![]() |
voxan, nie bądź taki spięty. Strasznie poważnie brzmi Twoje "Tak będzie" ;)
Dzieju, szacun za trzeźwość, reszta jeszcze w amoku;) |
podchodzę do tego spokojnie nowej i tak nie kupie wiec jeszcze parę lat maja na testowanie ;)
|
Cytat:
Napisz jeszcze, czy Twoja dmuchana lala Ci wystarczy jako zamiennik prawdziwej Japonki :p |
Lepi to Ty się za bardzo spinasz i nabijasz - ja jak większość osób z FAT mamy wielką nadzieję, że Honda zrobi toś bardzo dobrego - Nie zabierajcie nam tego
|
Ej chłopy, ale pianę bijecie. Jeszcze niedawno wszyscy rozdzierali szaty, że jak się w ogóle następca Afry pojawi to będzie z przodu 19", mały prześwit, alufelgi bez szprych, niska kanapa i tona plastiku. A jak żółtaszki pokazały w jakim kierunku pójdą, to dalej marudzenie, bo to be, a to nie cacy... Przecież ten sprzęt kurna wymiata, ma większość cech o których wszyscy marzyli, a do tego wygląda tak, że hej! Poczekajta spokojnie na dane techniczne, przejedźta się i wtedy jak będzie nie tak to marudźcie. Dla mnie jak na razie Królowa nadciąga!
|
Sam czekałem w napięciu i wiele razy życzyłem spełnienia Waszych marzeń.
Ale obecna sytuacja wydaje mi się śmieszna więc wolę się pośmiać niż spinać :) |
przez kilka lat wielu żyło marzeniami i nadziejami że wznowią produkcję AT...
Teraz juz pojawił sie koncept....Jeszcze niewiele wiadomo a już są tacy co są niezadowoleni...że to nie tak , że to bym zmienił.... To nie samochodowa wersja indyvidual ze siadajac z grubą roladą szmalcu sobie tworzymy samochód pod siebie :-( Znajac życie bedzie to znowu pole do popisu do forumowych producentów bagazników ...kufrów...deflektorów ....i dobrze ! Dla zdeterminowanych chcących mieć ten JEDYNY pozostaje droga jaką wybrał Franz i sam sobie chyba stworzył swój motocykl... Póki co mnie i tak nie stać na zakup nówki sztuki...wiec cieszę się tym co mam. Coś tam sobie poprawiam , zmieniam i najważniejsza rzecz.....motocykl zawsze pali , zawsze sprawia sporo frajdy.... Kupiony z pewnego "Franzowego" źródełka , zawsze serwisowany.... A to że raz na jakiś czas styki pompy są nadpalone....cóż wielu producentów chciałoby mieć tylko takie awarie ! Cieszmy się tym co mamy i bacznie przyglądajmy się co u pana Hądy się dzieje.... Jednego jestem pewien . Nasze motocykle dożyją jeszcze nie jednej premiery AT |
Cytat:
W duchu Ci żal ,że nie jesteś w stanie wykrzesać z siebie do pomarańczy takich uczuć jakie budzi w nas Afrii...I nigdy nie będziesz, bo to moto dla marzycieli, którzy wożą ze sobą dętki i klucze, których celem jest droga..Nie ważne gdzie, nie ważne czy się wjedzie..ważne,że się walczy...nawet 8 razy :-))) Szkoda mi trochę ,że nie jesteś w stanie odczuwać tych wzruszeń...ale cóż Królowa nie może mieć nieograniczonej liczby swoich Rycerzy:D:D:D Ale jak się postarasz i weźmiesz dętki i klucze na następny wyjazd(gips zostaw w domu) to może pozwoli Ci być giermkiem....:vis::vis: |
ZAzdrosc KTMow jak najbardziej mie utwierdza w zajebistosci nowej afry :D
Ja tez sie chetnie posmieje z czyis marzen, tak wiec wybralem sobie QurczaQa i jego marzenia napisane w 3cim poscie tego watku. QurczaQ napisal: No ja bym chetnie widzial: - 21 przod / 18 tyl - dobre zawiasy - lepsze niz poprzednik - waga 180kg - 80KM - 80Nm - 2 cylindry w rzedzie dosc pochylone jak NC700 - spalanie 5L - waska dupa - wydech do szybkiego demontazu (+3KM) - wysoka szyba - wysoka kierownica - rajdowe malowanie Cena do 40.000 PLN Qurczak, patrz jak ta nowa afryka nie spelnia Twoich marzen buaaahahahahaha, wogole zero i lipa. To tylko prototyp a nowa afra bedzie miec 250kg i 150 koni, kola 12 cali, bak 3 litry, bez szyby i bez kierownicy a na baku mega adwenczer napis. Cena powyzej 100 000 aby byc lepszym niz wszystkie mega... I to by bylo tyle jesli chodzi o Twoje marzenia :p Kto nastepny do wysmiania z rana? |
Fassi zapytam ponownie bo nadal nie mam odpowiedzi od Ciebioe z kad bierzesz dane techniczne?? :osy:
Pozdro |
Fasi, czyżbyś poczuł się urażony? (wyśmiany)? Ty, prowokator i prześmiewca?
Puszek, w duchu to mi żal tych, którzy uczucia lokują w materii maszynie do ciorania po krzakach... ale nie mów nikomu bo towarzystwo jakieś drazliwe się zrobiło ;) |
Cytat:
na szczescie wielu z nas podziela moją zauroczenie :-)) A z drugiej strony troche Cie rozumiem...jak tu obdarzyć uczuciem młynek śrubowy? |
Tak :D jestem urazony bo obrazaja moj motocykl :D
Pany KTMy, danych oficjalnych nie ma, jeszcze, ale jest grono ludzi, dziennikarzy ktorzy sie troche znaja i umia ocenic. Pozatym honda puszcza jakies info i paczy na reakcje. Powie ze silnik 1200 i 150KM i zaczna cale chory afrykanskie jeczec :D Powie 250kg i paczy na reakcje a tam Puszek jedzie jak po psach W kazdej chwili moze puscic nowy blef i sprawdzac czego rynek oczekuje, to sie nazywa strategiczne tworzenie motocykla. W KTMie wystarczy ze podaja pojemnosc 1300 i 200 koni i wszyscy klienci pieja z zachwytu. Ale klient hondy to taka specjalna gadzina ktorej ciezko dogodzic :D Z danych techniczny paczymy wiec widzimy. - kolo 21 i 18 - zawiecha terenowa (zadne pseudo) - waga raczej 200 niz 180, ale od czego jest katowka - silnik ma dwa cylindry polozone do przodu i nie ma 150KM. Jakby moc tego silnika byla najlepszym atutem tego moto, toby juz ja podali Zgadza sie prawie wszystko co QurczaQ sobie zazyczyl ;) Jakby na scenie pojawil sie jakis podpicowany krosturer, albo inny KTM 1050 czyli takie wyroby enduropodobne, sam siedzialbym w lozy szydery. Mnie ta premiera wiecej niz zaskoczyla, bo juz sam przestawlem wierzyc ze da sie jeszcze zrobic motocykl w duchu ADV. I najwazniejsze zdanie co mi po uszach dzwoni ze to ma byc motocykl do jazdy po torze dookola swiata ;) ps. musze detki i klucze kupic ;) ps2. Jade zara do hondy zarezerwowac jazde probna ;) ps3. Na forum niemieckim LC8 chwala nowa Honde i wieszaja psy na KTMie za ten wyrob enduropodobny. Tam znowu czekaja na wersje 690 ADV , czyli kazdy ma swoje marzenia |
Pewnie, że warto mieć marzenia ale żyć wyłącznie marzeniami?
KTM nie pokazał nic ciekawego. Mi to akurat nie przeszkadza bo nie potrzebuję dodatkowych plastików w 690. A duże katy niech robią jak największe! Skoro są chętni to super, że ich potrafią zadowolić. |
Fazi mądrego to miło posłuchać (poczytać) :Thumbs_Up:
|
Patrząc na kartery w prototypie, myślę że będzie miał 650-800 pojemności. Silnika od BMW F800 nie przypomina w żadną stronę, raczej na pozbawiony tylnych garów silnik crosstourera, widać podobną "linię projektową", spodziewam się mocy do 80 km.
|
Temat jest ekscytujący.
Wczoraj po przyjściu z roboty mówię do swojej połowinki że będzie nowa afra a ona na to, że 'nie zapominaj, że w przyszłym roku dom budujemy' :D Tyle komentarza. Jak będzie taka jak prototyp, smukła i elastyczna to będzie bez kitu zajefajne moto! Mam nadzieję, że będzie tak samo nie do zajechania jak AT. Buziaki |
Z danych techniczny paczymy wiec widzimy.
- kolo 21 i 18 ZGADZA SIE - zawiecha terenowa (zadne pseudo) HMMM KONDONOWOSCI SIE NA OKO NIE OCENI A I SKOK MOZE BYC MALO ZADOWALAJACY - waga raczej 200 niz 180, ale od czego jest katowka RACZEJ 220 ALE NIKT NIE MA WAGI W OKU, PAMIETAJ ZE ABS, KONTROLA TRAKCJI I INNE BAJERY MUSZA WAZYC SWOJE - silnik ma dwa cylindry polozone do przodu i nie ma 150KM. Jakby moc tego silnika byla najlepszym atutem tego moto, toby juz ja podali IDAC TWOIM ROZUMOWANIEM TO NIC NIE JEST ATUTEM TEGO MOTOCYKLA BO NA RAZIE NIE PODALI ZADNYCH SZGEGULOW TECHNICZNYCH Zgadza sie prawie wszystko co QurczaQ sobie zazyczyl ;) JAK NA RAZIE ZGADZA SIE TYLKO WYGLAD I KOLA BO RESZTA TO SA DOMNIEMANIA WYSSANE Z PALCA :D Jakby na scenie pojawil sie jakis podpicowany krosturer, albo inny KTM 1050 czyli takie wyroby enduropodobne, sam siedzialbym w lozy szydery. Mnie ta premiera wiecej niz zaskoczyla, bo juz sam przestawlem wierzyc ze da sie jeszcze zrobic motocykl w duchu ADV. ZOBACZYMY CO POWIESZ JAK KAT WYPUSCI WERSJE 1050R A ZROBI TO NAPEWNO BY ZALEPIC LUKE PO 990 I najwazniejsze zdanie co mi po uszach dzwoni ze to ma byc motocykl do jazdy po torze dookola swiata ;) ps. musze detki i klucze kupic ;) ps2. Jade zara do hondy zarezerwowac jazde probna ;) ps3. Na forum niemieckim LC8 chwala nowa Honde i wieszaja psy na KTMie za ten wyrob enduropodobny. Tam znowu czekaja na wersje 690 ADV , czyli kazdy ma swoje marzenia Wizualnie te moto tez mi sie podoba z malymi zastrzezeniami i bardzo bym chcial by wszystkie nasze mazenia i oczekiwania urzeczywistnily sie w tym moto. Jak na razie to sa tylko mazenia a zaprezentowana makieta motocykla to koncept. Onanizm sprzetowy zaczyna sie gdy juz wiadomo co z czym sie je a nie nad makieta ktora ma wyznaczac droge. Koncept ten idzie w slusznej i bardzo pozadanej przez nas lini ale jaki bedzie model produkcyjny?? Pozdro |
Moja żonka jak ją zawołałem do kuchni i powiedziałem że jest dobra wiadomość (inaczej by nie przyszła :D) i powiedziałem jej że będzie nowa Afryka - nie skomentowała tego :confused:. Dlaczego ona mi to robi? he he:D
|
motormaniak jak będzie ważył do 190 kg na sucho czyli tyle co stary Trampek to ta moc będzie wystarczająca powiedziałbym idealna - najważniejsze, żeby był niezawodny - taki, którym nie będziesz się bał pojechać dalej na wschód. Ja miałem różne motki w życiu nawet takie po 180 km plastiki, pan europana 1300, dużego GS-a i inne. Teraz mam starego Trampka (z wyboru) i jazda nim sprawia mi największą frajdę - nie ma dobrego zawiasu, nie ma mocy, nie chroni przed wiatrem ale wjeżdżam wszędzie gdzie chcę i czuję, że mnie nigdy nie zawiedzie (nie ma nawet pompki paliwa).
Ta nowa "Afra" jeżeli będzie taka jak pokazali i będzie miała dobry nie za wielki silnik będzie ideałem dla większości motocyklistów lubiących bezdroża |
W calym rynku motoryzacyjnym zatrudnia sie inzynierow ktorzy dbaja o to by po danym przebiegu pewne elementy nie wytrzymaly czy myslicie ze w tym przypadku bedzie inaczej? Calym swiatem motoryzacyjnym trzesa ekonomisci i chec maxymalnego zysku. Obawiam sie ze z legendy o Africa Twin zostanie tylko jej nazwa i oby jeszcze pierwotne zalozenia konstruktorskie.
Pozdro |
Przyrost postów w tym wątku jest imponujący - takiej dynamiki nie było nawet w czasach najlepszej świetności tematu: "Dlaczego lubię BMW-Hyde Park".:D
Na austriackim forum AT jest kolo, który zdaje się być bliżej koryta Hondy (to od niego jest to zdjęcie z parku) i podał parę informacji: 1. Dane techniczne zostaną opublikowane późnym początkiem przyszłego roku. 2. Liter w pojemności powinien być. 3. Późnym latem (mam nadzieję, że 2015 :D) motocykl ma się pojawić w sieci dealerskiej. 4. Wydech zamontowany w prezentowanym moto pochodzi z testów w Maroku. W serii ma być skręcany z kolektorów, katalizatora i końcowego tłumika, który będzie wiekszy i trochę obniżony tak by jeszcze weszły podnóżki pasażera. 5. Co najważniejsze: DCT będzie, podobnie jak w innych modelach, opcjonalne. To tyle. |
Wiadomo,ze efekt finalny bedzie troche inny,cywilizowany.Wiadomo,ze firmy akesoryjne dorobia reszte i kazdy bedzie miec to o mu niezbedne.Nawet jesli to Prototyp,to wiadomo w co i jakiego klienta Honda bedzie tym egzemplarzem celowac.jak dla mnie wszystko wyglada bardzo optymistycznie i nalezy tylko troche jeszcze poczekac.Zrobia gotowe moto,przetestuja je pol roku i wypuszcza sprawdzoony model.Nie jak BMW,ktore testuje na klientach i szczyci sie darmowymi akcjami servisowymi.
|
A mnie gdzieś zawiało ze zawiecha ma mieć 26 cm skoku przód/tył a silnik 900 pojemności i poniżej 100 koni..
Ta filozofia o psuciu sie motka jak na razie nie ma odzwierciedlenia w przypadku CRF250 L... |
Puszek bo to chyba sprawdzona jednostka napędową w CRF i dlatego pożyjemy zobaczymy większość chce uniwersalnego ADv z naciskiem na moc i wagę tylko po co jak już takie motocykle sa a uniwersalność nie istnieje większość turystyki ADV jest lawetowo busowa a reszta to trochę lansu w srodowisku
|
większość turystyki ADV jest lawetowo busowa a reszta to trochę lansu w srodowisku
polac mu, dobrze gada :D :D |
Wolly,
nie wrzucaj proszę wszystkich do jednego worka. Są ludzie, dla których również dojazdówka i powrót są przygodą. Przecież chodzi o to by być jak najdłużej w tej podróży. Chyba, że się mylę? Równie dobrze można by powiedzieć, że wożenie moto na busie czy przyczepie to jest dopiero lansiarstwo. Możesz proszę nazwać te uniwersalne motocykle ADV, które są już w sprzedaży? |
etam, nie ma fałki, wygląda jak tenera a zawieszenie jak z kata, "pączek, pączek, huj bez rączek"... sytuacja przypomina mi akcję z junakiem milenium :D tak szczerze mówiąc, to jest mi smutno bo zupełnie inaczej ją sobie wyobrażałem... wielkie halo zrobili a gówno mają... wiadomo tylko, że nic nie wiadomo... kolejny motocykl dla niemców z grubym portfelem... ale oni nie kupią bo wolą gs :D po tylu latach premiera w takim "stylu" to potraktowanie potencjalnych klientów jak bandy idiotów... a ten przód to w ogóle jakiś przerośnięty stary fazer... maskra... tej afryki nie mógł zaprojektować prawdziwy japończyk... tylko jakiś matoł co za długo w essen na robocie siedział i mu się światopogląd na japońską tradycję zwichrował :D
|
:D nieźle pojechałeś. Bana dostaniesz ;)
|
Trochę tak jest, że Honda jeśli chodzi o stylistykę nowych maszyn za wiele nie pokazuje, ale chyba nie o to chodzi w advenczerowym motocyklu.
Jeśli zawias będzie skakał na 25cm, prześwit taki, że ledwo uda się nogę przełożyć, plastiki nie pękną przy zderzeniu z muchą i bak wsadzą ze 30l to mnie więcej nie trzeba. No i silnik żeby nie szarpał jak w TDMce i jeszcze żeby ładne pierd*lnięcie miał :) |
Cytat:
:bow: Gdzie dali doopy to: - brak oslony silnika (powinni dac duzą oslone jak stara AT zeby te bebechy przykryc) Wyglada to naprawde nieciekawie. - DCT? Nie wiem co autor tego projektu mial na mysli. Chyba nas wqrwic chcieli. :D |
Jest !!!!!!!! Wisi podwieszona wysoko , kilka metrów od ziemi . Nie można zobaczyć szczegółów ale robi wrażenie . Będę miał kilka fotek wieczorem , jak załapię jeszcze makaroński net to wkleję , wjeżdżam za chwilę na prom .
Informacja potwierdzona , kolega jest w Milano , dziś dzień prezentacji dla prasy i sprzedawców . Obietnica stała się rzeczywistością . |
Wpadles w jakas czarna dziure czasoprzestrzeni?
|
Ale gdzie? co?
|
:at:
zamowilem jazde sobie a "ty" sie slin ,gryz pazury he he. emocje siegaja zenitu...to nie mozliwe, jednak to nie tylko atrapa,makieta ,prototyp. Motor juz jest. I tylko kwestia kasy czy jeszcze w tym roku mozna na niego wsiasc. ps.@lepi -ty stara hipokrytko :o |
A czemu wisi parę metrów nad ziemią? Żeby nie dało się zapukać :D
|
Żeby nikt nie podpierniczył, bo każdy ją chce:D
|
Co tam gdzie wisi? I w takim razie narzuca się pytanie co stoi?
|
i komu :)
|
To może Honda dwie afriki wymodziła? łojezu!
|
Bym się nie zdziwił patrząc na serię NC.
|
Cytat:
|
Pany, moze on ma racje. Jak sie dobrze przyjrzec to na tym zdjeciu byly 2 rajdowki przykryte biala płachtą, czerwoną ten nowy wynalazek, ale... to duze w planie chyba wszystkim umknęło :-/
http://i58.tinypic.com/e8r8e8.jpg |
PS. Bilety kupione STOP Jutro robie selfie ze świerzynką STOP Jestem podniecony STOP
|
Cytat:
|
A z takiej Częstochowy do Milano to ile godzin puszką się leci mniej więcej?
|
|
Cytat:
|
Africa jest najlepsza 1000!!!!!
|
były zdjęcia, były ruchome fotorelacje, to będzie też wersja okraszona muzyką rodem ze scen batalistycznych:
:hehehe: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |