![]() |
Haan wheels:
https://www.haanwheels.com/ |
Cytat:
Nie wiedziałem :( |
Joł, nie wiem czy się nie powtarzam z pytaniem ale czy na kozie 1190 lub podobnych występowanie dużych drgań na kierownicy przy mocnym przyspieszaniu ponad 160km/h to norma? Pacjent 1190advR koło 21" conti trial attack czyli gładkie 😁
Słyszałem o tym problemie ale myślałem że to przez kostki |
Cytat:
|
Moja LC8 950 regularnie drgała powyżej 150, jeździłem na TKC80.
|
Cytat:
|
załóż czujnik zegarowy i sprawdź bicie promieniowe na kole
|
Cytat:
W planie wymiana obręczy na odlewane 17 lub 19 cali. Plus amor skrętu olej na 20w lub 30w |
Po postoju zimowym pojawiła mi się w 1050 informacja 'general failure'. Wiem że bez podpięcia do kompa to wróżenie z fusów ale czy może mieć to związek z wymianą akumulatora na nowy?
KTM normalnie jeździ,ma moc, zmienia tryby pracy silnika itd |
Raczej nie, robiles cos przy moto po za wymiana aku?
Komunikat ten moze byc aktywowany od doslownie wszytkiego co jest rozpiete a powinno byc podlaczone, lacznie z sygnalem dzwiekowym |
Nic nie robiłem. Zauważyłem tylko że wyświetlacz nie wskazuje temperatury oleju. Możliwe że czujnik się rozłączył i stąd ten komunikat?
|
Widziałem takie komunikaty na forach w przypadku ulamanego przewodu od czujnika temp zarówno oleju jak i powietrza. To może być to
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Taki komunikat pojawił się też jak się ujebał kabelek od klaksonu.😁
|
Kup KTMa mówili, będzie fajnie mówili :) złe dobrego początki mam nadzieję.
|
Generalnie ten komunikat to pokaże się nawet jak jest słabo naładowany akumulator :) Lekki spadek napięcia i wywala błąd. Przerabiałem w zeszłym roku u siebie, kupiłem moto i na drugi dzień wywaliło przy odpalaniu taki komunikat. Wystarczyło podładować aku i spokój ;)
|
Brakuje trochę konsekwencji w działaniu, bo system pokazuje np. upaloną żarówkę światła mijania i inne urządzenia, natomiast są takie które zgrupowano pod "General" 😀
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo z tego co wiem to standardowo w 1050 nie ma takiego wskazania. Naładuj akumulator lub wymień na nowy. |
1 Załącznik(ów)
Opcja na wyświetlaczu jest. Czy wyświetlała wcześniej, nie pamiętam. To świeży nabytek i tak na prawdę pierwszy raz dziś jeździłem po zimie.
|
Cytat:
Zazwyczaj za problemy z błędami odpowiada słaby akumulator. Podładuj jeśli nowy a długo stał nieużywany. |
Cytat:
|
Mario dobrze mówi. Opcja jest ale czujnika brak a tym samym brak wskazań temperatury oleju.
W 1090 adv R też nie pokazuje temperatury. Tutaj też jest wątek https://www.advrider.com/f/threads/1...-work.1358395/ Na zdjęciu wycinek z instrukcji obsługi 1090. Brak funkcji :) |
No widać oszczędzają na pierdolach.
To samo kierunki w 1190 Ledy a w 1090 żarówki |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To jest bardzo fajny wskaźnik jak silnik jest jeszcze nie do grzany zanim dasz ostro w palnik.
Sama ciecz w chłodnicy szybko dochodzi do normalnej temp. a olej zdecydowanie wolniej |
Cytat:
|
Z ciekawości, do ilu stopni dochodzi?
|
Cytat:
|
Eee tam.. Ja na razie obchodzę się po macoszemu ze swoim, nie dziduje bo się obawiam mocy :lol8: Więc u mnie olej ma czas żeby się spokojnie rozgrzać. Przesiadka z TDM 850 na 1190 to spory przeskok jak dla mnie :haha2:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze jedna rzecz, gdzieś zasłyszałem że trzeba odłączyć aku na jakieś 15-20 min a potem uruchomić motocykl i zostawić pracujący bez dotykania żeby 'się poustawiał'... słyszeliście o czymś takim? |
Cytat:
Jesli usuniesz przyczyne blad zniknie po paru sekundach nawet bez wylaczania moto. Kabel, dongle i telefon z apka wystarczy do diagnozy. |
1 Załącznik(ów)
Szybkie pytanie odnośnie serwisu olejowego. Czy przy każdej wymianie oleju należy zmieniać te dwa metalowe sitka? Wrzucam fotkę poglądową
|
Wypłukać, wysuszyć, nie wymieniać.
|
Dokładnie jak wyżej.
Ja założyłem jeszcze filtr wielorazowy oleju bo trafiałem czasem zdeformowany papierowy przy wymianie. |
A oringi wymieniacie? Zdaje się że jest tam kilka.
Dzięki za podpowiedzi btw. |
Jeśli nie ma uszkodzeń jest miekki to nie wymieniam, ten oring tam nie pracuje tylko robi za uszczelkę. Jak używasz motocykla przy niskich temperaturach to warto rozważyć filtr wielorazowy.
|
W tych sitkach masz magnesy, oczyść je przed montażem.
|
Siltka co 3 wymiany papierowych.
|
Cytat:
|
Tak chlopaki zawsze mowiły. Że co 3 wymiana wszystkie filtry.
|
Rozumiem, tylko zastanawiam się jaki to ma sens i co ma na celu.
|
Chłopaki na mieście mówili, że nie da się ciągnikiem gumy spalić... :D
Jakie ma techniczne uzasadnienie wymiana całych, metalowych, czystych sitek na nowe? |
+5 do charyzmy może.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:18. |