![]() |
Pół godziny drogi od siebie mam takie muzeum. Byłem raz ale mogę wpaść znowu i Wam trochę obfocić 😀
https://sammymiller.co.uk/ |
:drif: Świnia :drif:
Ta Besa pierwsza z lewej ale śliczna... No kiedyś możesz nam pokazać jak wyglądają muzea w kraju gdzie komuny nie było... Choć... Czechy niejednego mogą nas nauczyć. M |
Cytat:
Nie ma sprawy, zrobię kiedyś wizytację na specjalne potrzeby FAT w tym muzeum :D Niesamowite miejsce, gdzie ogromna większość eksponatów jest gotowa wyjechać na drogę. Właśnie ponownie je otwierają 4 lipca po przerwie spowodowanej COVID i już 5 jest zlocik włoskich klasyków. A 23 sierpnia jest tam planowany zlot Goldwingow :D Co do starych (komunistycznych) moto: Jawy, Cezetki, MZ czy IŻe mają tutaj bardzo dobrą opinię i niezłe wzięcie... niestety żadnej WSKi nie widziałem na brytyjskich drogach... |
Sammy's Killer Museum :)
|
Byłem kiedyś w tym muzeum https://www.barbermuseum.org/
Jest tam tyle sprzętu, że opisać się tego nie da. Robi robotę ;) Jak ktoś będzie miał możliwość szczerze polecam. Jakiś przykładowy filmik z YT |
Do listy must see można jeszcze dołożyć Sinsheim...
|
Cytat:
|
Wszystko tam jest + bilet do kolejnego nieopodal.
|
1 Załącznik(ów)
Gdzie tu jest obd?
|
Cytat:
Poważnie - gratuluję sprzęta :drif: Jaki to model ? |
Gees XII 😉
|
Strobus,na fotce widać!,
trza odkręcić to to okrągłe między cylindrem a akumulatorem,tylko nie pamiętam czy trzy czy pięciopinowe jest :haha2: |
3 Załącznik(ów)
Mój pierwszy "japończyk", to była CB750 Four w osiemdziesiątym. Później, to m.in. takie coś :
|
Jarczoq ostatnia fota z wiaduktu, którym się wjeżdża na Tor Poznań?
|
1 Załącznik(ów)
Pojeżdżone wczoraj było :)
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Taką samą śmigam czasami do pracy i po chleb... Mina ludzi bezcenna :D
|
jaaaaaaa... ma kratkę na lampie :D
|
ja miałem z biegami w manetce :)
pamiętacie takie? |
Silnik 017 miał biegi w ręce. Mam u ojca takiego Ogara 200.
|
Cytat:
|
mędóro chyba :D :D :D :D
ech nie do opisania jest moja zazdrość za łebka na tych co mieli te poniaki... ech... a teraz nie jeżdżą na moto głupki. co do biegów 'w ręce' jak się to mówi, to Vespa ma to rozwiązanie i obydwie moje mają manuale pełną gębą. początek znajomości jest trochę dziwny ale jest to bardzo wygodne rozwiązanie. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Fotka z Cross Country w Kurdwanowie (wyścig po rżysku) |
1 Załącznik(ów)
Chyba muszę motordryndę zdjąć z wieszaka:D
|
Ja mam 3 biegowego Rometa... Rometa nie ogara :D Najszybszy był wśród kolegów którzy mieli 2 biegowe
Eh za 14 złoty można było 2 dni jeździć, człowiek był panem życia :) |
RAVkopytko- a dlaczego ten ogórek się tam w tle tak marnuje?
|
On się u niego kisi :)
|
Cytat:
A może myślisz o sprzedaży? ;) A tak w ogóle już z innej bajki - jeśli do niego dokumenty masz - to jakie? Oryginalne DDR? |
Jak dla mnie to jest pancerka a nie jaskółka:)
Za to motorynka wygląda pięknie. U mnie pewnie dalej by rdzewiala :) |
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
Sokole oko jeb.niutki ! :)
|
Sporo osób popełnia ten błąd :D Taki oklepany temat w motorynce z tym przednim błotnikiem.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
Faktycznie, odwrotnie założony. Człowiek się całe życie uczy.
|
Rdzawe Diamenty
|
2 Załącznik(ów)
|
Marek nie kłam, jedna śrubka z owiewki Ci się odkręciła :)!
|
W pierwszej chwili myślałem ze to VT500E! ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Nastąpiło wietrzenie paździerza, połączone z lokalnym mieszaniem powietrza.
|
Piękniutki on ci...
|
Tłumiki orginal????
|
Nie, i trochę to za głośne dla mnie. Mam oryginały ale muszę namówić Pastora żeby mi przestroił te podupcone gaźniki :D. Kiedyś mu mówiłem, ale minę miał nietęgą.
|
Nie wiem gdzie to jest Za zielonymi górami.... jak w Twoim profilu ale od beemwe masz jeszcze mistrza nad mistrze Zbyszka Gołowicza spod wawy.
|
1 Załącznik(ów)
W starych czasach PRL-u takie be-emki samemu się strugało! Składane to było z przeróżnych części. Zbiorniki były rozcinane i powtórnie spawane.
Teraz z perspektywy czasu żal dupę ściska, że były rozbierane silniki od BMW Sahara 750 i cylindry z tłokami wędrowały do "ruska" |
Garaż Sylwka. Tego co na SHL-ce też umie.
Bez przyzwolenia wątkotwórcy (cenionego także tutej) pozwolę sobie wkleić temat z TCP.
http://forum.transalpclub.pl/viewtop...art=80#p399250 |
To i ja się pochwalę swoim nabytkiem/ zabytkiem. Cieszy :)
https://images90.fotosik.pl/410/3d450daba4d34473gen.jpg |
Nooooo to już w cenie jest. Nawet nie można powiedzieć ze to GS. Piękny!
|
1 Załącznik(ów)
Aaaaa, no to i ja się.pochwalę, bo dawno mojego złomka nie wietrzyłem, już się.za nim stęskniłem, a do tego należy dodać, co ważne, ogarniał.go @strobus1. To, jaką robotę wykonał przy CeZecie, chylę.czoła.
Załącznik 99381 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:40. |