Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Projekt Challenge (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8732)

Babel 25.02.2012 11:57

Cytat:

Napisał Jaskola (Post 223661)
jak do mnie przyjedzie to chetnie sie z Wami w jakas niedziele umowie isie przymierzysz :-) .

teraz tylko zostalo drz-te sprzedac

To kiedy :) i gdzie :D

myku 27.02.2012 23:00

Zlozylem dzisiaj do kupy cala przednia czesc-owiewka,swiatla,stelaz aluminiowy,mocowanie z nierdzewki i kable.Po zwazeniu wyszlo rowne 6,3 kg:eek:.Duzo,myslalem,ze bedzie to lzejsze.W marcu najpierw robie przeglad,a potem wszystko montuje i jade zalatwiac dopuszczenie do ruchu.:dizzy:

myku 07.03.2012 17:51

Od dzisiaj Projekt Challenge jest projektem legalnym i dopuszczonym do ruchu drogowego :smoking:.Musialem jechac do Bawarii do siedziby Touratech Mitte,gdyz to wlasnie tam mozna bylo to zalatwic bez problemu.-5 stopni rano i bezchmurne niebo,zachecilo mnie do tej wyprawy.To co w Polsce nie mialoby zapewne znaczenia,w Niemczech jest sprawa zycia i smierci.W papiery wpisane-dopuszczone musialo zostac:
podwyzszenie kierownicy
akcesoryjny pedal hamulca tylniego
akcesoryjny zbiornik paliwa
obudowa rally z oswietleniem ksenonowym
Oczywiscie nic za darmo,kazdy wpis jest liczony osobno.Za to teraz moge legalnie poruszac sie po drogach...ufff.Germance z forum g650x bardzo mi pomogli,inaczej bylby klopot.Kolo 15 marca dojdzie do mnie ostatnia przesylka z kilkomy rzeczami,wtwdy beda mogl cos pokazac :blues:

nicek27 07.03.2012 22:52

Z jednej strony można pomyśleć, że git, porządek musi być! Z drugiej strony od tego niemieckiego "porządku" czasem rzygać się chce.:Sarcastic:

myku 07.03.2012 23:11

Czasami wydaje mi sie,ze jestem bardziej niemiecki niz Niemcy :dizzy:.W sumie to dobrze,ze jest porzadek.Fakt ze ten porzadek kosztuje,ale za to nie ma rzezby i fuszery.Trzeba poprostu wiecej popracowac :D

Marcin.111 07.03.2012 23:28

No to jestem pod wrażeniem że w Germani może być legalny ksenon który u nas nie przejdzie na legalny w żaden sposób.

madafakinges 07.03.2012 23:30

jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji w Polsce;
podjeżdżam na badanie moto a tu pan:
-z tą dźwignią hamulca tylnego nie podbije panu przeglądu
za to u nas jest tak;
-jest przedni hamulec
-nie ma, ale za to tylny jest brzytwa
-jakby pana policja zatrzymała to jak pan u mnie był to były obydwa hamulce...

myku 07.03.2012 23:56

Cytat:

Napisał Marcin.111 (Post 225960)
No to jestem pod wrażeniem że w Germani może być legalny ksenon który u nas nie przejdzie na legalny w żaden sposób.

Nowe BMW maja juz w serii ksenony.Jak wyglada sprawa z ich rejestracja?

Marcin.111 09.03.2012 00:15

To co w Polsce można załatwić na przeglądzie to wiadomo ale do legalności i nie czepiania się policji jeszcze daleko. Nowe BMW mają auto poziomowanie. Jeżeli Touratech też ma autopoziomowanie to wtedy to zmienia postać rzeczy. Ja jeżdżę samochodem na fabrycznym ksenonie i już mi policja dwa razy lampy sprawdzała czy mają dobre oznaczenie i czy autopoziomowanie działa. :/

Mirek Swirek 09.03.2012 00:31

To jak to jest Myku? Masz legalnego Xenona bez samopoziomowania w motocyklu? Nie bardzo rozumiem, prosze o wyjaśnienie.
Samopoziomowanie ma nowa seria K tj. Gt i Gtl... jedynie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.