![]() |
Cytat:
Dopuki będziemy mieli chore podejście w stylu "Ja zapłaciłem X a on mniej i ma to samo !!!" albo "Dlaczego ja płacę tyle samo co on, przecież nie sprzedaję tak dużo" to nigdy nie dojdziemy do rozwiązania, które zadowoli wszystkich.... Dlatego wciąż proponuję składki co łaska i przede wszystkim UTAJNIENIE kwoty poszczególnych składek a ujawnianie tylko sumarycznej kwoty z działu. Prostszego rozwiązania nie znajdziemy ... Po co mnożyć jakieś podziały i tego wrzucać do kategori PiD, tamtego do SiK, kolejnego do kategorii obcy ?? Aha jeszcze jedno. Proponujesz wrzucenie "drobnych" sprzedawców do działu Sprzedam i Kupię ... Jakoś bym nie chciał żeby np ogłoszenie np Wasila zginęło w otchłani tamtego działu. |
Hubert, tak sobie dumam, że trzeba ustalić tylko "ligę" handlarzy.
Kwoty są myślę, do wypracowania i zgadzam się, żę powinny być UTAJNIONE - "przebieg i cena do ustalenia :D" Wiesz, pomysły aby tworzyć osobne działy ... to luźne pomysły jakie tak naprawdę nigdy nie przyszły by mi do głowy na poważnie ;) Dlatego dodałem uśmieszki do tych wypowiedzi. Franz - ja też myślę, że banner to żart - forum ma być koszerne - żadnych reklam. Co nam pozostało do określenia jeszcze aby głosowanie rozpocząć? |
czemu skoro płaci to mu się należy :)
|
Pałeł, o czym piszesz?
O reklamie? |
Cytat:
Pałeł dajesz jakieś pieniądze na akcje charytatywne ? Wielka Orkiestra ? 1 % ? Jakieś fundacje ?? Jeśli tak to czy płacąc coś wymagasz od nich w zamian ? Poza tym gdyby nagle wszyscy zachcieli mieć bannery to co to by było ?? Ja zapłaciłem 200 PLN za pół roku i nawet nie chcę mieć przyklejonego wątku bo uważam że płacę te pieniądze na forum a nie po to żeby coś z tego mieć ... |
Dlaczego zaraz żart?
Te bannery mogą być od spodu ( z góry czy z boku ) i nie mają niczego zasłaniać. Pod bannerami dopisek. "Forumowiczu ! Kupując u naszych dostawców , wiedz że część Twojej kwoty idzie na utrzymanie naszego Forum" :D :haha2: |
Cytat:
|
E tam podziały.
Wiesz, nie to, że ktoś chce być pazerny, ale mimo wszystko gdzieś jakiś podział w sensie obrotu mógłby być ... tak tylko mi się wydaje ... zresztą, cofam to zdanie o jakie się dopytujesz. Zacznijmy głosowanie albo męczmy nieskończone tematy. Szkoda czasu. |
Cytat:
Poczekajmy z głosowaniem do poniedziałku. W weekend życie na forum trochę zamiera. |
Cytat:
|
Nie mniej nie zmieniam zdania co do bannerków.
BRAK, TOTALNY BRAK JAKIEJ KOLWIEK REKLAMY |
Cytat:
|
macie racje miałem się ugryźć w język, przepraszam
|
Franz, po prostu to się niegodzi z założeniem forum.
banner i inne wynalazki na forum nie były i nie będą. Nie jest to akurat tylko Twój przypadek, ja też nigdy nie optowałem za tym, aby np. moja reklama była. |
Cytat:
Forum nie jest firmą, która ma z założenia przynosić zyski. To nie jest Nasza Klasa ... |
Moje 3 grosze:
Reklamom stanowczo nie. Utajnić dla forum co kto ile wpłacił, czyli jak pisze Hubi. Info tylko dla Dipków ;) Do dyskusji chciałbym poddać też te cholerne gwiazdki. Uważam że nie są potrzebne, choć na tą chwilę mogą być pewną siłą mobilizacyjną dla ludzi do wpłat datków na forum. |
Cytat:
|
hmm, Mateo musiałby podawać łączną kwotę od DiP w sprawozdaniu a nie pojedyncze wpłaty od DiP
|
Cytat:
My się już mamy dogadać co kto ile, a na forum już tylko suma sumarum. |
Cytat:
|
No ok, pojawia się jeszcze jedna sprawa do omówienia
Czekamy każdorazowo, aż Mateo dopisze do listy takiego usera czy wprowadzamy automat Paypal? |
Myślę że kwotę składki powinny znać tylko 3 osoby: wpłacający, Wieczny jako Mod działu oraz Mateo. Ktoś wpłaca kaskę niezależnie czy przelewem czy PayPalem, informuje o tym Wiecznego. Wieczny informuje Mateo że kwotę xxx od tego gościa należy wrzucić do wspólnego wora PiD. Taka jest moja wizja ....
Aha jeszcze dodatkową rolą Wiecznego byłyby delikatne negocjacje ... Czyli np pojawia się nowy sprzedawca, Wieczny go dorywa i informuje że w dobrym tonie jest wspomóc forum. Wieczny co o tym myślisz ? A tak w ogóle wiedzmy że jakąkolwiek koncepcję wybierzemy i ona się nie sprawdzi to możemy w przyszłości wrócić do dyskusji ... Dobr spadam na targi. Będę wieczorem. |
Mam pytanie?
A co z userami którzy wiemy ,że handlują a ich tu nie ma? Tomek z Okuniewa, Łosiu który np ma parę Ktm" mów do opchnięcia. czy inny ktoś, co ma coś :) a nie chce nawet składki zapłacić?! Dla mnie to ktoś ,nie powinien płacić nic , jak sprzedaje używkę swoją np. motocykl czy samochód zarejestrowany ,ale na siebie . |
Cytat:
Pytanie też jak potraktować kogoś kto okazjonalnie wrzuca jakieś info na forum typu np Kurs Ratownictwa Tomka Kulika czy Kurs Fotografii Motovoyagera ?? Niby coś sprzedają ale to jednak inna bajka ... Co proponujesz Franz ? |
A co stoi na przeszkodzie aby członkowie PiD mogli nimi być pod warunkiem opłaconej składki i wykupionego abonamentu w wysokości 50 zł na rok?? Jasno, czytelnie i tanio. Dodatkowo z każdym z osobna prowadzone byłyby indywidualne negocjacje na temat dobrowolnych, dodatkowych datków. Wiadomo, że "garażowcy" nie dadzą albo dadzą niewiele i nikt pretensji do nich mieć nie będzie. Daje nam to bardzo klarowną sytuację i nieco hermetyzuje ten dział. Jednak nie na tyle żeby ktoś "z zewnątrz" nie mógł do niego trafić.
Również jestem za podaniem zsumowanej kwoty PiD a informację kto i ile powinien mieć tylko Mateo. Ramires co tak ciśniesz z tym PayPalem? Nie uszczęśliwiaj ludzi czymś na co nie mają ochoty! |
Cytat:
Nie może być tak byle jak ,że ja chcę i mogę , a ktoś nie chce i nie musi. Powinno być: -dział ogólny - kupię i sprzedam SWOJE graty, motocykle czy żonę - minimum 30zł obowiązkowej składki Dział dostawców płatny . Składka minimum 50zł ( lub 100zł) + ??? i powinno być jednakowe mniej więcej dla wszystkich. Składki większe dla mnie a mniej dla innych -faworyzują mniej operatywnych. Nikt nikomu nie zabrania wziąć kredyt i podjąć większe ryzyko zrobić coś co miał wcześniej Ramirez ( który dał dupy :mur:) |
Nie chodzi o uszczęśliwianie na siłę, chodzi o automatyzację.
Niech się stanie tak, że Mateo będzie offline dłuższy czas ... i co wtedy? Ktoś może być niecierpliwy ... |
Cytat:
|
Cytat:
Robimy jutro głosowanie ? Czy uważacie że kogoś z PiD nam brakuje w tej dyskusji ?? Nie wiem czy kogoś nie pominęliśmy ... |
Tomka nie ma, a też jego to dotyczy
Dandiego i jeszcze paru |
Do Tomka i Dandiego poszła wiadomość o tej grupie. Dandy się zapisał, Tomek nie. Pewnie gdzieś w trasie jest.
Kogo jeszcze pominęliśmy ... Byłoby niefajnie gdyby ktoś zarzucił nam że coś za plecami ustaliliśmy... |
Cytat:
Puntek czy Wasilczuk chcą małymi kroczkami ,ale i ryzyko mniejsze. Żeby mieć kilka Afryk na stanie sprzedałem swoją Afrę HRC , TTkę , DRZtę , a i BMW 80G/S wystawiona na allegro. Większe są kroczki, większa kasa i ryzyko większe. Oczywiście nie sugeruję że wasilczuk czy Puntek ma płacić tyle co ja.. np. usługi: dandy - 100zł Rambo - również 100zł usługi inny -100zł Produkcja ; gmole, kufry czy inne 100 lub 150 - wszystkim jednakowo Handel drobny: puntek , puszek zaczyna - zwolniony przez pół roku Po pół roku koniec wakacji 100zł Motocykle Franz 400zł to i tomek 400zł i Łosiu i sprzedający inni moto również. Oczywiście wszystko z regulaminem który jest na początku sprzedam - dział dostawców |
Przyznam szczerze, że to co Franz napisał jest sensowne :)
|
dandy się na forum w dziale pid nie reklamował tak samo izi
|
Cytat:
Na nowych warunkach jak nie opłacą,nikt się nie będzie mógł ogłaszać ani dandy ani izi Jeśli się nie chcą to nie muszą ,bo widocznie nie potrzebują. Wystarczy im poczta pantoflowa |
Franz w ten sposób wracamy do punktu wyjścia. Ja jestem przeciw odgórnemu narzucaniu składek, szczególnie że my jako PiD nie możemy decydować że pan x płaci tyle a pan y płaci tyle. W takim wypadku musiałby decydować ktoś kompletnie niezwiązany z PiD a kto się tym zajmie ?
|
Cytat:
Skoro ja mam płacić , niech płacą wszyscy co się reklamują Jeżeli ktoś ma być zwolniony np .Tomekv4 to o co kaman? Bo nie chce? Ja jestem za i niech w głosowaniu to bedzie Przecież zebraliśmy się po to by to ustalić. Jeśli ktoś wprowadzi bogatą ofertę opon to co? ile ma rzucić . Wg własnego widzimisię 50zł ? Moim zdaniem zrzuta niech bedzie jak wykupienie koncescji :D Jeśli ma być " ile mi się będzie chciało" to zawsze bedzie jak najmniej bo dlaczego mam dać więcej . Składki odgórnie? przecież wysokość właśnie ustalamy . " że pan x płaci tyle a pan y płaci tyle." Ustala to regulamin. Handel oponami tyle a tyle ( czyli handel), a nie Hubert tyle a zenek który też wprowadził gumy tyle. Zenek ma się sprężać by dorównać ofertą Hubertowi i ma mieć takie same warunki |
darmowy pid :) kasa na forum już przecież jest a nawet dziękuje nie padło za zrobienie mobilizacji i poinformowanie ludzi
traktujcie nas jak kolegów a nie frajerów do oskubania |
Cytat:
Pawle ? Ty wiesz w jakim jesteś dziale? Przecież ustalamy chyba warunki jakie mamy przedstawić "górze " |
Góra tutaj też jest :D
|
Rami ? komu trza wpierdol spuścić? Kto tu jest z "góry?"
|
:D :D
Mnie już dzisiaj nie słuchajcie ... jak nigdy tak dzisiaj mam za dużo %%% we krwi .. :haha2: :D |
franz jestem zatym abys nie płacił nic bo o te 100zł motocykl będzie tańszy
ja i tak ciE zawsze polecę bo motocykle zawsze od ciebie wypicowane i w stanie technicznym adekwatnym do ceny mnie niby jak piór nie mam :) afryki nie kupuje :) obawiam się ze przez forum tez przestane bo ceny będą wyższe to pewnie znajde sobie innego dostawce który zaoferuje mi lepsze warunki przez forum jakis kokosów nie ma nawet jak nie będziesz miał Franz reklamy i przyklejonego tematu to i tak będą cie ludzie sami reklamować sam wiesz ze sam CIE NA TA polecałem |
to też spać idę
W tym tempie to ....:Thumbs_Down::vis::mur: |
Cytat:
Cytat:
|
Chyba za bardzo się udzielam w tym temacie ...
|
wiem o co chodzi Franzowi. wypracować jakąś zasadę.
ja proponuje tak: 1 aby zamieścić ogłoszenie w dziale kupię sprzedam trzeba mieć opłaconą podstawową składkę 30zł. jak nie ma to ogłoszenie w pizdu. 2 aby zamieścić ogłoszenie/ofertę w dziale PID trzeba opłacić składkę podstawową 30zł i wpisowe do grupy PID 50zł na rok. od razu trzeba wyjaśnić ze jak ktoś tyle nie jest pewny, że zarobi to niech zostanie na jakiś czas w dziale kupię sprzedam aż się biznes wyklaruje. 3. podklejenie tematu kosztuje tyle i tyle. o kolejności podklejenia decyduje kto pierwszy ten lepszy lub kto więcej dał dodatkowo dobrowolnie. 4....? |
Cytat:
W KWESTII SKŁADEK JESTEM ZA OGRANICZENIEM DOSTĘPU DO NIEKTÓRYCH WĄTKÓW (DZIAŁÓW ) DLA UŻYTKOWNIKÓW NIE PŁACĄCYCH SKŁADEK ps JEŻELI MYŚLICIE , ŻE KILKU DOSTAWCÓW UTRZYMA FORUM TO GRUBO SIĘ MYLICIE ILE KUPILIŚCIE CZĘŚCI U MNIE ? ILE MOTOCYKLI OD WAS JEST U MNIE NA PRZEGLĄDZIE LUB NAPRAWIE ? ODPOWIEDZCIE SOBIE NA TO PYTANIE A POTEM PYTAJCIE O KASĘ . NA BRAK ROBOTY NIE NARZEKAM ALE TO KLIENCI NIE Z FORUM ........... JAK BĘDZIECIE ZA CHCIWI TO NIE ZAPŁACĘ NIC BO NA RAZIE KLIENTÓW Z FORUM JAK NA LEKARSTWO A ZA CO MAM PŁACIĆ WIĘCEJ ZA TO ŻE POTENCJALNI KLIENCI FORUM ZASYPUJĄ MNIE TELEFONAMI I MAILAMI : "JAK TO PRZEROBIŁEŚ JAKI OLEJ DO LAG JAK TO ZŁOŻYĆ ITP.ITD..... TO WY POWINNIŚCIE MI ZAPŁACIĆ ZA PORADY ............... I TYLE MAM ZYSKU Z FORUM :p JEDEN TO BYŁ NAWET TAKI ŻE CHCIAŁ ŻEBYM MU ZA DARMO PRZEGLĄD ZROBIŁ BO JESTEM KOLEGĄ Z FORUM :haha2::vis: |
Cytat:
Gdyby była inna ,nie byłoby mowy o kasie. Gdyby było inaczej każdy by wpłacał 30zł *1000 userow = 30 tys. Byłoby na serwery , wodotryski i kilka darmowych beczek piwa na zlocie Przy założeniu - co łaska która obowiązuje dziś - chuj wielki jest :Thumbs_Down: |
Cytat:
Mają być jasne zasady ktore zdawało mi się ze dopracujemy |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:03. |