Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   KTM (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=178)
-   -   Dlaczego lubię KTM-a (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11357)

dawid8210 08.11.2014 12:59

Z tej wspaniałej konstrukcja od 3 minuty zaczęło schodzić powietrze :D

Lepi 09.11.2014 15:00

Wytargałem wczoraj mojego kata na powietrze. Odpalić nie chciał, musiałem podładować aku.
W międzyczasie policzyłem wszystkie śrubki. Okazało się, że brakuje tylko jednej :)
Żeby dodać sobie odrobinę komfortu założyłem lewe lusterko.
No i pojechałem. Polatałem ze 100km on/off. Ciepło było z wrażeń :) Jajka wywibrowane :)
Na co mi drugi cylinder do tego w rzędzie :D
Uwielbiam tą gadzinę.

P.S. Lusterko i tak odkręciło się w trasie :)

strobus1 10.11.2014 21:02

Też dziś polatałem. Śrubek nie liczyłem ani przed ani po. W związku listopadem kupiłem znicze i poleciałem na cmentarzyki żołnierskie powstałe po bitwie nad Bzurą. Są fantastycznie poukrywane po lasach i wydmach... Żeby tak słodko nie było to straty też były jeden znicz nie przeżył transportu motocyklowego ;)
zdrówka

myku 10.12.2014 10:23

Wczoraj odebralem mojego wieprzka z servisu rocznego.Wymiana oleju i przeglad za marne 211.37E :mad:.Ale w ramach gwarancji wymieniono mi centralke za 248.20E Elektrostartermotor za 363.05E oslonke Akumulatora za 11.75E.Trudno zeby miec wszystko cacy w tym moto trzeba sie trrzymac warunkow gwarancji.Pogadalem tez o planowanym V2 w pojemnosciach 800ccm.Podobno ma byc,sa takie plany,ale nic pewnego.Jednak sam servis wysmial nowy model Adv 1050.Przyznali,ze to nieporozumienie.Tak wiec czekamy...:)

Artek 10.12.2014 10:43

Cytat:

Napisał myku (Post 407895)
Wczoraj odebralem mojego wieprzka z servisu rocznego.Wymiana oleju i przeglad za marne 211.37E :mad:.Ale w ramach gwarancji wymieniono mi centralke za 248.20E Elektrostartermotor za 363.05E oslonke Akumulatora za 11.75E.Trudno zeby miec wszystko cacy w tym moto trzeba sie trrzymac warunkow gwarancji.Pogadalem tez o planowanym V2 w pojemnosciach 800ccm.Podobno ma byc,sa takie plany,ale nic pewnego.Jednak sam servis wysmial nowy model Adv 1050.Przyznali,ze to nieporozumienie.Tak wiec czekamy...:)

Chcesz powiedzieć, że klapka akumulatora się popsuła, rozrusznik i centralna stopka w prawie nowym motocyklu???
Nie wiem ile km robisz i w jakim terenie ale musisz mocno ciurać swój sprzęt albo masz gófnolit.

myku 10.12.2014 11:16

spokojnie.Klapka od Akuu podobno byla peknieta,nie wiem,byc moze.A centralka i starter to akcja servisowa.Wszystko bylo ok,ale teraz podobno jest super.Tak KTM podchodzi do tematu.Wszystko jest OK,ale przy przegladzie wymienia to i owo,zeby nadal bylo GIT.

fassi 10.12.2014 11:24

Myku, tak z ciekawosci. Co obejmuje przeglad? Masz moze jaka checkliste?

Jarek_MTB 10.12.2014 11:56

przede wszystkim
- płatność
- reszta to dowolnosc serwisanta ;)

puszek 10.12.2014 13:41

Cytat:

Napisał myku (Post 407907)
spokojnie.Klapka od Akuu podobno byla peknieta,nie wiem,byc moze.A centralka i starter to akcja servisowa.Wszystko bylo ok,ale teraz podobno jest super.Tak KTM podchodzi do tematu.Wszystko jest OK,ale przy przegladzie wymienia to i owo,zeby nadal bylo GIT.

Moze to przeciwieństwo działań w Hondzie..oni testuja przed sprzedażą a KTM testuje wytrzymałość motorka po sprzedaży - na klientach. Jak coś jest grubo nie tak , to akcja serwisowa i nie ma dymu...A nawet wzrasta zadowolenie klienta- bo jak ta fabryka o nas dba :-)))

fassi 10.12.2014 13:57

I jeszcze klient chwali za darmo po forach africa twin :D Miszczowie martekingu pracuja nie tylko w KTMie

A teraz pomyslec o motocyklu co jest dobrze zrobiony, niepsuje sie i fabryka o takiego klienta wogole nie dba ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:42.