Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Bunkry MRU (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5885)

diverek 18.03.2010 00:50

Cytat:

Napisał RaY (Post 107568)
ps. podane daty sugerują, że chcecie startować we czwartek, chyba że mam zepsuty kalendarz... ;)

Dobrze że zwróciłeś uwagę. Myślałem o maju a weekendy wziąłem z marcowej strony kalendarium. Oczywiście chodziło mi o weekendy 8-9, 15-16, 22-23, a nawet 29-30 maja.

RAFWRO 18.03.2010 13:21

Maj- świetna sprawa, nie chcę wychodzić przed szanownych orgaznizatorów ale może strzelmy w środek -
15-16 maja.
Komu pasuje?

RaY 18.03.2010 13:33

Cytat:

Napisał RAFWRO (Post 107835)
15-16 maja.
Komu pasuje?

Mi pasuje :Thumbs_Up:

yonec 18.03.2010 14:56

Jak dla mnie to ten 15-16 to idealnie jak narazie :)

puntek 18.03.2010 14:59

ja nie wiem może tez :)
negocjacje muszę zacząć i pańszczyznę w domu odrabiać :haha2:może się uda :haha2:

RAFWRO 18.03.2010 15:55

Dobry Chłop z Ciebie, nie to co ja...
- z odpowiednim wyprzedzeniem maluję na czerwono kółka w ściennym kalendarzu i rura.
- lepiej zaczynaj odrabiać.

Cytat:

Napisał puntek (Post 107868)
ja nie wiem może tez :)
negocjacje muszę zacząć i pańszczyznę w domu odrabiać :haha2:może się uda :haha2:

diverek 18.03.2010 16:00

Mam jeszcze jednego pomysła. Można to spotkanie jeszcze urozmaicić. Oczywiście pod warunkiem że będzie zapotrzebowanie. Otóż w okolicach MRU a konkretnie koło Międzyrzecza jest całkiem fajne jeziorko. Tak się złożyło że jestem instruktorem nurkowania (dawno nie szkoliłem ale certyfikat jest i owszem) a mój uczeń, obecnie także instruktor, ma szkołę nurkową i sporo sprzętu. Jeśli przesunąć by to wszystko na czerwiec, to oprócz zwiedzania MRU, ewentualnej strzelczanki paintbalowej, można by trochę chętnych zabrać na spacerek pod wodę. Nie mówię tu o głębokim nurkowaniu. Ale delikatny "truchcik" na kilku metrach, pooglądanie roślinności podwodnej, posmyranie rybki pod ogonem itd. Tak sobie myślę 10 - 15 minut dla nienurkujących byłoby w sam raz. Oczywiscie przed zejsciem pod wodę, zrobilibyśmy expresowe przeszkolenie, aby nie zrobic sobie kuku. Ja wziałbym kogokolwiek za poklepanie po ramieniu. Kolesiowi trzeba by zapewne zapłacić. Ile? Sądze że będzie to symboliczna suma (zużyte powietrze, dojazd, wypozyczenie sprzętu itd). Jak bedzie zapotrzebowanie to się go spytam i powiem ile konkretnie na osobę to wyniesie. Tak więc jeśli znajdą się chętni na nurkowanie i spotkanie przesunęlibyśmy z maja na czerwiec (chodzi o temperaturę wody) to piszcie.

RAFWRO 18.03.2010 16:10

Ja się uczepiłem tego maja...szkoda przekładać na czerwiec. Może to też to, że już nie mogę się doczekać wyjazdu.
Poza tym nurkowanie w piankach (jak sądzę) więc 10-15 minut w maju, też nie pogoni jaj zbyt głęboko w jamę brzuszną...ale to Ty jesteś specjalistą.
Raf

Cytat:

Napisał diverek (Post 107883)
Mam jeszcze jednego pomysła. Można to spotkanie jeszcze urozmaicić. Oczywiście pod warunkiem że będzie zapotrzebowanie. Otóż w okolicach MRU a konkretnie koło Międzyrzecza jest całkiem fajne jeziorko. Tak się złożyło że jestem instruktorem nurkowania (dawno nie szkoliłem ale certyfikat jest i owszem) a mój uczeń, obecnie także instruktor, ma szkołę nurkową i sporo sprzętu. Jeśli przesunąć by to wszystko na czerwiec, to oprócz zwiedzania MRU, ewentualnej strzelczanki paintbalowej, można by trochę chętnych zabrać na spacerek pod wodę. Nie mówię tu o głębokim nurkowaniu. Ale delikatny "truchcik" na kilku metrach, pooglądanie roślinności podwodnej, posmyranie rybki pod ogonem itd. Tak sobie myślę 10 - 15 minut dla nienurkujących byłoby w sam raz. Oczywiscie przed zejsciem pod wodę, zrobilibyśmy expresowe przeszkolenie, aby nie zrobic sobie kuku. Ja wziałbym kogokolwiek za poklepanie po ramieniu. Kolesiowi trzeba by zapewne zapłacić. Ile? Sądze że będzie to symboliczna suma (zużyte powietrze, dojazd, wypozyczenie sprzętu itd). Jak bedzie zapotrzebowanie to się go spytam i powiem ile konkretnie na osobę to wyniesie. Tak więc jeśli znajdą się chętni na nurkowanie i spotkanie przesunęlibyśmy z maja na czerwiec (chodzi o temperaturę wody) to piszcie.

diverek 18.03.2010 16:40

Cytat:

Napisał RAFWRO (Post 107886)
Ja się uczepiłem tego maja...szkoda przekładać na czerwiec. Może to też to, że już nie mogę się doczekać wyjazdu.
Poza tym nurkowanie w piankach (jak sądzę) więc 10-15 minut w maju, też nie pogoni jaj zbyt głęboko w jamę brzuszną...ale to Ty jesteś specjalistą.
Raf

Ten koleś z nr 503 już mnie wnerwia. Właśnie mi wcięło sporo napisanego tekstu i muszę pisać od nowa.

W kombinezonie piankowym można nurkować w maju, czerwcu czy nawet styczniu. Osobiście nurkowałem pod lodem w piance i dało się tam około 30 minut wytrzymać. Ale po tym nurkowaniu nawet naga miss świata musiałaby się sporo napracować aby doprowadzić sprzęt do stanu używalności. :haha2:Ale zakładając że jednak zapotrzebowanie na danie nura się pojawi, sugeruje czerwiec nie dla jakiegos swojego widzimisię. Robię to dlatego że wówczas jest dużo większe prawdopodobieństwo że Ci, którzy będą oczekiwać na swoja kolejkę, a i Ci, którzy tylko dopingują, będą mogli się na plaży poopalać i popluskać na powierzchni. Oczywiście to tylko propozycja i do zrealizowania jeśli pojawią się chętni. Jeśli zapotrzebowania nie będzie zjeżdżamy się w maju i tyle.

torak 18.03.2010 18:17

Ojjj, ja bym b. chętnie popodglądał roślinki choć nigdy tego nie robiłem.

matjas 18.03.2010 21:12

Cytat:

Napisał diverek (Post 107883)
Otóż w okolicach MRU a konkretnie koło Międzyrzecza jest całkiem fajne jeziorko.

jeśli piszesz o Głębokim to jest to moje ulubione jezioro - potwierdzam, że woda czysta jak łza i pole do zabaw nawet z fajką i maską jest zajebiaste.
mogę polecić z czystym sumieniem ośrodek nad tym jeziorem bo mamy tam metę.
jakby tam był nocleg to pewnie nawet w maju mógłbym dołączyć ;) hehehe

majtas

Klas 18.03.2010 23:28

Cytat:

Napisał matjas (Post 107950)
jeśli piszesz o Głębokim to jest to moje ulubione jezioro - potwierdzam, że woda czysta jak łza i pole do zabaw nawet z fajką i maską jest zajebiaste.
mogę polecić z czystym sumieniem ośrodek nad tym jeziorem bo mamy tam metę.
jakby tam był nocleg to pewnie nawet w maju mógłbym dołączyć ;) hehehe

majtas

Ja również lubię odwiedzić Głębokie gdy tylko mam okazję.Jestem więc jak najbardziej za noclegiem w tym miejscu.Meta idealna a do bunkrów rzut kamieniem.

diverek 18.03.2010 23:46

Hmmm o noclegu nic nie wiem. Do tej pory myślałem że ma to polegać na spędzie z rana obskoczeniu MRU, ewentualnym zliczeniem innych atrakcji i do domu. No ale jeśli ma to być coś więcej to mogę powęszyć i coś zorganizować. Tzn jakieś spanie. Tylko kwestia co to ma być? Czy pole namiotowe czy ***** hotel. Czasu za dużo już nie ma, więc prosze o wnioski aby był jeszcze czas na ewentualne działania logistyczne.

PS. To jezioro, to oczywiście wspomniane przez Was Głębokie.

RAFWRO 19.03.2010 10:43

Jestem za polem namiotowym....A nawet duża polana z możliwością rozpalenia dużego ogniska styknie. Zostaną Ci co chcą.
Myślę, że nie ma co "przeinewstowywać".

Wojak 19.03.2010 17:31

Ja rownierz jestem za jakims polem namiotowym lub poprostu dobra
miejscowka z ognichem i klimat lepszy i taniej...
a afryczka jeszcze nie splacona :vis:

Klas 19.03.2010 20:13

Przy głównym wjeżdzie na teren ośrodka i plażę jest niczego sobie pole namiotowe , z sanitariatami , prysznicami itp.Nie wiem od kiedy (tzn. od jakiego miesiąca) jest czynnne ale wydaje mi sie że miejsce całkiem fajne.W sezonie bardzo blisko jest sklep , restauracja i punkty gastronomiczne.

torak 19.03.2010 21:44

Jakby tak ostrzec to pewnie by pootwierali. Choćby z piwem budki.

R2D2 19.03.2010 22:31

Jak będzie to czerwiec i ciepełko to ja się piszę wstępnie na co najmniej 2 dni.
Proponuję przyjazd w piątek i do niedzieli :D

tomkow 19.03.2010 23:11

Cytat:

Napisał R2D2 (Post 108180)
Jak będzie to czerwiec i ciepełko to ja się piszę wstępnie na co najmniej 2 dni.
Proponuję przyjazd w piątek i do niedzieli :D

...Tak też bym to widział - porządna weekendowa wyprawa, żeby sobie wszystko objechać/obejść na spokojnie i jeszcze 2 imprezki wieczorne zaliczyć. Jakby co - wolne mam 29-30 maja i 5-6 czerwca.

Być może uformują się 2 zespoły robocze?... :)

diverek 03.05.2010 15:14

Odświeżam temat. Mamy już maj i można dopieścić termin. Niestety, nurkowanie, o którym pisałem wcześniej, odpada. Koleś jest zaorany i wolne terminy znajdzie dopiero w okolicach ... października. Teraz pozostaje kwestia daty tego spotkania. Domyślam się że w grę wchodzi raczej weekend. Wiem już także że nie wymagany jest hotel *****. Wystarczy kawałek miejsca pod namiot. A dostęp do kibelka i bieżącej wody to coś fajnego ale nie niezbędnego. Czyli warunki ekstremalne nie są absolutnie złem. Nie wykluczone że w przyszłym tygodniu będzie spotkanie lokalne w tamtych rejonach to dokonamy rekonesansu i poszukamy potencjalnego obozowiska. Teraz proszę wszystkich chętnych o sprecyzowanie terminu. Myślę że musimy to zrobić do rozpoczęcia wakacji. Bo potem ludziska rozjadą się w dłuższe wyprawy i gorzej będzie z frekwencją. Chyba zrobię ankietę, a w jej opcjach będą wszystkie kolejne weekendy majowe i czerwcowe

Misza 03.05.2010 18:44

Idealny weekend to ten z Bożym Ciałem... chyba 3-7 czerwca, wtedy mógłbym wpaść ewentualnie ;).

diverek 03.05.2010 21:10

Założę ankietę na ten temat. Większość zdecyduje kiedy to zrobimy. Domyślam się że nie każdemu wybrany termin podpasuje. Ale cóż. Przyroda bywa okrutna.

Oto owa ANKIETA

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17.