Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Szukam Chętnych Na Wyjazd We Wrzesniu (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4000)

joker 27.08.2009 10:50

Witam wszystkich, wyjazd jest planowany od 5 września (sobota) do 12,13 września TEGO ROKU, wiec jak widać zostało niewiele czasu i trzeba by podjąć jakieś ostateczne decyzje. Sam też muszę załatwić urlop i przygotować się do wyjazdu, trzeba dopracować trasę dogadać się w sprawach technicznych żeby wszyscy byli zadowoleni itd.,itp. To nie jest wypad za miasto ze wsiadasz i jedziesz więc apeluje o zdeklarowanie się konkretnie.

Artur 27.08.2009 10:56

Cytat:

Napisał joker (Post 71769)
Witam wszystkich, wyjazd jest planowany od 5 września (sobota) do 12,13 września TEGO ROKU, wiec jak widać zostało niewiele czasu i trzeba by podjąć jakieś ostateczne decyzje. Sam też muszę załatwić urlop i przygotować się do wyjazdu, trzeba dopracować trasę dogadać się w sprawach technicznych żeby wszyscy byli zadowoleni itd.,itp. To nie jest wypad za miasto ze wsiadasz i jedziesz więc apeluje o zdeklarowanie się konkretnie.

Trzymanie kciuków macie gwarantowane:), zapisuję się na zdjęcia ale jak pisałem dupy nie ruszę - nie dam rady. :(

solo1972 27.08.2009 11:00

Dwa weekendy ,nie dam rady.Pozdrawiam

PARYS 27.08.2009 15:55

11 września jest planowane 2 dniowe latanie off po Zlatiborze i innych rejonach w Serbii. Ja jeszcze nie wiem czy uda mi się śmignąć ale taki mam plan.
Jak coś to zapraszam.

OBSERWATOR 27.08.2009 20:59

ja jakpisałem jestem chętny na wyjazd ktoś jeszcze dołączy?

Zazigi 28.08.2009 13:10

Ja się deklaruję na 99% w tym momencie! Albania OK! Mam nadzieję na sporo offa.

OBSERWATOR 28.08.2009 17:31

o proszę to już prawie robi sie tłum :):at::at:

Zazigi a skąd będziesz startował ?

Zazigi 28.08.2009 18:44

prawdopodobnie spod puław ;)

OBSERWATOR 28.08.2009 20:23

:)to myślę że razem możemy wystartować

Joker rozumiem że obmyślasz plan wypadu ? bo coś sie nie odzywasz ? znalazłeś jeszcze jakiegoś chętnego ?

joker 29.08.2009 17:41

W sprawie wyjazdu do Albanii i Czarnogóry, jeżeli chodzi o ubezpieczenie na moto to wystarczy zielona karta,dodatkowo w Kosowie trzeba zapłacić 20 euro za wjazd (dodatkowe ubezpieczenie). Nastawiamy się na jak najtaniej, spanie na dziko jedzenie co się złapie, tylko zostanie tankowanie, żadnych dodatkowych opon nie bierzemy, motocykle jakie jadą to 3 afryki i 2 trampki, żadnych wyścigów nikt nie planuje wiec nadążysz, jeżeli chodzi jeszcze o ubezpieczenie zdrowotne to nasze tam nie działa. Myślę ze spotkanie na granicy koło godziny 10-11 przed południem.

OBSERWATOR 29.08.2009 17:50

zadowala mnie twoja odpowiedź:):)

joker 30.08.2009 12:32

czy ktoś z Was zabiera kuchenkę gazową??i czy ktoś ma nawigacje z mapami choćby glownymi Czarnogóry i Albanii??może ktoś mam dokładną mapę tamtych rejonów??

Zazigi 30.08.2009 13:21

Ja się postaram o mapy a kuchenke mam

OBSERWATOR 30.08.2009 15:31

mam nawigację ale nie wiem jaką ona ma dokładność to automapa kuchenkę też posiadam

joker 30.08.2009 23:34

to sprawdzcie te mapy czy są w miare dokladne itp, bo jesli nie macie to bedzie trzeba kupić jakąś dokladną mapę tamtego rejonu BiCH,Albanii ,Czarnogóry itp..ja biore klucze namiot kuchenke jakieś dętki ,linke holowniczą itp.mam nadzieje że w sobote nie będzie padać:at:pozdrawiam

wojtek II 31.08.2009 15:07

jak chcecie moge pożyczyc wam drogową mape Albani która zakupiłem na miejscu w tym roku.

joker 31.08.2009 16:47

koledzy którzy jadą na naszą wyprawe,czy bierzecie kufry boczne? my żadnych kufrów bocznych nie bierzemy tylko torby za siebie .a jak wy sie pakujecie????

Franz 31.08.2009 17:10

Cytat:

Napisał yaroslavv (Post 71232)
pewnie koło 4000 km może wyjść dojazd w jedną stronę jak sprawdzałem wychodzi ~ 1400km. Ja to się zastanawiam co z moim napędem bo przednią zębatkę wymieniłem ale jak tył się spisze to nie wiem.. no i jeszcze jedno czy na miejscu to offami latać będziem czy asfaltami?

Ten napęd to wymień bo spieprzysz łożysko na wałku :p
Pamiętam ,że łańcuch jak odbierałeś motocykl -
to nowy już nie był :D
W końcowym okresie żywota swojego - zużycie drastycznie wzrasta.

Dubel 31.08.2009 20:30

W tym roku w Albani miałem automape 5.3 final eu i powiem że spisała sie słabo w Albani a w Czarnogórze to porażka wiec polecam zwykłą mape zabrac z sobą. Z tego co mi wiadomo to ciężko w polsce dostać w miare szczegółową mape Albani.
Pozdro

OBSERWATOR 31.08.2009 21:15

Cytat:

Napisał joker (Post 72421)
koledzy którzy jadą na naszą wyprawe,czy bierzecie kufry boczne? my żadnych kufrów bocznych nie bierzemy tylko torby za siebie .a jak wy sie pakujecie????

to trochę mnie zaskoczyliście bo ja mam zamiar wziąć boczne kufry bo toreb nie posiadam :dizzy:

koś ma zamiar brać kufry oprócz mnie? czy będę przy was wyglądał dziwnie?:Sarcastic:

joker 31.08.2009 22:34

ja nie biore kufrów bocznych bo utrudniają jazde w miastach i w terenie i ogólnie jest lepiej bez bocznych kufrów ale zrobisz jak uważasz a jak bedziesz wyglądał to sie nie martw bo to nie pokaz mody.a jesli kolega z warszawy bedzie jechał to może podjechać do kolegi który sie oferował z mapą albanii w warszawie

joker 01.09.2009 09:24

A kolega ZAZIGI jedzie z nami ????

Franz 01.09.2009 09:42

Cytat:

Napisał OBSERWATOR (Post 72467)
to trochę mnie zaskoczyliście bo ja mam zamiar wziąć boczne kufry bo toreb nie posiadam :dizzy:

koś ma zamiar brać kufry oprócz mnie? czy będę przy was wyglądał dziwnie?:Sarcastic:

Kup sobie topcase i worek.
Jedna zawalidroga potrafi popsuć podróż innym.
Problem jednego to problem wszystkich.

Sławekk 01.09.2009 09:48

Cytat:

Napisał Franz (Post 72550)

Święte słowa :Thumbs_Up: Dobierając się na wyjazd trzeba zwrócić na to uwagę .

Zazigi 01.09.2009 10:16

Cytat:

A kolega ZAZIGI jedzie z nami ????
Jadę jadę ale mam normalnie urwanie jajec w robocie i boje się, że coś może się w ostatniej chwili spierdolić, więc wolę być na starcie bez zapowiedzi niż nie być chociaż powiem, że jadę.

OBSERWER mogę Ci kupić worek jak będę dziś w Larsonie. To chyba coś koło 50PLN.

paku 01.09.2009 10:17

W kwestii sakw i kufrów to mogę potwierdzić, że sakwy i worki sprawują się lepiej i bezpieczniej.

Właśnie wróciłem z Krymu, gdzie mieliśmy różne przypadki i tak np. przewałki na kufry kończyły się problemami technicznymi /lata, nie da sie założyć, zamki pourywane/. Najmocniejsza wywalka - moja zresztą :( była na sakwy. Miękko bez uszkodzeń sprzetów Afri mogła jechać dalej zaraz po podniesieniu (Czego ne powiem o woźnicy do dzisiaj stęka ...)

Co miękkie to miękkie...

Za to co zauważyłem to fakt że sakwy wymagają wiecej czasu przy pakowaniu i montażu, tak że jak macie ciśnienie czasowo/odległościowe to gość z sakwami zawsze będzie z tyłu i gonił.

PS. Nam wyszło ok. 6000 na 10 dni (chyba macie podobnie), ogolnie jest to dramat czasowy, tylko trasa i palnik, ale może wynajdziecie dzień odpoczynku.
PS.2 Strasznie chętnie bym z wami pojechał ale jeszcze liże się po Krymie :(

Lepi 01.09.2009 10:22

Cytat:

Napisał Franz (Post 72550)

Jak ma kufry nie szersze od kiery to da radę i jeszcze im pokaże jak się lata ;)

paku 01.09.2009 10:41

W olku mieli bardzo fajne worki ale po 100 PLN - Modeki, na wyjeździe stwierdzono ze najlepsze /z 4 modeli jakie byly/

podos 01.09.2009 12:41

Na jazde solo tez polecam kufer centralny+ worek i tankbag.

OBSERWATOR 01.09.2009 13:20

Cytat:

Napisał Zazigi (Post 72554)

OBSERWER mogę Ci kupić worek jak będę dziś w Larsonie. To chyba coś koło 50PLN.

ZAZiGI jak masz możliwość to kup jak będziesz w Parfiance daj znać podjadę po niego!!

daruję sobie boczne za radą:D

Zazigi 01.09.2009 13:54

Cytat:

ZAZiGI jak masz możliwość to kup jak będziesz w Parfiance daj znać podjadę po niego!!
ok, sakwy są w porządku dopóki się nie pourywają

joker 01.09.2009 22:12

no to fajnie że nikt nie bierze kufrów bocznych.ja dziś kupiłem przewodnik Czarnogóry wraz z mapą i zalatwiłem od kolegi z klubu mapę Albanii oraz zakupiłem urządzenie które zmienia prąd z 12v na 220 także jak ktoś ma problem z jakąś ładowarką do telefonu czy do aparatu to może wziać zwykła na 220.jeszcze 3 dni młynu i:at: aż nam dupa odpadnie:)

joker 01.09.2009 22:17

tak naprawde to MOJA NAJDROżSZA KOBIETA o pięknym imieniu SYLWIA mi kupiła ten przewodnik i się zbuntowała że napisałem że ja go kupiłem stąd ta poprawka !!!!!

OBSERWATOR 02.09.2009 08:12

o to pocieszyłeś mnie wiadomością o tej zmieniarce:)

czekam na wieści od zazigiego czy kupił mi ten worek:)

joker 02.09.2009 22:51

granice polsko-czeską będziemy przekraczać w Cieszynie (tak było by najlepiej) i myśle że tam najlepiej było by sie spotkać tylko na którą Koledzy z wawy i puław moglibyście tam być ??nam zajmie to myśle że 2,5 godzinki .Wam troszke dłużej wiec na ktorą byście mogli tam być ???chyba że macie jakąś inną propozycje.pozdrawiam (tamtędy jest najszybsza droga na budapeszt):)

Zazigi 03.09.2009 00:05

Zakładając, że wyjedziemy z Puław około 6 rano to pewnie bylibyśmy w Cieszynie koło południa. Czy pierwsze spanie jest w Budapeszcie? Bo jeśli tak to my moglibyśmy rozważyć trasę przez Rzeszów-Barwinek i spotkanie już w Budapeszcie. Dla nas jest jakieś 200km krócej, czasowo myślę, że podobnie ale widoczki ciekawsze :), ale to do dogadania. Mój telefon 513 078 208. Joker daj do siebie numer, możne być priv.
\

talaxon 03.09.2009 03:39

witajcie

numer jokera jest na początku

skoro tylu was jedzie to jest szansa że gdzieś was wypatrzę

pozdrawiam
mt

czarny 03.09.2009 11:45

Witam, czy ktoś ma i bierze ze sobą pompkę w razie jakiegoś niepotrzebnego kapcia?

Marcin SF 03.09.2009 11:57

polecam też ciśnieniomierz, jedziecie z obiciążeniem, żeby się nie skończyło zerwaniem wentyla ... i sprawdzać co rano, a nie na początku wyjazdu i na końcu ;)

OBSERWATOR 03.09.2009 13:13

joker ta gdzie sie mamy spotkać ? gdzie pierwszy nocleg że w krzakach to się domyślam :Dtylko koło jakiej miejscowości ?

ja wypatrzyłem trasę taką Zazigi Puławy Piwniczna Zdrój Budapeszt. nie wiem czy jest sens pchać się do Rzeszowa to miasto to jeden wielki korek wszędzie remonty i światła!

mam małą pompkę rower nią napompuje wię może koło motoru też sie da :D

paku 03.09.2009 13:24

Cytat:

Napisał OBSERWATOR (Post 73044)
joker ta gdzie sie mamy spotkać ? gdzie pierwszy nocleg że w krzakach to się domyślam :Dtylko koło jakiej miejscowości ?

ja wypatrzyłem trasę taką Zazigi Puławy Piwniczna Zdrój Budapeszt. nie wiem czy jest sens pchać się do Rzeszowa to miasto to jeden wielki korek wszędzie remonty i światła!

mam małą pompkę rower nią napompuje wię może koło motoru też sie da :D

Przez Piwniczną traska na Bude jest ok. wracałem tamtędy z Krymu.

I ładna :)

joker 03.09.2009 17:33

myśle że najprościej było by sie spotkać w Cieszynie po Polskiej stronie w Sobote rano(rozmawiałem przez telefon z Zazigim i tak sie umówiłem wstępnie)na 11.00 rano i stamtąd wszyscy razem ruszymy dalej.taki obmyśliłem plan może nie jest doskonały ale myśle że najlepszy bo uważam że nie ma co kombinować i szukać sie za granicą.pierwszy nocleg tak jak inne nie sa zaplanowane ,mysle żeby w pierwszy dzień polecieć głownymi drogami aby zrobić jak najwiecej km i jak wszyscy stwierdzimy że na dzis dośc będziemy rozglądać sie za jakimś spaniem.jazda oczywiscie nie na złamanie karku i jak ktos będzie zmęczony to wszyscy robimy odpoczynek itp.myśle że przejscie graniczne w Cieszynie będzie dobrym miejscem na spotkanie.OBSERWATOR jak możesz to sprawdz tą pompkę czy działa i jesli tak to ją wez

OBSERWATOR 03.09.2009 17:53

pompkę biorę ja będe się dzisiaj widział z zazigim wiec wszystko mi wyjaśni
joker weź zmieniarkę do prądu

czarny 03.09.2009 21:49

ktoś bierze łyżki do opon?

Zazigi 04.09.2009 11:45

ja mam łyżki, krótkie ale mam

Zazigi 04.09.2009 11:46

A tak przy okazji czy nie jakoś na dniach odbywa się zlot AT na Węgrzech? Może by nas przyjęli na jedną noc? ;)

Zazigi 04.09.2009 11:51

Cytat:

This year, too!
Balatonfűzfő!
Africa Twin meeting of the Balaton.
2009.09.04. - 2009.09.06.
Saturday OFF ROAD!
heh, Balaton chyba jest w naszym zasięgu :) ja bym optował za "noclegiem" właśnie tu

czarny 04.09.2009 12:20

pomysł całkiem dobry do obgadania jak się wszyscy spotkamy;)

OBSERWATOR 04.09.2009 15:48

orientuje się ktoś czy po drodze gdzieś jest jakiś serwis motocyklowy , sklep ? gdzie można kupić napę? w razie czego:confused:

joker 04.09.2009 17:24

co do map ja mam w zasadzie wszystkie mapy .WAŻNE ;przypominam wszystkim o ZIELONEJ KARCIE I PASZPORCIE !!!!!!!!!żeby pózniej nie było:mur:.reszta tak jak jesteśmy umówieni

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36.