![]() |
Traficie się traficie, pewnie w najmniej spodziewanym momencie.
|
Na dzisiaj Robert planuje zapalić świeczkę w miejscu Iziego.
Także pewnie się spotkają. |
Langar! Droga Iszkaszim-Langar chyba dość ładna bo kolega zaliczył wielokrotny orgazm! ;) Nie wymyślam piszę co pisze! :P Czy na pewno sam jedzie na moto, hmm..???
120 km szutru warte każdych $$$! Z Yarisem widują się o wieczorami, nocleg i o poranku każdy swoim tempem, jest ok! |
Tak krótko:
Toyota nie daje rady - krzyżak padł. Robert śpi na pastwisku z osłami przed Osh. Gościnność Kirgizów zaskakuje każdego dnia. |
Robert ciągnie sam, z Yarisem kosa! Cóż życie..
|
Wieczorne spotkanie i chłopcy podjeli męską decyzje o rozstaniu się na 3 dni... i słusznie bo jeśli mieliby sobie skopać wyjazd to nie ma sensu dalej sie męczyć. AT rządzi!!!
Na ta chwile tyle. Zmykam na Kaukaz także dalej Roberto przekaże wieści z wycieczki piknikowej! ;) |
Jako, że Pirania pojechał na swoją wycieczkę, przejmuję rolę przekazującego informacje od Roberta.
Ekipa chwilowo się rozłączyła, Robert jedzie sam. Cytuję jego słowa : " Dojechałem do Issyk-kul i śpię w jakimś ośrodku kolonijnym. Same dzieci, ale są też wychowawczynie. No i kąpiel, po tygodniu. Siedziałem dziś na kirgiskim koniu. Marzenie spełnione. Pozdrawiam. Ps. Spotkał się dzisiaj z dwoma osobami z ekipy Samborowej. Technicznie : . Afra jak na razie działa, rozpierdziała się troszkę na łączeniu kolektora z tłumikiem, ale to mały problem, może troszkę głośniej. |
Robert, nadal jedzie sam. Przeprawa przez góry w deszczu, błocie, pełen off, udało mu się przejechać 70 km, z planowanych 200, średnia prędkość 10 na godzinę. Zdarzyła się też pierwsza gleba, ale na szczęście nie groźna. Dziś Robert śpi w górach, potwornie wieje i pada.
Jeszcze jedno info, cytuję :" I jeszcze wiozę dywan. " Na ch... mu ten dywan ???? Może się zatrudnił jako tragarz i teraz będzie dywany rozwoził ??. Myślę, że wszystko się wyjaśni. Pozdrowienia od Roberta dla wszystkich. |
Jakto po co mu ten dywan?A na czym wroci do domu? :D
|
Historia dywanu nadal nie została rozwiązana. Wczoraj w nocy Robert poznał chłopa co ma sklep warzywny i postanowił się u niego przespać. Oczywiście wcześniej bardzo zapraszany. Młoda żona pana Warzywniaka zapodała wyśmienitą kolację czyli Oromo i Czaj. Z relacji obecnego tam wynika, że to takie nasze naleśniki z baranem i marchewką, i jak sądzę coś herbato podobnego .
Dziś Robert przekraczał granicę, w sumie spoko odprawa, cztery godzinki. Kontrola osobista z dokładnym rentgenem co by przypadkiem nie wpadło mu do głowy jakichś złych narko materiałów przewozić. Jak napisał śpi dziś na stepie gdzieś przed Taszkientem w sumie to wszystko ok, tylko zwlekły się do niego jakieś wielkie stepowe pająki i wypijają mu wódkę. O 18 wieczorem temperatura sięgała 41 stopni, to oraz wódka zapewne wyjaśnia pająki :). Co do drużyny Toyoty, spotkali się na granicy, Robert pomagał w naprawie, więc relacje jak najbardziej w porządku, po prostu postanowili jechać osobno . Tak ode mnie dalej się zastanawiam na ch.. mu ten dywan. |
Aaaaa..... że niby 41 stopni :) i nie pada :D
|
< Przeciągły jęk zazdrości > ;)
|
Jakieś nowe info o Robercie, Yarisie i dywanie?
|
Robert, w jak najlepszym porządku, jedzie powolutku do domu. Ostatnio odzywał się z Rosji, Nadal jedzie sam, i tak chyba już pozostanie do końca. Myślę, że już niedługo poznamy całą historię z jego ust. Może nawet opowie historię magicznego dywanu :)
|
z tego co widać na mapie spotowej to Robert zatrzymał się w Sudaku. Nawet wiem co go ciągnie do tego Bajkier Pabu :). Spotkałem się z nim na Krymie w ubiegłym roku i już wtedy polecał to miejsce, zresztą od kiedy tam byłem robię to samo
|
1 Załącznik(ów)
Ja chyba wiem o co chodzi:)
|
z tego co widzę to Roberto jest właśnie na granicy UA-PL. Z niecierpliwością czekam na relację, że o historii związanej z dywanem nie wspomnę
|
Witam Was serdecznie, wczoraj w nocy, po 48 dniach zakończyłem podróż i szczęśliwie powróciłem do domu. Nie wiem czy był to najlepszy pomysł i czy nie trzeba było zostać tam na zawsze, ale... zawsze jest jakieś ale.
Dywan z barana, który przejechał ze mną kilku tysięcy kilometrów oczywiście przywiozłem. |
Uff...to mnie uspokoiles,z tym dywanem oczywiscie :D.Gratuluje :Thumbs_Up:
|
Witamy
Pozdrawiam Spotkaliśmy się nad Issyk Kul-em |
Panie Roberto, relację pisać czas zacząć :)
|
Tak... chyba powinienem jakoś ten wyjazd podsumować i obalić wszystkie mity o niebezpieczeństwie takiej wycieczki. Teraz już wiem, że można tam pojechać samemu i szczęśliwie wrócić do domu.
Nie zachorować (na nic się nie zaszczepiłem), nie mieć awarii, nie złapać kapcia, nie zapłacić mandatu i nie dać łapówki. Za to można poznać wspaniałych ludzi i przeżyć chwile warte wszystkie pieniądze. Znaleźć się w sytuacjach które w Europie raczej się nie zdarzą i po wszystkim być już trochę kim innym. Jeśli oczywiście jedziesz bez napinki. Ale na razie jestem na etapie przeglądania materiału filmowego, a jest tego trochę czyli ok. 200 giga. Więc musi to chwilę potrwać... ale dywan jest ze mną i gdy sobie na niego popatrzę to od razu tam wracam |
No to Robercie wracaj "Tam" jak najczęściej a z nami podziel się wrażeniami- proszę.
Pozdrawiam |
Cytat:
Z niecierpliwością czekam na relację. Swoją drogą to kawał Świata jak na 48dni. I to w dodatku bez ciśnienia ! Zazdroszczę kolego, jak ja CI zazdroszczę ! |
Cytat:
Gratulacje udanej wyprawy |
Cytat:
W sumie ja też swój komputer reperuje sam, jak coś się dzieje. Wyłącz-włącz na razie działa :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:00. |