![]() |
Cytat:
|
Jadę na serii na mniejszym ciśnieniu, całkiem ok na suchym
|
Cytat:
na tych oponach da się całkiem stabilnie jechać Tenerką. Przejechałem też od razu tą samą trasę małą CRF-ką na TKC80 i różnicy w zachowaniu motocykla nie było. Najpierw miałem zmieniać na kostki ale chyba zostawię te Pirelki na kołach. Dopóki w błoto nie wjadę powinno być dobrze. |
Wczoraj miałem okazję się przysiąść. Mega fajny sprzęt moim zdaniem. Ale nie ma co się oszukiwać - sprzęt raczej jednoosobowy. Mój wzrost 185 cm i 90 kg. Sory za jakość zdjęć....https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1991f23ebd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8c081853ab.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...45ad4660bf.jpg
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
1 Załącznik(ów)
|
Cytat:
|
Nagły Atak Spawacza.
|
4 Załącznik(ów)
Kolejne 2200km przybyło, już ma 3500km.
Zauważam mikrowibracje przy 4-5tys obr co dość mocno działa na prawą dłoń. Są już pierwsze oznaki użytkowania, porysowany od kamieni wydech. Zawieszenie przód nominał za twarde ma wolne doły, na szybki 80-120kmh szuter i asfalty OK. Tyłem trochę kreciłem, minus 1 click i było idealnie. Buty na Transalpinie przytarte i opony pozamykane :D |
Bardzo ładna ta Tenerka:).Po sprzedaży crf-y szukam coś bardziej solidnego i prostego. Opinie się przyjmuje do wiadomości ale to my podejmujemy decyzję czym i jak będziemy śmigać. Panowie właściciele T 700 dziękuje:) że dzielicie się swoją opinią w temacie, bo ona jest tu najważniejsza.
|
Jak ze spalaniem?
Z bagażnikeim i rolką z tyłu zdecydowanie lepiej wygląd:) I podstawowa sprawa czy idzie na koło na 2. z gazu? |
:mur:Co za piękny sposób moderacji...
|
Mada :Thumbs_Up:
|
To wątek o T7 iniech takim pozostanie.
|
1 Załącznik(ów)
|
Czy kilkanaście postów z tego wątku zostało gdzieś przeniesionych/przesuniętych?
|
Cytat:
Sprawa 2. Szkoda że nie umiem, ale z gazu nie idzie. |
Cytat:
|
Cytat:
Szok. |
Cytat:
|
Chłop opisuje spostrzeżenia z użytkowania motocykla, czemu z ciekawością przygląda się wielu userów w tym ja, także nie potrzebne było roztrzasanie tutaj tej kwestii i naskoczenie na autora wątku. Wcale się nie zdziwię jak nie napiszę już nic więcej w tym temacie.
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Kolejne 1000km przybyło, tym razem dziadkowo asfaltowo Bieszczady, max 100kmh i spalanie 4,3l.
Są już pewne negatywne spostrzeżenia ale o tym hurtem przy *miesięcznicy za kilka dni. |
Zazdroszczę spalania! :)
|
Ee, na NAT da sie blisko tego :) Moj rekord emeryckiej jazdy po autostradzie to 4,66/100. ALe wyczynu nie powtorzylem, cierpliwosci mi brak :P
|
ostatnie 2000 km (Słowacja, Węgry, Rumunia, Ukraina) z plecakiem i bagazami na NAT, wyszło 4,2.
Jak jeżdżę sam w koło komina, bierze 5 do 6 :) Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
teraz mam większą z tyłu, z przodu OEM, mniejszy przód zabija slizgacz. przekłamanie na liczniku 20 km przy 120.
wiadomo że przy 200 bierze 10, a jeżdżąc sam wkoło komina przeważnie mocno odkrecam. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Najnowsze porównanie najnowszych gwiazd:
|
Już 30dni razem
4 Załącznik(ów)
Minął miesiąc i czas kilku małych podsumowań i rozterek z chłodniejszą głową:
+ świetnie nadal zap...la, żal zsiadać + off - po ujęciu powietrza i pokręceniu zawiasem - 9/10 (lekkość pomiędzy kolanami, balans - gorzej z podnoszeniem bo ma dość wysoki środek ciężkości) + opony OEM - jak na wygląd asfaltowy bardzo dobre duale - tył już ok połowy zużycia + wydech - ładnie brzmi jak na OEM + osłona przed wiatrem - nie jeździłem w deszczu, ale na wysokości głowy (177cm) jest OK. + w dwie osoby na oryginalnym siedzeniu - plecak nie miał zastrzeżeń - światła - jak się jedzie prosto to OK, święcą bardzo dobrze, szeroko-daleko, ale jak przyjdzie zakręt i do-hamowanie - to świecą na 1m i trzeba jak rowerem powoli - mikro wibracje - pomiędzy 4-5tys obr (6bieg - 100kmh) czuć je wyraźnie na klamkach i dłoniach (włożyłem gumy pod mocowanie i jest ciut lepiej - ale nadal czuć) - jeżdżę *poniżej tych prędkości obrotowych ;-) - wydech - pierwsze położenie i już porysowany - jest plan na podmiankę i podniesienie do góry - wytarta farba na ramie przy łydce lewego buta - niższa w prześwicie, jak AT - czujnik stopki - niby zabezpieczony blaszką - ale urwałem na domowym krawężniku - koszt ORI 170zł z Japonii - 1mc czasu (nie ma zamienników) - narażona na uszkodzenia kiwaczka - albo zabezpieczę blachą, albo wydłużę bone'sy i będzie od razu wyższa Waga ze zdjęcia jest na pustym zbiorniku z tym solidnym bagażnikiem. |
Fajnie, ze podsumowales. Pytam poważnie, bo jestem na kupnie t7: jak to jest, ze przy podnoszeniu środek ciężkości jest określany jako wysoko położony, a balans motocyklem jest bardzo dobry, lekki itd? Jak to wytłumaczyć?
|
https://www.youtube.com/watch?v=sqjaPUj0n1Q&t=1279s
13.30 min jest trochę o podnoszeniu i środku ciężkości. Mnie też interesuje jeszcze porównanie do 690 bo mocowo niewiele odstaje a lżejszy. Pomijam 1 i 2 gary. |
Cytat:
Ale jeżdżąc np lc8, też się go łatwo przekłada, ale konia podnieść to żyłka w D pęka. 690 jeździłem, inny rodzaj moto, dużo bardziej off niż asfalt, inne siedzenie, oddawanie mocy z 1 cyl, w ogóle co innego. |
miałem kiedyś XT660, w rękach była cięższa od RD07 i od NAT, mimo masy mniejszej o 25 kg.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Fajnie rzeczowo i obiektywnie, dzięki Ci za to.
Też rozważam coś nowszego, a że daleko mi do pomarańczy to T700 wydaje się jedyna konkurencją dla NAT. PS podobno pierwsza zakupiona sztuka T700 w Szczecinie leżała już pod salonem, i nie była to parkingówka. Strat było niewiele. |
Dzięki Patryku za zdawanie relacji z eksploatacji :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dla mnie Jarku to jednak podobna półka, przynajmniej jeśli chodzi o zastosowanie.
T700 ma wszystko czego mi potrzeba, ale NAT ma DCT i już pokaźne przebiegi w zasadzie bez szczególnie kłopotliwych awarii. Obserwuję i rozważam. |
Jakby to porównać do samochodów to
T7 to polo Nat to golf GS12 to paseratti Dlatego bezpośrednie porównywanie tych modeli nie ma sensu, każde jest lepsze od drugiego o tyle, o ile więcej kosztuje. Są jednak aspekty i zastosowania gdzie golf będzie lepszy od paseratti, a polo od golfa, ale to inna klasa jednak. |
Dodalbym że wszystko w GTI. Nie wiem czy jest taki passat :D
|
Było paserati B5 z silnikiem W8. GTI nie podchodził nawet do niego 🙃
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka |
Aaaa. Tak tak był. Ale prawdziwy pasta to B5 1.9 TDI w sedanie :lol8::oldman:
|
Golf był jeszcze R32 o podobnych do W8 osiągach. Oba paliwożerne i brzydkie. To ja już wolę Polo😉.
|
Polo G60 :Thumbs_Up:
|
W Polo było G40. G60 było w Corrado, Golfie i Passku.
|
Tak jak Myku pisał prawdziwe paserrati to 1.9tdi z czipem.
|
Rozumiem ze posucha na forumie, ale tak zapaprać wątek o w sumie fajnym motylku?
Wrócimy z szmelcwagenów. http://motormania.com.pl/wp-content/...700-2019-4.jpg Prosz.. te japońskie motocykle gdzie znów siedzi sie tak ze człowiek głową jest nad kierownicą w idiotycznej pozycji*- bez sensu ;) Nawiązuję do teoretyków co komentowali podobne zdjęcie pomarańczowych 790 zanim sie jeszcze pokazały w salonach. |
kilka fotek
https://photos.app.goo.gl/4aYUNqVudY2hgu8m9 |
Białą ładna, z bagażnikiem wygląda lepiej, za to gmole są straszne...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |