![]() |
Zacząłem jeździć w Leatt i w czasie jazdy nie czuje go aby w żaden sposób ograniczał moje ruchy. Nie czuję go :) Dopiero jak zaczyna się wyciąganie Moto z czegoś z dużym wysiłkiem, kilkadziesiąt minut, to ściągam razem ze zbroją. Ale to było raz :)
|
U mnie leatt. Jest ok. Nic nie krępuje.
|
jest ciekawa promocja :)
https://www.24mx.pl/wyposazenie-mx/o...E&gclsrc=aw.ds macie jakieś opinie ??? |
To GPX 4.5. Za stówę mniej masz model wyższy GPX 5.5, tylko, że kupowany za granicą.
|
jakiś e-bay?? czy inny taki?
możesz podesłać jakiś link do sklepu, lub namiar na kogoś kto mógłby dokonać zakupu ? |
Ja też chętnie się dowiem gdzie można kupić GPX 5.5 za 500 pln.
|
Cytat:
GPX 5.5 za ok 1100PLN dostaniecie w amazonie i hiszpańskim motardinn. |
Zaszalałem i kupiłem GPX 6.5 Carbon. Zakładam go do zbroi leatt'a.
Lekki jest to fakt. Na zbroi są takie gumki do mocowania stabilizatora i z przodu na zbroi jest taka "kieszeń" w którą się wsuwa te przednie łapki od stabilizatora. Czyli niby wszystko pasuje, a mam czasem wrażenie że mam źle ustawiony ten stabilizator. Muszę go czasem poprawiać bo się przesuwa. Ogranicza ruch głowy, ale tylko w jednym przypadku (no ale tak ma być) - jak dobrze odkręcasz na stojąco w pozycji mocno pochylonej, wtedy głowę podnosi się do góry - ale to tak bardzo nie przeszkadza, bo to jest chwila tylko. Nie jestem w 100% przekonany do tego wynalazku. Piszą, że generalnie wszystkie zwiększają ryzyko złamania obojczyka. A w offie, enduro obojczyk jest często narażony na kontuzje przy różnych glebach ... |
Ja też mam podobne odczucia, ale zakładając na kurtkę bez zbroi leatt już dużo lepiej.
Spróbuję popróbować z gumkami te co z tyłu są i zmieniają kąty. Ogólnie nie odczuwam dyskomfortu w jeździe z. Jak ma to poprawić moje bezpieczeństwo to czemu nie. Podobnie miałem obawy jak kupowałem ortezy, obawiałem się że będzie przeszkadzać. A po założeniu po chwili już ich nie czuję. |
A jak zakładasz na kurtkę to rozumiem używasz tych pasków do mocowania ?
Bo jak mocuje do zbroi to teoretycznie nie ma potrzeby, chociaż te paski wydaje mi się że utrzymują pozycję stabilizatora na miejscu. Ja też musze jeszcze pobawić się ustawieniami: tymi gumkami od zmiany kąta i poprzesuwać przednie łapki (jest możliwość regulacji przód - tył) |
Na kurtkę to z gumkami pod pachami.
|
Jaki model zakładasz na kurtkę?
Kupiłem nie dawno Leatt 3.5 i o ile ze zbroją Leatt 5.5 HD Pro był super kompatybilny i pasował idealnie, o tyle na kurtkę był już za mały i dotykał kasku. Wtedy musiałbym kupić większy rozmiar, ale znowu do zbroi by nie pasował ;) |
Mam model 6.5 . Może byc też kwestia kurtki i ułożenia na niej.
Mam Revit Sand 3 |
Również rozglądam się za takim stabilizatorem...
Dzinks, czy jak nakładasz na kurtkę Revit'a stabilizator nie przeszkadza na plecach ochraniacz? Tzn czy te tylne "łapki" stabilizatora nie opierają się na ochraniaczu i nie podnoszą go. Pytam bo jest model Leatt STX road i ma te łapki szersze na plecach, żeby właśnie zmieścił w środek ochraniacz lub garb. Tylko że to są tylko moje domysły... Ja nie jeżdżę w zbroi, używam normalnych kurtek moto., więc zastanawiam się czy nie będzie rozsądniejszym zakup stabilizatora z takimi szerokimi łapami na plechach. A może ktoś używa Leatt STX Road? |
Jak jeżdżę w kurtce to mam założonego pod spód żółwia. Nie jest to wbudowany w kurtkę z ale osobny na szelkach i pasie - Dinese. Nic mi nie przeszkadza.
Ja korzystam z niego wyłącznie do offa |
Mam kurtkę Rev'it-a z tym ochraniaczem pleców też będę mierzył Leatt bo neck brace Rev'it-a już niedostępny. Chyba produkowało go Moveo. Wydaje mi się, że ten STX Road może lepiej pasować właśnie ze względu na szersze łapki z tyłu. Tyle, że dostępność tego w PL widzę mega słaba...
|
Ja kupiłem ostatecznie Leatt'a 6.5 Carbon. Zastanawiałem się nad STX Road, ale wersja 6.5 ma tyle regulacji, że pasuje mi na każdą kurtkę, nawet dotykając z tyłu ochraniacza.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |