Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Regularne czynności serwisowe (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=3)
-   -   rd 04 mały reymont (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=19530)

Zet Johny 28.02.2014 21:46

Kup dobre szczeliwo i bez uszczelki zakręć. U mnie to działa.

ramoneza 28.02.2014 21:58

Jutro wystrugam z cienkiego papiurka zamiennik,kiedyś do junaka w sezonie się kilka razy wycinało potem hermetyk i wio

Zet Johny 28.02.2014 22:13

Też tak robiłem, he nawet czasami kilka razy dziennie. Ale mi wybrał pióra ten Junak. Ja używam masę uszczelniającą Reinzosil i trzyma bardzo dobrze.

szynszyll 28.02.2014 23:44

Ja dwa razy zamawialem w roznych sklepach uszczelke do afry i dwa razy przyszla taka jak na zdjeciu - otwory sie zgadzaja - obrys delikatnie nie. Od tej pory zawsze kseruje dekiel i wycinam.

Ktos wie ktory sklep ma PRAWDZIWE uszczelki do AT?

szparag 01.03.2014 08:30

Cytat:

Napisał Fihu (Post 363691)
HF-2 na przód, HF-1 na tył
co do pierścieni niestety nie pamiętam

A skąd ta teoria ? Mógłbyś to podeprzeć jakimiś konkretami.
I jak zamawiać tłoki by akurat przyszły z takimi oznaczeniami skoro obydwa mają taki sam nr ?
Nie mieszaj, bo ktoś kto będzie to czytał może wziąć to na poważnie.
Pozdrawiam
PS : do właściciela motocykla, te tłoki to STD czy nadwymiar ? Jak nadwymiar to szlifierz powinien sparować je z cylindrem i powiedzieć ci który jest z którym. Ale jak się pomylisz to dramatu też nie będzie bo niby wszystko powinno być w dopuszczalnych tolerancjach.

Skydiverek 01.03.2014 10:32

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 365274)
Ja dwa razy zamawialem w roznych sklepach uszczelke do afry i dwa razy przyszla taka jak na zdjeciu - otwory sie zgadzaja - obrys delikatnie nie. Od tej pory zawsze kseruje dekiel i wycinam.

Ktos wie ktory sklep ma PRAWDZIWE uszczelki do AT?

Olekmotocykle miał bo kupowałem i pasowało.
A jak nie to proponuje uszczelniacz DIRKO.

ramoneza 01.03.2014 11:11

quote nie robi PS : do właściciela motocykla, te tłoki to STD czy nadwymiar ? Jak nadwymiar to szlifierz powinien sparować je z cylindrem i powiedzieć ci który jest z którym. Ale jak się pomylisz to dramatu też nie będzie bo niby wszystko powinno być w dopuszczalnych tolerancjach.
Tłoki +0.50 szlifierz mi nie powiedział,który jest który,ale skoro są identyczne to jakie to ma znaczenie ??

fassi 01.03.2014 11:55

Tłoki +0.50

Ramoneza, czy to jest srednica szlifu cylindra?

norbi 01.03.2014 13:47

Ramoneza ty skończysz ten remoncik przed rumunią:dizzy::dizzy::dizzy:

szparag 01.03.2014 14:39

Cytat:

Napisał ramoneza (Post 365313)
quote nie robi PS : do właściciela motocykla, te tłoki to STD czy nadwymiar ? Jak nadwymiar to szlifierz powinien sparować je z cylindrem i powiedzieć ci który jest z którym. Ale jak się pomylisz to dramatu też nie będzie bo niby wszystko powinno być w dopuszczalnych tolerancjach.
Tłoki +0.50 szlifierz mi nie powiedział,który jest który,ale skoro są identyczne to jakie to ma znaczenie ??

Różnica jest taka, że jest coś takiego jak tolerancja i dwa niby te same tłoki mogą odbiegać od siebie rozmiarami, by uzyskać idealne spasowanie szlifuje się cylinder po dany tłok. Oczywiście jeśli wszystko mieści się w tolerancjach fabrycznych to jest ok.
W serwisówce jest to pięknie rozpisane.

Na ile ci zrobił pasowanie ?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:13.