Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Jedno oko na Maroko..Czyli kochane piachy, tajin i żołądkowa gorzka [Luty 2011] (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8971)

puszek 18.04.2011 14:57

Lepi, widac koleine za Toba... i duuużżooo piachu...Dzidaaaaaa

puszek 18.04.2011 16:23

Kilka fotek na początek...

10 Załącznik(ów)
Tak kilka fotek z telefonu na początek....Na 3 zdjęciu widać na tle wydmy...Afryczkę... Następnego dnia była na szczycie...!!! Brawo Paweł(Afri), Michał(Afri) i Norbi (KTM) :-)))
Filmik wkrótce...

PARYS 19.04.2011 08:35

Ten mostek w wąwozie i skała nad morzem z łukiem tryumfalnym wygląda extra.

Chociaż i tak wszyscy wiedzą, że to fotoszop :D a wy tak na prawdę siedzieliście w kafanie przez te 2 tygi i sangrie chlali :D

zbyszek_africa 19.04.2011 12:44

Fajne te Marokanki, tylko jakoś dziwnie leżą:)
pozdr.

wasilczuk 20.04.2011 01:17

Sowieccy żołnierze robili tak "baczność" gdy już nie dali rady stać ;)
Witajcie Panowie. Piękny wyjazd.
Mam nadzieję, że holownik się nie przydał.

Missyou 21.04.2011 00:18

No dobrze. Puszek mnie zmolestował by zrobić filmik z wyjazdu na Erg Chebbi. Dzwonił do mnie, a potem zapchał mi skrzynkę SMSami.

Nie mam zatem wyjścia i przedstawiam dwie wersje:
Dla ortodoksyjnych czarnuchów
http://www.youtube.com/watch?v=LkB2OUmNWl8 (można oglądać w HD)

Oraz dla bardziej tolerancyjnych czarnuchów ze zrozumieniem dla odcienia pomarańczowego.
http://www.youtube.com/watch?v=FSUu2Y_AiSE (można oglądać w HD)

Chciałbym zaznaczyć, że po wyjeździe w modelu 3 Afryki + 2 KTM. Kolejny wyjazd będzie na pewno w składzie 4 Afryki i ... może jeszcze jedna.

Wszystkim polecam Maroko. Byłem drugi raz i każdego dnia odkrywałem coś co przyćmiewało poprzednie.
Niniejszym w imieniu całej ekipy chciałbym podziękować Kajmanowi. On wie za co...

bartim 21.04.2011 00:32

Zaaaaaajebiście!
E09 czy desert?

Missyou 21.04.2011 00:42

Afryczki z przodu Desert z tyłu E09 Dakar. Ciśnienie tył koło 1 atm.
KTM przód i tył Desert.

rambo 21.04.2011 03:40

Klasa Panowie, brak mi słów :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

Rychu72 21.04.2011 08:06

Super Super Super!!!!!!

dopra 21.04.2011 10:09

pozazdrościć, w przyszłym roku planuję Maroko bo już nie mogę patrzeć na te Wasze filmy i zdjęcia :)

majki 21.04.2011 11:25

No Panowie, szacun. :bow::Thumbs_Up:

zbyszek_africa 21.04.2011 11:29

Górka jak górka...:spac:
Koło mnie to jest większa, dzieciaki zimą na sankach zjeżdżają:o

Trzeba bedzie chyba tam pojechać....:)
pozdr.

bartim 21.04.2011 21:45

Cytat:

Napisał Missyou (Post 173351)
Afryczki z przodu Desert z tyłu E09 Dakar. Ciśnienie tył koło 1 atm.
KTM przód i tył Desert.

Rozumiem że trzymacze do opon obowiązkowe?

Komak 21.04.2011 22:50

No cóż... hm hm faktycznie JAK TU PIEKNIE!

Missyou 22.04.2011 01:05

Nie mamy trzymaków, ale powiem szczerze, że przydałyby się bo wentyle się pokrzywiły...

myku 22.04.2011 10:46

Cytat:

Napisał dopra (Post 173376)
pozazdrościć, w przyszłym roku planuję Maroko bo już nie mogę patrzeć na te Wasze filmy i zdjęcia :)

1.dopra
2.myku

Zarabiscie :Thumbs_Up:

zbyszek_africa 22.04.2011 21:57

1.dopra
2.myku
3.Zbyszek

dopra 22.04.2011 22:18

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 173661)
1.dopra
2.myku
3.Zbyszek

ja z wariatami nie jadę, ja turysta niemiecki jestem.........

rambo 22.04.2011 22:23

Myku i Zbychu to ostoja wyważenia i spokoju, bez obaw ;) :Thumbs_Up:
Ino te motory mają narowiste :D

sambor1965 22.04.2011 23:03

Cytat:

Napisał rambo (Post 173668)
Myku i Zbychu to ostoja wyważenia i spokoju, bez obaw ;) :Thumbs_Up:
Ino te motory mają narowiste :D

U nas 990 byly jakos mało narowiste... Ale wreszcie dowiedzialem sie czemu maja napis Adventure.

myku 23.04.2011 03:00

Cytat:

Napisał dopra (Post 173666)

A my to co?Bawarscy milosnicy ptactwa wodnego :cool:

PARYS 23.04.2011 11:03

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 173679)
U nas 990 byly jakos mało narowiste... Ale wreszcie dowiedzialem sie czemu maja napis Adventure.

A to może podziel się informacjami bo my tu dalej nie wiemy :D

zbyszek_africa 23.04.2011 19:48

Cytat:

Napisał dopra (Post 173666)

Miałes cały dzień na wyprostowanie tego postu, nie kumam tego, ale na wszelki wypadek:
No to kurwa ssspaadaj niemiecki turysto

ps. nie wiem, może jak będziemy się widzieli będzie inaczej, klawiatura nie oddaje nastroju...

pozdr.

puszek 23.04.2011 20:42

Co do 990 u Sambora w Maroku to były jakieś problemy z zasilaniem w paliwo...Jeźdźcy byli The Best:Thumbs_Up:

zbyszek_africa 23.04.2011 21:00

Są dwa filtry przy pompie paliwa, tzreba mieć zapas na takie wojaże
Sam wymieniałem w Kazachstanie, no cóz troche roboty jest, bo trzeba zdjąc lewy zbiornik, tak ze 3 godziny roboty w warunkach polowych.
Uszczelnić wlewy paliwa, bo piach, kurz, inny syf dostaje sie górą:mur:
Wtryski musza mieć czyste paliwo, to nie tylko KTM to wymyslił:mad:
zdrowia

zbyszek_africa 24.04.2011 19:57

No cóż Puszku, człowiek się nie odzywa.... To jest Twój temat, wyczyść według własnego uznania i dawaj foty, filmiki:)
Maroko zaczęło mi sie podobać i jedynie zasygnalizowałem chęc pojechania tam. Oczywiście z dobrze zgraną ekipą jak np. na Tarcu:D
Problemy KTM-a są mi już trochę znane, stąd zajmuję sie tym w zimie profilaktycznie, zeby potem moto hulało w sezonie:)
pozdr.

dopra 25.04.2011 11:45

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 173771)
Miałes cały dzień na wyprostowanie tego postu, nie kumam tego, ale na wszelki wypadek:
No to kurwa ssspaadaj niemiecki turysto

ps. nie wiem, może jak będziemy się widzieli będzie inaczej, klawiatura nie oddaje nastroju...

pozdr.

i po co tak do siebie to bierzesz? PS jest prawidłowym odebraniem tego posta, Myku odebrał to poprawnie. ;)

co do Maroka to jestem na TAK, początek przyszłego roku gotów do drogi....

danek-dr 25.04.2011 22:40

No ładnie. Tą samą wydmę zdobywalismy w tym roku. Rzeczywiście od strony Merzuogi nie do podjechania. Naprawdę szacun żeście tam afryczkami hulali.
P.s.
Puszek, te zdjęcie z mostkiem. Gdzie to jest?

myku 25.04.2011 22:43

No to jestesmy umowieni dopra :cool:.Zbysiu to starszy pan i szybko we wscieklosc wpada.Za duzo na swoim Skurwielu jezdzi i go czasem ponosi :D

zbyszek_africa 25.04.2011 23:08

Myka znam i wiem co on "gada":)
Trzeba było śledzić na bieżąco temat i odpowiednio szybko reagować, jak się daje stwiedzenie które może być różnie rozumiane.
Powinieneś wiedzieć o tym, będąc "gościnnie" w temacie "Maroko" Puszka i nie wywoływać zbędnej paplaniny.
Pozdr.

sambor1965 28.04.2011 18:49

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał PARYS (Post 173716)
A to może podziel się informacjami bo my tu dalej nie wiemy :D

W sumie nic zaskakującego sie nie stało. W Maladze troche sie dziwilem, ze chlopaki mieli ze soba line. Podobno od przyszlego roku ma byc na wyposazeniu standardowym :)

A tak serio 2 duze KTM o przebiegu 15 tysiecy km klekly. Raz jechaly, raz nie jechaly. To nie byl problem z filtrem powietrza. Raczej pompy paliwowe (dwie na raz?), albo cus z komputerem. Szkoda mi bylo chlopakow, bo nie po to sie wydaje kupe forsy by sie narazac na docinki wrednych kolegow. No poużywaliśmy sobie...

myku 28.04.2011 19:11

Bardzo dobrze,nalezy sie tym kateemiarzom.Niech nie mysla,ze nalewanie z Gejesow ujdzie im na sucho :lol8:

sambor1965 28.04.2011 19:29

Cytat:

Napisał myku (Post 174488)
Bardzo dobrze,nalezy sie tym kateemiarzom.Niech nie mysla,ze nalewanie z Gejesow ujdzie im na sucho :lol8:

No chyba uszło właśnie na sucho. Dosłownie.

zbyszek_africa 29.04.2011 09:50

Klękły, klękły, zaraz klękły:Sarcastic:
O filtrach paliwa nie bedę sto razy pisał, o zamiennikach tychże też nie( tu powinien być gest Kozakiewicza) oryginał kosztuje coś k.400zł:mad::Thumbs_Down:
Kierownik wybierający sie w tereny gdzie nie podjedzie za chwile asistance, które zawiezie jego moto do fabrycznego serwisu:o powinien umieć wykonywać proste naprawy przy motocyklu i mieć ze sobą podstawowy zapas części { filtry paliwa, dętki, klocki, łożyska, na dłuższe wyjazdy + inne)
Następnym razem jak będziesz miał więcej dużych Ktm-ów, daj info, mogę robić za serwisanta, kasa za wyjazd zwróci się z nawiązką:)
pozdr.

7Greg 29.04.2011 09:53

Zbyniu, co Ty ostatnio taki nabzdyczony? :)
Świat chcesz zmieniać?

zbyszek_africa 29.04.2011 09:56

Nie:)
Nie wiem, ja tak piszę, że to tak wygląda??:):):)
pozdr.

Franz 29.04.2011 10:00

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 174595)
Następnym razem jak będziesz miał więcej dużych Ktm-ów, daj info, mogę robić za serwisanta, kasa za wyjazd zwróci się z nawiązką:)
pozdr.

a ja sobię myślę że użytkownik KTma kupuje i użytkuje sobie taki sprzęt
na swoje własne ryzyko.
Mnie jak wał na pustkowiu w gsie pierdyknął , to szybciutko go sprzedałem by nie psuć sobie i kolegom humoru na następnym wyjeździe.
Zmieniłem i model i markę ( na słuszną :D)

Lepi 29.04.2011 10:01

Zbyszek dawno nie po... pojeździł :)
Zbyszek spójrz na to tak, po co zabierać pierdylion filtrów i innych części jak wszystko to załatwia jedna lina :)

Ja już przestałem bronić opinii katów. Nic mi to nie daje. Jak ktoś pyta to uczciwie odpowiadam, że ja z żadnym problemów nie miałem.
Do zobaczyska za tydzień.

P.S. Chłopaki mimo prośby nie dali jeszcze znać co było przyczyną problemów.

rumpel 29.04.2011 10:41

pewnie szybko-złączka na przewodzie paliwowym

zbyszek_africa 29.04.2011 11:42

Nam w Iranie też przy dwu katach zapchało filtry paliwa:) i to dzień po dniu.
Woreczek siatkowy (zgrubny) i papierowy, który nie przepuszcza paliwa (wiekości paczki zapałek).
Objawy są takie, że moto chwilę jedzie, a za moment gaśnie. Pompa nie może przepchnąć benzyny pod odpowiednim ciśnieniem do wtrysków.
To nie staje się nagle, odczuwa się to już sporo wcześniej np.przy dużym obciążeniu silnika (objawy jak przy za niskim poziomie paliwa w gaźniku):)

@Puszek, odezwij się:)
Bo się zrobił wątek o "wariatach":) i o awaryjności KTM-ów:Sarcastic:

pozdr.

Lepi 29.04.2011 11:54

Dokładnie tak się działo. Motocykle po zgaszeniu na chwile odzyskiwały wigor i jechały kilkaset metrów. Potem słabły i gasły. Podobno chłopaki czyścili te filtry - nie wie, nie widziałem. Skoro oba zaczęły jednocześnie szwankować to paliwo jest najprawdopodobniejszą przyczyną.
Kończymy offtopa.

puszek 29.04.2011 13:02

Spoko spoko...podoba mi się ta antyreklama KTM-a :D Policjant jak zobaczył LC4 w Maladze na holu to skwitował.."Kateme szajse..." A ponieważ ciagnęła go Afri to odstąpił od czynności (sam jeździ na jedynie słusznym motocyklu:D)

stopa-uć 29.04.2011 13:29

Puszek
bierz się do roboty i coś napisz. Może być chociaż filmik (pełnometrażowy) z fajną jak zwykle muzą. Czekamy.
Pozdro

sambor1965 29.04.2011 15:20

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 174595)
Klękły, klękły, zaraz klękły:Sarcastic:
O filtrach paliwa nie bedę sto razy pisał, o zamiennikach tychże też nie( tu powinien być gest Kozakiewicza) oryginał kosztuje coś k.400zł:mad::Thumbs_Down:
Kierownik wybierający sie w tereny gdzie nie podjedzie za chwile asistance, które zawiezie jego moto do fabrycznego serwisu:o powinien umieć wykonywać proste naprawy przy motocyklu i mieć ze sobą podstawowy zapas części { filtry paliwa, dętki, klocki, łożyska, na dłuższe wyjazdy + inne)
pozdr.

Motki nie jechaly. Koniec kropka. A obaj uzytkownicy nie pozwolili nawet dotknac swoich bajkow w celach naprawczych. Ja zresztą nie dobieram ludzi na wyjazdy pod kątem tego na jakich motocyklach jada i znajomosci ich serwisowania przez kierownikow. I pomimo klopotow z KTM byla to najlepsza pojezdzawka afrykanska na jakiej bylem.

zbyszek_africa 29.04.2011 15:52

No dobra:)
Powiedz teraz "dlaczego mają napis Adventure"
pozdr.

zombi 29.04.2011 16:27

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 174688)
pozdr.

Zgaduję - bo każdy wyjazd po za czujne oko serwisu, może się zakończyć jako wielka niezapomnianą przygoda dla właściciela ;)

sambor1965 29.04.2011 16:38

Adventure starts where KTM ends ;)

Zbiswicz 29.04.2011 18:32

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 174688)
pozdr.

Witam
Bo to jest Adventure i kropka....i szacun chłopie, żeś się zdecydował, kupił, jezdzisz, jak trzeba naprawiasz, a Panowie szanowni znów, rozumiesz, kwaszą i po kolejnym motku nie jedynie słusznej marki ostro jeżdzą.... ale wiesz oni tak całe życie... ględzenie to ich druga pasja :haha2:

wolly 29.04.2011 19:37

Cytat:

Napisał Lepi (Post 174600)
Zbyszek dawno nie po... pojeździł :)

Lepi uwierz Mi ze KTM w rękach coniektórych osobników potrafi bardzo dużo ale najważniejszy jest luz i fantazja ( uśmiech nawet wtedy kiedy inni by już rwali włosy z głowy -najważniejsze jest towarzystwo) powiem tylko tyle duży KTM jest ciężki a widok wody w tylnej lampie i kierunkach bezcenne , życzę tyle opanowania i luzu co ma Zbychu wszystkim globtroterom i dalej twierdzę ze nie ma złych motorów tylko dużo katów technicznych

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17.