![]() |
podnóżek nie problem zrobi się relokator :D
|
Miszczostfo, po prostu miszczostfo....
|
Oj tam oj tam. Wygląda całość świetnie.
A na asfalcie stopka się urwie :) nie jeździć w teren, nie glebić i będzie dobrze :D |
1 Załącznik(ów)
Gs 1150 tez ma sety przymocowane do aluminiom no i kiedyś w Gruzji było cyk...
|
Zimny, ty zawsze pragmatyk, świetność wyglądu podkreślasz tutaj? ;)
Coraz więcej towarów nadających się tylko do sprzedaży, do stosowania jakby mniej, nas otacza, mam wrażenie od lat. Pozdr rr |
|
napiszę tylko tyle , to jest pierwszy nowy motocykl , który poruszył moje serce , wali mnie co i jak w nim , podoba mi się jak żaden inny , będę go miał
Sprzedam Rama :D |
ponoć sprzedaż przesunięto o miesiąc
|
A co sądzicie o cenie 76900 PLN... dla mnie drogo, ale teraz to już chyba tylko Yamaha T7 będzie tańsza .
|
nasze gdybanie ceny nie zmieni, chcesz -płacisz , są różne sposoby sfinansowania
mam nadzieję skorzystać z któregoś , inaczej nie dam rady finansowo |
Teraz wszystko drogie. Ducati za to daje 4 lata gwary bez limitu kilometrów. Patrząc jak szybko odchodzą ekrany w AT kosztujące po 3 koła juri to może być całkiem atrakcyjna opcja.
|
Cytat:
Co do ceny tego Ducati - nowa Multistrada 1200 zawsze kosztowała tyle co GS1200 lub więcej. Ducati jako nowe to segment motocykli drogich/bardzo drogich, nie budżetowych. Dzisiejsze czasy są takie jakie są, 5 lat temu VStrom 650 NOWY kosztował 30-32 tys. Dziś jakoś ponad 40. Teraz za 30 to kilkuletnia używka i to niekoniecznie z przebiegiem 10tkm. BTW - 4 lata gwarancji bez limitu? Super sprawa, w tym czasie wszystkie wady wieku dziecięcego powinny się ujawnić. I spokój. Jak czytam o ekranach do NAT za 12 koła to mi się słabo robi.... |
To że się ekrany walą to jedno drugie to jak zachowuje się producent w tej sprawie. I to jest nawet ważniejsze. Jak na razie podejście jest słabe.
pozdrawiam Marcin Jan |
Musiałbym na żywo zobaczyć. Trochę plaskaty ten tył. Aczkolwiek na filmach wyglądała epicko.
|
Wybieram się na oględziny 3 czerwca:) Taką szybkę chciałbym w 03:)
To sobie pooglądałem. Pierwsze sztuki do obejrzenie lipiec/sierpień. W połowie maja mają być 2 sztuki na Spotkaniu promocyjnym. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak jak Madafaka ,boczki ściągasz i zostawiasz w garażu . Nie są do niczego potrzebne. |
Chciałem sprawdzić Desertx-a na jeździe próbnej, zadzwoniłem do najbliższego salonu i sprzedawca nie potrafił powiedzieć kiedy będzie... "chyba w lato".
Ogólnie powiedział, że w Ducati jest problem z dostępnością nowych motocykli, małą Multistradę też mają mieć w bliżej nieokreślonej przyszłości. Mają za to demówkę Aprilli Tuareg i zaproponował mi ją przetestować na jeździe - zobaczymy jak wypadnie w porównaniu do mojej CRF 1000. |
To nie jest problem Ducati, to problem importera i sprzedawców w PL. Mój kumpel w IT ma każdą demówke do dyspozycji, a te które cieszą się większym zainteresowaniem nawet po kilka. Niech nie opowiadają bzdur, to samo było z Betą wieczne problemy, olewanie, brak zaangażowania i opowiadanie pierdoł. Tak właśnie powstają mity o chujowości marki.
|
Cytat:
|
|
Świetna recenzja. :)
|
|
|
Jest Piękny. Gratki:Thumbs_Up:
|
Gratulacje, to ostatni motocykli, który chciałbym jeszcze mieć jak mi się zachce jeździć na moto. Wszystkie inne turystyczne pseudo enduro są po prostu o niczym a w szczególności Africa, jak gees bez cycków :haha2:.
|
też stwierdziłem że jak kupować nowe to takie którym być może będzie się chciało latać już do końca , a że mój koniec bliżej niż dalej .. dlatego desert
bo ma klimat , dokładnie taki jaki lubię |
Zajebisty. Graty 👍
|
Odgrzeję kotleta bo wczoraj miałem okazję sobie przetestować troszkę tego Dukata.
https://i.ibb.co/HNHJ6jT/IMG-20230706-WA0046.jpg https://i.ibb.co/hF1vLcf/IMG-20230706-WA0048.jpg Jestem w szoku jak to się prowadzi , hamuje, że nie wspomnę o fantastycznym dźwięku. Jak te makarony to zrobiły to nie wiem ale w porównaniu do NAT to jest jak wierzchowiec przy starej szkapie. Jak ktoś uważa że Afryka świetnie się prowadzi (z czym się zgadzam) to Dukat jest o wiele wyżej. W łapach niesamowicie wręcz lekki a to wersja z dodatkowym baniakiem więc cięższa niż seria. Mistrzostwo. A Termignoni gra tak , że ja pier$%le. Właśnie tak powinna jeździć , wyglądać i brzmieć nowa Afryka. To co nie udało się Japońcom popełnili Włosi i zrobili to niemal doskonale. |
DUCATI DESERTX - Cagiva Elefant?
Opinia kompletna, zgadzam się z nią niemal w pełni. Niemal, bo Afryka w moim odczuciu jest na jeszcze dalszym biegunie. Desert jest perfekcyjnie wyważony, hamuje zacnie, ogień znad tłoków oddaje zajebiście.
Termignoni to prawdziwa symfonia. Nie da się tego nie kochać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Coś jest w tych Termignoni, że naprawdę nie słyszałem aby brzmiały źle. W każdym moto pięknie gadały.
Co do Cagivy to wygląda zacnie i mam chęć kiedyś skosztować jak to jeździ. |
Cytat:
Wcale mnie to nie dziwi bo juz w latach 90 Cagiva Elefant biła XRV pod wieloma względami. |
Będąc na Sardynii na początku czerwca sporo się nasłuchałem pozytywnych opinii od użytkowników Desertów.
Szczerze mówiąc dziś zamieniłbym moją ATAS na takiego królewicza i mocno się nad tym zresztą zastanawiam.:) |
Tu się nie ma co zastanawiać, tu trzeba działać. Wybór oczywisty. Tak czysto subiektywnie.
|
Faaajny jest skurczybyk:)
|
A zanotowaliście może jakiś problem z nadmiernym grzaniem podczas jazdy na trasie, w nogi itp (chodzi o DesertX)? Czekam w kolejce na jazdy ale już jestem ciekaw :-).
|
|
Mnie trochę w jajcuny grzało w trakcie od tylnego cylindra. Co prawda motorek pracował pod umiarkowanie dużym obciążenie i dość ciepło było. Takie same spostrzeżenia miałem w trakcie jazdy Scramblerem Ducati.
Nie zmienia to jednak mojego zdania: moto jest wyjebiste. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
To fakt. Podobnie jak w 1190/1290 ale za to jeździ sztos.
|
A pojechalibyście tym do np. Mongolii i z powrotem?
|
Cytat:
|
Gdyby 20 lat temu było takie moto to nie tracił bym czasu i mnóstwa kasy na udoskonalanie i przerabiane. Tylko wsiadłbym na gotowca i pojechał na Saharę. I gdyby nawet tam zdechł to koszt naprawy byłby zdecydowanie mniejszy niż 10 lat eksperymentów, przeróbek i poszukiwań.
Co do awaryjności info z pierwszej ręki, serwisu Ducati w Romie że jest kilka egzemplarzy posiadających ten sam silnik z przebiegami powyżej 150 koła i oprócz eksploatacyjnych czynności nic innego nie było przy nich robione. Ale bezawaryjne kilometry uzależnione są od skrupulatnego serwisu oraz wiedzy tego co go wykonuje i nie akceptowalne są w tych motorkach oszczędności lub zaniedbania serwisowe. |
Żeby jechać do Mongolii to trzeba mieć dużo urlopu a nie dużo koni.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A którędy teraz do Mongolii?
|
Cytat:
Co do Desertx to moj kolega robiac jazdy probne misl kompletnie inne zdanie. Porownywal z crf1000 2018dct. Nie wiem skad jego zdanie sie wzielo ale nie zostawil suchej nitki na ducati. |
Nie chce mi się nawet komentować już Twoich wpisów.
|
Ta Mongolia to był tylko przykład dalekiej trasy... Pytając o to miałem na myśli czy to Ducati jest na tyle niezawodne, by móc go wykorzystywać do długodystansowej turystyki. Adagiio nakreślił sprawę, dziękuję.
|
Multistrady od lat nawijają kilometry i mają zadowolonych użytkowników więc to nie jest zły silnik. Chyba że chodzi o jakiś hard wyjazd z obijaniem sprzętu o kamienie czy brodzeniem po siedzenie to różnie może być, jak z każdym nowoczesnym motocyklem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |