![]() |
A ja w sprawie niedżwiedzi.
Właśnie rozmawiałem z wytrawnym znawcą ich zwyczajów dr Dareckim i mała praktyczna rada dla "sybiraków". Podobno najbardziej grożne niedżwiedzie typu kodiak lub gryzli panicznie boją się dzwoneczków i gazu pieprzowego. Ale jest i sęk w sprawie: jak poznać, że wokoło naszego obozowiska są właśnie takie niedżwiedzie, a nie nieszkodliwe miśki? Robert pisał, że min. po odchodach. Brawo! W odchodach miśków znajdziemy borówki, jagody.. a tych grożnych - dzwoneczki. I będą pachniały pieprzem.. |
Cytat:
:haha2::haha2::haha2::haha2: Robert - świetna relacja, więcej zdjęć !:) albo link jakiś do całości!!:umowa: |
Moviestar grejt trip
ATomek grejt dżołk :D |
Cytat:
P.S. Jak ktoś powie gdzie dokładnie znajduje się Myst Africa to jutro w Kletnie stawiam browaray do niedzieli. Jurorzy to Ja i Movistar i muszą być jednomyśli co do odpowiedzi. Movistar też stawia przez weekend w Kletnie za poprawną odpowiedź :) Podpowiedź: Мыс Африка, Камчатка. / Cape Afrika, Kamchatka:):):) Robert zapomniałeś dodać że za Усть-Камчатск jest miasto Погодный do którego też dotarliśmy, a dalej już nie ma nic :) |
Izi .. a co zrobiłeś ze skręconym kolanem ??? Wysmarowałeś niedźwiedzim sadłem ??? :D Swoją drogą ..zajebista relacja... :Thumbs_Up:
|
Мыс Африка to cypel wysunięty najdalej na wschód od Ust. Kamczack, ok 70 km ścieżką, czasami przejezdną, czasami nie.
|
Cytat:
163°21'37.25"E i jest tam nawet brzydka czarno-biała latarnia morska, otoczona paskudnymi barakami z dachami pokrytymi zardzewiałą blachą... no chyba że się mylę :mur: |
choć do kletna nie dojadę przejeżdżając jednakowoż obok (w drodze na narty) i wpiwa się nie napiję powiem tak wyjeliście mi to chłopaki z ust.
Żeby jednakowoż wżdy być oryginalnym odpowiem tak: Африка — мыс на Камчатском полуострове на Камчатке. На мысе Африка имеется маяк, метеостанция и небольшое поселение в котором живёт около 10 человек. Камчатский мыс был впервые исследован и описан в 1882 году офицерами русского крейсера «Африка», которые дали ему имя. nie zgodzę się tylko z tym,że ta latarnia jest brzydka :) |
Cytat:
Z Podosem trzeba profilaktykę zastosować bo i po co leczyć , lepiej od razu w ryj. Jak to Sasza mawiał: tam niciewo, tam pizdiec, ciarna żopa. Tak poważnie, to świadomość że stojąc nad brzegiem oceanu w czarnym piachu, wiesze że w oddali już jest США, a dalej lądem to tylko z buta można i ludzi brak robi zajebiste wrażenie. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:21. |