Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

JarekO 14.09.2021 10:57

Chyba miałem okazję jechać obok tej CRF przez jakiś czas. @Zaczekaj - taka oklejona na szaro? Jeżeli tak to kierowniczka dawała radę i to bardzo. CRF-ce ewidentnie brakuje mocy żeby zapierniczać jak przeciąg ale nie do tego to jest motocykl.

Dandi 14.09.2021 11:18

Cytat:

Napisał zaczekaj (Post 748255)
Waga.... ta k..rwa waży 150 coś na sucho. Plus 12/ bak, jakieś 4l płyny, smary, butelka wody, narzędziówka, pierdolety i jak nic wyjdzie 180kg.

Gdzie nie spojrzę to podają, że waga zalanej to 153 kg. Chyba dużo tych pierdoletów :dizzy:

zaczekaj 14.09.2021 11:42

Cytat:

Napisał JarekO (Post 748287)
Chyba miałem okazję jechać obok tej CRF przez jakiś czas. @Zaczekaj - taka oklejona na szaro? Jeżeli tak to kierowniczka dawała radę i to bardzo. CRF-ce ewidentnie brakuje mocy żeby zapierniczać jak przeciąg ale nie do tego to jest motocykl.

Dokładnie to ta crfa :)

Lucky Luke 14.09.2021 12:34

Przekoloryzowane , a dziewczyna próbuje być bardziej męska niż mężczyzna i się lekko popisuje :P
Chociaż pewnie ma sporo racji co do samej CRFki. Jednak nie rozumiem Jej narzekania, widziały gały co brały.
Ten motocykl nawet na papierze wygląda przeciętnie i taki jest i taki ma być. Do upalania są inne. To ma jechać i się nie psuć.
Dlatego osobiście nie myślę o kupnie tego wynalazku, chociaż sama idea CRF rally mi się bardzo podoba, to czekam aż urośnie do 40koni i będzie miała lepszy zawias.
Ale wtedy pewnie będzie kosztować 60tysięcy :D

Emek 14.09.2021 12:48

Cytat:

Napisał Lucky Luke (Post 748320)
Dlatego osobiście nie myślę o kupnie tego wynalazku, chociaż sama idea CRF rally mi się bardzo podoba, to czekam aż urośnie do 40koni i będzie miała lepszy zawias.
Ale wtedy pewnie będzie kosztować 60tysięcy :D

Ta idea ma sens pod postacią 450 rally z interwałami jak w 300L i sensownym zawiasem. To widziały gały co brały nie do końca tak wygląda bo ostatnio to gały kupują a dostają albo i nie moto za jakiś czas :p.
Wiele niedomagań wychodzi dopiero w trakcie użytkowania. Pamiętam jak mi się strasznie podobało 250L. Nawet pojeździłem testowo. Potem w różnych warunkach okazywało się, że tu ból, tam ból i kończy się wielkim bólem. Ale nic to. Trzeba próbować. Przeca sprzeda a ktoś inny będzie zadowolony i świat się kręci dalej. Takich co polują w mało używane trzysetki za rozsądne pieniądze na bank nie brakuje.

Lucky Luke 14.09.2021 13:03

A mi ten motorek od początku się nie podoba, przysiadłem się na nową 250L na chwilkę i wiedziałem , że to nie dla mnie.
Mało mocy , małe skoki zawiasu, wcale nie jest jakiś tam lekki, palstyki takie sobie i ten archaiczny blaszany bak.
Taki z niego rally jak z koziej... :D , rally to ona tylko wygląda ale z daleka.

mikelos 14.09.2021 14:00

Cytat:

Napisał zaczekaj (Post 748255)
Wklejam Wam babską opinie o crf300rally.
Chyba będzie do sprzedania jak coś.
Opinie nie moja :)

,,#CRF300rally - Ciężko Rusza Franca ;-)

Przejechałem od marca na CRF300L ponad 7 tys km. Głównie teren, Polska, Albania, Ukraina. Teraz przeleciałem ER24. Mało mocy, brak zawiasu - ratowałem się brakiem wywrotek i błędów w nawigacji (no, poza 1 OS gdzie koncertowo spieprzyłem :( Zająłem jakieś mało prestiżowe 81 miejsce na ok 119 załóg.

Z większością tej opinii się zgodzę. To nie jest sprzęt do upalania tylko do szwendania się. Jazda na przelotach po asfalcie powyżej 90 km/h (GPS) nie jest ani przyjemna ani ekonomiczna. Dla porównania, na powrocie z ER24, CRF300L spaliła średnio 3,3 l/100 km a kumpel na KTM 790 miał 3,6 l/100km. Przy wyprzedzaniu TIRa ja miałem śmierć w oczach a on dłubał w nosie. Jechaliśmy przepisowo - w granicach 70-100 km/h.

Nie rozumiem tylko zaskoczenia masą i niską mocą. To widać w cyferkach i nie trzeba być Einstainem by wiedzieć że ten miks będzie dawał osiołka a nie rumaka.

Louis 14.09.2021 14:17

To może CRF500L, silnik niewiele cięższy :)

Lucky Luke 14.09.2021 14:20

CRF500L nie wystepuje seryjnie. A zbudowanie tego to już sporo zachodu. Ile taki wynalazek waży ?

Krisstel 14.09.2021 14:28

Cytat:

Napisał matjas (Post 748237)
Nie kombinuj bo nie ma z czym.
Docieranie służy kontrolowanemu żużyciu silnika - tak to wygląda i nic z tym nie zrobisz.
Możesz jednak mieć instrumenty do nadzorowania tego procesu.

Kup parę neodymowych magnesów powiedzmy 2x5x40mm i przyklej je na filtrze oleju od zewnątrz. Będą Ci służyć na zawsze.
Ja akurat miałem magnesy AlNiCo 5x20 z których robiłem przetworniki do gitar - zrobiłem na tokarce w korku otwór i tam wpasowałem ten magnes. Alnico nie są zbyt mocne ale lepsze to niż nic - tak czy owak działa.

Ojtam, ojtam, zawsze można dodać trochę Ipone'a jak chcemy truskawkowy zapaszek, albo rzepakowy żeby frytkami pachniło. Żart taki.
A na poważnie, to kupiłem korek Zety. Ostatni ze stacjonarnego, na alledrogo jest dostępny, ok. 30 cebulionów.
Jak ktoś zainteresowany, to:
niebieska zeta ZE58-1522
czerwona zeta ZE58-1523

matjas 14.09.2021 14:42

Cytat:

Napisał Krisstel (Post 748348)
Ojtam, ojtam, zawsze można dodać trochę Ipone,a jak cgcemy truskawkowy zapaszek, albo rzepakowy żeby frytkami pachniło.

:mur:

silnik od CB/CBR500 jest cięższy tylko o parę kg za to jest cięższy dołem więc może być, że to nie jest istotne. za około miesiąc będę miał obydwa na stole to na pewno zważę.
ważniejszy, o ile nie najważniejszy, jest aspekt legalności takiej przeróbki. trzeba sobie /niestety/ zdawać sprawę, że tracimy homologację, w razie grubszego JEB! również OC do tego potencjalne problemy prawne w razie prawdziwego WU.
przeglądy tylko na znajomej stacji lub po znajomości - niestety nie da się tego obejść.

jabolos 14.09.2021 18:47

@matjas w samochodach też robią swapy i w jakiś sposób to przechodzi. Może wystarczy zgłosić wymianę silnika i zrobić badanie techniczne. W urzędzie zrobią wpis w dowodzie i będzie w porządku.

sudden 14.09.2021 20:33

Cytat:

Napisał jabolos (Post 748403)
@matjas w samochodach też robią swapy i w jakiś sposób to przechodzi. Może wystarczy zgłosić wymianę silnika i zrobić badanie techniczne. W urzędzie zrobią wpis w dowodzie i będzie w porządku.

:Thumbs_Up: Tak mi też powiedzieli w okręgowej stacji obsługi kiedy pytałem o możliwość legalnego przerobienia motoroweru 50cm3 na motocykl 125cm3. Ważne tylko było dla diagnosty, żeby silnik miał jakieś oficjalne dane techniczne, których może użyć w protokołach.

Emek 14.09.2021 20:44

To nie jest żaden problem. Karłowicz4x4 od lat wsadza piece Cumminsa czy GM do Partoli czy LC. Chłopaki jeżdżą. No problemo. To raczej koszt.

rrolek 14.09.2021 21:00

Pierdopęd pozostanie pierdopędem - bez obrazy dla przemiłego sprzętu - więc czy nie lepiej te, jak piszecie, cebuliony uczciwie przepić albo dołożyć kilka groszy do innej zabawki. Taniej nie będzie ale na pewno jajeczniej (cokolwiek to by miało znaczyć)
Ntb od ćwierć wieku idea więcej niż 1 gara w offie jest dla mnie, powiedzmy, po.sra.na.

Pozdr rr

Faland86 15.09.2021 20:59

Cytat:

Napisał rrolek (Post 748416)
Pierdopęd pozostanie pierdopędem - bez obrazy dla przemiłego sprzętu - więc czy nie lepiej te, jak piszecie, cebuliony uczciwie przepić albo dołożyć kilka groszy do innej zabawki. Taniej nie będzie ale na pewno jajeczniej (cokolwiek to by miało znaczyć)
Ntb od ćwierć wieku idea więcej niż 1 gara w offie jest dla mnie, powiedzmy, po.sra.na.

Pozdr rr

A "cokolwiek znaczy jajeczniej" to na czym bedzie wedlug Ciebie?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Cytat:

Napisał rrolek (Post 748416)

Pozdr rr

zagubiles sie kolego na forum milosnikow szwedania i rekreacyjnego offroad'u. Ludzi lubiacych na moto wyskoczyc po mleko do osiedlowego i przypadkowo zjechac z asfaltu. Dlatego dziekuje w imieniu tutejszej spolecznosci za subiektywne odczucia do naszych wymarzonych osiolkow. Cieszymy sie razem z Toba z Twojego jajecznego jednego gara i zyczymy sukcesow w motocyklizmie. Zachecam jednoczesnie do odwiedzenia watkow w tematyce hard enduro - to bedzie korytarzem do konca, skret w prawo i tam juz trzecie drzwi po prawej 😊

rrolek 15.09.2021 21:51

Faland86, brawo ty :Thumbs_Up::Thumbs_Up:

matjas 15.09.2021 22:08

42 minuty żeby się nastukać? Na czczo lepiej nie pić :)

ferdek 15.09.2021 22:13

Co Wy za głupoty wypisujecie? Moja 300 Rally zapiernicza aż miło. Tam, gdzie rowerem jadę 2 godziny, na Rally jestem w 30 minut :D
W jeden dzień jestem w stanie dotrzeć w dowolne miejsce w naszym pięknym kraju. Wjadę nią wszędzie gdzie chcę wjechać bez większego wysiłku. Na cholerę mi szybszy motór? :) Tym bardziej, że będzie on albo bardziej wymagający serwisowo i droższy w utrzymaniu, albo ciężki jak cholera?

Faland86 15.09.2021 22:18

Cytat:

Napisał ferdek (Post 748600)
Co Wy za głupoty wypisujecie? Moja 300 Rally zapiernicza aż miło. Tam, gdzie rowerem jadę 2 godziny, na Rally jestem w 30 minut :D

W jeden dzień jestem w stanie dotrzeć w dowolne miejsce w naszym pięknym kraju. Wjadę nią wszędzie gdzie chcę wjechać bez większego wysiłku. Na cholerę mi szybszy motór? :) Tym bardziej, że będzie on albo bardziej wymagający serwisowo i droższy w utrzymaniu, albo ciężki jak cholera?

Nie chcialem przy rrolku az tak wychwalac crf'y co by nie powodowac niepotrzebnych dyskusji 😊 Ja to z crf mam znowu w druga strone. Na piechote do osiedlowego mam 15 minut (1km) a crf'ka jade 60 minut bo droga dziwnie dluzsza 😉

matjas 15.09.2021 22:20

Weź Ferdek… musisz mieć GSa albo inne coś duże i drogie.
No i musi mieć 100 koni. Najmniej.
Bez tego i kufrów przygoda jest niepełna. Niestety :)

rrolek 15.09.2021 22:33

Cóś nie kumam.... Przecie te hondziawke w tym wątku chwalilem. Hę? A może nie pojęli ironii nad crf500 w którą to stoję obecnie dewiuje watek ? Sami piszecie powyżej, że była by na nic..

Pozdr dr

P.S. Ale to i tak pierdolęd :)
P.S.2 Matias, a masz co?

ferdek 15.09.2021 22:47

Oczywiście, że to pierdopęd.
Przypomniał mi się kawał.
Co mają ze sobą wspólnego brzydka dziewczyna i motorynka?
- na jednej i drugiej fajnie się jeździ dopóki koledzy nie zobaczą.

matjas 15.09.2021 22:52

Hohoho Rolek czego to ja nie mam :)
Ale teraz obecnie nie mam nic co ma powyżej 55KM. Tak się ułożyło. Nie narzekam :)

rrolek 15.09.2021 23:27

Qrła, a myślałem, że też się (online) napijemy, a ty mi tu o jakiś kucach.
Sorki, już milczę.

Pozdr rr

matjas 16.09.2021 00:06

Totalnie się zrozumieliśmy ;)
Może i bardziej ja.

Wybacz :)

Robur82 16.09.2021 02:10

Cytat:

Napisał Faland86 (Post 748127)
Kolega sierpniowa odebral tydzien temu. Nie sugeruj sie. Mnie zapisali na lipiec. Inni mieli sierpien i wszyscy czekamy. To jest jakas je***na polityka dezinformacji. Kazdy dealer dostaje inne info od jednego czlowieka z centrali. Tamten pacan zwyczajnie sie dobrze bawi. Ma w dupie i dealerow i na koncu ich klientow. Takie tematy powinny odbijac sie gleboko echem w Hondzie a taki po***b nie powinien pracowac. Dziwie sie tez, ze zarzad Honda Polska nie kwapi sie wystosowac do klientow przeprosin i wyjasnien tak jak to zrobila Yamaha. Jak by wszystko odbylo sie z elementarna kultura i profesjonalizmem to i do grudnia bys z usmiechem na buzi czekaj. A tak to jeden wielki ch***j!

A co Ci da pismo z przeprosinami, pojedziesz na nim? kolejny stos makulatury do niepotrzebnego czytania, a później utylizacji
widzę , że chyba mocno roszczeniowy jesteś
Ważne żeby z samej góry ubolwali nad tym, że miesiąc obsuneła się dostawa, taka jest obecnie sytuacja na rynku, honda też nie jest w stanie przewidzieć tego, że statek stoi ileś tam czasu w kanale sueskim, czy inne odprawy celno/covidowe, których do tej pory nie było i wszystko ciągnie się
A co do tego, że nikt jakoś specjalnie nie działa żeby udzielić precyzyjnej informacji
1. Myślę że jest za dużo niewiadomych czynników niezależnych od hondy których do tej pory nie było, jeszcze nmie nauczyli się tego kalkulować
2. Importer który ma może tausena na motku, nie będzie ileś tam godzin pracownika poświęcał żeby Ci tej precyzyjnej informacji udzielić, z kolei taki ten gość od logistyki w centrali hondy nie będzie też 10siątkom deallerów o każdym pojeździe szukał infa- ile by to miała kosztować roboty, musieli by zatrudnić dodstkowe osoby, a wtedy cena tej hondziny też by wzrosła
S-klasy czy innego towaru premium nie sprzedają Tobie, tylko najzwyklejsze moto dla ludu

Faland86 16.09.2021 14:36

Cytat:

Napisał Robur82 (Post 748620)
A co Ci da pismo z przeprosinami, pojedziesz na nim? kolejny stos makulatury do niepotrzebnego czytania, a później utylizacji

Ważne żeby z samej góry ubolwali nad tym, że miesiąc obsuneła się dostawa, taka jest obecnie sytuacja na rynku, honda też nie jest w stanie przewidzieć tego, że statek stoi ileś tam czasu w kanale sueskim, czy inne odprawy celno/covidowe, których do tej pory nie było i wszystko ciągnie się

A co do tego, że nikt jakoś specjalnie nie działa żeby udzielić precyzyjnej informacji

1. Myślę że jest za dużo niewiadomych czynników niezależnych od hondy których do tej pory nie było, jeszcze nmie nauczyli się tego kalkulować

2. Importer który ma może tausena na motku, nie będzie ileś tam godzin pracownika poświęcał żeby Ci tej precyzyjnej informacji udzielić, z kolei taki ten gość od logistyki w centrali hondy nie będzie też 10siątkom deallerów o każdym pojeździe szukał infa- ile by to miała kosztować roboty, musieli by zatrudnić dodstkowe osoby, a wtedy cena tej hondziny też by wzrosła

S-klasy czy innego towaru premium nie sprzedają Tobie, tylko najzwyklejsze moto dla ludu

Nie masz racji. Yamaha potrafila - krotkie wideo w ktorym prezes yamahy przeprasza i wyjasnia dlaczego... rozszczeniowy? Czy chec bycia traktowanym jak klient jest rozszczeniowoscia? S klasa czy nie, to nie ma znaczenia. Nie tylko bogaty zasluguje na godne traktowanie. Chyba, ze uwazasz inaczej. Sam swiadcze uslugi dla ludzi o roznym statusie zawodowym, nie segreguje ich po zasobnosci portfela - kazdego szanuje tak samo. Dlatego klaniaja sie standardy i jakosc obslugi szanowny kolego.

Cytat:

Napisał Faland86 (Post 748623)
Nie masz racji. Yamaha potrafila - krotkie wideo w ktorym prezes yamahy przeprasza i wyjasnia dlaczego... rozszczeniowy? Czy chec bycia traktowanym jak klient jest rozszczeniowoscia? S klasa czy nie, to nie ma znaczenia. Nie tylko bogaty zasluguje na godne traktowanie. Chyba, ze uwazasz inaczej. Sam swiadcze uslugi dla ludzi o roznym statusie zawodowym, nie segreguje ich po zasobnosci portfela - kazdego szanuje tak samo. Dlatego klaniaja sie standardy i jakosc obslugi szanowny kolego.

Dla zainteresowanych dobrym traktowaniem, także tych mniej zamożnych 😉

https://motogen.pl/szef-yamahy-przep...-opoznieniami/

sysiek300 16.09.2021 18:48

Cytat:

Napisał Robur82 (Post 748620)

Dobry gotowiec jako wymówka lub prośba dla banku lub komornika o umożenie rat na przyklad, na pewno zadziała.

Nie powiem zeby działały na mnie kurtuazyjne pogadanki, ale prawda jest taka, że taki gość od Yamahy zluzował kilka "poziomów" w firmie od fabryki, dostawców, importera, salony itp

Dandi 16.09.2021 23:42

Dzisiaj dostałem informację, że moja CRFka jest już w Belgii :bow:

Krisstel 16.09.2021 23:54

Cytat:

Napisał Dandi (Post 748775)

Gratulacje. Jest szansa, że na początku października ją dosiądziesz.

Horizon 16.09.2021 23:57

Z trudem przeczytalem wywod tej pani ktora usilnie starala sie wszystkim przetlumaczyc jaka jest meska i na koniec wprost tozprawiala o swojej meskosci gdyby jeszcze ktos nie wychwycil tego w trakcie tekstu :dizzy:

Co do wagi to skad wziela 150 kg? Chyba ze mowimy o rally. Elka wazy juz na mokro 142

Faland86 17.09.2021 00:09

Cytat:

Dandi, Ty rally zamawiales?

Dandi 17.09.2021 00:30

Tak, z takich samych pobudek jak Ty :D

Cytat:

Napisał Horizon (Post 748778)

Co do wagi to skad wziela 150 kg? Chyba ze mowimy o rally. Elka wazy juz na mokro 142

To recenzja Rally ;)

.

Faland86 17.09.2021 00:32

Cytat:

Napisał Dandi (Post 748783)
Tak, z takich samych pobudek jak Ty :D

Uff, to moze i moja sztuka gdzies w tej Belgii czeka. Na razie cicho siedze. Dopoki nie zobacze, nie uwierze.

Danny 17.09.2021 10:46

7 Załącznik(ów)
MC360 approved :Thumbs_Up:

JarekO 17.09.2021 11:37

Warzyfko, a to MC360 odpycha sie w piachu. Na fabrycznych wycisnąłem z mojej licznikowe 110 km/h w piachu i koniec. No dychawiczne to już było mega dla CRF-ki. Nie spodziewam się cudów ale jak byś miał okazję sprawdzić .... :-).

Babel 17.09.2021 11:53

Jarek - wprawdzie do exc i ja wrzuciłem MC360 - MID-HARD - ale opona opycha się nieźle w piachu mimo iż mam 120/100/18 - a powinien miec 140
Trochę żałuje że nie wrzuciłem MIDSofta jak ma chyba Warzyfko - byłoby lepiej.
To twarda opona wg mnie - jak nie latasz po kamulcach i śliskich korzeniach - to jest OK.
Taka mazowiecka opona

JarekO 17.09.2021 11:55

Cytat:

Napisał Babel (Post 748814)
Jarek - wprawdzie do exc i ja wrzuciłem MC360 - MID-HARD - ale opona opycha się nieźle w piachu mimo iż mam 120/100/18 - a powinien miec 140
Trochę żałuje że nie wrzuciłem MIDSofta jak ma chyba Warzyfko - byłoby lepiej.
To twarda opona wg mnie - jak nie latasz po kamulcach i śliskich korzeniach - to jest OK.
Taka mazowiecka opona

To dobre info, bo lubie wlasnie takie mazowieckie :-).

Danny 17.09.2021 12:51

Cytat:

Napisał JarekO (Post 748813)
Warzyfko, a to MC360 odpycha sie w piachu. Na fabrycznych wycisnąłem z mojej licznikowe 110 km/h w piachu i koniec. No dychawiczne to już było mega dla CRF-ki. Nie spodziewam się cudów ale jak byś miał okazję sprawdzić .... :-).

Do weryfikacji w boju ale z fabrycznymi Ci tego subiektywnie nie porównam bo je szybko zrzuciłem. Powinno być nieźle, z tyłu mam midsofta - bardziej twarda mieszanka i nieco agresywniejsze ustawienie kostek. Dzisiaj to był godzinny wyskok o wschodzie słońca, taka pętelka dojazdowa na homeoffice :) więc głównie była rosa i błotniste lepiszcze. Piach mam nadzieję sprawdzić najpóźniej za tydzień, zapieprzając po plaży na latarnikach.

Artek 17.09.2021 16:09

Dziń dybry.

Odnośnie magnetycznego korka spustowego, to polecam metody Adama S.
http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=14&t=27041
Magnes: https://euromagnesy.com/pl/magnesy-w...co5-lng37.html
Klej poxipol lub cx80autoweld.

Na zimę lepsze grzebanie w motorze, jak klepanie w klawisze;)

emilsbaste 17.09.2021 21:44

Cytat:

Napisał warzyfko (Post 748827)
Do weryfikacji w boju ale z fabrycznymi Ci tego subiektywnie nie porównam bo je szybko zrzuciłem. Powinno być nieźle, z tyłu mam midsofta - bardziej twarda mieszanka i nieco agresywniejsze ustawienie kostek. Dzisiaj to był godzinny wyskok o wschodzie słońca, taka pętelka dojazdowa na homeoffice :) więc głównie była rosa i błotniste lepiszcze. Piach mam nadzieję sprawdzić najpóźniej za tydzień, zapieprzając po plaży na latarnikach.

Złego słowa o tych 6 days extreme powiedzieć nie mogę. Pierwsze 100-150km były wymagające, ale jak sienipony rozjechały to robią jak złoto w piasku, błocie, szutrach.

Dodaję wpis jako alternatywę do popularnego wyboru jakim są MC360.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c0d2e3ddff.jpg

emilsbaste 18.09.2021 17:49

Cytat:

Napisał Robur82 (Post 748918)
na moje oko przód ma łopatę w drugą stronę, tak jakby był odwrotnie założony, moż to tylko złudzenie.

wszystko jest ok :)

Horizon 21.09.2021 08:12

Jakieś posty zostały skasowane??? :|

Emek 21.09.2021 08:27

Przeniesione

Faland86 21.09.2021 19:27

Cytat:

Dandi, wiesz cos wiecej? W pt dostalem cynk, ze zaraz bedzie w salonie ale na tym koniec...

sysiek300 21.09.2021 19:38

Ja się dziś dowiedziałem, że salon dostał numer VIN więc do tygodnia motor będzie u nich ... Czy to ma coś do rzeczy, czy po prostu facet już nie wie co mi powiedziec bo importer go tak w konia robi, a ostatnio dzwoniłem 1.5 tygodnia temu. Zatelefonowałem, bo z doświadczenia wiem, że żelazo trzeba kuć a nie "zadzwonimy" jak będzie gotowe.

Horizon 21.09.2021 20:03

Cytat:

Napisał Emek (Post 749159)
Przeniesione

Przydałoby się info dokąd, albo jakiś ślad bo już człowiek ma wrażenie że umysł płata figle :dizzy:

Novy 22.09.2021 00:14

Cytat:

Napisał Horizon (Post 749275)
Przydałoby się info dokąd, albo jakiś ślad bo już człowiek ma wrażenie że umysł płata figle :dizzy:

Kolega, który przenosił, widocznie zapomniał wstawić linki. Zwykle staramy się zostawiać ślad.

Przeniesione posty znajdują się TUTAJ

Dandi 22.09.2021 09:04

Cytat:

Napisał Faland86 (Post 749269)
Dandi, wiesz cos wiecej? W pt dostalem cynk, ze zaraz bedzie w salonie ale na tym koniec...

Niestety na razie cisza. Nie dzwonię do salonu z pytaniami, bo na tym etapie jest już mi obojętne czy moto będzie we wrześniu czy październiku. Mam dostać info jak tylko dealer będzie w posiadaniu papierów niezbędnych do rejestracji i ubezpieczenia.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:20.