![]() |
Lepi, widac koleine za Toba... i duuużżooo piachu...Dzidaaaaaa
|
Kilka fotek na początek...
10 Załącznik(ów)
Tak kilka fotek z telefonu na początek....Na 3 zdjęciu widać na tle wydmy...Afryczkę... Następnego dnia była na szczycie...!!! Brawo Paweł(Afri), Michał(Afri) i Norbi (KTM) :-)))
Filmik wkrótce... |
Ten mostek w wąwozie i skała nad morzem z łukiem tryumfalnym wygląda extra.
Chociaż i tak wszyscy wiedzą, że to fotoszop :D a wy tak na prawdę siedzieliście w kafanie przez te 2 tygi i sangrie chlali :D |
Fajne te Marokanki, tylko jakoś dziwnie leżą:)
pozdr. |
Sowieccy żołnierze robili tak "baczność" gdy już nie dali rady stać ;)
Witajcie Panowie. Piękny wyjazd. Mam nadzieję, że holownik się nie przydał. |
No dobrze. Puszek mnie zmolestował by zrobić filmik z wyjazdu na Erg Chebbi. Dzwonił do mnie, a potem zapchał mi skrzynkę SMSami.
Nie mam zatem wyjścia i przedstawiam dwie wersje: Dla ortodoksyjnych czarnuchów http://www.youtube.com/watch?v=LkB2OUmNWl8 (można oglądać w HD) Oraz dla bardziej tolerancyjnych czarnuchów ze zrozumieniem dla odcienia pomarańczowego. http://www.youtube.com/watch?v=FSUu2Y_AiSE (można oglądać w HD) Chciałbym zaznaczyć, że po wyjeździe w modelu 3 Afryki + 2 KTM. Kolejny wyjazd będzie na pewno w składzie 4 Afryki i ... może jeszcze jedna. Wszystkim polecam Maroko. Byłem drugi raz i każdego dnia odkrywałem coś co przyćmiewało poprzednie. Niniejszym w imieniu całej ekipy chciałbym podziękować Kajmanowi. On wie za co... |
Zaaaaaajebiście!
E09 czy desert? |
Afryczki z przodu Desert z tyłu E09 Dakar. Ciśnienie tył koło 1 atm.
KTM przód i tył Desert. |
Klasa Panowie, brak mi słów :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
|
Super Super Super!!!!!!
|
pozazdrościć, w przyszłym roku planuję Maroko bo już nie mogę patrzeć na te Wasze filmy i zdjęcia :)
|
No Panowie, szacun. :bow::Thumbs_Up:
|
Górka jak górka...:spac:
Koło mnie to jest większa, dzieciaki zimą na sankach zjeżdżają:o Trzeba bedzie chyba tam pojechać....:) pozdr. |
Cytat:
|
No cóż... hm hm faktycznie JAK TU PIEKNIE!
|
Nie mamy trzymaków, ale powiem szczerze, że przydałyby się bo wentyle się pokrzywiły...
|
Cytat:
2.myku Zarabiscie :Thumbs_Up: |
1.dopra
2.myku 3.Zbyszek |
Cytat:
|
Myku i Zbychu to ostoja wyważenia i spokoju, bez obaw ;) :Thumbs_Up:
Ino te motory mają narowiste :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No to kurwa ssspaadaj niemiecki turysto ps. nie wiem, może jak będziemy się widzieli będzie inaczej, klawiatura nie oddaje nastroju... pozdr. |
Co do 990 u Sambora w Maroku to były jakieś problemy z zasilaniem w paliwo...Jeźdźcy byli The Best:Thumbs_Up:
|
Są dwa filtry przy pompie paliwa, tzreba mieć zapas na takie wojaże
Sam wymieniałem w Kazachstanie, no cóz troche roboty jest, bo trzeba zdjąc lewy zbiornik, tak ze 3 godziny roboty w warunkach polowych. Uszczelnić wlewy paliwa, bo piach, kurz, inny syf dostaje sie górą:mur: Wtryski musza mieć czyste paliwo, to nie tylko KTM to wymyslił:mad: zdrowia |
No cóż Puszku, człowiek się nie odzywa.... To jest Twój temat, wyczyść według własnego uznania i dawaj foty, filmiki:)
Maroko zaczęło mi sie podobać i jedynie zasygnalizowałem chęc pojechania tam. Oczywiście z dobrze zgraną ekipą jak np. na Tarcu:D Problemy KTM-a są mi już trochę znane, stąd zajmuję sie tym w zimie profilaktycznie, zeby potem moto hulało w sezonie:) pozdr. |
Cytat:
co do Maroka to jestem na TAK, początek przyszłego roku gotów do drogi.... |
No ładnie. Tą samą wydmę zdobywalismy w tym roku. Rzeczywiście od strony Merzuogi nie do podjechania. Naprawdę szacun żeście tam afryczkami hulali.
P.s. Puszek, te zdjęcie z mostkiem. Gdzie to jest? |
No to jestesmy umowieni dopra :cool:.Zbysiu to starszy pan i szybko we wscieklosc wpada.Za duzo na swoim Skurwielu jezdzi i go czasem ponosi :D
|
Myka znam i wiem co on "gada":)
Trzeba było śledzić na bieżąco temat i odpowiednio szybko reagować, jak się daje stwiedzenie które może być różnie rozumiane. Powinieneś wiedzieć o tym, będąc "gościnnie" w temacie "Maroko" Puszka i nie wywoływać zbędnej paplaniny. Pozdr. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
A tak serio 2 duze KTM o przebiegu 15 tysiecy km klekly. Raz jechaly, raz nie jechaly. To nie byl problem z filtrem powietrza. Raczej pompy paliwowe (dwie na raz?), albo cus z komputerem. Szkoda mi bylo chlopakow, bo nie po to sie wydaje kupe forsy by sie narazac na docinki wrednych kolegow. No poużywaliśmy sobie... |
Bardzo dobrze,nalezy sie tym kateemiarzom.Niech nie mysla,ze nalewanie z Gejesow ujdzie im na sucho :lol8:
|
Cytat:
|
Klękły, klękły, zaraz klękły:Sarcastic:
O filtrach paliwa nie bedę sto razy pisał, o zamiennikach tychże też nie( tu powinien być gest Kozakiewicza) oryginał kosztuje coś k.400zł:mad::Thumbs_Down: Kierownik wybierający sie w tereny gdzie nie podjedzie za chwile asistance, które zawiezie jego moto do fabrycznego serwisu:o powinien umieć wykonywać proste naprawy przy motocyklu i mieć ze sobą podstawowy zapas części { filtry paliwa, dętki, klocki, łożyska, na dłuższe wyjazdy + inne) Następnym razem jak będziesz miał więcej dużych Ktm-ów, daj info, mogę robić za serwisanta, kasa za wyjazd zwróci się z nawiązką:) pozdr. |
Zbyniu, co Ty ostatnio taki nabzdyczony? :)
Świat chcesz zmieniać? |
Nie:)
Nie wiem, ja tak piszę, że to tak wygląda??:):):) pozdr. |
Cytat:
na swoje własne ryzyko. Mnie jak wał na pustkowiu w gsie pierdyknął , to szybciutko go sprzedałem by nie psuć sobie i kolegom humoru na następnym wyjeździe. Zmieniłem i model i markę ( na słuszną :D) |
Zbyszek dawno nie po... pojeździł :)
Zbyszek spójrz na to tak, po co zabierać pierdylion filtrów i innych części jak wszystko to załatwia jedna lina :) Ja już przestałem bronić opinii katów. Nic mi to nie daje. Jak ktoś pyta to uczciwie odpowiadam, że ja z żadnym problemów nie miałem. Do zobaczyska za tydzień. P.S. Chłopaki mimo prośby nie dali jeszcze znać co było przyczyną problemów. |
pewnie szybko-złączka na przewodzie paliwowym
|
Nam w Iranie też przy dwu katach zapchało filtry paliwa:) i to dzień po dniu.
Woreczek siatkowy (zgrubny) i papierowy, który nie przepuszcza paliwa (wiekości paczki zapałek). Objawy są takie, że moto chwilę jedzie, a za moment gaśnie. Pompa nie może przepchnąć benzyny pod odpowiednim ciśnieniem do wtrysków. To nie staje się nagle, odczuwa się to już sporo wcześniej np.przy dużym obciążeniu silnika (objawy jak przy za niskim poziomie paliwa w gaźniku):) @Puszek, odezwij się:) Bo się zrobił wątek o "wariatach":) i o awaryjności KTM-ów:Sarcastic: pozdr. |
Dokładnie tak się działo. Motocykle po zgaszeniu na chwile odzyskiwały wigor i jechały kilkaset metrów. Potem słabły i gasły. Podobno chłopaki czyścili te filtry - nie wie, nie widziałem. Skoro oba zaczęły jednocześnie szwankować to paliwo jest najprawdopodobniejszą przyczyną.
Kończymy offtopa. |
Spoko spoko...podoba mi się ta antyreklama KTM-a :D Policjant jak zobaczył LC4 w Maladze na holu to skwitował.."Kateme szajse..." A ponieważ ciagnęła go Afri to odstąpił od czynności (sam jeździ na jedynie słusznym motocyklu:D)
|
Puszek
bierz się do roboty i coś napisz. Może być chociaż filmik (pełnometrażowy) z fajną jak zwykle muzą. Czekamy. Pozdro |
Cytat:
|
No dobra:)
Powiedz teraz "dlaczego mają napis Adventure" pozdr. |
Cytat:
|
Adventure starts where KTM ends ;)
|
Cytat:
Bo to jest Adventure i kropka....i szacun chłopie, żeś się zdecydował, kupił, jezdzisz, jak trzeba naprawiasz, a Panowie szanowni znów, rozumiesz, kwaszą i po kolejnym motku nie jedynie słusznej marki ostro jeżdzą.... ale wiesz oni tak całe życie... ględzenie to ich druga pasja :haha2: |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |