![]() |
Cytat:
|
Panowie - "Hornetowcy" - czy któryś z Was jeździ w googlach - yyy goglach??
Jakie gogle pasują do SZOJA Horneta Dsa?? I czy jest opcja używania gogli bez demontażu "szybki"?? |
Odkopuję temat na krótkie porównanie Horneta z Tour X-3.
Zaznaczam, że tylko oglądałem oba, ale Arai w porównaniu do Horneta wydaje mi się jakościowo widocznie lepszy..wystarczy wziąć do ręki. Arai - więcej wywietrzników, przyjemniejsze materiały, na oko lepsza jakość, superelastyczny niełamiący się daszek, Wady: brak pinlocka, skorupa dla rozmiarów S i mniejszych jest ta sama (dla mnie to jest ważne :D). Shoei - odwrotnie (nie wiem tylko jak z tym daszkiem). Gdybym miał wybierać wydając 1500-2000, to bez zastanowienia wziąłbym Arai, ale..po pierwsze mam rozmiar XS i nie chcę co rok wymieniać wybitych wkładek 45mm grubości, a po drugie trafił mi się nowy Hornet za smieszną kasę właśnie XS.. Mam nadzieję że będzie pasował :Sarcastic: Ceny na dziś: Hornet - cena normalna ~2100, allegro ~1950 Tour X-3 - PROMOCJA w Honda Plaza Wwa - 1500, allegro ~1700 |
Cytat:
co do araia, to fakt jest on bardzo fajnym i wygodnym kaskiem. Jednak moim zdaniem jakoś obu jest zbliżona. naniekorzyść arai - przemawia brak pinlocka oraz większy hałas |
Cytat:
Cytat:
poza tym to jak największy pozytyw. P.S. - to mój pierwszy kask wiec nie mam porównania z innymi |
Cytat:
Teoretycznie daszki w kaskach typu offroad nie mają chronić przed słońcem tylko przed błotem spod kół poprzedzającego motocykla :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Daszek z horneta to żart
|
1 Załącznik(ów)
Dla porównania, dach i daszek. W moim mniemaniu Hornet lepiej się spisze jako kask On, idealnie na super motka, a X-tour w Off, z szyba, czy bez. Więcej oczekiwałem od Shoei-a, lecz nie zawiodłem się, jednak mimo wszytsko wole Arai, szkoda że brak pinlocka. Jakość wykonania, głosność wg mnie podobna, nie jeżdze szybciej niż paczka dwa.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |