Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Będzie fajnie....czyli jak skopiemy niedźwidziom dupsko!! [2008] (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=992)

ATomek 20.11.2008 18:22

A ja w sprawie niedżwiedzi.
Właśnie rozmawiałem z wytrawnym znawcą ich zwyczajów dr Dareckim i mała praktyczna rada dla "sybiraków". Podobno najbardziej grożne niedżwiedzie typu kodiak lub gryzli panicznie boją się dzwoneczków i gazu pieprzowego. Ale jest i sęk w sprawie: jak poznać, że wokoło naszego obozowiska są właśnie takie niedżwiedzie, a nie nieszkodliwe miśki? Robert pisał, że min. po odchodach. Brawo! W odchodach miśków znajdziemy borówki, jagody.. a tych grożnych - dzwoneczki. I będą pachniały pieprzem..

Ronin 20.11.2008 18:49

Cytat:

Napisał ATomek (Post 32345)
A ja w sprawie niedżwiedzi.
Właśnie rozmawiałem z wytrawnym znawcą ich zwyczajów dr Dareckim i mała praktyczna rada dla "sybiraków". Podobno najbardziej grożne niedżwiedzie typu kodiak lub gryzli panicznie boją się dzwoneczków i gazu pieprzowego. Ale jest i sęk w sprawie: jak poznać, że wokoło naszego obozowiska są właśnie takie niedżwiedzie, a nie nieszkodliwe miśki? Robert pisał, że min. po odchodach. Brawo! W odchodach miśków znajdziemy borówki, jagody.. a tych grożnych - dzwoneczki. I będą pachniały pieprzem..

:haha2::haha2::haha2::haha2:

Robert - świetna relacja, więcej zdjęć !:) albo link jakiś do całości!!:umowa:

Marcin SF 20.11.2008 20:13

Moviestar grejt trip

ATomek grejt dżołk

:D

Izi 20.11.2008 21:47

Cytat:

Napisał podos (Post 32322)
no, zrobilo sie extremalnie. Sa problemy jest zabawa!

Podos masz szczęście, że Cię tu nie ma, bo miałbyś w ryj :), pierwszy raz w życiu pomyślałem, że dla mnie wycieczka właśnie się skończyła.

P.S. Jak ktoś powie gdzie dokładnie znajduje się Myst Africa to jutro w Kletnie stawiam browaray do niedzieli.
Jurorzy to Ja i Movistar i muszą być jednomyśli co do odpowiedzi. Movistar też stawia przez weekend w Kletnie za poprawną odpowiedź :)

Podpowiedź: Мыс Африка, Камчатка. / Cape Afrika, Kamchatka:):):)

Robert zapomniałeś dodać że za Усть-Камчатск jest miasto Погодный do którego też dotarliśmy, a dalej już nie ma nic :)

Cibor klv 20.11.2008 22:03

Izi .. a co zrobiłeś ze skręconym kolanem ??? Wysmarowałeś niedźwiedzim sadłem ??? :D Swoją drogą ..zajebista relacja... :Thumbs_Up:

ATomek 20.11.2008 22:34

Мыс Африка to cypel wysunięty najdalej na wschód od Ust. Kamczack, ok 70 km ścieżką, czasami przejezdną, czasami nie.

greton 20.11.2008 22:43

Cytat:

Napisał Izi (Post 32387)

P.S. Jak ktoś powie gdzie dokładnie znajduje się Myst Africa to jutro w Kletnie stawiam browaray do niedzieli.
Jurorzy to Ja i Movistar i muszą być jednomyśli co do odpowiedzi. Movistar też stawia przez weekend w Kletnie za poprawną odpowiedź :)

56°11'14.69"Płn.
163°21'37.25"E
i jest tam nawet brzydka czarno-biała latarnia morska, otoczona paskudnymi barakami z dachami pokrytymi zardzewiałą blachą...
no chyba że się mylę :mur:

Marcin SF 20.11.2008 23:30

choć do kletna nie dojadę przejeżdżając jednakowoż obok (w drodze na narty) i wpiwa się nie napiję powiem tak wyjeliście mi to chłopaki z ust.

Żeby jednakowoż wżdy być oryginalnym odpowiem tak:

Африка — мыс на Камчатском полуострове на Камчатке. На мысе Африка имеется маяк, метеостанция и небольшое поселение в котором живёт около 10 человек. Камчатский мыс был впервые исследован и описан в 1882 году офицерами русского крейсера «Африка», которые дали ему имя.

nie zgodzę się tylko z tym,że ta latarnia jest brzydka :)

Robert Movistar 20.11.2008 23:44

Cytat:

Napisał Izi (Post 32387)
Podos masz szczęście, że Cię tu nie ma, bo miałbyś w ryj :), pierwszy raz w życiu pomyślałem, że dla mnie wycieczka właśnie się skończyła.

Robert zapomniałeś dodać że za Усть-Камчатск jest miasto Погодный do którego też dotarliśmy, a dalej już nie ma nic :)

Izi, z tą skończoną wycieczką to bym polemizował. Była jeszcze jedna akcja. Wtedy byłem przez moment posrany (ale do tego może dojdziemy później).

Z Podosem trzeba profilaktykę zastosować bo i po co leczyć , lepiej od razu w ryj.
Jak to Sasza mawiał: tam niciewo, tam pizdiec, ciarna żopa.
Tak poważnie, to świadomość że stojąc nad brzegiem oceanu w czarnym piachu, wiesze że w oddali już jest США, a dalej lądem to tylko z buta można i ludzi brak robi zajebiste wrażenie.

Robert Movistar 20.11.2008 23:48

Cytat:

Napisał greton (Post 32393)
56°11'14.69"Płn.
163°21'37.25"E
i jest tam nawet brzydka czarno-biała latarnia morska, otoczona paskudnymi barakami z dachami pokrytymi zardzewiałą blachą...
no chyba że się mylę :mur:

Greton, brzydki to chyba ty jesteś, i nie chyba ale na pewno się mylisz:p

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:21.