![]() |
Ja wiem że są tematy o wszystkim ,ale zwyczajnie nie moge tego znaleźc i po godzinie sie poddałem -Chcę zmienic olej w mojej 07 i nie wiem ile jest śrub żeby odkręcić osłonę silnika i mieć dostęp do filtra . Ile konkretnie trzeba śrub odkrecic ( które ) żeby zdjąc tą osłonę ? Pierwszy raz zawsze boli ..
|
4 śróby
Dwie od przodu jedna z lewej od boku i jedna z prawej pod spodem |
Cytat:
Po drugie, jeśli powyższe jest problemem, koniecznie ściągnij serwisówkę. |
Cytat:
|
Niestety skład chemiczny benzyn obecnie jest mocno agresywny w stosunku do stali. W światku oldtimerowym ten środek jest popularny. Pod linkiem jest też instrukcja użycia.
http://fertan.pl/zastosowanie/motory...orniki-paliwa/ |
Cytat:
|
Cytat:
Nie była ona jedynie powierzchowna ale już z takim lekkim kożuszkiem. Zalałem fosolem potem jeszcze jakimś innym agresywnym odrdzewiaczem , do tego wrzuciłem dwie garści nakrętek i śrub po czym stosowałem długie mieszanie odkładając na dwa dni i od nowa "betoniarka". Owszem chemia plus śruby z nakrętkami zdarły nieco korozji ale w żaden sposób jej nie usunęły chociaż do cienkiej powłoki. Skutek był taki że stary zbiornik na złom a kupiłem drugi czyściutki w środku. Powodem korozji było pozostawienie przez poprzedniego użytkownika ok litra benzyny na ponad 10 lat. |
Miałem to samo lecz wcześniej bak wylądował na kuchence turystycznej gdzie wszystkie syfy wypaliłem. Po czyszczeniu w środku pozostała sama czysta blacha.
|
Ale zbiorniki są od środka malowane a po wypaleniu farby raczej nie zostało.
Jak zabezpieczyłeś zbiornik w środku? |
2 Załącznik(ów)
Na wiosenną Ukrainę mi w tym roku napięty grafik nie pozwala... :( niestety...
efekty wczorajszego pobytu w garazu :) Buella zaprezentuje później :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08. |