![]() |
topgumy.pl
tu kupowałem za 505 pln przed wakacjami |
Myślę, że za tył motoza można dać z 550-600 zł, ale nie więcej. Jakiś janusz biznesu wystawił ostatnio na allegro za 1200.
A jeździł ktoś na takiej Kendzie? https://allegro.pl/oferta/kenda-150-...ual-9575115059 |
Cytat:
|
Ewidentnie przyszła dostawa Motozów do Polski. Zamówiłem na tył do Afry.
|
kupione poniżej 500pln - dzięki za info.
|
Które kupiłeś? Ja Rallz.
|
a ja Motoz Adventure, jednak po asfalcie bujam się też sporo i potrzebuje czegoś co wytrzyma dłużej niż obecne Bridgestone Battlax Adventurecross AX41 (chociaż w terenie są świetne)
|
Hehe, widzę, że idziemy podobną ścieżką ;) Ja zmieniam też właśnie z AX41 Adventurecross. Świetne opony ale chcę spróbować Motozów. Ile zrobiłeś na nich kilometrów? U mnie AX41 przejechały 6 tysięcy. Pewnie ze 2 by jeszcze wytrzymały ale jako, że w weekend chciałbym pojechać trochę bardziej terenowo boję się, że już 'nie robią' dobrze w błotku.
|
Ja też akurat przelatałem 6000 km i jeszcze zostało mi jej trochę na jesień, w zimę przerzucę i sprawdzę te sławne MOTOZy ;-)
|
Moim zdaniem motozy przewyższają ax41 tylko żywotnością, a dojazdówki asfaltowe ax41 lepsze.
|
Chłopaki a te AX41 jak wam się zużywały? Równomiernie przód z tyłem czy któraś szybciej?
|
Generalnie gdyby nie ciekawość to znów bym brał AX41 Adventurecross. Do tej pory w każdych warunkach mi się ta opona sprawdziła. Także z gwoździem w tylnej oponie przejechałem kilkadziesiąt kilometrów po szutrze nawet specjalnie się nie orientując, że mam 0,5 atmosfery... To, że schodzi w 8 tys kilometrów to tylko oznacza, że dobrze klei. Jeśli chodzi o proporcję zużywania się to chyba standardowo czyli tył schodzi dużo szybciej. Ja zmieniam na tą chwilę tylko tył na Motoza. Przód zostaje Bridgestone bo jeszcze sporo mięsa w nim.
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pierwsze wrażenia z Rallz vs AX41 Adventurecross. Na razie mam podobne obserwacje do tych opisanych przez PiraniaD. Dużo bardziej nerwowa na asfalcie powyżej 120-130 km/h niż AX41. Szczególnie odczuwalne na niższym ciśnieniu z tyłu typu 1.7-1.8 bar. Jak podpompowalem do 2.3 lepiej. W terenie nie czuje na razie różnicy. Piach, błotko, szuter idzie bardzo ładnie.
|
Hej, poszukuję opony Mefo MFC 12 140/80/18, lub ten sam rozmiar ale Mitas C0 2
Gdyby, ktoś, coś. Pozdrawiam. |
1 Załącznik(ów)
|
Conti trail atack 2 bardzo dobre,na tych zrobiłem 15kkm.Te szosowe trójki na pewno tyż dobre.
|
Cytat:
W kazdym badz razie te Trail Attack sa na rowni z Dunlop Meridian ktore mam teraz zalozone. Oczywiscie to opony 90/10 albo nawet 95/5. Super sie spisuja, narazie 3500km przejechane. polecam |
Pany, Motoz Tractionator Adventure do ATAS ktoś wie gdzie kupić obecnie z LT nie dłuższym niż tydzień?
|
Cytat:
Jakie pytanie taka odpowiedź :-) |
No ale mówię przecie że tył:)
|
W rugged roads mają ale cena cię zwali z nóg.
|
Przespałeś i teraz do jesieni jesteś skazany na cwaniaków i spekulantów.
Dobra wiadomość jest taka że możesz olać ten mokry australijski sen i założyć Mitasa E09 Dakar który zrobi Ci 90% tego co ten Motoz - za 50% ceny. |
Tak, zastanawiam się nad nim i daję sobie czas do końca tyg. Jeździć cza:) Dzięki.
|
Przyjedź to Ci dam non-dakara po 5000km.
Tył założysz w każdej auto-wulkanizacji. Rach ciach i będziesz se mógł potestować. |
A co to non- Dakar?:dizzy:
|
Takie które uginają się pod ciezarem motocykla, gdy nie ma w nich powietrza. ;)
Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka |
True. Ale przed próbami zrzucenia ich z rantu nie uginają się równie dobrze jak dakary :D
|
Dzięki Daniel. Mam jeszcze ok 2 kkm na swoich STR więc może syt się wyjaśni. Myślę, że STR ponownie też nie jest złym rozwiązaniem.
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Życie jest zbyt krótkie na czekanie 20kkm na możliwość zebrania doświadczenia z innym ogumieniem. Cytat:
|
To jest jakas wyraźna różnica w łatwości zwalania z rantu? Ktora sie latwiej poddaje?
|
Długie łyżki i zrzucisz obie ale łatwo się nie poddają.
|
Cytat:
|
Odnośnie Continental Trail Attack 3.
Potwierdzam. Mam u siebie przód i tył od ok 5000 mil. Świetne opony drogowe, bardzo dobre na mokrym i zimnym również. Moje poprzednie motki (dl650, gsx1250fa) ubierałem w pilot Road 3 i 4 ze względu na pogodę w uk, lecz śmiem twierdzić, że conti są równie dobre jak Michały Sent from my SM-G980F using Tapatalk |
Cytat:
Po tym jak se dokupiłem CRF300 to mam zamiar odziać NAT w jakieś typowe szosówki. |
Cytat:
Sent from my SM-G980F using Tapatalk |
Cytat:
Rozważałem pomiędzy Scorpion Rally Str a Anakee Adventure. Ale polatałem ostatnio z sąsiadem na CT który ma Scorpiony Trail II i bardzo je chwali. Zastanawiam sie czy nie odpuścić sobie wszelkie dualowe - 80/20 wersje i nie wziąć tych szosowych Scorpionow. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Scorpiony dwójki bardzo dobre na czary suchy, mokry(przejechane 20kkm), możecie wziąć pod uwagę dunlopy meridiany.Viadrem w lesie po lekkim błocie jechałem i ok. Na czarnym w zakrętach idziesz tak samo jak na pirelkach(mokro,sucho) tylko troszkę głośniejsze ale w terenie duży plus. Jak CT wykończy te co mam będę kupował meridiany.
|
Motozy się już pojawiły w normalnej cenie więc se zanabyłem se:)
|
Brawo Ty. To kiedy coś jedziemy?
|
No ja z Tobą a Ty na tym maluchu to słabo wyjdzie:)
|
Challenge accepted!
|
Tyle, że to ja mam obawy o siebie:)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:18. |