![]() |
Hej, zna ktoś odpowiedź na powyższe????????????
|
Wozisz przekaźnik, ale stycznik w pompie zawsze działa, przekaźnik nie eliminuje go tylko zapobiega iskrzeniu i wypalaniu styków stycznika pompy, więc co jakiś czas trzeba i tak tam zajrzeć.
|
Cytat:
Na zdjeciu 4 przedluzalem przewody, tylko tyle. Zdjecie 5, tu widac dwie pary przewodow; jedna para to zasilanie pompy (ta para w czerwonej koszulce i tam widac czerwony przewod, wchodza przez oryginalne wejscie do dekla); druga para jest dodatkowa i steruje przez przekaznik stykami pompy. |
Cześć.
Podłączę się z krótkim pytaniem a propos. Wymieniłem właśnie styki i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że ponieważ styki nie działały od razu, musiałem je zdejmować, modyfikować i zakładać kilka razy (nie licząc zdejmowania starych), aż w końcu ukręcił się drucik od cewki tuż przy samym wyjściu z pompki. Czy pompka jest rozbieralna, czy można się dostać do cewki, żeby dolutować kawałek przewodu? |
Odgrzewanie kotleta, ale dziękuję za manual. Przy okazji wymiany stycznika zamontowałem wg opisu przekaźnik. Stuka co prawda jak dzięcioł, ale najważniejsze, że działa! Pacjent Deauville 650
|
Cytat:
|
A ja na jednym wyjeździe tygodniowym wymieniałem 4 razy przekaźniki. Jakieś słabe teraz robią czy co?
|
Lekkie odgrzanie kotleta, ale......może się przyda. Też zastosowałem przekaźnik by odciążyć styki pompy. z braku innego zamontowałem przekaźnik z demobilu czyli zdemontowany ze złomowanego auta. Jak do tej pory działa poprawnie od ok 20k km. Ale do sedna. Czy miał ktoś kontakt z przekaźnikiem bezstykowym/elektronicznym? Zamówiłem na Ali (w Polsce również dostępne tyle że w innej cenie) 2 szt 10 i 25A i będę testował.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36. |