![]() |
Na dziś 100 NOK = 48 pln..czyli jednak działa DOBRA ZMIANA..;)
|
Mnie to pasuje :D i mysle ze bedzie tylko lepiej, gorzej dla was :)
|
Cytat:
Kurczę jak sobie pomyślę ile razy po studiach ciągnięto mnie do pozostania za granicą na dłużej, w domyśle na stałe, to się teraz człowiekowi marzy wehikuł czasu... Nie żeby jakoś wybitnie przywiązanie do ziemi przodków działało, jakoś tak pomieszanie lenia z wygodnictwem wzięło górę... Pamiętam jak w całej Skandynawii kurczowo trzymałem się wskazań GPSu odnośnie prędkości mając w głowie taryfikator mandatów. Co mnie zaskoczyło trochę, to fakt że wyprzedzali mnie niemal tylko w pojazdach z Polski :) |
Cytat:
|
Cytat:
P.S Jak na asfalcie będziemy sie tak pie...ć to na szutrach, MOC się uwolni i po dwie paki będzie latanie! ;) Chyba, że tam też są ograniczenia np. do 30tki dla bezpieczeństwa..?!:mur: |
W moim odczuciu większość ograniczeń prędkości była dostosowana do warunków jazdy.
Czyli jeśli było 70, to da radę jechać i 90, ale te 70 nie było karą. To samo w miastach - progi zwalniające co kilkadziesiąt metrów, gęsta zabudowa, zakręty i światła samoistnie skłaniają do odjęcia gazu. Czasem wystarczy dostosować się po prostu do rytmu lokalsów - tam gdzie można, przyspieszą, a tam gdzie trzeba restrykcyjnie przestrzegać ograniczenia (np. okolice szkół) - zwolnią. Dubel - a czasem nie jest tak, że jeśli nie masz z czego zapłacić mandatu to idziesz na kilka dni odsiadki do norweskiego więzienia?:):) |
Jest tak, jest tak tez ze placisz i siedzisz. Wszystko zalezy od tego jak narozrabiales.
|
Cytat:
Płyniesz jakieś 3h (przynajmniej tym szybszym promem). Kosztu Ci podawać nie będę, bo jechałem autem. Mi udało się kupić bilety jakąś godzinę przed odprawą i dostałem niezłą zniżkę na "last minute". Na promie brak foteli lotniczych ogólnie dostępnych. Można albo wykupić sobie miejsce siedzące, albo siadać gdzieś na korytarzach przy stolikach/pufach itp. Generalnie nuuuda... jedzenie dobre i nawet nie najdroższe ;) Jeszcze Pan coś by chciał wiedzieć? :P |
bigcycku, ;p
dzięki za info to wyczytałem z googla..:D Zastanawiałem się czemu większość ciągnie na N przez Karskorona? Płynąłem tam służbowo z Gdańska, potem na kołach do Sztokholmu i przyznam, że "spokój" na drogach jest zadziwiający. Jakby wszyscy jeździli w zwolnionym tempie. PS Patrząc na te mandaty za oglądanie cycków i jazdę na V w GPS trochę się odechciewa.. W podobnej kasie wyjdzie Kirgizja a tam pycenie po górach na ile cochones pozwolą..;) Dubel, to ja chyba będę pycić za Wami wypasionym KNAUS'em..;P |
Na dojazd na Twoim miejscu bral bym pod uwage Swinoujscie-Ystad albo Treleborg. Jesli jazda busem do 3.5 t to na TT-Lines masz samochod + 4 osoby + kabina 960zl w dwie strony https://www.ttline.com/pl/pasazerowi...osoby/?id=5044 . Chyba ze z niemiec z Sassniz do Treleborga z Stena Lines na dzis to 720zl w 4 osoby i bus
Pozdro |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:31. |