Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Pierwsze koty za płoty. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6546)

Brunetka 26.05.2010 09:34

Myku - ja właśnie się zabrałam za gotowanie ( silnika) i sprzątanie (mycie afri po moich wyczynach) :D

czosnek 26.05.2010 10:07

Cytat:

Napisał diverek (Post 116936)
Ciekawe co by gość zrobił gdybym postawił się okoniem. I gdybym zażądał jednak umożliwienia mi sprawdzenia sprawności działania podstawowych podzespołów.:p A jeśli nie to odmawiam jazdy i udaję się do jego przełożonych z opisem zaistniałej sytuacji.

Obawiam się dobrodzieju, że gdybyś odstawił scenę z żądaniami to Pan by Ci dość szybko udowodnił na mieście, ze nie potrafisz jednak jeździć. Tutaj raczej obowiązują punkty:

1. Egzaminator ma zawsze rację
2. Jeśli nie ma, patrz punkt 1

jaro5000 26.05.2010 10:21

Cytat:

Napisał diverek (Post 116936)
I egzaminowany miałby przeprowadzić powiedzmy Gold Winga to może jakiś sens by był.

tym bardziej nie ma to sensu. Przecież to jest ciężkie i nie służy do pchania, a jak się zepsuje to co komu do tego czy będę pchał 10km do mechanika, czy zostawię w rowie. Egzamin jest na "prawo jazdy", a nie na "prawo pchania".:dizzy: motór to nie hulajnoga- trzeba mu było powiedzieć:D

Czosnek- tu bym się nie zgodził- jeżeli jesteś pewien swego to się da. Zawsze możesz zakwestionować werdykt egzaminatora. Teoretycznie powinien być egzamin nagrywany.
Problem leży gdzie indziej: przez takie odwoływania można stracić więcej czasu niż na ponowne podejście.

...swoją drogą kiedyś widziałem ogłoszenie o takiej treści: "Emeryt-społecznik chętnie utrudni życie dowolnej organizacji, zasypując ją skargami, za niewielką opłatą". :haha2:

diverek 26.05.2010 11:07

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 116886)
Filmik jutro... Jak Diverek go zmontuje :D

A oto filmik z trzeciego podejścia Brunetki do jazdy w terenie na Afri

PS. Coś, jak widzę i słyszę, dźwięk się rozjechał i nie jest zsynchronizowany z obrazem. Ale nie chce mi się poprawiać. Domyślicie się zapewne jak powinno być poprawnie.

Cytat:

Napisał jaro5000 (Post 116947)
tym bardziej nie ma to sensu. Przecież to jest ciężkie i nie służy do pchania, a jak się zepsuje to co komu do tego czy będę pchał 10km do mechanika, czy zostawię w rowie.

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym. Jednak przepychać tą masę żelastwa czasami trzeba. Choćby przy wjeździe i wyjeździ do garażu. Czasami podczas parkowania. I może się zdarzyć że rzeczywiście nie każdy podoła temu zadaniu w przypadku najcięższych maszyn. wiem że niektóre z nich maja bieg wsteczny ale mimo wszystko przepchać też czasami trzeba.

Brunetka 26.05.2010 12:04

Szkoda że nie ma nakręconego tego momentu jak leciałam w błotko :haha2:

Jak mi zdąży wyschnąć kombinezon idę znowu polatać :)
Diverek chyba stanie się moim prywatnym reżyserem :)

diverek 26.05.2010 13:46

Oj nie wiem czy dostaniesz dzisiaj Afri. Po wczorajszym latanku i ubłoceniu, umyłaś ja tylko myjką i to dość pobieżnie, jak dzisiaj zauważyłem. Ze 2 h musiałem ją doprowadzać do stanu sprzed ubłocenia. Więc nie wiem czy zasłużyłaś dzisiaj na jeżdżenie.

jorge 26.05.2010 13:53

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 116966)
Szkoda że nie ma nakręconego tego momentu jak leciałam w błotko :haha2:

Jak mi zdąży wyschnąć kombinezon idę znowu polatać :)
Diverek chyba stanie się moim prywatnym reżyserem :)

Cytat:

Napisał diverek (Post 116988)
Oj nie wiem czy dostaniesz dzisiaj Afri. Po wczorajszym latanku i ubłoceniu, umyłaś ja tylko myjką i to dość pobieżnie, jak dzisiaj zauważyłem. Ze 2 h musiałem ją doprowadzać do stanu sprzed ubłocenia. Więc nie wiem czy zasłużyłaś dzisiaj na jeżdżenie.

Diverek zabierz kobitkę na kolację, bo osobiście zaczyna się robić (via forum), a może tak F. to F. :D;). Powodzenia.

Kici 26.05.2010 15:09

Ubłocona afryka nabiera uroku ;) prawie jak umalowana kobieta

Afryka_Dzika 27.05.2010 13:34

Cytat:

Napisał Brunetka (Post 116582)
Jak już będzie taka możliwośc zakupu drugiego motoru to chciała bym Hondę 650 Dominator - ze względów wagowych, waży 152 kg , więc napewno łatwiej jak dla mnie przy podnoszeniu :)
A poza tym, moim zdaniem ona jest miniaturką Afriki .

Jednak jest trochę cięższy - ok. 164 suchy. No i z tym podobieństwem... pamiętaj ze NX to (duży) singiel i jazda jest zupełnie inna niż V-ką. Zdecydowanie inna ;)

Brunetka 27.05.2010 13:50

Teraz to ja już sama nie wiem czy chce tego Dominatora :D
Fajnie mi się jeździ na Afri, jak już dałam radę ją podnieść, to mam luz psychiczny że nie zginę w lesie :D mecząc się z nią przy podnoszeniu ....

Ale Dominator jest troszkę niższy...
Poza tym będę się zastanawiać za jakiś czas, jak już będzie możliwość zakupu 2 motoru. Na razie ujeżdżam Afryczkę :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48.