![]() |
Oglądam taki kanał na YT który prowadzi gość z Czech no i też się skarżył że po zimie, ekran odmówił posłuszeństwa (dotyk). Aczkolwiek dodał że parę dni później ekran wrócił do normy. Zgłosił to do Hondy w Brnie ale na razie również bez odpowiedzi. Także chyba grubsza sprawa się szykuje....
pozdrawiam Marcin Jan |
Mogliby nam powymieniać na takie co szybciej działają ;)
|
1 Załącznik(ów)
|
No to chyba czas odłączyć akumulator i sprawdzić co się stanie.
W tych telewizorach faktycznie coś nie do końca działa , raz że odpala to się jak stary laptop z dyskiem HDD a dwa że nie zawsze wogle działa (czarny ekran). Reakcja na jakiekolwiek rozkazy po pokazaniu się obrazu przychodzi po kilkudziesięciu sekundach. Trzeba sprawdzić czy w specyfikacji telewizora od NT1100 jest też bluetooth 2.1 +EDR i czy tam też wszystko tak muli. Dodam że bluetooth 2.1 +EDR powstał w 2007 roku. Coś mi się zdaje że Pan Hąda weźmie nas na przetrzymanie i będą nas karmili updejtami i wymieniali telewizory na inne sprawne do końca gwarancji. Dobrze wiedzieli że wstawiają stara technologię z nowym wyświetlaczem. Podłączanie np iphone 13 po kablu to jest lekka żenada. Jakby moto miało 10 lat to rozumiem. Nie wiem czy samochody 10 lat temu nie miały lepszego standardu bluetooth niż nowa afra dzisiaj. Ale najlepsze jest to ze trip zawsze działa :D:D:D:D |
Cytat:
|
I jak tam panowie reklamacje ? coś wiadomo coś ? :D
Majster : Narazie nie reklamowałem , wole jeździć i się delektować. Na reklamację mam jeszcze duuużo czasu. |
Cytat:
|
Ile czasu ma serwis na rozpatrzenie reklamacji?
|
Co do zasady 14 dni w przypadku rękojmi. W przypadku niedotrzymania tego terminu uznaje się, że reklamacja jest zasadna.
Ale kiedy będzie naprawiona (jeśli tak zażyczył sobie klient) to chyba inna para kaloszy. Bo w sumie można też żądać obniżenia ceny i tu pewnie trudniej będzie się, po milczącym uznaniu, Hondzie migać. Z tym że w przypadku gwarancji będą obowiązywać terminy z umowy gwarancyjnej, a jeśli ich nie ma to tak jak w rękojmi. Ktoś negował zatrudnienie prawnika ale jeśli "Honda" się ociąga to jest to jedyna droga. Walczyłem tak z Kawasaki, nagle po piśmie z kancelarii dostali przyśpieszenia. pozdrawiam Marcin Jan |
Wg mnie usterki trzeba zgłaszać natychmiast ... aby nie wyexpirowała gwarancja.
I cisnąć ..cisnąc cisnąć. |
Odpaliłem wczoraj po zimie , aku nie odłączane ani nie doładowywane.
Afra stała od 21 listopada 2021 nie tykana. Zapaliła jakbym wczoraj postawił. Wszystko działa , dotyk też. Sezon rozpoczęty tripem 160 Km :D:D:at::D:D |
Ja prawie tak samo :)
Też zostawiłem z końcem listopada i w minioną sobotę odpaliła jakbym ją wczoraj zostawił. I 250 km - nie spotkałem ani jednego motocyklisty, aż dziwnie się czułem :) |
Witam
U mnie też się pojawił problem z działaniem ekranu (dotyk) po zimie.:( Czy ktoś już uzyskał jakieś info od serwisu w tej sprawie? Dodatkowo mam problem z uruchomieniem silnika. Dopiero po 4-5 przyciśnięciu startera rozrusznik uruchamia motor. Przy każdym wcześniejszym przyciśnięciu słychać tylko załączającą się pompę chyba paliwa. Akumulator naładowany, napięcie 13.0-13.2 V. Jak już odpali to rozrusznik uruchamia się za każdym razem. Postoi dobę i znów ten sam porblem Czy ktoś spotkał się z tym problemem? A miało być tak pięknie Honda = bezawaryjność :mad: Pozdrawiam |
W CRF1000 problem z przyciskiem rozrusznika też występuje, czyli w 1100 tego nie poprawili. Najgorsze, że nie występuje jako oddzielny element do wymiany a tylko jako komplet za chorą kasę. Spróbuj rozebrać, wyczyścić i przesmarować wazelinką techniczną.
|
Tomkoo ... a odłączałeś akumulator w zimie ?
|
Akumalotor na zimę był wymontowany, trzymany w ciepłej kotłowni.
Przed zamontowaniem podładowałem kilka dnia na ładowarce OPTIMATE 4. Najlepiej byłoby chyba podłączyć drugi akumulator i sprawdzić. |
Nie o akumulator tu chodzi tylko o odłączenie elektroniki od zasilania.
Usterka dotyku może mieć z tym związek ale to tylko moje przypuszczenie. |
Nie wyjmowałem akumulatora na zimę. Usterka wyświetlacza mnie dopadła.
Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka |
Może jakiś wpływ ma niska, ujemna temperatura?
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka |
Im więcej ludzi zgłosi naprawę gwarancyjną tym lepiej dla sprawy.
|
Cytat:
BTW ma ktoś info jak sytuacja wygląda w innych krajach? Jakieś forumowe wieści? pozdrawiam Marcin Jan |
1 Załącznik(ów)
Zobaczcie kto produkuje afrykowy telewizor :D
|
No to by się wydawało że jakieś doświadczenie mają. Pewnie specyfikacja przyszła z farbki taka że nie było wyjścia i cieli koszta
pozdrawiam Marcin Jan |
Cytat:
Może się ktoś wprost pochwalić jak honda rozwiązuje problem? Widać SN na unicie więc coś tam można by wydedukować ... wadliwa seria ? |
Cytat:
|
12k dla Ciebie jako klienta. Nie sadze zeby Honda kupowala to w cenie wyzszej niz polowa tej kwoty, wliczajac w to gruba marze samego producenta. A rzeczywisty koszt produkcji⌠moze 1/4 tej kwoty.
Garmina bym nie winil. Dostali pewnie wymagania i maksymalna cene za sztuke za ktora Honda kupi. Opracowali, ktos z Hondy to klepnal, i git. |
Syncronizator.. U mnie ekran został wymieniony rok temu, naczekałem się 5 tygodni na wymianę ze stojącym motocyklem w serwisie..
|
Witanko panowie u mnie po 3 miesiącach ekran ożył ale usunąłem fabryczna folie której wcześniej nie widziałem ,wpierw lagował ale z każdym dniem coraz lepiej i teraz już prawie normalnie śmiga.. może komuś też to pomorze ,przypominam aku miałem wyjęty na zimę a i garaż nie ogrzewany był... teraz google maps zdecydowanie łatwiej obsłużyć
|
Hmmm czyżby "klej" foli powodował lagi na ekranie.
pozdrawiam Marcin Jan |
Ja ekran obsługuję przyciskami. Raczej nigdy go nie dotykam. Nie jest to wygodne nawet na postoju. Laguje z guzików jak siemasz więc nie sądzę, że to efekt naklejenia folii. Może jakis upgrade oprogramowania robiłeś i coś tam zoptymalizowali?
|
A miała być taka cudowna, nie zajebliwa..;)
|
Nie denerwuj kolegow, i bez tego maja ubaw z nowosciami :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdyby tak wtedy zamiast amerykański, Pawlak miał powiedzieć japoński.....:D
|
Cytat:
|
Niestety dzisiaj moją dopadł brak tableta - w ogóle nie reaguje na kluczyk. Po włączeniu zapłonu nic się nie dzieje. Moto stało 5 dni w garażu podziemnym i dzisiaj rano ledwie odpalił ale ekran pozostaje czarny. Byłem w MCSie sprawdzili bezpieczniki i powiedzieli, że nie wiedzą co się dzieje oraz abym obserwował problem. Dodam, że telefon podłączony kablem usb nie ładuje, więc to gniazdo także nie działa...
Zadzwoniłem do serwisu, gdzie moto było kupowane to powiedzieli aby podjechać, będą próbować kalibrować ale także zostanie zrobione zgłoszenie (został mi tylko 1 miesiąc gwarancji). |
co to znaczy LEDWO ODPALIŁ. masz prąd?
jeśli jest niskie napięcie na aku przy rozruchu dojdzie do resetu kompa. w wielu maszynach tak się dzieje. m |
ledwo odpalił, to znaczy, że wydawało mi się, że jakby za pierwszym zakręceniem nie odpalił, to bym musiał wyjmować aku i go ładować. Zdarzały mi się w przeszłości sytuacje, kiedy posatał około 7 dni to już nie odpalił, ale nigdy wcześniej nie było takiej sytuacji, że wyświetlacz w ogóle nie odpalał.
|
Postał siedem dni i nie odpalił ? coś ci tam ostro prąd żre albo aku lub regulator masz padnięty.
Moja afra stała całą zimę i bez żadnego doładowania aku odpaliła po zimie jakby jeden dzień minął. |
Cytat:
Cytat:
Daj info jak to zostanie rozwiązane, czy skończy się wymianą tabletu czy coś innego go wskrzesi? |
Alarm?
|
Cytat:
w moim 'starym' NC mozna było wyłączyć na postoju migającą diodę HISS. z poziomu meniu, rzecz jasna. PODOBNO w niektórych maszynach potrafiło to żreć aku. Żebyś nabrał optyki to mój motocykl w ciągu trzech lat nie był akumulatorowo dotykany. W ostatnim roku jego posiadania jeździłem w lipcu a potem odpalałem go do sprzedaży w styczniu - odpalił od dotknięcia. masz coś nie halo. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do akcesoriów to mam 4 odbiorniki ale każdy z nich idzie po kluczyku, czyli pobór powinien być minimalny. |
Nie odkryje Ameryki ale masz coś jak to u nas mówią "zdupcone". Ja odpalam po 4 miesiącach od strzała. Mało, ten akumulator co mam od nowości potrafiłem rozładować jak zostawiłem na dwie godziny motocykl z włączonym zapłonem pod bankiem. Odpaliłem od startera, zrobiłem wieczorem 600 km i żyje nadal.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08. |