.2009 09:49

Aha Ramires miałeś rację z kostkami :) nie chce się za cholerę ściągnąć jak się już raz założy na przód :)

różnica kosmiczna , z przewagą hi-tech nasa czy jakoś tam, nie ma bata na piachu i w błocie stojąc na nóżkach bez kłopotu się wykładasz , przód ciągnie jak na rozgrzanych slikach na torze !!!!

ale zaliczyłem glębę - na rondzie - jakoś na asfalcie nie chcą hamować :)

:at:

ramires 22.06.2009 09:59

Puntek - mówiłem Ci, że na tym nie da się składać :D
Widzę, że sam musiałeś się przekonać.
Napisz coś więcej o Unicrossie w odpowiednim dziale ;) czyli tutaj: http://africatwin.com.pl/showthread....3598#post63598

Sławekk 22.06.2009 10:09

Ramires O.K odezwę się po montarzu.
Puntek podzidowałeś też dobrze . Widziałem jak cię wybiło na jednej hopie:)

RAFWRO 22.06.2009 13:38

Hej,
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wspaniałą zabawę.
Z błotem i piachem sobie poradziłem, ale na końcu powaliła mnie "biała" - doszedłem do siebie w niedzielę około 12.00...
Komu mam przesłać filmy i foty bo zapomniałem!!
a jest tego trochę. Ubawiłem się oglądając i chce się z Braćmi podzielić.
R

Misza 22.06.2009 14:22

Rafał, materiał ślesz Sławkowi. Foty dodatkowo można na forum walnąć ale to tylko po cenzurze stosownej :) Jak duże pliki to najlepiej przez: www.sendspace.com

ramires 22.06.2009 14:27

albo zgłoś się na priwa to ci ftp-a odpale

puntek 22.06.2009 14:30

dawać foty bez cenzury !!!!

hubert.ale.ten.maly 22.06.2009 16:41

5 Załącznik(ów)
to jak bez cenzury to bez...

ramires 22.06.2009 16:53

Hubert, i chcesz powiedziec, ze musielismy czekac tyle na te pare marnych fotek?

:haha2:

Misza 22.06.2009 17:20

Foty jak foty, nic ciekawego dlatego ich nie wrzucałem. Poczekamy na produkcję filmową. Ale chuj i tak lepiej polatać po lasach niźli foty oglądać w internecie :D

RAFAŁ505 22.06.2009 19:24

Dzięki chłopaki za wspólne dzidowanko było bardzo fajnie ,myśle że już następny wypad w jakiejś afrykańskiej główce sie szykuje :) .Pozdro

Sławekk 22.06.2009 22:39

Czekam na pliki od Rafała. Pozwalam sobie korzystać z załączonych fotek na forum.
Jeśli ktoś się sprzeciwia niech mnie ........:pain10: uprzedzi.
Wstępna obróbka wygląda :convulsion: Hubert A.T.m twój materiał jest tak obszerny , że szkoda było się zatrzymywać;)

Na prośbę wielu postaram się stworzyć dodatek ( klip :stop: ) z pilc . Faktycznie teksty powalają.

Dodano -
1 - Hubert głowa do góry !!!!!
2 - Dzisiaj rano dostałem od rafała pliki. Jest git . W pracy nie zerknę na całość bo blokady .

3 - To co mamy wyglada fajnie.

hubert.ale.ten.maly 23.06.2009 08:45

a ta teraz wszyscy nazekaja ze malo materialu a jak mowilem poczekajta wyciagne cam... nie chuj z tym jedziemy dalej haha no to ja nie wiem nastepnym razem zaklejstruje ap do kasku a pozatym trzeba bylo pojechac i na wlasne oczeta przyjac wszystko.

ps. Slawku bardzo dobry pomysl z tym filmikiem z pilc

winc74 23.06.2009 10:33

Co do tego materiału z Pilc to ja nie jestem przekonany :hehehe:
Będzie siara i to na całego .
Z tego co pamiętam nie było lekko. Jeszcze jedna sprawa Czesio ma jeszcze materiał, postaram się to zgrać i podesłać (moje rytualne tańce przy ognisku ponoć uwiecznił)

hubert.ale.ten.maly 23.06.2009 14:23

Cytat:

Napisał puntek (Post 63493)
Czekamy na następne dzidowanie .... może na hałdach ?

Puntek nie chce wyjsc na glupka ale gdzie to jest??:confused:

ramires 23.06.2009 14:45

To może zabierzecie Wasze tyłki i do nas na hałdy wpadniecie? :) a mamy gdzie latać

puntek 23.06.2009 22:34

Cytat:

Napisał hubert.ale.ten.maly (Post 63884)
Puntek nie chce wyjsc na glupka ale gdzie to jest??:confused:

dejvid powinien wiedzieć :)
są w Wałbrzychu, ale nie wiem czy się nada latać na nich :) ???

Sławekk 23.06.2009 23:24

Cytat:

Napisał ramires (Post 63885)
To może zabierzecie Wasze tyłki i do nas na hałdy wpadniecie? :) a mamy gdzie latać

Już niedługo wiara się rozjeżdza po świecie. Rozpoczynają walkę o wizy itd.
Ale jak stworzycie ciekawy plan dzidowania i sprzedacie to dobrze to jest szansa.:) Ja bym się pisał.

P.S
W Wałbrzychu byłem na hałdach na rajdzie 4x4 , koło bieda szybów. Długie strome podjazdy dla AT - pierwsza klasa( nie takie strome znowu jak ostatnio)
Ale trzeba by było coś dokoptować bo teren chyba mniejszy od poligonu.

hubert.ale.ten.maly 24.06.2009 00:11

no dokladnie mnie w dodatku czeka zdjecie calego przodu i latanie bo wszystko lata jak starej ... no... Slawek jak tam filmiki??

Sławekk 24.06.2009 09:15

Film jest wstępnie zrobiony. Rafał dosłał jeszcze 14 plików. Dzisiaj zassam i dokoptuje .

Dejvid 24.06.2009 16:02

Hałda w Walbrzychu jest calkiem fajna - sporo stromych mocno kamienistych podjazdow, jest kilka opcji do ogarnięcia, ktorych mnie sie nie udalo ogarnac bo samemu to ryzyko probowac, takze razem mozna by bylo poprobowac. No i do tego wszystkiego dochodzi jeszcze trasa wkoło haldy, taka przejażdżka ścieżkami po autach 4x4 z przejazdami przez rowy i dziury błotne :) Teren nie jest tak duzy jak poligon, ale z pewnością warto przetestowac :)
Tylko problem z terminami - z mojej strony najbiżej moze to być jedynie piątek 17 lipca, lub niedziela 19 lipca (se ludziska powymyślali terminy wesel), albo cały weekend 1-2 sierpnia.
Co do noclegów to nie ma tam raczej uroczych miejsc do biwakowania :D
Parę fotek z rajdów hałda tutaj:
http://www.walbrzych.info/?wczytaj=w...News&show=1526

ps. Z hałdy mozna uderzyc również na Podgórze (pare km jazdy przez miasto, granica Wałbrzycha z Jedliną Zdrój) gdzie znajduje się najdłuższy w Polsce tunel kolejowy, ma 1601m, wydrążony pod masywem Małego Wołowca (720 m n.p.m.) na początku XXw dla potrzeb wojny francusko-pruskiej.
Podczas II wojny sluzyl jako schron dla specjalnych pociągów, np z ważnymi osobistosciami od pana H. Są to właściwie dwa tunele wydrążone równolegle, z których jeden jest wciąż czynny, zaś drugi nie ma już torowiska, są jedynie kamienie podkładowe, którymi fajnie się jedzie Africą (prawda, Randal? :) ) Wrazenia z jazdy niezapomniane!

Misza 24.06.2009 17:15

Tunel w Wałbrzychu jest gicio, a się my go naszukali kiedy a naszukali :)

hubert.ale.ten.maly 25.06.2009 18:51

2 Załącznik(ów)
no tunel fajny, dlugi jak z przudu sie patrzy to wylotu nie widac 1 zdjiecie to wloto a 2 to wylot

Sławekk 25.06.2009 19:54

Kidy te zdięci były robione ?
Bo mówiłes , że masz jedne pory:D

wywaliło...w połowie

znowu....

hubert.ale.ten.maly 25.06.2009 20:03

te zdjiecia byly robione jakis 1,5 roku temu jakos tak... i wtedy to byly moje jedyne spodnie;d;d;d

samba23 26.06.2009 00:00

A no niezle to wyglada , az sie napalilem zeby w tamte strony udezyc :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:18.