![]() |
Spokojnie, moim zdaniem nie ma co wpadać w panikę ... To że jak do tej pory co roku mieliśmy rozpoczęcie i zakończenie było nie lada szczęściem :) Jeśli w tym roku nie będzie zakończenia to przecież świat się nie zawali ... Zresztą w tamtym roku gdyby nie Ramires nie byłoby zakończenia a i rozpoczęcie tegoroczne w Wildze wisiało na włosku ...
|
Świat się nie zawali , ale co stoi na przeszkodzie aby znormalizować trochę tą kwestię . Było by miło spotkać się w realu i odwiedzić dany region naszego kraju. Taka mala tradycja afrykańska.
np. 1 - WTA 2 - Uć 3 - Krakuff 4 - Śląsk 5 - 3Miasto 6 - Zone Breslał 7 - Grupa Lublin 8 - Poznańska mafia 9 - Grupa podlaska 10 - Południowy Wshut 11 - Lubelszanie 12 - Zachodniopomorskie Wykreślamy tych co już się wykazali i lecimy od góry. Czyy.. jakoś takoś .. |
No to żeby nie było, że zakończenie w Zachodniopomorskiem będzie za 12 lat może po kolei zrobić rozpoczęcie, zakończenie w kolejnych na liście?
TZN teraz WTA by robiło zakończenie a Uć rozpoczęcie nowego sezonu. Jeśli już wogóle normalizować... |
Bez przesady, wymuszona impreza nie będzie dobrą imprezą ...
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego wymuszana( przesadzasz i słowo trochę nad wyrost ) ... dany region nie podejmuje tematu ...mają takie prawo..... z wielu przyczyn . |
Sprawa jest prosta.... jeśli ktoś ma chęć coś zorganizować to po prostu organizuje i tyle :) Nie ma się co bawić w jakieś formalności ...
|
Jednak proszę pamiętać o pomyśle :)...... choć to wielce dyskusyjne.
|
Tak czy siak, wychodzi Kraków :D
|
No, nie dość, że Kraków to jeszcze w najbliższy weekend :haha2:
Jakąś listę uczestników produkujemy :D |
Cytat:
Popieram Huberta, jeśli ktoś ma ochotę coś zorganizować to się tym zajmuje... zmuszanie nie jest fajne a odwalenie imprezy żeby tylko odhaczyć - zaliczone, może być totalną porażką. Przecież każdy wie czy brał udział w organizacji takiej imprezy czy nie, jeśli nie brał, powinien pomyśleć, że fajnie by było doprowadzić do podobnego spotkania. Ot i cała filozofia. Pozdro Maćka |
W takim razie po co w ogóle organizować, wystarczy wspólnie wyznaczyć miejscówe, termin i się spotkać... wziąć kiełbasę, flaszkę i pałatkę oraz dobry humor.
|
Cytat:
Jak masz do opanowania 150 i nie ma organizatora, zaczyna się dym :mur: |
Mnie się pomysł Sławka podoba. I nie wydaje mi się jakimś strasznym przymusem, jak wypadnie akurat nasza kolej. Plus jest taki, że nie będzie oglądania się na innych, bo każdy wie, kiedy jego kolej :)
No i faktycznie, jak się nie obrócisz- wychodzi Kraków :D |
Ja o tym pany w ramach porządku wspomniałem ...porządku a nie dyktatury.
Fajnie by było np. posiadać naklejkę z rozpoczęcia( zak.) z regionu X . A o komplecie X , Y , Z ... nie wspomne. Regiony mogły by się chwalić tym co mają najcenniejszego i pięknego w okolicy. A przy takiej imprezie pewnie wiele zaglądneło by tam gdzie nawet się nie spodziewali. I myślę , że jednak poznawanie nowych czarnuchów jest krokiem do przodu , a już napewno jestem przeciwnikiem rozbicia dzielnicowego.. o innym nie wspomnę . Ale każdy widzi to co chce widzieć................... i zrozumnie.... Aaaaa....Zolton ma litra |
1.Myku-1os.-domek/bez sniadania
|
Cytat:
|
Kryzys...
|
Krakowiacy nic nie zrobią, są bezsilni, nieporadni, a poza tym nie mają jajec:D
|
słyszałem podobne opinie...
|
Myślicie że to ich zmobilizuje? cóż bywało fajnie, ale jak każde skupisko ludzi/forum rozrastając się powoduje nieodwracalne zmiany-podziały-przeobrażenia.
Wiele rzeczy było do przewidzenia gdy nastąpiło przejście ze starego na nowe forum, potem pozostaje kwestią czasu jak się potoczy. Obawiam się że zaistniała sytuacja niejako potwierdza pewne schematy dotyczące for internetowych. Przerobiłem to lata temu na forum Vectry. No ale cuda się zdarzają, szkoda tylko że bardzo sporadycznie. |
Oj tam Dzieju, zbyt pesymistycznie podchodzisz do tego :)
|
Dzieju, nie porównuj Vectry do Afryki. ;)
|
Ej tam Hubercie, ja tylko analizuję fakty :)
Zazigi , fakt ilość kółek między Vectrą a Afryka się różni, ale pewne prawidłowości są wspólne ;) |
Cytat:
|
praktycznie od poczatku znaczy od listopada 2004,czyli 42dni po uruchomieniu forum przez Puffa,trochę czasu minęło:) :Thumbs_Up:
|
eeeee tam. gadanie o zakonczeniu juz mnie znudzilo:) moze i nie bedzie takowego ale za to otwarcie bedzie zajebiste gdziekolwiek bedzie. wiadomo ze forum sie podzielilo na podgrupy, ludziska sie poznaly przejechaly razem pol swiata i o to w tym forum chodzilo przeciez. tak mialo byc. a bedzie działało dalej i fajniej bo to tylko zalezy od Nas samch zeby wzajemnie sie tolerowac. a sa wsrod nas indywualnosci:)
pozdro750 |
:dizzy:, nooooo cóż za optymizm :haha2:;) , miejmy nadzieję że się sprawdzi
ale póki co pozostaję przy swojej wersji Wilga była ostatnia :( a czas pokaże co z tego wyniknie. Zgadzam się z jednym że debatowanie w tej kwestii niczego nie zmieni. Zdrówka i ciepełka co by jeszcze dużo polatać w tym sezonie. |
Ja też się zgodzę z jednym ...........
|
Dzieju masz chyba jesienną deprechę :) Mam nadzieję że jutro walisz z nami w Bory Tucholskie to Cię odstresujemy .....
|
Jak tak dalej pójdzie to zapraszam wszystkich chętnych na działkę nad jeziorem - w polowych warunkach - każdy bierze wódkę i kiełbasę, namiot i śpiwór - i proszę bardzo :D
Dobra rozpisałem się ale kończę litra śliwowicy od Jugoli :haha2: |
Cytat:
W sumie liczy się spotkanie , sympatyczna atmosfera , wymiana doświadczeń... Jedyne "zagrożenie" takiego plenerowego grillowania to pogoda. Wiadomo lepiej się je i pije jak się na łeb nie leje ;-) Uwaga 2 -taki wyjazd zawsze łatwiej skrzyknąć i właściwie sam się organizuje. |
Cytat:
- możliwość poznania czarnuchów z "innej planety":at: - zabawa (dobra muzyka) pod dachem (jaki by nie był):blues: - jak zwali cię woda ognista to masz kąt do spania:dizzy: - inne rozrywki jak konkursy, jazdy po okolicach, zwiedzanie różności....itp - klimat zlotu:friday: "właściwie sam się organizuje" Małe spotkanie tak nie wielkie imprezy. Jeśli na zlocie pozwolisz, żeby samo się organizowało to może tylko być (na 99%) burdel i zadyma (sprawdzone:)) |
Jak Kazmir wspomniał, tylko ci co organizowali zloty ( nie skameralne spotkanka na 20 moto) wiedzą czy rzeczywiście to się tak całkiem samo organizuje , zapewniam że nie samo i wymaga dość sporego angażowania ludzi i czasu, o ile to ma dobrze wypaść.
Samoczynna organizacja daje efekt tylko jak wspomniałem w małej grupie o ile znajdą się właściwe osoby we właściwym miejscu. |
... a ja twierdze, ze mozna zorganizowac cos bez organizacji...
Swego czasu, w tamtym roku forum: http://www.advrider.pl/index.php zorganizowalo swoj pierwszy zlot. Jeden gosc zainicjowal sprawe, zalatwil miejsce, i oglosil na forum. Zapisalo sie w ch... ludzi i niewiele mniej przyjechalo. Zero organizacji, zero wplat, itd... bylem pewien, ze bedzie to totalna porazka... niemniej bylo paru ludzi, ktorych chcialem poznac i pojechalim... Byla tez tam nasza Baba - to niech Wam powie... (tylko, ze cos ostatnio Nasza Baba Kochana zamilkla... pewnie autostrady zawziecie buduje...). Bylismy tam co prawda tylko jeden dzien, bo Baba namowila mnie na Pyre (i dobrze, bo okazala sie ostatnia i Czarnuchow mnogo bylo :) ). Ale zlot, z tego co widzialem i slyszalem bardzo udany i robia wlasnie drugi: sami poczytajcie: http://www.advrider.pl/viewforum.php?f=40 Teraz to sie nazywa zlot Pictuski - bo byla taka, ktora niestety nie dojechala na pierwszy zlot i zginela...:( Polegalo to na tym, ze znalezli miejsce i zarezerwowali: wlasciciele i pracownicy dbali o obsluge i pobierali oplaty za noclegi. I bylo git. Wczoraj bylem nad Jez. Bialym w Okunince 7 km. od Wlodawy w Lubelskim i jest tam duzo takich miejsc do wynajecia. Gadalem wstepnie z wlascicielami jednego pola namiotowego - gdzie juz takie cos organizowali i sie nie boja... Jest to typowe pole, pare lawek pod daszkami, lazienki, kible, prysznice i maja kilka segmentow z pokojami dla zmarzluchow. Jest to tanie jak barszcz. Sklepy w poblizu (pareset metrow), wieksze markiety we Wlodawie (7 km.). i co jeszcze trzeba..? Jak chcecie osrodek z wieksza sala, to tez sa i mozna pogadac - ale z tego co wiem, to nie byloby tam zadnego rycia gleby oponami i takich rzeczy - bo osrodki ladne i zadbane. Jakby byl jakikolwiek odzew, to moge sie tym zajac i przedstawic konkretne propozycje. Pojezdzic tez jest tam gdzie (odsylam do lektury: Polesia czar... czy odwrotnie). No i wogole: piknie tam jest...czysta woda, swieze powietrze i te rzeczy. ... no! Pisac Pany i Panie ... poprosze. :) Na gazie! |
mnie zastanawia po co to pierniczenie ile trzeba się narobić i zaplanować, żeby zorganizować duży zlot. Chyba Panowie planujecie kogoś przestraszyć ;)
Oczywiście fajnie jest jak po za załatwieniem ośrodka, żarciem i miejsca na ognisko można jeszcze pojechaś sprawdzoną i opracowaną trasą on i off, ale bywałem na zlotach gdzie organizator tylko zrobił listę osób i zarezerwował ośrodek, bez żarcia. Nie było zaplanowanej trasy, osób przyjechało 200 i też było fajnie. Ci co chcieli zwiedzić okolice podzielili się na podgrupy i eksplorowali okolice. Część co znała okolice robiła za przewodników, a ci którym się chciało pić - pili. Zaczyna mnie zastanawiać, czy na prawdę musicie mieć wszystko tip top zorganizowane i podane na tacy żeby się dobrze bawić ? Czy to jest forum Africa Twin, czy niemieckich turystów? |
w takim razie proponuję aby koledzy co widzą zrobienie zlotu na 200 osób takie bezproblemowe aby się wykazali..... no proszę zróbcie to tak aby każdy ( a przynajmniej 80%) była zadowolona....
z niecierpliwością czekamy na ten zlot , wykażcie sie zamiast opowiadać jakie to proste łatwe i zupełnie samo się dzieje, bez niczyjej pomocy. Wystarczy podać miejsce i datę, zadnego innego zaplecza. No koledzy to jaka data i miejsce? No i mam nadzieję,że jak to taka łatwizna, to dacie radę max do końca miesiąca. Powodzonka |
Oj źle się dzieje w świecie afrykańskim, oj źle...
gdzie te czasy, że padło hasło zakończenie lub rozpoczęcie sezonu i w mig znalazł się organizator, gdzie ta Biała, gdzie poznaliśmy się i impreza była zajebista. Możemy sobie teraz powspominać Panowie. |
Nooo a na Transalpie mają zakończenie.......
|
Cytat:
|
Bardzo chętnie pojechałbym jeszcze raz do Białej. Ropuch i Mirek wystąp :)
|
A gdzie w Bialej to bylo? To zajrze tam.
Bo ja mowilem o Jez. Bialym, ktore lezy z 80 km. od Bialej Podl. na Pd. troche... |
Hmm aż dziwne że po numerze, który odwalił Kloszard właściciel ośrodka chce nas przyjąć ;)
Giziu wtedy spotkania ogólnopolskie były tak liczne jak teraz spotkania regionalne... Zorganizowanie spotkania dla 40 osób, które doskonale się znają jest dużo łatwiejsze niż na 120 :) |
Cytat:
kliken-machen-mapen Cytat:
|
No nie wiem czy gospodarz ośrodka chętnie by na przyjął po tym jak koledzy pewnemu gospodarzowi zaorali kawałek pola uprawnego :) Tego to nie zapomnę.
Hubercie masz absolutną rację, towarzystwo się powiększa to i pojawiają się kłopoty organizacyjne na taką ilość ludków. Jednak wydaje mi się, że jedno-dwa spotkania ogólne powinny być. |
Cytat:
Hubi, mylisz imprezy...:) - Kloszard spalił gumę nie w Białej k/Sulejowa, ani nad jez. Białym k/Włodawy, tylko w Firleju (kwiecień 2005)... PS:a tak nawiasem mówiąc, to ...Giziu...znam co najmniej kilkunastu , którzy z chętnością kopneli by się do Świnkowa na ...zakończenie sezonu :):):):haha2::D |
Cytat:
Cytat:
|
Zakończenie w Świnkowie?? Hm... dlaczego nie ale jeszcze nie teraz
|
Jarku dobrze kombinujesz :) , wreszcie Giziu mial by blisko a nie po 1300km w obie.
Giziu, Giziu ! rzucaj hasło i lecimy przynajmniej nie tylko ty bedziesz miał przyjemność lecieć na koniec Polski :Thumbs_Up: |
Na razie nic nie obiecuje ale mogę powiedzieć, że w głowie coś szumi. To tyle w tym temacie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |