![]() |
To może jednak ktoś podpowie jak w pytaniu.
Jedna lub dwie kurtki warte uwagi. Z dobrym ocieplaczem i membrana. Serio bieliznę panna już ma. I z merino i z jedwabiu. Ma ktoś jakąś konkretną poradę? |
Przecie napisałem jak moja kobita się ubiera w polarach a bieliznę termoaktywną ma pd spodem.
A może zrób wywiad, pewnie kobicie ten ubiór się nie podoba i chce nowy. :) |
moja dziewczyna jeździ w Heldzie i sobie chwali, trwałe i funkcjonalne ciuchy.
|
Cytat:
|
Mnie jest zawsze zimno. Klim ma coś takiego jak override jacket. Wełna, na to wełna, override jacket i na to kurtka. Nie ma bata żeby zmarznąć. Nie wiem czy jest damska wersja ale czegoś takiego bym szukał.
|
Dokładnie. Jak zimno to ładujemy warstwy pod kurtkę a nie szukamy kurtki, która ogarnie mrozy bo ona z założenia jest produkowana raczej aby obsłużyć maksymalnie najszerszy zakres temperatur.
|
Cytat:
W ostatnią niedzielę przy 2-4 stopniach jeździłem w kurtce letniej BMW Rallye z tysiącem wywietrzników i było cieplutko... ale pod nią miałem 5 warstw :D - koszulka bawełniana, - brubeck merino extreme wool 270g, - merino Emka - 90g, - sweter, - membrana (z zestawu z kurtką). Na asfalt (ponieważ tam się nie ruszasz) mam taki zestaw: - Klim Latitude, - cienka kurtka puchowa z Decathlonu z wysokim kołnierzem (Quechua), - merino Emka - 90g albo koszulka bawełaniana. Trochę trwało zanim dobrałem odpowiednie zestawy, ale teraz jest super! |
Hola hola stop.
Z żoną bym się nie rozpędzał :D Czyli dobrać lepsze ocieplenia. Dzięki, to będzie następny krok. |
Tak zrób. Dołóżcie warstw pod kurtką. W razie czego potem w trakcie jazdy można tym łatwo sterować (dodajesz/odejmujesz warstwy). No i efektywniej kosztowo tez wyjdzie bo jednak jak kupisz dwa porządne mid-layers to będzie sporo taniej jak pancerna kurtka.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35. |