Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

przemo77390 22.09.2022 08:29

Cytat:

Napisał Marman (Post 792764)
Czy ktoś może opisać jak wyglada stockowe zawieszenie na przodzie? Czytałem, ze sprężyna jest tylko w jednym widelcu a w drugim tylko tłumik drgań? W przypadku zakupu tych sprężyn od Hyperpro, które są dwie, wkładam jedną do widelca w którym oryginalnie jej nie było wcale?

Cytat:

Napisał Emek (Post 792859)
Sprężyna jest jedna a te dwie co są w zestawie to są sprężyny o różnej sztywności pod masę kierownika. Montujesz jedną, tą która ci pasi pod wagę.

Emek czy na pewno tak jest? Zakupilem zestaw przod tyl i w uwagach dawalem info aby byly pod konkretna wage.

Jestem na etapie zmiany zawiasu wlasnie - musze to w takim razie sprawdzic.

Emek 22.09.2022 08:31

Tak stoi w opisie ale jak chcesz się upewnić to najlepiej u źródła.
Cytat:

Front Fork kit fits 2021 CRF 300L & Rally/Rally ABS $249
The Fork kit comes with 2 springs, one light spring for riders up to 175 lbs and one stiffer for 175+ riders. The kit also includes billet fork caps with integrated air bleeders to allow easy air bleed and keep your suspension nice and plush!

przemo77390 22.09.2022 08:34

Cytat:

Napisał Emek (Post 792861)
Tak stoi w opisie ale jak chcesz się upewnić to najlepiej u źródła.

Dzieki za info - dobrze ze w watku sie pojawila taka uwaga.
Tyl wzialem pod 110 kg. a kompletnie nie zwrocilem uwagi na przod i na ta informacje która zamiesciles. Nie rozpakowywalem jescze kartonow ale mam nadzieje ze sprezyny beda jakos oznaczone bo tak trzeba bedzie sie przygladac z aptekarska dokladnoscia na zwoje.

Danny 22.09.2022 09:44

Cytat:

Napisał przemo77390 (Post 792862)
Dzieki za info - dobrze ze w watku sie pojawila taka uwaga.
Tyl wzialem pod 110 kg. a kompletnie nie zwrocilem uwagi na przod i na ta informacje która zamiesciles. Nie rozpakowywalem jescze kartonow ale mam nadzieje ze sprezyny beda jakos oznaczone bo tak trzeba bedzie sie przygladac z aptekarska dokladnoscia na zwoje.

Gdzie to kupiłeś? W Motorusie? Skoro tak jest sprzedawany ten przód to se znajdę jakiegoś szczypiora :) do wspólnego zakupu...

przemo77390 22.09.2022 10:35

Cytat:

Napisał warzyfko (Post 792870)
Gdzie to kupiłeś? W Motorusie? Skoro tak jest sprzedawany ten przód to se znajdę jakiegoś szczypiora :) do wspólnego zakupu...

W innym miejscu ale jak masz szczypiora albo chcesz schudnac :) to wiesz gdzie uderzyć po zelazo

Danny 22.09.2022 13:33

Cytat:

Napisał przemo77390 (Post 792875)
W innym miejscu ale jak masz szczypiora albo chcesz schudnac :) to wiesz gdzie uderzyć po zelazo

No no. Do Motorusa albo do "innego miejsca" i tej wersji się póki co trzymamy.

Marman 27.09.2022 10:24

Pewnie temat już gdzieś się pojawił, ale szukam syntetycznej informacji.

Montował ktoś w CRF300L handguardy Acerbis X-Factory?
1. Jak to zamontowaliście - wyjmując oryginalne ciężarki z kierownicy, nawiercając na M8 czy używając po prostu śruby M6?
2. Trzeba było kombinować coś z dźwignią sprzęgła, bo podobno jest za długa, tak jak na tym obrazku?
3. Czy ich ustawienie jest poprawne, czy też trzeba je trochę obrócić "w dół" bo kolidują? To jest powiązane z za długą dźwignią sprzęgła czy całkowicie odrębny problem?
4. Może macie jakieś fotki waszych realizacji?

Horizon 27.09.2022 18:11

Cytat:

Napisał Marman (Post 793264)
Pewnie temat już gdzieś się pojawił, ale szukam syntetycznej informacji.

Montował ktoś w CRF300L handguardy Acerbis X-Factory?
1. Jak to zamontowaliście - wyjmując oryginalne ciężarki z kierownicy, nawiercając na M8 czy używając po prostu śruby M6?
2. Trzeba było kombinować coś z dźwignią sprzęgła, bo podobno jest za długa, tak jak na tym obrazku?
3. Czy ich ustawienie jest poprawne, czy też trzeba je trochę obrócić "w dół" bo kolidują? To jest powiązane z za długą dźwignią sprzęgła czy całkowicie odrębny problem?
4. Może macie jakieś fotki waszych realizacji?

Ja je mam i jeśli się na nimi zastanawiasz to nie polecam. Jeśli już je masz to rozwiercasz kierownicę pod duże śruby.
Niestety musisz ustawić dobrze klamki bo kolidują z osłonami...

Marman 27.09.2022 18:34

Jakie handguardy wobec tego polecacie? Niekolidujące i sensowne, jednak też nie te dedykowane od ZETA, bo jak wymienię kierownicę na akcesoryjną to znowu będę miał problem że handguardy są pod ori i rzeźbienie.

Emek 27.09.2022 19:23

Barkbusters kup i po temacie

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:05.