![]() |
Faktycznie pytanie lamerskie, sorry za zawracanie glowy, dzieki za odpowiedz.
|
2 Załącznik(ów)
Łożysko w koszu nie ma oddzielnego numeru na fiszkach . Jest razem z koszem sprzedawane. Samo łożysko jest dostępne w hurtowniach. Z tego co pamiętam dostępne było tylko w ofercie NTN. Oznaczenie NTN 180511 NK35X42X30-5. Łożysko śmiga po tulei o numerze 22116-MV1-000 oryginał Honda
|
Cytat:
Koszt kompletu ok 2300ale, z małym rabatem od pałeł-a |
Panowie czy to łożysko musi mieć otwór na koszyku bo znalazłem takie HFL 3530 ale wydaje mi się,że to jest bez.
http://simplybearings.co.uk/shop/adv...3530&x=15&y=13 |
Masz tam napisane "one way"
Takie sie nie nadają mimo że nazywają się sprzęgłowe |
a ja mam pytanko odnosnie kontrolki luzu. Zmienilem piec w swojej afri i po odpaleniu okazało sie, że ma spalone sprzęgło wiec co zrobiłem-wymieniłem cały kosz sprzegłowy od swojego uszkodzonego silnika gdzie skrzynia i sprzegło było idealne. Usterka o ktorej piszcze czyli zapalajaca sie kontrolka neutralnego przy nacisnieciu klamki sprzegła raz sie pojawia a raz nie wiec o co chodzi?? wczesniej działo sie to cały czas.
|
To już się pogubiłem:dizzy:.W poprzednim poście napisałeś:
Fabrizio dobrze piszę. Łożysko ok.100zł. Mi pomógł znaleźć i kupić je Kazmir. Wymienił mi też je. Możesz do niego walić jak coś. Uważaj na łożyska "sprzęgłowe" bo mogą się kręcić tylko w jedną stronę. :confused: One way właśnie to oznacza A więc tak rozebrałem kosz sprzęgła.Łożysko i tuleja wyglądają nieżle.Na tulejce nie widać śladów zużycia.Natomiast trzymając za koło zębate i ruszając koszem jest lekki luz to znaczy,że można przekręcic zębatką pare milimetrów w tą i z powrotem.Co do sprężyn to dwie siedzą ciasno a 4 mają luz i hałasują.Co o tym myślicie,mnie się wydaje,że to klekotanie u mnie to wina sprężyn a nie łożyska. |
Cytat:
|
Na którym NTN..?
Ja pisałem że pierwsze łożysko kupiłem właśnie 'one way' i musiałem kupić drugie |
Ok Rambo,załapałem:mur:.One way są sprzegłowe ale nie nadają się do afry.
Ja narazie składam wszystko z powrotem do kupy i będe jeżdził tak jak jest.W UK będzie ciężko znależć kogoś kto by zregenerował kosz za rozsądną kasę.O ile ktoś by się podjął zrobić takie cuda:confused:. Szukając łożyska dowiedziałem się,że można kupić orginał.Takie same łożyska mają HONDY CB750 Night Hawk(seven fifty w Europie),CBR 1100XX Blackbird i VTX 1800.Oznaczenie 91024-mw3-671.W tych modelach są osobno a nie razem z koszem tak jak w AT.Ale cena zabija(£45) Dzięki wszystkim za pomoc;). |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:49. |