![]() |
Cytat:
|
Oooo, chyba jakąś specjalną cene Ci zrobili, miło.
|
Cytat:
właśnie - to normalna cena, czy masz jakieś zniżki?\ był wybór kolorów? |
Cytat:
|
Cytat:
Do sprawdzenia tutaj |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pojawiły się jakieś nowe opinie ?
Zainteresował mnie ten kask, jak się sprawuje, czy może lepiej brać horneta ? |
Oglądałem ostatnio w Intermotors właśnie tego AGV, jakiś taki lekki :).
Wydaje się dobrze wykonany... A co więcej? też bym się dowiedział chętnie bo się zastanawiam pomiędzy nim a szczękówką. Tak więc poprosimy do odpowiedzi :) Nie uwierzę, że nikt w nim nie jezdzi ;) |
Od dwóch tygodni jestem posiadaczem tego kasku. Rzeczywiście kask jest bardzo lekki, dobrze leży - jestem z niego bardzo zadowolony. Jedyny problem jaki zauważyłem to to, że przy prędkościach powyżej 130km/h daszek zaczyna lekko wibrować (mój poprzedni kask to shoei hornet - tam tego problemu nie było). Kask jest trochę głośniejszy od Shoei'a, ale to mi akurat nie przeszkadza.
|
Ktoś jeszcze w nim jeździ? Bo również poważnie jestem zainteresowany zakupem w tej promocyjnej cenie :)
|
Oglądałem go przedwczoraj, lekki ,rzeczywiście lekko trzeszczący , wadę jaką zauważyłem to to, że szyba otwiera się tylko w 3 poziomach, jak szyba była na maxa otwarta to nie chowała się pod daszek, rant szyby ograniczał mi widoczność (znaczy był w polu widzenia).
|
Cytat:
|
Właśnie zakupiłem AX-8 DUAL w kolorze biel i jak na razie jestem zadowolony , kask jest rzeczywiście dosyć lekki (1250g) i cichy i ma super wygląd wg. mnie jest dużo ładniejszy od horneta. Śmigam tez w Evolainie od Sharka , jest to super kask ale bardzo ciężki (1950g) Myślałem też o uvexie ,ale niestety brak jest bialych i uvex też swoje waży. Jedyna wada AX-8 to CENA!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
A co użytkownicy powiedzą na to otwieranie szyby o którym mówiłem , po otwarciu na fula nie przeszkadza to że rant jest na wysokości oczu? Co do ceny tam gdzie oglądałem były po 1199zł (dawali jakiś rabat jak się gotówą płaciło), ale na alledrogo są tańsze |
Cytat:
|
Dzisiaj miałem przyjemność wsadzić Horneta na banie, przymierzałem też po raz kolejny AX-8.
Powiem że Hornet mi lepiej się podobał , w AX-8 dzisiaj szczególną uwagę zwróciłem na tą szybę i jest w polu widzenia ale aż tak bardzo nie przeszkadza jak mi się to wydawało na początku, myślę że można się przyzwyczaić. Gdyby te kaski były w tej samej cenie lub Hornet minimalnie droższy to bym się nawet nie zastanawiał , ale cena jest 2 razy większa i tu powstaje mój dylemat :) Agent o jakiej promocyjnej cenie mówisz? Chyba poczekam na wrześniowy bajzel jak tam nic nie kupię to do wiosny się pewnie zejdzie z wyborem. |
Cytat:
http://www.agv-sklep.pl/index.php?p2...ax-8-dual-2011 |
hmm a czy Poznańska Mafia podpowie gdzie w stolicy WLKP można oblookać taki kask?? Albo Bydgoszczanie podrzucą jakiś adres bo i tu i tam mam jedną drogę ;) Obcykać, przymierzyć, kupić w necie eeeewentualnie za gotówę z rabacikiem :)
|
w intermotors kupisz bez problemu dystrybutor na Polskę (jest w każdym większym miescie) http://sklep.intermotors.pl/product-...rozmiar-M.html
|
Skoro teraz w sklepach robią obniżki, to ciekawe czy na najbliższym bajzlu Warszawskim nie wyrwie się go jeszcze taniej.
W zeszłym roku miałem tak z kurtką, kupiłem za połowę sklepowej ceny ;) |
Na poznańskim bazarku motocyklowym który zapowiada się na początek września pewnie nie kupisz nic z tych rzeczy powszechnie na forum opisywanych...w zeszłym roku stał gościu z tujami...a w tym z cukierkami...tak więc pozostaje necik i sklepik z full wypasem..no i forum :)
|
negocjuj, wybrzydzaj, przebieraj ;) Koniec sezonu blisko, już to czuć w cenach ;) (za kupionego na dniach hełmofona wyrwałem 400 pln rabatu, a za schu c3 miałem cenę 1700 pln :) ).
|
stałem się posiadaczem, wrażenia po pierwszej jeździe.
Bardzo leciutki , wygodnie leży na mojej bani, nic nie podwiewa ani nie świszcze, super widoczność (duże pole widzenia na boki oraz góra-dół), mieszczą się okulary przeciwsłoneczne i nie uciskają. Mieszczą się gogle (progrip), da się założyć nie zdejmując szyby. Jak już ktoś pisał po otwarciu szyby na pierwszy ząbek miły wiaterek na twarzy, bez konieczności mrużenia oczu że osa wpadnie ;) Rozmiarówka raczej normalna, wszystkie inne kaski mam M-ki i ten też jest M. Z minusów, daszek powyżej 110 Km/h zaczyna drżeć , nie słyszałem aby wydawał jakiś hurgoczący dźwięk ale widać jak delikatnie wibruje co trochę rozprasza. Rant szyby o którym pisałem wcześniej, ale jak się patrzy daleko w dal i się człowiek na tym nie skupia to nie przeszkadza aż tak. Dla mnie jak na razie minusem jest też zapięcie DD , nie miałem wcześniej kasku z takim, zapięcie i rozpięcie zajmuję mi chwilę czasu, ale ponoć po jakimś czasie robi się to jedną ręką, nawet w rękawiczkach. W kartonie zapasowe śrubki do daszka, przezroczyste zaślepki do założenie zamiast daszka, zapasowe blokady szyby z tym że tylko z dwoma położeniami otwarta/zamknięta. Super wykonany pokrowiec na kask, bardzo gruby, materiał coś jak śpiwór. I najważniejsze - 2 naklejki , mała i duża :) Na ta chwilę tyle, coś więcej będę mógł napisać jak nakręcę trochę Km |
ceny u dilerów troszkę spadły,z 1260 do 1079zł. Czy ma ktoś chęci może na zamówienie zbiorcze? Myślę o osobach które mają dostęp np.do producenta no bo wtedy to już bez pośredników. ktoś byłby wstępnie chętny na kupno takiego kasku w okresie zimowym gdzie wiadomo ceny będą zapewne atrakcyjniejsze :)?
|
Ja dałem 1050zł przy płatności gotówką.
Co do kasku po nakręceniu trochę kilometrów: Jak już wcześniej pisałem przy 100 Km/h zaczyna drżeć daszek, bardzo delikatnie ok 1mm , wraz ze wzrostem prędkości nie nasila się to, jest cały czas tak samo, sprawdzone do prędkości 150 Km/h. W trasie przy stałej prędkości ok 100-120 Km/h słyszałem co jakiś czas taki dźwięk jakby woda kapała na parapet, nie wiem od czego, pewnie jakieś zawirowania i trzaski na daszku. Szyba pomimo tego że miała być nieparująca to paruje jak tylko jest zimno lub jak pada deszcz, umycie jej od wewnątrz troszkę pomaga ale na bardzo krótko czyli fog działa słabo. Szyba ma stożkowy kształt i nie da się na nią nakleić dodatkowego antyfoga , próbowałem z folią FogCity ale kształt szyby uniemożliwiał naklejenie tego tak aby nie było pod spodem bąbelków powietrza. Bąbelki niby nie przeszkadzały bardzo ale obrzydliwie to wyglądało. Rant poduch policzkowych od spodu kasku powinien być pokryty na całej szerokości skajem, są tylko częściowo i materiał czepia się rzepa na kołnierzyku kurtki. Prawa poducha przez to jest już trochę zmechacona. Na trasie żadne podmuchy nie powodują urywania głowy, nawet te od tirów , można również rozglądać się na boki i nic się nie dzieje , nawet nie jest bardziej głośniej. Jeżeli uda się Wam wyrwać ten kask taniej to super, ja zawiodłem się jedynie na tej parującej szybce bo uważałem że w kasku za 1000zł już powinno nie być tego problemu. Osobiście zastanawiałem się pomiędzy tym kaskiem a Hornetem , nie żałuję zakupu bo pewnie gdybym wybrał sporo droższego Horneta, to też wynalazł bym tam jakieś wady których nie powinno być płacąc takie pieniądze. |
hmm no z tą szybką to słabo trochę, chociaż może po prostu starłeś tę powłokę przy czyszczeniu? W goglach tak miałem że po kilku myciach szlag trafił antyfoga i radziłem sobie chusteczkami z masek p.gaz ;) http://allegro.pl/maska-przeciwgazow...842784584.html na tej drugiej focie w tej malutkiej tubce jest zawinięta chusteczka wielkości może 30x30cm.Zdaje egzamin rewelacyjnie, więc jakby co to kup byle machę za 10zł a będziesz miał taki bajerek na otarcie łez ;) działa do tyg.czasu.
jest jeszcze takie coś ale nie wiem na jak długo to wystarczy http://allegro.pl/plyn-anti-fog-od-a...842510094.html a jednak te komunistyczną chusteczkę męczę już drugi rok wraz z zimą! Wiadomo hornet ma wysoką cenę a X tour jeszcze wyższą a jak wydasz 2tyś na kask i coś będzie hmm zbyt przechwalone to wtedy dopiero człowiek wgryza zęby w ścianę :/ Przymierzałem AGV i naprawdę wpadł na bańkę idealnie, leciutki strasznie,te zapięcie przeraża ale hmm taki bardziej adwenczer się wydaje ;) Odczekam jeszcze z dwa trzy miesiące bo nie pali się a może da się coś jeszcze uskubać, było by dobrze. Dzięki za recenzję:Thumbs_Up: |
|
Pytanie: zalety i wady koloru białego vs koloru czarnego? Bo w pon/wtorek jade kupić i dylemat mam, wszyscy śmigacie w białych...why??!!
|
Cytat:
Tylko brudzi się trochę.... Czarny dokładnie na odwrót, kwestia priorytetów. |
Cytat:
|
Kupiłem kask w tej "promocji" inter motors 24 października... Biały, rozmiar XL (teoretycznie cały czas jest na stanie w sklepie). Dwa dni temu zmuszony byłem anulować moje zmówienie... TRZY tygodnie oczekiwania... niezliczona liczba telefonów i maili do sklepu... a zamówienia jak nie było tak nie ma! Teraz czekam na zwrot pieniędzy. Także jak ktoś ma stalowe nerwy to niech kupuje w inter motors. A jak ktoś ceni swój czas i pieniądze, radze kupić tu: link (sam kupiłem dwa dni temu i dziś przyszedł DPD)
|
To musisz się śpieszyć, bo bardziej popularnych rozmiarów już nie ma (w bieli tym bardziej) :mad:
|
Cytat:
Ja jestem z niego bardzo zadowolony, a za taka cenę jak jest teraz to myślę że tym bardziej warto. Dwa podstawowe minusy jak dla mnie to: 1. Parująca szyba (nie da się nakleić folii fogcity) - pozostają tylko fogi w sprayu. 2. Mechacąca się lewa poducha policzkowa, od spodu na większej powierzchni powinna być pokryta skajem. Z powodu że nie jest, przykleja mi się tam rzep kołnierza kurtki przez co materiał się dość szybko zmechacił. Teraz szukam kolejnego kasku na crossa i bardzo możliwe że też będę szukał w stajni AGV |
Cytat:
|
M-ki można dostać na alledrogo za ok 1000 zł
|
no właśnie i tu znajduje się ta magiczna suma 1000zł :(
|
Spójrz na to tak, cena katalogowa tego kasku gdy się pojawił to 1400 zł więc i tak jesteś 4 stó-wki do przodu.
Odpuść sobie kilka piw i butelek gorzały a dasz radę. |
no właśnie, i tu pojawia się magiczne słowo "odpuść" ciężkie do zrealizowania ;) Wiem wiem KML, trochę marudzę bo głupi spodziewałem się że będą mieli te kaski całą zimę :) a nie do wyczerpania zapasów :( opanujem sprawę ;)
|
A może Fly Trekker? :)
Ja chyba spróbuję właśnie Fly'a na wiosnę :) |
Białą sztukę "L" AGV mają w motoriście. Gościu przy mnie sprawdzał cenę i wyszło 570 coś tam pln(!) Na mnie za duży niestety... Może kogoś zainteresuje.
|
Cytat:
|
Kupiłem AX8 DS.
Bardzo ładnie wykonany,lekki kask.Wygląd agresywny,ostre linie,trochę taki robot. Zapięcie 2D z tego co wiem może niezbyt poręczne ale jedno z najbezpieczniejszych. Do kasku są dołączone zapasowe śruby i naklejki ,a także bardzo solidny pokrowiec.Kask leży bardzo dobrze,jest wygodny,dobrze spasowany.Srodek kasku ciemno szaro czarny,wyjmowany.Kupiłem biały kask,prezentuje się bardzo fajnie.Porównując ten kask z np.Airoh S4 --,to Airoh wypada bardzo słabo. Zapłaciłem 880zł,myślę,że to całkiem nieźle.Podobno od nowego roku mają znów być po 1200zł. Prawdziwy test przejdzie od wiosny,wtedy będzie można cos więcej powiedzeić.Teraz mogę powiedzieć tylko,że AGV AX8DS jest świetny. |
Dla mnie zapięcie typu 2D jest rewelacyjne i bardzo szybkie , wszystko to kwestia przyzwyczajenia i wprawy.
|
szkoda że promocje byly to wyczerpania zapasow :( rozmiar na swoją bańkę dostanę dopiero w lutym...może. Podeślij na privv gdzie kupowałeś?;)
|
http://moto.allegro.pl/fly-trekker-e...967779722.html
Ktoś szukał tego kasku. Dzisiaj w intermotors na Łopuszańskiej kupiłem tego FLY-a za 200 zł :D http://img560.imageshack.us/img560/5...hyczerwony.jpg Wydaje mi się że na półce leżał też biały AX8 w rozmiarze M , ale głowy nie dam, mam już ten kask więc zbytnio się nie interesowałem. |
Koledzy dzisiaj dowiedziałem się, że AGV DUAL X8 nie posiada homologacji ???
Egzaminator WODR-u obejrzał hełm i stwierdził, że nigdzie nie ma znaczka homologacji. To chyba jakiś żart, hełm który kosztuje 1.000 nie posiada homologacji? |
Kto wie...może polskiej nie ma:)
Gdyby nie był prawnie dopuszczony to nie sprzedawanoby go na całym świecie. |
Cytat:
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36. |