Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Honda - inna niż AT & NAT (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=185)
-   -   Honda CB500x 2019 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34595)

Emek 02.02.2020 13:39

Niestety doświadczenia z ASO pokazują że masz rację.

mdxmd 02.02.2020 13:59

Cytat:

Napisał consigliero (Post 667158)
Jak dobry serwis to jazda do niego to przyjemność. Znam wszystkie ścieżki między Krakowem a Bielskiem. Przeważnie powrót z serwisu był sporo dłuższy niż dojazd do niego. Niestety wszyscy teraz zaczynają patrzyć w tabelki i gdzieś znika człowiek. Do niedawna miałem dostęp do całej gamy motocykli Bmw a teraz to już nie to samo, nadeszły nowe ciekawe czasy.

Ale poziom obsługi w BMW i tak może służyć za wzór... umówiłem się w Honda na jazdę testową (październik 2019) motocykle testowe miałby być w okolicy listopada -> do dziś nikt nie zadzwonił. W tym samym czasie dzwoniłem do BMW aby zapisać się na jazdę R1250GS i już nie mieli demo bo sprzedany... ale po godzinie zadzwoniła pani i poinformowała, że jeżeli jestem nadal zainteresowany to sprowadzą dla mnie demówkę od innego dealera... to miłe chociaż nie skorzystałem bo chciałem się przejechać a nie kupić i szkoda dupy zawracać.

GregoryS 02.02.2020 14:06

Oj w BMW tez bywa "nieróżowo" :) Rozwazajac zakup moto bralem pod uwage "malego" GS850. Pomimo usilnych staran przez kilka MIESIECY jazda testowa nie doszla do skutku, udalo mi sie az RAZ przymierzyc do egzemplarza na wystawce.

mdxmd 02.02.2020 14:11

Cytat:

Napisał GregoryS (Post 667223)
Oj w BMW tez bywa "nieróżowo" :) Rozwazajac zakup moto bralem pod uwage "malego" GS850. Pomimo usilnych staran przez kilka MIESIECY jazda testowa nie doszla do skutku, udalo mi sie az RAZ przymierzyc do egzemplarza na wystawce.

czyli statystyka .. i tak będzie ze wszystkim.

mi osobiście CB500X bardzo się podoba i chociaż jeżdzę CRF to w wielu sytuacjach na CB byłoby łatwiej i prościej. Patrząc gdzie wjeżdża swoją CB Louis to siebie na CRF tam nie widzę....

magneto 02.02.2020 20:48

Jako że czerwone "są najszybsze" , to jeszcze wynalazłem taką w Siedlcach:

CB500X Siedlce

Trochę bliżej...

consigliero 02.02.2020 20:51

Popatrz pan, a ten z serwisu nic nie znalazł. Zobaczymy co u nich słychać.

APC 02.02.2020 22:10

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 667222)
Ale poziom obsługi w BMW i tak może służyć za wzór... umówiłem się w Honda na jazdę testową (październik 2019) motocykle testowe miałby być w okolicy listopada -> do dziś nikt nie zadzwonił. W tym samym czasie dzwoniłem do BMW aby zapisać się na jazdę R1250GS i już nie mieli demo bo sprzedany... ale po godzinie zadzwoniła pani i poinformowała, że jeżeli jestem nadal zainteresowany to sprowadzą dla mnie demówkę od innego dealera... to miłe chociaż nie skorzystałem bo chciałem się przejechać a nie kupić i szkoda dupy zawracać.

Poziom obsługi jest zależny w głównej mierze od polityki i podejścia do tematu danego dealera. To jakich pracowników zatrudni, jak ich wyszkoli i jak ich będzie pilnował. Dystrybutor, czyli w tym przypadku BMW Polska czy Honda Polska oczywiście robią szkolenia ale codziennej pracy dealerów nikt nie kontroluje. Jak dealer sobie zorganizuje tak ma.

Polecam w tej kwestii naszego Gorzowskiego dealera GEZET. Salony są w Gorzowie i Szczecinie. Obsługa w 95% na bardzo wysokim poziomie. CRF 1000 testowałem bodajże we wrześniu 2019, kupiłem później motocykl używany a dealer regularnie dzwoni i pyta/proponuje. W listopadzie dzwonili z informacją, że 1100 już jest dostępna. Ale dzieje się tak dlatego, że właściciele cisną bardzo duży nacisk na obsługę klienta.

magneto 03.02.2020 17:52

Cytat:

Napisał consigliero (Post 667269)
Popatrz pan, a ten z serwisu nic nie znalazł. Zobaczymy co u nich słychać.

Jakby coś, to tu masz Linka do CB500X '2019 na OLX
P.S. Obecność czerwonej nówki sztuki w salonie w Olsztynie dziś potwierdzono organoleptycznie, znaczy moje gały widziały :)

honda_honda 03.02.2020 19:29

Consigliero zadzwoń jeszcze i popytaj w Honda Karlik w Poznaniu. Byłem tam w grudniu i oglądałem ATAS 1100 i nie zwracałem uwagi na inne modele ale salon jest zastawiony cała masą motocykli to może i jest to co Ciebie interesuje. Z Krakowa masz bliżej niż do Olsztyna

consigliero 03.02.2020 20:44

Jak wszystko się ułoży, pani od kredytu się nie odzywa i chyba podjadę jeszcze do innego banku bo mój zaczyna lecieć w kulki, to chyba zostanę posiadaczem czerwonej półafryki w skrócie PNAT. Z dodatków tylko grzane manetki i gniazdo
zasilania. Później chyba osłona pod silnik razem z gmolami i handbary. Tylko muszę załatwić ten kredyt na dom.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:23.