![]() |
Cytat:
|
No i dojechał. Naprawdę jestem pod wrażeniem jak jest zadany i jak był serwisowany. Jak w zegarku. Teraz jeszcze Leo założyć, olej dla świętego, napęd bo akurat mam i opony z dętkami UHD. Taka fanaberia.
I tak oddam na serwis do Marka Kujałowicza żeby przejrzał i zobaczył co można zbędnego wyrzucić :D Ps. Jedyna wada to lekko zmatowiała osłona baku od torby. Ale to zamówiłem nowe już :vis: Nie lubię rys :D |
Z niską szybą wygląda najlepiej.
|
Widać, że mocno zadbany. Musiał latać tylko w koło komina w łądną pogodę.
|
Ładny
|
Fee, opony jakieś takie szosowe ;) Aż nie przystoi temu modelowi :p
|
Ładny sprzęt,na żywo pewnie wygląda jeszcze lepiej -gratulacje.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wyglada faktycznie fajnie ale jest totalnie niefunkcjonalne w trasie |
Cytat:
Końcówka tłumika założona. Świetnie gada :) Opony sprawdzone i odkąd się pojawiły to ich używam. Szutry raczej 70% będą stanowiły w jedzie tym motocyklem. Na pewno złej jakości drogi. |
Cytat:
|
Dla porównania moja 11
Skończyłem serwis, najtrudniejszy moto jaki mialemhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a4e8757957.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dd765ff77e.jpg |
Cytat:
|
@tuzmen
W jakim sensie najtrudniejszy? |
Cytat:
|
Grzebałem już kilkunastu sprzętach ale ten jest najmniej przemyślany pod kątem serwisu.
Przykład: prozaiczne dolanie płynu chłodnicy to zdjęcie baku a to odkręcenie pięciu elementów obudowy razy ileś tam srobek. A najpiękniejsze to do zdjęcia zębatki zdawczej trzeba odkręcić wachacz. Zdejmowanie tylnego koła tak samo porąbane jak w moim dziobaku więc już się przyzwyczaiłem. Wiązka kabli nad tylną głowicą ciężko wyjąć pokrywę. Trzeba pamiętać o odkręcenie świec przy regulacji zaworów. Plus to fajna blokada wału dla gmp ale minus za nie do konca przemyślana serwisowke. Miałem profilaktycznie wymienić rozrusznik na ten z cbr ale jak popatrzyłem gdzie on jest to dałem spokój. Ogólnie ciasnota wewnątrz kratownicowej ramy mocno komplikuje pracę |
A to normalnie :)
Idzie się przyzwyczaić. |
To nie robiłeś regulacji zaworów w crf1000
|
Nie robiłem też varadero 1000 ale podobno masakra.
Moze zwyczajnie syndrom "pierwszego razu" , teraz będzie łatwiej |
Cytat:
|
Odnośnie zaworów to za punkt odniesienia weźcie GSa 1200 do 2010 na śrubkach :)
Muszę przyznać że wiele rozumiem ale wyjmowanie wahacza do zmiany zdawczej to już grubo. Choć jak tak inaczej na to spojrzeć - przynajmniej łożyska wahacza jest okazja przejrzeć, przesmarować :) Ładne te wasze pomarańcze, nie są to raczej maszyny dla mnie raczej ale ładne :Thumbs_Up: |
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze moto bite, cos przesuniete , nie mam pojecia. Ja mam 1190R jak wyszlo z fabryki i przy wymianie napedu wachacza nie dotykam |
Cytat:
|
Cytat:
|
No ja nie tragizuje tylko porównałem zabawę z nim z innymi sprzętami i wychodzi ze Valki mają trochę trudniej bo ciaśniej. Ale jakby dali jeden cm tu i dwa tam to by nie było tych problemów a sam sprzęt niczym by się nie różnił. Ogólnie to ta 11 podoba mi się okrotnie pod każdym względem.
Odnośnie rozrusznika ja mam typ sm17 a więc ten mały i słaby. Ale pasuje do niego sm13 bo od roku 15 go tam wsadzili. Okazuje się że sm13 to występuje w pierdylionie motocykli nie tylko w 1290 gdzie na allegro latają po 500zl. Taki sam jest w cbr 600 f2 i f3 za 50zl bo chodź sm13 to popularna konstrukcja to różni się mocowaniami w zależności kto tam to montował. Cbr ma to samo mocowanie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Również dzięki za objaśnienia. Mam obraz już co i jak.
W DL1000 mimo że V i do tego L-Twin 90 stopni to nie ma problemów dużych z dostępami a konstrukcja nader dopracowana i przemyślana z jednym ale... ...w moim obecnym do wymiany żarówki mijania trzeba wyjąć kokpit z zegarami :mur:;) może i jest to proste ale jednak. Nie chciałbym tego robić warunkach polowych w deszczu nocą. |
Za to w 11 drogocenne zegary są przykręcone na 3 inbusy. 30 sek roboty dla kogoś z inbusem. Zastanawiam się czy nie potraktować ich wiertłem 😜
|
Jeden z kolegów pytał mnie czy przypadkiem jak kupowałem swojego 1090 ADV R, nie oglądałem czasem 1190 ADV R z poniższego linku.
https://www.otomoto.pl/motocykle-i-q...-ID6G6exg.html A więc tak, motocykl po szkodzie. Zdjęcia motocykla z zakupu i jak był uszkodzony. Uszkodzona lewa owiewka, prawa owiewka, przedni błotnik, gmole, osłona wydechu i na koniec rodzynek. Pęknięta rama przy główce ramy. A kto wie czy tarcze proste i czy nie wyjdą jakieś kwiatki w dalszym użytkowaniu. Normalnie w PL każde gówno się sprzeda gdzie na zachodzie utylizacja albo na części. Aha, brak książki serwisowej itd itp. Chyba że zajadą 10k na ramę i z 5k dodatkowo na plastiki i zaprawki na kołach to może ok. Za 15k kupił bym na dawce. Jeśli info zamieściłem w niewłaściwym temacie to proszę o przeniesienie lub wyrozumiałość :D Czyli jak ktoś by sobie chciał kupić albo chciał jechać to niech nie jedzie. |
Jednego w Kielcach oglądałem Gilowi. Import z US ale wygladał bardzo przyzwoicie. Mam foty jakby co z tym że nie wiem czy jeszcze aktualny.
|
Nowa rama 10tyś.zł
Jeszcze 2-3lata temu były po 6tyś. |
Cytat:
|
A czy to prawda, że w KTM można podobno zamówić ramę z nabity VIN i tabliczką?
|
Cytat:
|
Te ramy to chyba z papieru. Każdy ktm jaki widziałem z kolizją przodu wygina albo górna albo dolna rurkę przy główce
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Kupiłem w zeszłym roku kitajski TPMS. W komplecie dostałem imbusa do zamocowania wyświetlacza. Jakież było moje zdziwienie, że moimi standardowymi kluczami imbusowymi nie mogłem tego dokręcić ani odkręcić. Nr 4 latał luźno, a nr 5 nie wchodził. Wziąłem suwmiarkę i zmierzyłem ichniejszego imbusa 4,7. Hm... o so chozzi?! Wygląda na to, że jest to niezłe zabezpieczenie na "kogoś z inbusem". :Thumbs_Up: Tylko gdzie takie śrubki kupić?! PS Dla sprytnego złodziejaszka jest rozwiązanie. Wbić któregoś zbliżonego wymiarem torxa i da radę. Nie raz tak odkręcałem obrobione ampułkowe... PPS Znalazłem wytłumaczenie. Po prostu użyli hamerykańskiego calowego imbusa 3/16. |
Cytat:
https://www.otomoto.pl/motocykle-i-q...jc5NzkuMC4wLjA. Jak coś podeślij do mnie |
Daj numer tela. Puszczę watsapp
|
Cytat:
Sent from my 2107113SG using Tapatalk |
Z papieru to ramę ma CRF 1000.
|
Jak ma już być na pomarańczowo to niech będzie :vis:
Dobrze że żona wyrozumiała :D |
:Thumbs_Up: Ale ta opona to za mała i za szeroka jest. :D
|
Uuuu czuć piniądz....:Thumbs_Up:
|