![]() |
1.banditos3
2.Nurek kufry+stelaż 3.Wolo 4. |
A ja poproszę takie dobrze wypieczone łódko z aligatora i wszystko mi jedno:prawe czy lewe
|
Ale dżaja. Żeby nie być wytykanym palcami to wezmę jeden zestawik. Ciekawe jak to ze stelażami będzie dla tych trójek czwórek i siódemek wszelakiego rodzaju. Czekamy na cenę.
Szerokości :at: |
A da radę stelarz do Varadero też załatwić czy raczej trzeba liczyć na miejscowych cudotwórców? Jak nie da rady to spoko wezmę same kuferki jak w tej cenie. A jaki wymiar i pojemność i zapięcie wieka jakie.
|
Podobno do każdego zestawu Turfella dokłada butelkę wótki z węża;)
|
Cytat:
|
Śmierdzi mi to kupą i czuję że się nabraliśmy a tym samym nieźle ośmieszamy ale co tam, lepiej wyjść na durnia dając się wkręcić niż zmarnować okazję.
1.banditos3 2.Nurek kufry+stelaż 3.Wolo 4.Artuditu |
Jak nie będzie kuferów to samborowicz wraz 7gregowcem stawiają krzynkę wódy na ryżu czy innym wężu i organizują Galicja 2 party.
|
Z tą listą prościej będzie jak sie wpiszą Ci co nie chcą kompleciku:D.
|
Dzwonił właśnie do mnie kolega z Chin zapoznany w niemczech na truskawkach i pytał czy nie zechciałbym zrobić dla nich 3tyś sztuk stelaży do afryki bo właśnie są u nich dwaj biznesmeni z Europy i biorą konkretne zamówienie.
Niestety musiałem odmówić. |
HAHAHAHHAAH
Wasilczuk twoje poczucie humoru jet powalające na kolana. |
Wasil jesteś mistrzem ciętej riposty:Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wasil co tak opadłeś. Dobrze że nie chcesz im tego robić po złotówce za sztukę. A poza tym przecież od razu będzie widać, że nie robiły tego małe chińskie rączki...
|
Kufry dogadane, tylko teraz nie mamy jak wrócić. Lotniska pozamykane i dupa blada.
Możemy tylko latać na południe i wschód. Nie wiemy co wybrać, Japonię, Wietnam, a może Malezję. Biednemu to zawsze wiatr, albo i wulkan w oczy ;) |
jeśli wypali to i ja biorę zestawik kufry +stelaże
1.banditos3 2.Nurek kufry+stelaż 3.Wolo 4.Artuditu 5.ostach |
Cytat:
|
Cytat:
|
czekam na szczegoly ale jestem wstępnie zainteresowany
|
Testy zderzeniowe przeprowadzone przez naszego przedstawiciela wypadly niekorzystnie. 7Greg musial uzyc trybu makro zeby to sfotografowac. Ja natomiast otworzylem drugi kufer chinskim otwieraczem do konserw. To ostatecznie zdeskrydotowalo te kufry. Greg wzorem Bonjoura chcial na nie stanac, ale producent blagal zeby tego nie robic.
Po tych probach wprowadzilismy szereg zalecen konstrukcyjnych i materialowych. Prototyp Tourfella by Greg spodziewany jest pod koniec drugiego kwartalu. Byc moze wezma udzial w ekspedycji Grega do Kazimierza nad Wisla. Jesli ich wiatr nie pognie to wezmiemy probna partie. z powazaniem Biuro Badawczo Rozwojowe Tourfella Polska (podpis nieczytelny) Myslelismy nad nazwa do tego modelu, Pancernik to faktycznie przesada. Moze Niszczyciel? |
sambor jak mogłeś z gregiem zawieść tyle istnień na forum:D:haha2:
|
Może producentem tych kufrów, jest firma wytwarzająca puszki na piwo i powinno się je nazwac : wydmuszki ?
|
Wiodl slepy kulawego:haha2:
|
Może tę linię produktu nazwać po europejsku, krótko, rytmicznie, nazwą wpadającą w ucho i znaną na dwóch największych forach mototurystycznych - Tarcu Top :)?
|
A tak całkiem serio ma ktoś info o tych kufrach i co najważniejsze-zna cenę?
|
Jednak Bonjour to Bonjour :)
|
Jednak jest za wcześnie na wprowadzanie technologii umożliwiającej wykonanie kufra z grubej tektury.... może kiedyś?
|
A widzisz... Kiedyś do mojej firmy chińskie skutery przyjeżdżały zapakowane w pudła z ramą ze stalowych kształtowników. Teraz rama jest z tektury. Także nie mów "hop", przez dźwięczne samo "h".
|
Cytat:
|
Hiszpan to nie Randal? Skandal!
|
Cytat:
Nie idzcie za taniocha!Jakosc,panowie,jakosc sie liczy.Ehhh..wstyd:o |
Wy tak sami z siebie czy Was opłacają??:)
|
No ja mam nadzieje ze dostane cos za free:bow::D
A tak serio to nie ma nic wazniejszego niz jakosc.koniec piesni... |
Cytat:
|
Bez urazy.
Czy wy tak serio wszyscy? Nie stałem nawet nigdy obok pancerników. Domyślam się że są b.dobrej jakości, skoro mają taką rzeszę zwolenników. Czy jednak nie jest tak że na tym forum wszystko, czego nie robią znajomi i każdy motocykl, na którym nie jeździmy to syf najgorszy? A teraz do rzeczy. Gdyby nawet w/w cena za komplet była prawdziwą, nie wliczając oczywiście kosztów wysyłki to... 200zł=70$ Ile kosztuje wyprodukowanie takich kufrów w Chinach? Czy aluminium tam jest gorsze? Czy azjaci nie umieją spawać? Gdzie są produkowane TT? Nie zamykajmy się na świat. Zbieżność nazwisk przypadkowa.;) |
Nic nie mam do Chin,piekny kraj,chetnie bym tam pojechal i porobil fotek.nawet naklejke na kufer kupil...
|
a nie odkleiłaby się przy pierwszym deszczu? Przecież chińska jest.:)
|
Chińskie kufry będą już w komplecie z chińską naklejką.... ba.... za drobną dopłatą możne będzie wybrać tyle naklejek i takich krajów jakie sobie zażyczysz.....
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak zwykle większy ma rację:) Hubert, zgadzam się. Pisałem o cenie od producenta. Jest wielce możliwe że ta cena jest prawdziwa. Oczywiście po dodaniu transportu, cła, vatu itd robi się dużo więcej. Marżę odrzucam gdyż w żarcie onym kufry miał przytargać Sambor:)
Koniec końców zapomnijmy o tej cenie. |
To by się opłacało gdyby wziąć tego większą liczbę wtedy może i by się opłaty rozłożyły.
|
Cytat:
I też nie zauważyłem żeby powyższe kuferki były tu krytykowane :) A pancernik dobry jest i basta :) |
jeszcze nikt z forum (poza tymi dwoma Panami, którzy jedzą krokodyle- barbarzyńcy!) nie widział, ani nie dotykał tych kufrów- a już wszyscy wiedzą, że są zrobione z puszek po piwie i jak się ich nie wypełni to pęd powietrza je pozagniata... :D poczekamy, zobaczymy :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
10 Załącznik(ów)
Przyznam że sam planuje zakup od Bonjour'a jdnak ostatnio trafiłem na kuferki Tourfella zrobiłem mały research i stwierdzałem że trochę odświeżę temat. Cena na alibabie jest jednak troszkę odstraszająca $500 szt. Myślę że jest ta cena mocno zawyżona ale sie jeszcze okaże. Opis mówi że kufry mają 41 litrów pojemności. Wykonane z aluminium o dużej wytrzymałości na wyginanie. Podstawa ma 3mm grugości dla jak największej sztywności. Boki wykonane z 2mm stali nierdzewnej (tak w opisie). Calość ma ważyć 5.8 kg. Dodatkowo uszczelnienia itp. Nie brzmi to tak źle. Minimalne zamówienie 20szt. Zadałem zapytanie o koszty ciekawe co mi odpowiedzą.
Co ciekawe firma twierdzi że jest zgodna z ISO 9001:2000 (patrzcie foto poniżej:haha2:). Zdjecia dla tych co spodziewali sie mega fabryki w Puławach. W chinach podobno polowa fabryk tak wyglada... |
1 Załącznik(ów)
Jeszcze widok budynku od frontu :)
|
Ja je widziałem na żywo. Powodzenia ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59. |