![]() |
Chyba miałem okazję jechać obok tej CRF przez jakiś czas. @Zaczekaj - taka oklejona na szaro? Jeżeli tak to kierowniczka dawała radę i to bardzo. CRF-ce ewidentnie brakuje mocy żeby zapierniczać jak przeciąg ale nie do tego to jest motocykl.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przekoloryzowane , a dziewczyna próbuje być bardziej męska niż mężczyzna i się lekko popisuje :P
Chociaż pewnie ma sporo racji co do samej CRFki. Jednak nie rozumiem Jej narzekania, widziały gały co brały. Ten motocykl nawet na papierze wygląda przeciętnie i taki jest i taki ma być. Do upalania są inne. To ma jechać i się nie psuć. Dlatego osobiście nie myślę o kupnie tego wynalazku, chociaż sama idea CRF rally mi się bardzo podoba, to czekam aż urośnie do 40koni i będzie miała lepszy zawias. Ale wtedy pewnie będzie kosztować 60tysięcy :D |
Cytat:
Wiele niedomagań wychodzi dopiero w trakcie użytkowania. Pamiętam jak mi się strasznie podobało 250L. Nawet pojeździłem testowo. Potem w różnych warunkach okazywało się, że tu ból, tam ból i kończy się wielkim bólem. Ale nic to. Trzeba próbować. Przeca sprzeda a ktoś inny będzie zadowolony i świat się kręci dalej. Takich co polują w mało używane trzysetki za rozsądne pieniądze na bank nie brakuje. |
A mi ten motorek od początku się nie podoba, przysiadłem się na nową 250L na chwilkę i wiedziałem , że to nie dla mnie.
Mało mocy , małe skoki zawiasu, wcale nie jest jakiś tam lekki, palstyki takie sobie i ten archaiczny blaszany bak. Taki z niego rally jak z koziej... :D , rally to ona tylko wygląda ale z daleka. |
Cytat:
Z większością tej opinii się zgodzę. To nie jest sprzęt do upalania tylko do szwendania się. Jazda na przelotach po asfalcie powyżej 90 km/h (GPS) nie jest ani przyjemna ani ekonomiczna. Dla porównania, na powrocie z ER24, CRF300L spaliła średnio 3,3 l/100 km a kumpel na KTM 790 miał 3,6 l/100km. Przy wyprzedzaniu TIRa ja miałem śmierć w oczach a on dłubał w nosie. Jechaliśmy przepisowo - w granicach 70-100 km/h. Nie rozumiem tylko zaskoczenia masą i niską mocą. To widać w cyferkach i nie trzeba być Einstainem by wiedzieć że ten miks będzie dawał osiołka a nie rumaka. |
To może CRF500L, silnik niewiele cięższy :)
|
CRF500L nie wystepuje seryjnie. A zbudowanie tego to już sporo zachodu. Ile taki wynalazek waży ?
|
Cytat:
A na poważnie, to kupiłem korek Zety. Ostatni ze stacjonarnego, na alledrogo jest dostępny, ok. 30 cebulionów. Jak ktoś zainteresowany, to: niebieska zeta ZE58-1522 czerwona zeta ZE58-1523 |
Cytat:
silnik od CB/CBR500 jest cięższy tylko o parę kg za to jest cięższy dołem więc może być, że to nie jest istotne. za około miesiąc będę miał obydwa na stole to na pewno zważę. ważniejszy, o ile nie najważniejszy, jest aspekt legalności takiej przeróbki. trzeba sobie /niestety/ zdawać sprawę, że tracimy homologację, w razie grubszego JEB! również OC do tego potencjalne problemy prawne w razie prawdziwego WU. przeglądy tylko na znajomej stacji lub po znajomości - niestety nie da się tego obejść. |
@matjas w samochodach też robią swapy i w jakiś sposób to przechodzi. Może wystarczy zgłosić wymianę silnika i zrobić badanie techniczne. W urzędzie zrobią wpis w dowodzie i będzie w porządku.
|
Cytat:
|
To nie jest żaden problem. Karłowicz4x4 od lat wsadza piece Cumminsa czy GM do Partoli czy LC. Chłopaki jeżdżą. No problemo. To raczej koszt.
|
Pierdopęd pozostanie pierdopędem - bez obrazy dla przemiłego sprzętu - więc czy nie lepiej te, jak piszecie, cebuliony uczciwie przepić albo dołożyć kilka groszy do innej zabawki. Taniej nie będzie ale na pewno jajeczniej (cokolwiek to by miało znaczyć)
Ntb od ćwierć wieku idea więcej niż 1 gara w offie jest dla mnie, powiedzmy, po.sra.na. Pozdr rr |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
Faland86, brawo ty :Thumbs_Up::Thumbs_Up:
|
42 minuty żeby się nastukać? Na czczo lepiej nie pić :)
|
Co Wy za głupoty wypisujecie? Moja 300 Rally zapiernicza aż miło. Tam, gdzie rowerem jadę 2 godziny, na Rally jestem w 30 minut :D
W jeden dzień jestem w stanie dotrzeć w dowolne miejsce w naszym pięknym kraju. Wjadę nią wszędzie gdzie chcę wjechać bez większego wysiłku. Na cholerę mi szybszy motór? :) Tym bardziej, że będzie on albo bardziej wymagający serwisowo i droższy w utrzymaniu, albo ciężki jak cholera? |
Cytat:
Weź Ferdek⌠musisz mieć GSa albo inne coś duże i drogie.
No i musi mieć 100 koni. Najmniej. Bez tego i kufrów przygoda jest niepełna. Niestety :) |
Cóś nie kumam.... Przecie te hondziawke w tym wątku chwalilem. Hę? A może nie pojęli ironii nad crf500 w którą to stoję obecnie dewiuje watek ? Sami piszecie powyżej, że była by na nic..
Pozdr dr P.S. Ale to i tak pierdolęd :) P.S.2 Matias, a masz co? |
Oczywiście, że to pierdopęd.
Przypomniał mi się kawał. Co mają ze sobą wspólnego brzydka dziewczyna i motorynka? - na jednej i drugiej fajnie się jeździ dopóki koledzy nie zobaczą. |
Hohoho Rolek czego to ja nie mam :)
Ale teraz obecnie nie mam nic co ma powyżej 55KM. Tak się ułożyło. Nie narzekam :) |
Qrła, a myślałem, że też się (online) napijemy, a ty mi tu o jakiś kucach.
Sorki, już milczę. Pozdr rr |
Totalnie się zrozumieliśmy ;)
Może i bardziej ja. Wybacz :) |
Cytat:
widzę , że chyba mocno roszczeniowy jesteś Ważne żeby z samej góry ubolwali nad tym, że miesiąc obsuneła się dostawa, taka jest obecnie sytuacja na rynku, honda też nie jest w stanie przewidzieć tego, że statek stoi ileś tam czasu w kanale sueskim, czy inne odprawy celno/covidowe, których do tej pory nie było i wszystko ciągnie się A co do tego, że nikt jakoś specjalnie nie działa żeby udzielić precyzyjnej informacji 1. Myślę że jest za dużo niewiadomych czynników niezależnych od hondy których do tej pory nie było, jeszcze nmie nauczyli się tego kalkulować 2. Importer który ma może tausena na motku, nie będzie ileś tam godzin pracownika poświęcał żeby Ci tej precyzyjnej informacji udzielić, z kolei taki ten gość od logistyki w centrali hondy nie będzie też 10siątkom deallerów o każdym pojeździe szukał infa- ile by to miała kosztować roboty, musieli by zatrudnić dodstkowe osoby, a wtedy cena tej hondziny też by wzrosła S-klasy czy innego towaru premium nie sprzedają Tobie, tylko najzwyklejsze moto dla ludu |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytat:
https://motogen.pl/szef-yamahy-przep...-opoznieniami/ Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Nie powiem zeby działały na mnie kurtuazyjne pogadanki, ale prawda jest taka, że taki gość od Yamahy zluzował kilka "poziomów" w firmie od fabryki, dostawców, importera, salony itp |
Dzisiaj dostałem informację, że moja CRFka jest już w Belgii :bow:
|
Cytat:
|
Z trudem przeczytalem wywod tej pani ktora usilnie starala sie wszystkim przetlumaczyc jaka jest meska i na koniec wprost tozprawiala o swojej meskosci gdyby jeszcze ktos nie wychwycil tego w trakcie tekstu :dizzy:
Co do wagi to skad wziela 150 kg? Chyba ze mowimy o rally. Elka wazy juz na mokro 142 |
Cytat:
Tak, z takich samych pobudek jak Ty :D
Cytat:
. |
Cytat:
7 Załącznik(ów)
MC360 approved :Thumbs_Up:
|
Warzyfko, a to MC360 odpycha sie w piachu. Na fabrycznych wycisnąłem z mojej licznikowe 110 km/h w piachu i koniec. No dychawiczne to już było mega dla CRF-ki. Nie spodziewam się cudów ale jak byś miał okazję sprawdzić .... :-).
|
Jarek - wprawdzie do exc i ja wrzuciłem MC360 - MID-HARD - ale opona opycha się nieźle w piachu mimo iż mam 120/100/18 - a powinien miec 140
Trochę żałuje że nie wrzuciłem MIDSofta jak ma chyba Warzyfko - byłoby lepiej. To twarda opona wg mnie - jak nie latasz po kamulcach i śliskich korzeniach - to jest OK. Taka mazowiecka opona |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziń dybry.
Odnośnie magnetycznego korka spustowego, to polecam metody Adama S. http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=14&t=27041 Magnes: https://euromagnesy.com/pl/magnesy-w...co5-lng37.html Klej poxipol lub cx80autoweld. Na zimę lepsze grzebanie w motorze, jak klepanie w klawisze;) |
Cytat:
Złego słowa o tych 6 days extreme powiedzieć nie mogę. Pierwsze 100-150km były wymagające, ale jak sienipony rozjechały to robią jak złoto w piasku, błocie, szutrach. Dodaję wpis jako alternatywę do popularnego wyboru jakim są MC360. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c0d2e3ddff.jpg |
Cytat:
wszystko jest ok :) |
Jakieś posty zostały skasowane??? :|
|
Przeniesione
|
Cytat:
Ja się dziś dowiedziałem, że salon dostał numer VIN więc do tygodnia motor będzie u nich ... Czy to ma coś do rzeczy, czy po prostu facet już nie wie co mi powiedziec bo importer go tak w konia robi, a ostatnio dzwoniłem 1.5 tygodnia temu. Zatelefonowałem, bo z doświadczenia wiem, że żelazo trzeba kuć a nie "zadzwonimy" jak będzie gotowe.
|
Cytat:
|
Cytat:
Przeniesione posty znajdują się TUTAJ |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:20. |