![]() |
Znaczy jak palił, to iskra też była słaba... :D
|
2 Załącznik(ów)
1. Szklany rozkręcany filtr paliwa
2. Kontrola pracy pompy.;) https://www.youtube.com/watch?v=JEZmfhZJgDg |
Sebol,miałem podobny przypadek ale z filtrem powietrza kilka lat wstecz.Założyłem nowiuteńki do NXa,jechałem nad Bałtyk.Gdzieś za Poznaniem zaczął się dławić,brak mocy, zdziwiłem się ,że dużo pali ale tłumaczyłem to tym,że jechałem pod wiatr :D .Były telefony do przyjaciela itp. nawet koleś na szlifierce (stałem w środku lasu)dał nr do siebie jakbym sobie nie poradził.Wykręcam świece a ona czarniutka :) ,zdemontowałem filtr i moto odżyło.Nad Bałtyk dojechałem na pończosze :D.
Filtr wyglądał na czysty,przed montażem był zapakowany ładnie w folię ale obstawiam ,że był zmagazynowany w wilgotnym pomieszczeniu i się po prostu zakleił przez 300 km :( |
Rav wozisz pomczochy ze soba ? :D
|
Cytat:
Wszak zeznał, że awarię miał w środku lasu :D |
Nie wożę ....noszę :lol19:
|
Cytat:
|
Z daru lasu zdjął...
|
Tez tak myslalem ;)
|
Dubel -Tam, na miejscu, nie widzieliśmy potrzeby wymiany filtra, bo jak wspomniałem przy sprawdzaniu nie dawał on objawu, że jest z nim coś nie tak. Paliwo było we filtrze, a z węża już za filtrem oczywiście, lało benzynę jak trzeba. Teraz po tej lekcji jestem mądrzejszy :vis:
MrWaski -Iskra faktycznie na tylnym garze była słaba, ale może tak ma być ? Nie znam się. Kazmir- jak pisałem na przygotowanie motka przed wyjazdem nie szczędzę. Taki przysłali i tyle. Filtr masz piękny :Thumbs_Up: ale czy nie obawiasz się, że jest on szklany? Kudlacz- Widziałem ten błysk w oku RobertaB, że w końcu na 5 dalszym wyjeździe Africa się zesrała. Niestety nie można tego zaliczyć do awarii, bo: tłumik który się rozpadł na Magadanie nie był od Hondy filterek też nie był oryginalny ;) RAVkopytko- pończocha dopisana na moją listę ekwipunku wyprawowego:haha2: |
Cytat:
To dzięki niemu zobaczyłem brunatną ciecz którą w nim było widać. Okazało się, że przewody paliwowe (kupione w znanym sklepie motoryzacyjnym) rozpuszczają się od benzyny:mur: |
Cytat:
|
Wczoraj miałem podobną przypadłość , stracił moc ,potem przestał działać 1 cylinder i po chwili zgasł. Próba uruchomienia - zapalił i jadę za chwilę cała historia powtórzyła się. Wcześniej też miałem takie incydenty.
Sprawdzam paliwo , filterek pełny paliwa . Zaczynam sprawdzać poszczególne przewody i okazuje się że przewód doprowadzający paliwo do pompy jest sparciały i na dodatek zagięty. Wymiana przewodów wyeliminowała problem |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |