![]() |
hehe - no właśnie w weekend już się umówiłem :( Po ostatniej jeździe z Tobą nie zdążyłem wyprostować felgi hehe Jak tylko śnieg nie spadnie, w październiku jeszcze polatamy ;)
Takie fotkie na szybko http:// https://lh3.googleuserconten...c=w801-h452-no |
Cezarus, dzięki za odpowiedź, ale ja mam wersję bez ABSu.
|
Ofca, ja takiej wtyczki nie mam w ogóle...tyle, że u mnie jest minimum elektryki ;)
|
Integracja ukrainska
1 Załącznik(ów)
Ukrainie jeszcze nie dziekujemy, ciagle jezdzimy :)
Niski błotnik przedni nie utrudniał czorania po błocie i krzakach, śniegu i wysokiej trawie. Dzieki moto był kilka razy mniej ujebany i chłodnica mniej zaklejona niż drugi xch z oem blotnikem. Do tego rox podwyższenia robią świetna robotę. Po naprziennej jazdzoe bergi fe390 i xch stwierdzam że moj tylni ohlins jest ok ale przod wymaga interwencji... |
Panowie - mam zagwozdkę i prośbę do Was jednocześnie...
Ostatnio zakładałem nowy wydech...i niby nic ale po założeniu parę razy odpaliłem, parę kółek wokół domu (dosłownie) i niby wszystko grało ale po ostatniej wycieczce a właściwie na niej miało miejsce to...qwa - przy odpalaniu jak nie pierd...nie w wydech! no qwa - takiego strzału to nie słyszałem:dizzy: tak dwa razy i odpalił (chodził normalnie)...myślę - zimno (około 5 stopni) i duża wilgotność - może dlatego? Zaśmierdziało delikatnie paliwem...polatałem trochę i znowu JEB! przy odpalaniu...no się wqwiłem i myślę, co może być...no i sprawdziłem klemy, styki, gniazdo modułu - wszystko gra. Myślę - może świeca - co prawda założona 6 k km temu (Irydowa DENSO) ale zacząłem już się zastanawiać, że może ją niedogrzałem...myślę - zmienie. No i w związku z tym mam prośbę: Czy możecie mi powiedzieć (a najlepiej wstawić zdjęcie), czym qwa odkręcacie świece? Bo z rurkowego musiałem "boszem" uciąć tak długości 3 cm i odkręcać na zasadzie "pukania":mur::mur::mur: tam jest 18 i nie mam takiego klucza u siebie w warsztacie (oczkowego lub podobnego) a miejsca tam jest dla rączek japońskiego dziecka (choć to bmw):mad: Po wymianie świecy (tamta niby kolor ok, nie była mokra, bez nagaru) strzelanie zaniknęło (zrobiłem na próbę jakieś 100 km), chodzi równo i wszystko gra...tyle, że zapala "nie od strzała", tzn. z raz musi rozrusznik zakręcić...może aku też wymienię na wiosnę ale ładowanie 14,2 a napięcie na aku pokazuje 12,8 więc niby gitara... Jakieś pomysły? Podkreślam - jak już zapali, obroty na równo (na jałowym) 1480, później nic nie szarpie, idzie ładnie, spaliny (temperatura) w normie , nic nie kopci, nie czuć ani paliwa ani oleum...Wydech nowy, IXIL Xtreme, dedykowany do modelu. |
U mnie właśnie na normalnej trochę długo kręcił , a na irydowej pali od razu, ale nie ma strzała takiego jak u Ciebie (miałem podobne problemy , że kręcił długo i nie odpalał jak padał już akumulator)
|
Dzięki Czarek - tak właśnie myślałem - zmienię również aku na wiosne :)
Panowie - gadałem z Michałem Mertą - podejmie się zrobienia stelaży pod kufry/sakwy za 390 PLN za sztukę a i gmole wystruga (jeszcze nie wiem, jakie koszta) ale...jako iż nasz X to rzadkie bydlaki - trzeba by mu wstawić moto do "modelingu" - ja jestem w Kielcach a więc do Bielska mam kawałek...jest ktoś z Bielska z X Challengem i miałby ochotę/możliwość wstawienia do Michała motóra jako wzór no i przy okazji zrobienia stelaży/gmoli? :umowa::D |
Namówię Wojtasa on mieszka pod Krakowem (nie jest zapisany na forum) to podstawi swojego Xa. Założenie stelaża wydatnie odciąży subframe ponieważ obniża się punkt przyłożenia siły na nim.
|
Super! Ja gadam dalej z Michałem w sprawie gmoli i będę dawał znać.
|
A tak z ciekawosci bo w kilku miejscach w sieci sie z tym spotkalem - w g650x tez sa problemy z obreczami jak w f800gs? ludzie wymieniaja na exele dla szpanu czy ma to jakis glebszy sens? bo wydatek jednak spory.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:12. |