![]() |
Cytat:
|
a kto powiedział , że ludziom w szarej strefie jest źle? jak się dobrze zakręci to lepiej zarabia niż ten na legalu, i nie musi tych absurdalnych składek płacić. Ja płace składki , a i tak leczę się cały czas prywatnie. A na emeryturę trzeba będzie samemu pogłówkować, bo za głodową nie przeżyję....jeśli w ogóle dożyję....
ale ktoś może powiedzieć, że jak duża szara strefa to przychód z podatku nizszy..no tak, ale gdzie są teraz nasze pieniądze z podatków i co się z nimi dzieje? ile by tego nie było to i tak nic mądrego z tym nie zrobią. Poza tym ludzie z szarej strefy odpadają automatycznie z emerytur i publicznych świadczeń zdrowotnych, więc państwo niech się cieszy , że mniej kasy będzie pompować w te publiczne absurdy |
Cytat:
|
Jakby sobie nagród nie przyznawali co miesiac po 100000 to by nie brakowalo
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Polecam poczytac nieco informacji zawartych na tej stronie,
moze w koncu znajdzie sie drugi Wałęsa... http://miziaforum.wordpress.com/2012...rzebujemy-cie/ |
Cytat:
a "PRAWIE" dlatego, że nie musi się płacić nawet zdrowotnego. Płacę zdrowotne, bo jeden pobyt w szpitalu szybko zweryfikował mój stosunek do NFZ ;) (doba w szpitalu kosztuje 1200pln) Szymon a wcześniej p.Kopacz obcina 500mln pln służbie zdrowia. Gdyby ktoś szukał kasy to podpowiem, że wystarczy wycofać te dwatysiącekilka wojaków z Afganistanu. Zapewne wszyscy wiedzą, że to obciąża budżet, ale czy wiecie jaka to kasa? Rocznie ta wojenka nas kosztuje 1.5 MILIARDA pln I tak te pieniądze się rozpierdziela a później się szuka oszczędności lub wymyśla się podatki, akcyzy, podwyżki |
No dokladnie... nic z tej wojny nie mamy... Jestem zolnierzem, a i tak jestem
za wycofaniem naszych wojsk z afganistanu i przede wszystkim za skroceniem wszystkich przekretow jakie sa w wojsku. Tych o ktorych kazdy wie a nikt z nimi nic nie robi... |
I jak by się tak poszukało, troszeczkę w urzędach, w instytucjach państwowych. Może warto zastanowić się nad istnieniem różnych instytucji państwowych (np. IPN czy ZUS itd) Może warto zastanowić się nad istnieniem senatu? Może partie kanapowe nie powinny dostawać kasy? Może ogromne partie powinny dostawać dużo mniej kasy z naszych podatków?
I jak widzicie, niektórzy koledzy, pieniądze na podniesienie średniej krajowej, czy podniesienie płac, znajdą się szybciutko. I zaczniemy zarabiać jak przystało na prawdziwych europejczyków. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:59. |