Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Honda - inna niż AT & NAT (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=185)
-   -   Zmot na bazie Trampka Stajni Motocyklowej (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=41988)

matjas 20.09.2021 14:08

hehehehe. tylko delikatnie.
Siwy to na pewno tombak :D

Lucky Luke 20.09.2021 16:33

A może to wersja papieska ? ;)

Tezla 20.09.2021 17:05

Z innej strony patrząc to z tej klasy powinny wylecieć te wszystkie single z bakami poniżej 20l :)

Podobne klasy powstają po to żeby móc sobie wystartować na leciwych sprzętach i nie zająć ostatniego miejsca tak więc granice ingerencji w motocykl powinny jakieś być i jak ktoś zakłada nazbyt współczesne zawieszenie to nie dlatego że oryginalne uniemożliwia jazdę w terenie (na co przykładów jest mnóstwo) tylko po to żeby rywalizować z współczesnymi konstrukcjami i takiej jest miejsce tych zmot.

(Na zdjęciach jest SHOWA oryginalny dostawca zawieszeń dla Hondy, WP zaś w Afryce nie było.)

Gajron 20.09.2021 17:19

Cytat:

Napisał Tezla (Post 749095)
Z innej strony patrząc to z tej klasy powinny wylecieć te wszystkie single z bakami poniżej 20l :)

Podobne klasy powstają po to żeby móc sobie wystartować na leciwych sprzętach i nie zająć ostatniego miejsca tak więc granice ingerencji w motocykl powinny jakieś być i jak ktoś zakłada nazbyt współczesne zawieszenie to nie dlatego że oryginalne uniemożliwia jazdę w terenie (na co przykładów jest mnóstwo) tylko po to żeby rywalizować z współczesnymi konstrukcjami i takiej jest miejsce tych zmot.

(Na zdjęciach jest SHOWA oryginalny dostawca zawieszeń dla Hondy, WP zaś w Afryce nie było.)

Jeśli o mnie chodzi to nie zakładałem tego zawieszenia, żeby z kimkolwiek rywalizować tylko kupiłem taki motocykl od Mady kilka lat temu. W ER24 tez nie startowalem po to, żeby z kimkolwiek ścigać się o "złote gacie" tylko po to, żeby się dobrze bawić.(Podobnie zresztą jak Ty, bo gdybyś chciał się ścigać to też wybrał byś inny motocykl i inne opony) Ogólnie to w d... mam w jakiej klasie bym pojechał. Jak bym wiedział, że zawieszenie w mojej afrze może być taka solą w oku dla niektórych to bym pewnie sobie darował Dakar Legends. Ale Z drugiej strony regulamin jest jaki jest i nie został złamany. Poza tym regulamin zawodów "o marchewke"(Z całym szacunkiem dla uczestników i organizatorów ER24, ale taka jest prawda) nie może być bardziej restrykcyjny niż regulamin samego Dakaru, bo chyba nie o to chodzi. Jak by ktoś chciał jechać po zwycięstwo to powinien wybrać lc4 albo innego mocnego singla.

Tezla 20.09.2021 17:40

3:13 Szparag mówi o zarysie klasy, tak więc z szacunku dla twórcy pomysłu można mu pozostawić ocenianie kontrowersyjnych przeróbek ;)

Gajron 20.09.2021 17:42

W klasie mogły startować motocykle do roku 2000 wiec klasa jest baaardzo obszerna to jest ponad 20 lat rozwoju motoryzacji. Mysle, ze z szacunku dla organizatorow imprezy mozemy zakonczyc tę dyskusję.

Tezla 20.09.2021 18:19

Czyli w regulaminie powinno być sprecyzowane że zawieszenie wyprodukowane też do 2000 roku. A tymczasem Szparag wstawił do tyłu nowego YSSa

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:46.