Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Honda - inna niż AT & NAT (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=185)
-   -   Varadero 1000 informacje o tłumikach wydechu (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=41896)

Śwagier 02.02.2022 18:41

W Varadero jest specyficzny jazgot pracy silnika . Bo na przykład Trampek na jednym wydechu 50 cm Huzara pracował bardzo sympatycznie .
Ja polecam . Niska cena . Bardzo solidny wyrób . Ale co kto lubi i na co go stać 🤷‍♂️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

at.pawel 03.02.2022 14:30

Mi poza cena i dźwiękiem zależało też na gabarytach i dlatego założyłem mniejsze, choć Huzar proponował większe puszki. Dodatkowo, jak pisaliście wcześniej - zważyłem wszystko z rurami i teraz wiadro waży mniej o prawie 8 kilogramów.

Śwagier 03.02.2022 16:47

Cytat:

Napisał at.pawel (Post 767903)
Mi poza cena i dźwiękiem zależało też na gabarytach i dlatego założyłem mniejsze, choć Huzar proponował większe puszki. Dodatkowo, jak pisaliście wcześniej - zważyłem wszystko z rurami i teraz wiadro waży mniej o prawie 8 kilogramów.

Poka foty

Jaro-Ino 03.02.2022 23:02

Zależy mi na basie, dbkillerach i homologacji.
Pytanie:
Akrap czy Remus?
Pt nr 2:
Gdzie najlepiej znaleźć powyższe w dzisiejszych czasach, żeby było dedykowane, a nie uniwersalne puszki?
Poszperałem trochę w googlu i niewiele mi z tego wyszło, a Remusa nawet na oczy nie widziałem.

Co do opon to padają widzę 3 typy:
Pirelli Scorpion (ale który?)
Michelin PilotRoad2
Contitrail Attack - te miałem chwile na XTZ750. Niestety nie mam porównania do powyższych. Raczej kleiły, ale były to używki, a teraz veluje w nowe.

Melon 03.02.2022 23:10

Cytat:

Napisał Jaro-Ino (Post 767968)
Pytanie:
Akrap czy Remus?
Pt nr 2:
Gdzie najlepiej znaleźć powyższe w dzisiejszych czasach, żeby było dedykowane, a nie uniwersalne puszki?
Poszperałem trochę w googlu i niewiele mi z tego wyszło, a Remusa nawet na oczy nie widziałem.

Michelin PilotRoad2
Contitrail Attack - te miałem chwile na XTZ750. Niestety nie mam porównania do powyższych. Raczej kleiły, ale były to używki, a teraz veluje w nowe.

Akrap tytanowy więc lekki, na tych jeździłem, Remusa miałem w łapach ciężki stalowy.LeoVince dla mnie lepszy.
Piralli scorpion 2, polecam też metzelera nexta, na obu jeździłem i dla mnie porównywalne.Conti też porównywalne z wcześniej wymienionymi.

Dubel 03.02.2022 23:11

Cytat:

Napisał Jaro-Ino (Post 767968)
Pytanie:
Akrap czy Remus?
Pt nr 2:

Michelin PilotRoad2

Ad.1 jako fan akrapa powiem ci że Remus zdecydowanie ;)
Ad.2 nie wiem
Ad.3 myślę że wszystkie są świetne , Continental fabryczne miałem na 1190 i kleiły jak szalone

Jaro-Ino 03.02.2022 23:19

CHodzi dokładnie o Remus Revolution? Na jakiej podstawie sprawdzić homoloacje? Wybite na puszkach numerki?

Melon 03.02.2022 23:22

Cytat:

Napisał Jaro-Ino (Post 767974)
CHodzi dokładnie o Remus Revolution? Na jakiej podstawie sprawdzić homoloacje? Wybite na puszkach numerki?

E w kółku i coś tam. Przy nowych masz kwit na to.

Dubel 03.02.2022 23:37

Cytat:

Napisał Jaro-Ino (Post 767974)

Tak revolution , homologacja jest nabita , nadrukowana na tłumiku w kółku e coś tam .

ŁukaszBIA 07.02.2022 18:43

2 Załącznik(ów)
Doszedł G.P.R i wygląda bardzo solidnie i estetycznie. Homologacja wydrukowana. Testy za miesiąc.

Śwagier 07.02.2022 20:06

Cytat:

Napisał ŁukaszBIA (Post 768436)
Doszedł G.P.R i wygląda bardzo solidnie i estetycznie. Homologacja wydrukowana. Testy za miesiąc.

Same końcówki ? Czy z dolotami?
Czy kompletny układ wydechowy ?

ŁukaszBIA 07.02.2022 21:41

Cytat:

Napisał Śwagier (Post 768442)
Same końcówki ? Czy z dolotami?
Czy kompletny układ wydechowy ?

Tłumik z dolotem.

zimny 07.02.2022 22:08

Cytat:

Napisał ŁukaszBIA (Post 768451)
Tłumik z dolotem.

Heheheh, biżuteria wlatuje widzę :D

Fajny komin!

at.pawel 08.02.2022 08:27

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Śwagier (Post 767912)
Poka foty

bardzo proszę

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28.